[VIDEO] Bratuškova priznala, da ji je Janković večkrat sugeriral, naj ustavi policijske postopke proti njemu!

Alenka Bratušek. (Foto: STAfoto)

“Je imel to željo,” je na zaslišanju pred parlamentarno komisijo o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu priznala nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek na vprašanje “ali jo je Zoran Janković kdajkoli vprašal ali pa ji sugeriral, da ustavi ali upočasni policijske postopke proti njemu.” Bratuškova naj bi mu odvrnila, da zanj in za vse ostale Slovence veljajo isti zakoni. Ko ji je predsednik komisije dr. Anže Logar postavil novo vprašanje, ali je Janković to sprejel z razumevanjem, je nekdanja Jankovićeva sopotnica odgovorila, “prav vesel ni bil.

Na včerajšnji seji preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančništvu je bila zaslišana nekdanja predsednica vlade in nadzornica banke NKBM Alenka Bratušek, sicer večkrat opozorjena, da je dolžna pričati resnico, Bratuškova pa je očitno izgubila spomin. Ali se je sploh zavedala, da je na pomembnem zaslišanju, presodite sami. Kdo je odgovoren? “Nisem tista, ki bi lahko sodila”, “ne morem kazati s prstom“, “ne spomnim se, če sem se sestajala z bankirji,” in “tudi tega se ne spomnim, zato ne bi govorila“, je le del njenih odgovorov preiskovalni komisiji. Odgovore na vprašanja, na katera pa je vendarle znala odgovoriti, pa je ponavljala skozi celotno zaslišanje. Priznala je, da se je večkrat dobila s Kučanom, na dogovore z Zoranom Jankovićem, ki jo je prosil, naj ustavi policijske postopke proti njemu, pa je, verjamete ali ne, odgovorila, da zanj veljajo isti zakoni, kot za ostale.

Na koncu je postalo tako napeto, da je Bratuškova, vidno utrujena od neodgovarjanja na zastavljena vprašanja in iskanja izgovorov, bila povsem razburjena. Na niti eno vprašanje ni znala konkretno odgovoriti, člane preiskovalne komisije pa je začela napadati, kar je sicer počela že ves čas. Verjetno je čutila, da se mora braniti in je zato začela pljuvati. No, pa saj je tudi priznala, da se je večkrat dobila celo z glavnim stricem iz ozadja Milanom Kučanom.

NLB je od države dobila nekaj več kot 900 milijonov evrov. ”Ampak to ni dovolj,” pravi Bratuškova. “Nadzorniki, ki jih je takrat vodil gospod Marko Simoneti, so na ministrstvo za finance podali zahtevo po dokapitalizaciji, se mi zdi. No, to so bolj vprašanja za Banko Slovenije, ki ima izračune,” je dejala. /…/ ”Ne vem, ali je prav, da bi morala ukrepati politika, Banka Slovenije pa bi morala opozoriti, da se dogaja nekaj, kar ni normalno za bančni trg. Ne vem, ali je to naredila. /…/ Da je premoženje ostalo v državni lasti, je zame bistveno kvalitetna in pomembna sprememba. Stojim za tem, da je prav, da državnega premoženja ne šenkujemo drugim gospodarskim subjektom.”

Kot predsednica vlade ne vem, če sem se sploh sestala z bankirji, morala bi pomisliti. Nič ne bi bilo narobe, če bi se sestajala z njimi, ker je to takrat bila ključna naloga, da rešimo bančni sistem,” je med drugim izjavila.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Kot nadzornica sploh ni vedela, kaj se od nje pričakuje
Alenka Bratušek se je na komisiji zagovarjala, da je kot članica nadzornega sveta bila odgovorna in se z vsem seznanjala. Večkrat je zatrdila, da je posamezne stvari preverila in o njih postavljala dodatna vprašanja. “Nadzorni svet je imel komisijo in preverjala sem postopke. Pri ministru za finance pa nisem preverila.” Pa vendar o določenih zadevah na zaslišanju ni vedela povedati ničesar. Proti koncu zaslišanja je priznala, da nekatere stvari ponavlja že desetič. To pa niti ne čudi, saj je bilo na zaslišanju jasno, da takrat, ko ne zna ali pa ne želi odgovoriti, ponovi odgovor prejšnjega vprašanja. Priznava pa, da ji kot nadzornici ni nihče povedal, kaj se od nje pričakuje in zahteva.

Ko je bila v nadzornem svetu NKBM, Janković v zvezi s projektom Stožice bojda z njo ni stopil v stik, odgovor na vprašanje, ali je bila seznanjena s tem, da je NLB želela lastniško prevzeti Faktor banko, pa lahko uganete: “Se ne spomnim.” Med pogovorom o Jankoviću se je zagovorila. Prosil jo je namreč, naj ustavi policijske postopke proti njemu. Čeprav je sestankovala z njim, pa ni želela priznati, da jo je pred leti ravno on želel za predsednico vlade.

Čeprav je hodila na sestanke, je pozabila, kaj so na njih govorili
Bila je na sestanku AUKN, kjer so predstavili predlog tujega vlagatelja na Varšavski borzi, nato pa so si premislili. Kaj se je zgodilo, ni znala pojasniti, čeprav je bila tam. “Težko rečem. Začela so se pojavljati namigovanja, da za nakupom stoji predsednik uprave te banke, ampak za to ni dokazov. Kaj se je spremenilo, ne vem.” Na vprašanje, ali je v zvezi s tem kdo z njo stopil v stik, ni neposredno odgovorila. Po njenih besedah ni primerno, da odgovarja na to, ali je s tem bil seznanjen Križanič. Ob komentiranju dokapitalizacije NKBM je morala nekajkrat zavzdihniti, preden je priznala, da je bila s tem seznanjena. “Zakaj je bila v igri prav Varšavska borza, se ne bom spomnila,” je goreče dejala.

Kot nadzornica centra notranjih revizij ni preverjala. Dejala je, da nadzorni svet ne odloča o velikih kreditih, podatki, ki jim jih je podala “gospa, ki je takrat vodila notranjo revizijo“, pa so se Bratuškovi zdeli verodostojni. Klientov in bančnih map ni pregledovala in priznala je, da je podatke samo dobila na mizo. Če vodstvu ne bi zaupala, vodstva ne bi bilo več, je dejala, a z današnje perspektive pravi, da tega zaupanja ne bi bilo. Z gradivom, ki ga je dobila, naj bi bila zmeraj zadovoljna. “Če sem potrebovala kakšno dodatno vprašanje, pa sem vprašala.” Zanimivo, da v starih zapiskih v priloženem gradivu ni zapisanega niti enega njenega dodatnega vprašanja.

Alenka Bratušek na seji Preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu. (Foto: STA)

Sprejetih sklepov sploh ne pozna, njihovih posledic ne zna razložiti, ne spozna se niti na osnove bančnega poslovanja
Komisija je zaradi njenega sprenevedanja preverila, ali je sploh prebrala določene sklepe v zvezi z investicijami tujih vlagateljev. In njen odgovor? Takoj je ustrelila, da je, a pozneje dodala, da tega nima s seboj, povzemati pa tega ne bi želela. O nadaljnjih sklepih, po katerih so jo spraševali, ni imela pojma in je odgovarjala: “Ne vem, o katerih sklepih govorite, tako da jih težko komentiram.” Razlag, zakaj je tečaj delnic začel padati, ko so te prodali tujim finančnim skladom, prav tako nima. Pa vendar je to resno vprašanje, ki bi moralo skrbeti prav vsakega v banki, ki odloča o njenem poslovanju.

Ko govor nanese na revizije, Bratuškova izgubi spomin
Glede nepremičninskih poslov NKBM na Hrvaškem je bila opravljena revizija. Odgovora, ali je nadzorni svet obravnaval to revizijo in kaj je ugotovil, ni bilo. Momljati je začela o nečem povsem drugem, a na to smo se ob spremljanju njenega pričanja že navadili. Vmes je omenila, da bo to vprašanje glede NKBM pustila za konec, a je na to pozneje očitno pozabila. Dogajanja v zvezi z NLB ni želela komentirati, saj naj za to ne bi bila “tak strokovnjak“. Kar pa se tiče NKBM, se ne spomni, da bi videla kakšno revizijo. “Ne vem, kdaj je bila narejena, in če je bila narejena, jo je takrat prav gotovo kdo moral videti. Jaz se ne spomnim, da bi mi kadarkoli o tem govorili.” Je to dejanje odgovorne nadzornice in nekdanje predsednice vlade?

Anja Lepej

 • šmentanamuha

  Anja Lepej, tole ni nobeno novinarsko poročilo o zaslišanju ampak pljuvanje po Alenki Bratušek. Mimogrede je Bratuškova povedala tudi, da ji je grozil Herman Rigelnik. Kako je mogoče, da se je takšna izjava izmuznila pazljivim ušesom novinarke? Pa tudi to, da se je treba poglobiti v to, KDO JE ZANETIL POŽAR in ne toliko kdo ga je gasil. Alenka je svojo vlogo predsednice oddelala več kot dobro, dajte ga tudi vi, ki nastopate v vlogi novinarjev.

  • ahnenpass

   Če nima dokazov, da jo je Jankovič nagovarjal in ji je Rigelnik grozil, je navadna lažnjiva pizdača.

   • joza joza13

    Tvoj pizdun Janković, pa tudi Rigla – vseeno nista tolikšna kretena, da bi pustila dokaze o grožnjah.
    Grožnje je moč izreči tudi verbalno, na hodniku, preko sluge itd. Tako da… v tem primeru si ti pizdun/pizdača!
    Lenčica se je dobro zavedala, da mora preživeti tudi obdobje po zaslišanju, ker… mafija je mafija. Proti njej se lahko le upogneš, ali pa se moraš tudi sam iti organizirano mafijo – za to je ona mnogo prekratka.

   • šmentanamuha

    V naši državi tudi posnetki tajnih služb niso dovolj, kurčević mizogini. Verejtno se te ženske že na daleč izognejo.

  • rabbit

   Super dobro ja, Čufer povedal, da če ne bi bilo ukrepov Šuštaršiča bi popušili.

 • ahnenpass

  Res ste butasti, že četa vsi ugotavljamo, da uporabljajo najbolj nizkotno korupcijo in delajo kontrukte celo proti klošarjem, v isti sapi vsi pričakujemo od teh istih ljudi,da bodo obsodili največje barabe, meni se pa to ne zdi normalno.
  Pa kakšno zaslišanje je to, kaj ste vsi mali otroci v vrtcu ali kaj? Nimajo se kaj za pogovarjat, komisija mora postaviti jasna vprašanja,zaslišanec lahko odgovarja z da ali ne oziroma se pokoplje z bluženjem, tretje ni. Če dokazi so, potem je kriva, če jih ni, ne razumem zakaj jo sploh gnjavijo, to je vendar kriminal.

  Tukaj se pa nosijo kot, da bi bili pri neki spovedi, zgleda bi se radi pogovarjali, nabijali nekaj brez veze v nedogled, morda imajo kak dramski krožek tam. Te naše zbornice so podn od podna, kdor si jih je izmislil, ta ni normalen, samo norca se delajo, sami sebe ne bodo nikoli in nikdar obtožili ničesar, saj samo zato obstajajo. O našem tožilstvu nima smisla izgubljati besed, res ne, to je samo še za v Hag, pravzaprav je celo pravosodje enako, z odvetniki vred. Če pa ni tožnika, tudi kriminala ne more biti, saj sploh ne vedo zakaj se porablja denar, ne danes in ne prej niso vedeli, samo za lastno rit jih skrbi in popolnoma nič drugega. Vse za državo, nič izven države, nič proti državi, točno to je povedala in čisto nič drugega tudi ne bo, nihče od njih. Kar se mene tiče, lahko razpustimo tudi NPU in kriminaliste,samo za navaden folk so dobri jeb*, pa še to samo nedolžne in nemočne, jih ne rabimo, saj lahko mafija vodi državo še naprej, s pomočjo oboroženih fašističnih milic in vojaški plačancev, če bi sploh kdo opazil kako razliko.

 • Erik Nebenhaver

  In?!

  • učko

   A nauš n’č spau, k’s vratar ?

 • Zgornji

  When i see that piggy’s face , … ko vidim to prašičjo faco , … it makes me vomit … mi gre na bruhanje …

 • dr Janez Sveti

  Omerta.
  DR Janez Sveti genij

  • učko

   Nimm einen schlaffen tabletten !

   • Krtača 20

    Nein nein nein! Holz narkoza….

 • Novakec1

  Butalska posla začinjena z jugo mafijskimi prijemi, edino meteorit nas reš.

 • APMMB

  Vsa čast Bratuškovi. Dobro se je držala.
  Je pa jasno pokazala, da je sistem nadzorovanja v Sloveniji lari-fari. Megla, paravan, za katerim je omogočena kraja.
  Povedala je namreč, da kot nadzronica ni opravljala nadzrone funkcije in je bila le aparatčik, ki je potrejeval sklepe uprave.
  Uprava je namreč pripravljala gradiva za odločanje. Sama jim je verjela, Morala verjeti, sa možnosti za preverjanje stvarnega stanja ni imela. Morala je slepo verjeti gradivom, ki jih je potrejevala.
  Nenehno se je skicevala, da je resno sodelovala v nadzronem svetu, saj se je zavedala, da z vsem svojim premoženjem jamči za sklepe, ki jih je podprla.
  No, ob premoženje ni prišla, če ravno je banka, ki jo je nadzirala naredila milijardno luknjo.
  Sama se ne zaveda in tudi ne priznava, da je luknja nastala tudi po njeni zaslugi. Zanimivo, da tega ni opazil nihče v komisiji. Tega praktično nihče ni opazil, zato lahko zatrdim, da je določilo, ki veže nadzornike z odvzemom premoženja v primeru nevestnega dela le megla, ki zastre dejanski problem nadziranja.
  V Sloveniji je nadzorništvo nagrada s katero si pozasmezni izbranci lahko pridobijo dodatnen zaslužek. V nekaterih primerih ta ni niti tako majhen, presega tudi najvišje plače najvišjih uradnikov, celo predsednika države.
  Bratuškova je ta denar mirne duše spravila v žep, za bančno luknjo pa so krivi drugi.
  In res je tako. V sistemu nadzora v katerem je delovala ni mogla ravanati drugače, kot je. Se pavi, da je srejemala odločitve z zavezanimi očni.
  To je problem upravljanja z državnim premoženjem v Sloveniji. To je Alenka Bratuek jasno izpričala in menim, da mora to pošteno izpoved nekdo opaziti in reagirati.
  Menim, da ne more in ne sme postati grešni kozel za bančno luknjo NKBM, niti za vse bančen luknje in za vso polomijo nadziranja poslovanja z državno lastnino. Ne, mora postati primer,, ki je razkril lari-fari, ki se ga gremo v Sloveniji in s katerim zapravljamo milijarde in omogočamo bohotenje mafije, ki lahko krade, po mili volji.

  • janez zorman

   Iz tvojega pisanja sklepam, da je bil Uroš Čufer dvorni norček. Le kdo je za kaj odgovoren ?!

   • Miran Pavličič

    v NKBM absolutno predsednik nadzornega sveta banke, takratni šef Talum-a Kidričevo. Zakaj ga komisija ne pokliče na zaslišanje? A je še vedno nedotakljiv ?

    • janez zorman

     Ja, ta ima precej hude “botre” nad sabo !

     • rabbit

      Iz udbovskega gnezda. Milanček je pa uber šef.

 • Krtača 20

  Hehehe, en laže da se kar kadi, drug se ne spomni…..

 • učko

  Janković je zdej itak Putinov prijatelj, zdej tut Kučana ne rab’ več. Če ga bo kdo zajebaval, mu bo Putin spustu mini atomsko na gobec !

 • učko

  Sam tale mojškra je scat pelala vse tam okol nje. Če bo na volitvah dobila zadost glasov, bo scat pelala vso tisto mafijo tam okol, n’č bat. Ni glih “devica Orleanska”, ampak orenk baba k’ se šika, vsaj za tisto mafijo mal zjebat !

 • janez zorman

  Že dolgo je jasno, da je navadna kmečka butara, ki jo je Milan potisnil v godljo, ko je z Jankovićem izvisel. Ko so videli, da serje po dvorišču, so se je hoteli na lep način znebiti, a so EU politiki prepoznali slepo kuro.

 • resnicaboli

  A tako ona ne more soditi kolikokrat pa je sodila Janši je pozabila šnajderca?

 • tarantela

  Gledala sem zaslišanje in lahko rečem, da je to, kar ste zapisali v zgornjem naslovu enostavno izmišljeno!!!
  Nič pa niste zapisali, da je v času nastajanja največje bančne luknje v času 2004-2008, ki so jo povzročila tajkunska posojila, ko je bil Janša na vladi, le-ta izjavil včeraj na komisiji, da se njegova vlada v bančne posle takrat ni vtikala. Sedaj pa zahtevate, da bi se Pahor moral vtikati v bančne posle. Kako dvolični ste!!!

  • centurion

   Qwa si danes vzela namesto tabletk?
   Ta hude feferone?

  • Slovencsm

   Malo se spomni, ko je hotela tedanja vlada menjati vodstvo NLB, so vsi takoj zavpili, da gre za politično kadrovanje in je zadeva splavala po vodi. Mogoče se iz tistih časov spomniš Kramarja, ki si je kasneje izplačal blazno nagrado kljub slabemu poslovanju. Je pa razlika med vlado JJ in Pahorjeve vlade. Prva je delala v konjukturi in zato poslovanje NLB ni bilo z vidika financ tako problematično, medtem ko je Pahor na žalost delal v času krize. Zato pa se poslovanje podjetja recimo v času krize popolnoma spremeni.
   Pa še glede tajkunskih posojil. Res je, da so nastajala tudi v času vlade JJ. Ni pa res, da je takrat nastalo največ teh posojil. Malo pogledat letna poročila glede posojil bank.
   Saj tudi mene moti, da se stalno operira z levimi in desnimi. Dokler ne bomo presegli tega in govorili konkretno o osebah, ki so bile takrat odgovorne za poslovanje, je vse brez veze. Na koncu koncev niti JJ in Pahor nista bila odgovorna za poslovanje bank. neposredno odgovornost nosi tedanja uprava in nadzorni svet. Oni tudi podpišejo odškodninsko odgovornost.

   • tarantela

    Kar sem zapisala, še vedno drži! Janša je izjavil, da se v bančne posle ni vtikal. Torej?
    Kriza je bila pri nas tako huda prav zaradi tajkunskih posojil in Janša je to mirno gledal, od Pahorja pa pričakujete, da bi posegal v bančne posle!

    • rabbit

     Se pravi taratela greš na banko in hočeš posojilo in bankir reče oprostite z vaše posojilo moram vprašati predsednika vlade. In Janša pogleda in Ne. Si pa res neumna.

     • tarantela

      Sem že zgoraj odgovorila. A ne velja to za vse vlade, ali pa bi po vašem moral Pahor to početi? Imate dvojna merila.

     • rabbit

      Pahorju noben ne očita da bi moral vedeti za vse kredite, ki so se dajali. Glavni očitek Pahorju je zakaj ni ustavil poslovanja NLB z iransko banko, ki je bila na seznamu EU s katero se ne sme poslovati.

     • Mario11

      a ti je treba narisat, da boš razumela

    • Slovencsm

     Kot prvo se predsednik vlade ne vmešava v poslovanje banke. Lahko na vladi predlagajo zamenjavo nadzornega sveta in to je to. Oni potem odgovarjajo za poslovanje. In če je poslovanje ok, potem ni razloga za drugačno obnašanje.
     Če pa banka prične poslovati negativno, mora poseči lastnik bolj agresivno. In na žalost je bil v tej vlogi Pahor, ki bi moral takrat takoj urgirati, pa ni. ni pa on edini, ki bi moral poseči v delovanje banke. Tukaj nosi še bistveno višjo odgovornost banka Slovenije, ki je dovolila takšno poslovanje in ki je tudi imela bistveno bolj strokoven nadzor nad poslovanjem.

  • učko

   Razlika je samo v tem, da je bil Pahor tudi uradno obveščen o pranju denarja in naj bi samo javno opozoril na to, ne pa se vtikal v pranje oziroma preprečevanje pranja denarja. S slabimi posojili v bankah pa je bilo drugače! Vlada ni imela nobenega instrumenta, s katerim bi preverjala kvaliteto kreditov, še informacije od bank ni dobila, čeprav je Bajuk zahteval neka poročila od bank, dobili pa so medijski pogrom, da se vlada-politika vtika v odlično poslovanje bank. To je resnica, ostalo pa je, kot praviš, dvolično in zavajajoče !

  • rabbit

   Tarantela od kdaj pa predsednik vlade in minister za finance podeljujeta kredit.

   • tarantela

    Zakaj potem zahtevate, da bi moral Pahor to početi?

    • rabbit

     Pa ti ločiš med dajanjem kreditov in pranjem neke iranske banke, ki je bila na evropskem seznamu s katero se ne sme poslovati in Pahor je z informacijo o tem bil seznanjen.

    • ahnenpass

     Ker je očitno vse narobe mogoče?

  • if

   tarantela: “Gledala sem zaslišanje in lahko rečem, da je to, kar ste zapisali v zgornjem naslovu enostavno izmišljeno!!!”
   __________

   Jaz sem si 7.11.2017 približno ob 14:10 na Nova 24 TV ogledal poudarke, ki jih omenja ta članek. Točni so!
   Vsak jih lahko preveri in ogotovi njih resničnost!

 • centurion

  Bog ve, če se Bratuškova spomni še zaslišanja v Evropskem
  parlamentu pri juncu.
  Pa vrtnarja z Brda …
  Kobila ostane kobila.

 • Zima prihaja
 • janez zorman

  Mi znamo, mi bomo, mi smo sposobni,….večje skozi manjše krogce porivat. Slogan zelo podoben Mirkovemu ” mi ne jamramo” ! Kdo pa jamra z 5 jurčkov plače in z bogato reprezentanco, da jih vozi po svetu.

 • zokispoki

  Moj odgovor je enak prejsnjemu, de Freulein, tako mlada pa ze demenca, kenede !? Moje vprasanje pa je, glede na modus operandi cigana, ali je tudi gospodicna dobila visoko pozicijo in sluzbo na podoben nacin kot slavna apotekarka ? Samo vprasam, de !

 • centurion

  A pol pa nje ni Zoran takrat porival.
  Je imel farmacevtko.

 • črnaovca

  Kaj ima Janković in njegove policijske preiskave skupaj z bančno luknjo ni jasno a iz tega kar je povedala Bratuškova je jasno zakaj so jo tako napadali. Ni ustregal šerifu in Kučanovem ljubljenčku se ne odrače tako skromna želja kot je to da mu spraviš policijo za glave

  • rabbit

   Ker je ta isti Janković s pomočjo Grepa in Energoplana skopal 200 milijonsko bančno luknjo za Stožice.

 • Grenze

  NAJDRAŽJA IN NAJSLABŠA MOJŠKRA .

  • Mojca pokraculja

   Kukr za koga !

 • Peter

  Priznala je, da se je večkrat dobila s Kučanom, na dogovore z Zoranom Jankovićem,
  ki jo je prosil, naj ustavi policijske postopke proti njemu, pa je,
  VERJAMETE ALI NE, odgovorila, da zanj veljajo isti zakoni, kot za
  ostale.

  Ne, ne verjamemo.

 • Ryuk

  AB je pokazala modus operandi državnega upravljanja bank. V nadzorni svet postavijo eno totalno nesposobno osebo, ki se na bančništvo sploh ne spozna (preverila ni ničesar, kar so ji vrgli na mizo, revizij pa tudi verjetno ni prebrala); politika pa v miru molze denar ven iz bank.
  Zato pa je treba banke prodati! Na vrsti je NLB.

  • šmentanamuha

   Nadzorni svet ni ena oseba.

 • učko

  Je pa Alenkica pametna. Zna potegn’t zase koristi tut takrat, ko je “na tapeti”. S to svojo izjavo si je naredila veliko politične koristi in kredibilnosti, čeprav ne vemo, ali je to, kar je rekla, sploh res. Kdor zna, ta zna !

 • Antonius

  Verjamem ji!
  Zagotovo se *bošca* dementna tudi tega ne spomni, kdo ji je zaplodil oba otroka.

 • soc

  Javna hiša na svojem portalu o kakem Jankoviću seveda niti besede, ko danes poroča o mojškrinem zaslišanju. Šef bordela že ve, zakaj je bil nastavljen.

 • Morala

  Bolezen današnjega časa-izguba spomina, pokvarjenost in kraja…

  • Zima prihaja

   To oni jajce kažejo.Na način ko je potrebno druge namakat se vsega spomnijo,ko pa so namočeni pa je spomin zbledel.

 • Zima prihaja

  Nekako mi ne uspe prepričati folka da bi jo volil .Kje se je zalomilo ?

 • RATATA

  Tej bratuškovi bi blo treba jajca odtrgat že par let nazaj.

 • Duhec

  Nič manj pokvarjena od vseh ostalih politikov…

 • APMMB

  Janez Zorman, opozoril sem le, da je Bratuškova nehote pokazala, da je nadzorovanje državne lastnine v Sloveniji lari-fari, saj ni usešno. Kaj je delal Uroš Čufar me v tem slučaju ne zanima. Verjamem, da je Bratuškova še sedaj prepričana, da je delo nadzornice odlično opravila in da ni dolžna odpovedati se vsega svojega premoženja. Ne razume, da je luknja nastala tudi zaradi nje, če ravno sama misli, da je delo odlično opravila. Luknja ni nastala sama Nastala je tudi zaradi nezadostnega nadzora. To je problem, ki ga v Sloveniji nismo rešili. Kako zagotovti nadzor?

  • Stajerka

   zagotavljanje ustreznega nadzora dejansko ni potrebno tam, kjer je lastnina najvišje cenjena vrednota dolgoročnega pomena…….kar pomeni, da nadzora dejansko ne potrebuješ, če se kot lastnik držiš tega načela……kakšen lastnik je država, državljani dnevno občutimo na lastni koži…….

   • rabbit

    Lep primer je Aerodom Ljubljana, ko se je našel nemški lastnik raste, raste in še raste, ko je bila lastnica država pa sama zguba in kradlo se je z lopato.

    • Stajerka

     vsa državna podjetja, ki so pristala v rokah tujih lastnikov, poslujejo uspešno……tu pa tam se najde tudi kakšen domači, npr. Batagelj, ki pa ima neizmerne probleme s poskusi izčrpavanja s strani občine…….

     • rabbit

      Ali pa primer Akrapovič, ko so jim t.i. okoljevarstveniki metali polena pod noge zaradi enega metulja. V nasprotnem pa najboljšo kmetijsko zemljo prodajamo tujce, Narobe svet. Sem ravno gledala pred dnevi kako so v Bologni na degradirani zemlji, bivše smetišče na ne vem koliko hektarih naredili trgovski center, in kmetijske objekte. Pri nas pa zapuščenih in degradiranih površin kolikor hočeš, dela se pa na najbolj kakovostni zemlji, kot sedaj hoče občina v Medvodah.

     • Stajerka

      vprašanje je kaj so kvalitetna zemljišča……nekaj kataster, povsem druga pa je realna slika na terenu……npr. Magna – ta zemljišča, kot večina 1.vrstnih na štajerskem, ima na meji avtocesto ki je dnevno obremenjena do maksimuma….kar je še bolj bodeče v oči – na štajerskem koncu je zvočni oz. varovalni zid ob AC znanstvena fantastika…..in NIHČE na tej zemeljski obli, me ne bo prepričal, da je poljščina pridelana dobesedno na AC zdrava, torej tudi zemljišče ne more bit 1.vrstno, ker kmet dejansko nima vpliva na dejavnike……na takšni zemlji ni variante o kakršnikoli ekološki ali biološki proizvodnji, konvencionalna pridelava pa zraven vseh uporabljenih kemičnih sredstev prinaša še več “pozitivnih” lastnosti cestnega prometa, merjenega v tisočih avtomobilih dnevno……
      torej bi bilo potrebno kategorizacijo kmetijskih zemljišč v Slo raztrgat na prafaktorje in nujno vzpostavit nov kataster…..ampak to je za Židana že znanstvena fantastika, čeprav ima neizmerno željo, da postane predsednik vlade……
      res bo zanimivo videt KDAJ bo Slo doživela dno – glede na voditelje se še kar dobro drži…..le kako dolgo še???

     • Stajerka

      pa še nekaj……je pa res, da se od 1.vrstnega kmetijskega zemljišča plačuje dosti višji kataster kot od nižjih kategorij…….ebe se državi, glavno da kasirajo in kastrirajo narod – brez narkoze!!

     • rabbit

      Vidiš pa sva spet pri problemu kako ovrednotiti kakovostna zemljišča. Tam kjer sem jaz doma je šla avtocesta direktno po najbolj kakovostni zemlji sedaj so kmetom ostala le tista prodnata. Vprašaj kmete sedaj v Klečah, Savljah kje si je Jankovič zaželel kanalizacijo direktno po najboljši zemlji in to lepo naravnost, da se ni potrebno preveč naprezati.

     • Stajerka

      enako Štajerska in Prekmurje…..čez najrodovitnejšo zemljo, zato pa so na obeh straneh AC ostanki kmetijskih zemljišč 1. kategorije, ker so njive dobesedno presekali……

     • rabbit

      V butalski nameri zato pa je v Sloveniji tako kot je.

  • ahnenpass

   Če še lastne države ne znamo nadzirati, nikoli ne bi smeli imeti svoje države.

 • antimur

  Izgleda, da nam ne preostane drugega, kot da s kriminalcem in odvratnim antislovenskim čefurjem Jankovićem opravi ljudstvo. V vsakem primeru mu to ne uide, prav tako ne kučanističnim podrepnikom kot je Bratušca in ostala golazen.
  P.S. Janković naj na ljubljanski grad čimprej obesi slovensko zastavo, da ne bo njen nadomestek.

 • tarantela

  Prispevek o davčnih oazah ste pa na portalu kar skrili. Med njimi je tudi veliko slovenskih skrivačev.

  • rabbit

   Kdo so ti skrivači naštej jih, do sedaj je Delo vrglo ven samo eno ime in to Ivana Simiča, ki pa je včeraj lepo povedal, da je on lepo zaposlen v tem ciprskem podjetju in od tega tudi slovenski davčni upravi vsako leto lepo plača davek. Zakaj pa Delo ne objav,i da ima Stojan Petrič lastnik Dela firmo v davni oazi in zakaj Anuška Delić Zavrl ne pove da je tudi ona prejemnica denarja iz davčnih oaz preko svojega moža Francija Zavrla, ki ima podjetja v Luxemburgu in Liechensteinu. A pri tem so pa gobčki globoko zaprti.V primeru Anuške Delič je tako kot bi lisico dal v kurnik poln kokoši. Ali pa volku ovce čuvat.

   • tarantela

    “Raziskovalni” novinarji so pisci tega portala, se meni zdi. Bi morali oni kaj o tem napisat. Sicer so pa na RTVSLO povedali, da bodo v prihodnjih dneh povedali več o tem. No tale portal bo počakal, da bo lahko preplonkal prispevke.

    • rabbit

     Hvala bogu za ta portal, ki ne tuli z volkovi in ne dela neumnosti, to mečejo ven mediji pod okriljem Soroša, da ljudem vržejo kost o kateri glodajo o njej pa nimajo pojma, medtem pa jim mimo njih bežijo teme, ki so pomembne za njihovo varnost, delo in življenje.

    • Stajerka

     lej….še afera panamski dokumenti se ni razvozlala, pa že nova pred vrati……imam občutek, da novinarji samo prilivajo olje na ogenj in revoltirajo narod……učinka pa nobenega!!!

     • rabbit

      Seveda ne ker to je pesek v oči, da ima raja kaj za glodat.

    • herman

     Jim ne bo treba plonkat, ker jim bodo na Trstenjakovi lepo napisali vse, kar je treba objavit.

   • Pesjan

    Anuška je šolski primer režimske presstutke,čudno da ponovno ni omenila Dejana Zavca pič….brez obraza!!!

  • Zima prihaja
 • mona lisa

  Ko da smo v Butalah. Vsi odgovorni izgubijo spomin in ničesar več ne vedo. pozabijo celo da so držali vrečo in vanj basali denar. Mogoče bi jim kakšen Goli otok obudil spomin.

  • ahnenpass

   Zapomnite si že enkrat, mi smo Slovenci, pri nas je Barbara, mi se teh stvari lotimo bolj temeljito, hrvati imajo pa Goli otok, za pusije. Zdaj se pa odloči, sI Hrvat ali Slovenec?

 • Stajerka

  demenca tuče na vse konce in kraje……zato pa zmagujejo vedno novi obrazi……ma to je huje kot Pahorjeva zlata ribica……banana republika, brez banan, polna opic……

  • ahnenpass

   Če uloviš zlato ribico, nikoli ne smeš zahtevati neskončno želja, ker potem si boš samo neprestano nekaj želel, dobil pa ne boš nikoli nič.
   Še eno vem. Eni zlate ribice ne jemljejo resno, ko jo ulovijo in jim ta ponudi tri želje mislijo, da je to šala in si zaželijo nekaj neumnega.

   • janez cepec

    jest jo h zlatarju nesem

 • rubec

  Kje se kljusa hrani zdaj, ko vsi so travniki pod snegom.

  – iz zbirke domačih viž. avtor neznan.

 • Zima prihaja
 • Mojca pokraculja

  “Every time Bratusek has a question that she wont answer she is saying “honourable member thank you for the question” ”

  Uboga Zoki doll, vsaj za vprašanja bi se lohk zahvalila Logarju. Še tega se ne spomni več, kar je v EU parlamentu papagajsko ponavljala 6. oktobra 2014. Ja logično, 6. oktober ni njen dan !
  Madonca kok hitra in huda je lohk demenca.

  • von Rhein

   Ali popolna značajska pokvarjenost.

  • KIKI

   Ja, saj so zadnjič povedali, da je demenca na pohodu, nisem pa
   vedel, da je Slovenija start in cilj!

 • Viktorh

  Kdo vse je lahko politik…

  • MEFISTO

   Na levici vsakdo, ki zna lagati, krasti, pleniti ter slepariti in pri tem še zganjati demagogijo o vladavini prava.

  • von Rhein

   Tisti,ki je prelen za kakršnokoli delo in dovolj vztrajen v prerivanju na kandidatno listo.Splošno gledano po vzorcu Bratuščke ,Mutidorfarja,mesečnika in njegove garde.

 • France

  In ta naj bi bila v času Bajukovega ministrovanja na MF sprejeta kot odlična poznavalka finančnih sistemov?

 • Olga_10

  Predsednica vlade demokratične države Slovenije se je sestala z zadnjim šefom partije in Udbe???!!! Že to je veleizdaja! Skrajni čas je, da gre komunistični zločinec za zapahe!

  • Krtača 20

   Ti pa za šporget baba usekana!

   • Viktorh

    Ljubi bog, tolikokrat sem ti že napisal, da SE STUŠIRAJ, ko zlezeš iz mlakuže za svinjakom in zapustiš svoje svinje.

    • ahnenpass

     Tečen si s tem trolanjem, očitno ne znaš debatirati, pusti krtačo pri miru in se raje zberi glede teme pogovorov.

     • von Rhein

      Vsak lahko montira poseno klima napravo(ignore) in naj še bolj smrdi,te njegov smrad ne doseže.Preizkušeno,učinkuje.

     • janez cepec

      pa videš de je star pa seniln UDBOUC u preobleki demokrata, pa mu gre use na kurac, no ja na tisto kožo, k mu med nogam dol visi

     • Viktorh

      Katerikoli nick si natakneš za tabo smrdi, mihec.

     • janez cepec

      dej spel se, UDBOUSKI kozjejebac

     • Viktorh

      Ljubi bog, tolikokrat sem ti že napisal, da SE STUŠIRAJ, ko zlezeš iz mlakuže za svinjakom in zapustiš svoje svinje.

   • Olga_10

    Tarantela? TA je za šporgetom?

 • PLavi-mil

  Vsaj načelna je, ali pa revanšistična, se še ne morem odločiti.

  • Viktorh

   Prvo zagotovo ni, to je dokazala, drugo pa je, je tudi dokazala.

 • milanček

  Torej mora tožilstvo odreagirati, nisi dala prijave zoper čefurja! Tožilstvo oz klemenčić, ali boste sedaj odreagirali?

 • Peter

  Bratuškova priznala, da ji je Janković večkrat sugeriral, naj ustavi policijske postopke proti njemu!

  Ne verjamem. Jaz namreč verjamem izjavam policije, tožilcev in sodne veje, da so neodvisni in da politika nanje nima vpliva.

  Sem pa včeraj pisal pismo Božičku, no.

  • ahnenpass

   Za božička obstaja možnost, da je resničen.

  • MEFISTO

   Nič hudega, če tako misliš.

   Si pač naiven možic ali pa provokator.

   Meni se zdi bolj neverjetno, da Bratuškova tega ne bi naročila notranjemu ministru in ministru za pravosodje.

   • Duhec

    A v SDSu ste vsi pijančki?!

   • Peter

    Verjamem v pravljice, Zobno vilo in Božička.

  • Hun

   Cel vrh ljubljanske kriminalisticne policije je podkupljen z velkimi vsotami vsak mesc

   • KIKI

    To pa gotovo drži! V to sem tudi sam prepričan !

  • KIKI

   Saj sta pa skupaj hitela na brzino prodat jankovićeve delnice Merkatorja za višjo
   vrednost, tik pred prodajo…obljuba dela dolg, a nedee?

 • MEFISTO

  Toda, treba je priznati da je Bratuškova včeraj kar dobro naklepala SD – jevega poslanca iz Kočevja.

  • šmentanamuha

   Me veseli, da je vsaj nekdo sposoben malo bolj objektivnega razmišljanja.

 • Duhec

  Mogoče je pa sploh nebi bilo v politiki, če desen, ostarel, cerkven, poročen Bajuk ne bi bil tako pohoten.

  • von Rhein

   Blizu si,ampak po moje je upošteval priporočilo.Začasni direktor Telekoma mi je sumljiv.

   • Duhec

    Aja…. pol je bla prej sprobana. Ja… tud tko majo.

   • KIKI

    Kdo bi gledal, kak kdo zgleda,
    glavno da je polna skleda,
    polna skleda in pa polna rit,
    vi pa se pojdite se vsi solit!

    Vaša AB za ZAB

  • Osti jarej

   …a s tisto ogabo?….ja,sej

 • Sodni dan

  Nima smisla vsi imajo mastne prste !

 • Hun

  Alenkica ne bo nobenga obtozila otipavanja na delovnem mestu…se mi zdi, da zarad pameti ni prlezla do dobro placanih drzavnih sluzb

  • KIKI

   Ona bi že dala, za kariero vse ! Janković, Junker, sedaj pa še Han in – opa bratec!,
   prstki segajo visoko !!!! (nizko, mislim)

 • Osti jarej

  …ja,kar pred komisijo bodo prišli in vse priznali…….ker ni tako in ker so čisto vsi izgubili spomin,je tudi delovanje te komisije ena navadna farsa…..v politiki so,prodani so,klečeplazijo pred gospodarji ,zgolj za lastne riti in se jim gladko yebe za vse ostalo

 • Osti jarej

  Saj se ljudje sploh ne zavedajo, kako jih visoki politiki nategujejo, da jih zaklenejo v diktaturo nepojmljivih razsežnosti. Ste že vprašali slovenske EU poslance, kam drvimo v naši svobodi in denarni odvisnosti, ste vprašali Cerarja in Vraničarjevo enako?
  Da Pahorja niste vas razumem, kaj pa on ve o tem. A bilo bi dobro, kajti Donald Tusk, prodana NWO Poljska duša je odločno povedal, da v letu 2018 EUropa prehaja v NWO diktaturo, ko bodo vse finance, vse bogastvo posameznih članic upravljali le še oni, tisti zločinci na vrhu.
  Za junij prihodnje leto je napovedal novo ustanovo in sicer EUropski monetarni sklad, ki bo preko Baselske Banke za mednarodne poravnave kradel in upravljal tudi z našim denarjem, slovenskim.
  Ta sklad bo zadolžen za upravljanje vseh denarnih tokov v vseh članicah fašistične EU, hkrati pa bodo še nadgradili moč Centralnih Rothschildovih bank, torej vseh EU bank. S temi ukrepi bodo od naslednjega junija imeli moč upravljati s svojimi hlapci v vladnih palačh vseh EU držav in ni čudno, da so za lokacijo naslednje Trilaterale izbrali prav Slovenijo, ker smo najlepši zgled hlapčevske dežele, ki bo za koristi peščice ponudila rit komurkoli.
  Vsa administracija, ki ima tudi najmanjšo povezavo z denarjem in dobički, torej od gospodarstva, kmetijstva do bank, bo imela zdaj samo en sedež, v fašističnem Bruslju.
  Moč denarja pomeni še mnogo hujše posledice, kajti Bruselj bo upravljal policijo, vojsko, nadzor nad ljudstvi.
  Predvsem je za fašistično elito pomembna ena EU vojska, poleg te pa bodo ustanovili še Vzhodno EUropsko dodatno vojsko, ki se bo borila na vzhodni EUropski meji z neznanim sovražnikom, nasprotnikom fašizma.
  Poljska ima prav zaradi Tuska izjemno pomembno vlogo pri tej novi Vzhodni vojski, saj bo NATO sedež v Krakovu, so pa celo Romunijo zaprosili, da postane enakopravna vohunska članica v tem projektu. Zdaj bo na lažnem vojaškem področju šele zavzela pravo moč anti ruska propaganda, s katero so postavili na prestol NWO lutko Trumpa, torej dober razlog za vnebo vpijoče nove in nove vojne provokacije.
  Žalostno je le, da so Poljaki, zavestno ali nezavestno, postali glavni igralci v tej novi načrtovani hladni vojni, vsi EUropski zaplankani narodi pa pištole, s katerimi bodo streljali v zrak, da orožarske korporacije poberejo preostanek denarja.
  Zanimivo pri Poljakih je le to, da jim ena krvava Zahodna Sionistična provokacija v obliki Hitlerja ni očistila možganov, oni morajo spet v vojno, denarno ali resnično, ker je Tusk pač plačanec NWO elite. Kaj bodo imeli ostali narodi od prihajajočih sprememb v novem letu? To, kar si vsi želijo – popolno odvisnot od elite, življenje brez lastne moči, vegetiranje na smeteh, ki jih bo elita puščala posameznikom. Ker se narodi ne morejo postaviti zločinski eliti po robu in uživati na rezultatih svojega dela.
  Raje bodo verjeli medijem, ko jim bodo prelepo razložili, kako pomembno je, da Bruselj upravlja z vsem njihovim bogastvom. In Papež bo dodal – ste videli, kako prav sem imel, 6 milijard nas je preveč! Kaj ni res povsem zadnji trenutek, da začnemo ljudje razmišljati z lastno glavo, da dojamemo prihajajoči fašizem, ki ga mediji in elita tako spretno prikrivajo? Kaj ne zadošča Orwellova misel – Vojna je mir /za elito/, svoboda je suženjstvo, nezainteresiranost pa je moč /elite/? Ste vedeli, da je bil Tuskov dedek aktiven član SS stranke? /virActivistPost/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/330914/eu-od-leta-2018-vzorcna-nwo-diktatura

  • Janez

   Raje
   POVEJ,
   KDAJ SE BO EU ZNEBILA J.C. JUNCKERJA. Ali je res pijanec? L.r. J. KOMENDA

   • Osti jarej

    …ko bo opravil svojo nalogo….po moje ni samo pijanec…..to je najblažja oznaka

 • Janez

  Ja!
  SIJAJNI DR. A. LOGAR !
  Je ” nežleht -preproščina” A. B. ?
  PRAV DOBRO “ŠRAUFAL”. Bomo videli nadaljevanje.
  Bolj
  KOT NANJO
  – JAZ RAČUNAM NA G. DOBOVŠKA, G.. A. PRIMCA ITD.
  IN ?
  Na obrat od po-komunizma . Upajmo – naslednje leto. L.r. Janez KOMENDA

 • xtc

  AB je šolski primer slo levaka-butast,zabit,nerazgledan,z političnim pedigrejem do izobrazbe,umsko popolnoma omejen,razmišljanje seže le do razmisleka o kraji in visenju na plečih delovnih ljudi.Skratka neuporaben za vse in škodljiv za družbo v vseh pogledih.

  • Janez

   No ja?
   Kar drži.
   Žleht pa ni.
   Rine naprej v okviru svojih zmožnosti
   in ok fizične kondicije – pač.
   Take so običajne, še kar pozitivne ženske. Ni najslabša. Se zdi. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   HVALABOGU POZNAM IN OBSTOJIJO – TUDI BOLJ TALENTIRANE.

   • FUCK COMMUNISM

    Saj je ze to, kar dela, tako kot dela, zelo zleht!

   • KIKI

    Kako da ni žleht!? Zdaj za vse krivi JJ in onega iz KPK, Štefanca, ki dela solidno
    in se ne ozira ne levo ne desno (kontra umazanemu Klemenčiču)…ki je imel samo
    eno samo nalogo v svoji karieri -uničiti Janšo!

    • xtc

     Ta je tolk neumna ,da še žleht ne more bit so morali namesto nje še drugi to počet ona NID TAJM.

 • Osti jarej

  ..a se vam zdi,da se bo spomnila?…ja,pa ja de…..sej se janša tud ni…ane

  http://buchela.blogspot.si/2013/05/alenka-bratusek-edvard-kardelj.html

 • Osti jarej

  …pa bi blo dobro,da bi se….zanj….ane

 • Osti jarej

  …ako bi povedal vse,kar ,najbrž,ve….bi postal bog na zemlji in noben hudič bi ga več ne vrgel z oblasti

 • Osti jarej

  ..dej,dej…..v petindvajsetih letih še niso našli stricev iz ozadja ,pa bodo strice iz bank

  • sprehajalec

   Gre za iste strice. Finančna moč je tudi politična moč. Nekdanja družbena in državna lastnina je v slovenskih razmerah dobila atribute privat lastnine za določene krog vplivnežev iz strank levice.

   • Osti jarej

    ..ja,saj….zato so pa pri nas vsi ,ki bi morali vedeti in najbrž vedo,postali dementni…..kaj nam bo taka politikantska politika

    • sprehajalec

     Raje bi se vprašala, katera butasta pamet je leta 1991 politikom in predsedniku parlamenta določila plačo 2000-3000 Eur? S tem, da jo je imel pa direktor zdravstvenega doma 20.000, pa pa direktor državne firme Krka 70.000. Njim podrejeni torej. samo slovenska egalitaristična slovenska pamet lahko to naredi.

     Da ne bodo preveč bogati in v rangu raje, ki jo zastopajo. kdo ne bi potem kradel. Pa vsak bo tudi v bodoče.

     • Osti jarej

      ja….vendar mora zdravnik prej doštudirati,zdraviti…..v parlament pa lahko pride vsak šlosar in maneken…

     • sprehajalec

      Kult dohtarja, advokata pa učitelja je globoko zakoreninjen v Slovencih. In te tri skupine to s pridom izkoriščajo.

     • KIKI

      To so še zaželeni profili, ampa kahlonosci, stare Desusove mamike,
      pa lesena oziroma okamenjena Kozlovička, pa ona debilna Murglca,
      pa ena rajda sfaliranih študentov in zafrustriranih prfoksov! OMG!

     • KIKI

      Saj se nam itak cel svet reži! ..In ne verjame! …

  • Janez

   Hja!
   Eno so govorice – drugo pa – na sodišču veljavni dokazi A ne ?
   Tudi
   Al Caponeja – so najprej zapirali – zaradi napačnih parkiranj in davčnih utaj.
   Čeprav?
   So vsi vedeči, da je običajen krimi morilec. Piši bolj inventivno !
   In
   POJDI KOGA, KI “BEMZA” POCUKATI ZA UŠESA. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   MORDA PA TI TUDI KOMU? Lojtro držiš? Bog ve.

   • Osti jarej

    …dej,ne jodlaj….pri nas tapomembnih prašičev niti za napačno parkiranje ne upajo oglobiti,kaj šele za kaj drugega…..pa dokazi gor al dol……nič ne velja,če si taprav in taplav…..ko yebe tako državo,kjer peščica tumpkov vlada večini tupkov…..naključij pa ni…na na tem svetu in ne v tej vukojebini mafijski skorumpirani tatinski

 • radames

  Oblast so si uzurpirali že 16.sept. 1941 z odlokom OF o zaščiti naroda. Oblast so si po kratkem premoru leta 1991 ponovno uzurpirali in danes smo še vedno njihovi talci.
  Janković pa je prototip in model za kriminal njihove oblasti. Skratka, on najbolj živo pokaže, kakšna je njihova oblast. Kriminalna. Mafijska.

 • Osti jarej

  ..NIKOLI ne bodo povedali nič oprijemljivega……ker bi iz vseh omar padlo ene velikokrat več okostnjakov,kot jih ta državica sicer premore

  • Kosobrin

   Res je – ne eni ne drugi.

 • Osti jarej

  ..zakaj nikoli ni bilo lustracije….aaaaa?

 • Osti jarej

  …trajekt pa za niti minuto sedenja na funkciji 70 jurjev……svinjarija

 • Osti jarej

  ..oni hlod pa koraka,koraka in se slini starim mamcam

 • Osti jarej

  …špeglar pa naklada,da se kar kadi…on je za ločitev cerkve od države,ampak bere pa one pravljice ,pred oltarjem…njega niso zahakljali strici…..saj jih sploh ni……25 let jih še noben ni našel

  • bubamara

   Strici in komunisti so pravljična bitja.

 • Osti jarej
 • Kosobrin

  Kaj bi še sploh radi? Kaj ni dovolj povedala?

  • KIKI

   Ja, ja, ja, jaz Alenka Bratušek in moja stranka za AB smo naredili vse kar je
   bilo mogoče, kar se odraža danes na zelo pozitivnih rezultatih….naj jo kura brcne ke v
   rit, domišljavko brezvezno! V času predsedniške funkcije se je skrivala za vsakim
   idiotom, samo, da ne bi zastavila svojega image-a!

 • bubamara

  Kako že pravijo: psi lajajo, karavana gre naprej. Ebe se narodu. Bolj jih zanima kreganje na Kmetiji.

  • DJURO SUMAR

   Na kateri Kmetiji?

 • Janez

  VAM ZAUPAM !
  DA SE “KOSOBRIN”
  DOBIVA – ZA – ČAJ OB PETIH” Z ENIMI MUŽIKI IZ DEŽELE IVANA GROZNEGA.
  PIJEJO – BAJE
  “LITVINENKO” RADIOAKTIVNI ČAJ?
  Zato?
  Verjetno zato Kosobrin spodaj tako zmešano piše?! Se zdi. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Rožle

   Polonijev z limono in medom ..!!!
   Maš pol zastonj razsvetljavo…

   • Janez

    Ja!
    VČASIH IVANA GROZNEGA 16. ST.
    SO KOT STRUP UPORABLJALI ŽIVO SREBRO,
    ZDAJ
    SO SE PA MODERNIZIRALI NA RADIOAKTIVNI POLONIJ. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

 • Rožle

  Da se nam nou tale našlepala v parlamentu tako kot Kahla … ?

 • Olga_10

  Murgleone, Mafijanković….. Tika taka… Dob vas čaka!

 • KIKI

  Rečem samo tole: Bratovškova je samo Kučanova sprijena, lažniva, hinavska konkubina !

  • Janez

   Ah !
   Tisti barjanski penzionistek je le 77 let star.
   KAJ?
   BO ON Z BOLJ PREPROSTO,
   A FIZIČNO V KONDICIJI GOSPO PRI 47 LETH – KOT JE A.B. ! Pretiravaš? L.r. J. KOMENDA

  • antimur

   Še bolj nazorno, navadna kurbetina z zelo slabim karakterjem.

   • KIKI

    Po želji, dragi antimur, po želji!

   • Hun

    za tako alfo samico si ti premal deca

 • DJURO SUMAR

  Ne vem zakaj bi Bratuškovi verjel bolj kot Jankoviću.

  • Janez

   Ti?
   SI “RUSOFIL” A NE ?
   A?
   Kaj pogosto igraš? ” “RUSKO RULETO” ?!
   Saj veš ?
   TI JO KAR ČIMBPLJ POGOSTO IGRAJ, VADI ! Z nabojem v bobnu. L.r. J. KOMENDA

   • DJURO SUMAR

    Sem zaveden Slovenec, ne pa rusofil. Tebi pa predlagam, da bobnič napolniš z vsemi metki in se ustreliš.

    • Srečko Starič

     misleš prizadet slovenc

     • DJURO SUMAR

      Prizadet sem samo v toliko, da je med mojimi sodržavljani tudi nekaj bebcev, kakršna sta ti in Janez.

     • Srečko Starič

      in tvoja mama tudi bebec

     • Hun

      jat tarzan ti cita

 • Rožle

  AB:
  “Imela sem vprašanje na vsak odgovor”

 • Osti jarej

  ..za en dan v gvantanamo….bi povedali še tisto,česar res ne vedo…pa vsakemo deci glifostata

 • tarantela

  Vili Kovačič je s pritožbo zaradi izgubljenega referenduma o 2. tiru izgubil na Ustavnem sodišču. Kdo mu plača stroške?

  • Janez

   Jaz !
   MU BOM PRISPEVAL !
   Tebi !
   PA KOT VRRJETNEMU ” RUSOFILU” IN ” VSEGLIHARJU”
   PRIPOROČAM !
   ZANIMIVO IGRO – SLAVNO T.I. ” RUSKO RULETO”
   SAJ
   JE
   “VSEGLIH” – ČE PRIDE – PRI TEBI – POLN NABOJ NA SPROŽILEC !? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   IGRA ZA ZLOBNEGA
   VSEGLIHARJA “TARANTELO”
   http://razvezanijezik.org/?page=ruska+ruleta

   • tarantela

    Običajno ne berem Tvojih na silo skup sklamfanih in s pravopisom skreganimi klamfami, tokrat samo to, da prav desni nakladate, da so vsi glih

    • Janez

     PA?
     ŠE KAKO BEREŠ MOJE ZAPISE !
     Saj vidim – kdo jih odpira !
     No?
     Saj – 83% procentno ti privoščim, da migaš z jezikom.
     17% procentno ti pa niti Rusi
     niti “RUSKA RULETA”
     – NEMARNEGA OTEPANJA Z JEZIKOM – NE DOVOLI. L.R. J. KOMENDA
     P.S.
     PRIDNO TRENIRAJ ” RUSKO RULETO”
     NI DOLGOČASNA IGRA.
     Z ENIM PRAVIM NABOJEM – OBVEZNO.
     http://razvezanijezik.org/?page=ruska+ruleta

    • Olga_10

     Levi pa kradete Nicke in prodajate svoje idiotije še pod tujim imenom! Torej pometite pred svojim pragom!

  • Olga_10

   Klobase, vozovnice, zdravilišča …plačujemo vam in majskim hroščem… Zakaj ne bi Viliju tudi? Referendum je zakonito sredstvo, privilegiji, ki jih vi dobivate pa ne! Torej tišina!

 • Osti jarej

  ..kje pa je danes kakšen članek o terorju rdečih prasic?>!!…a ne vidite,kako malo komentov imate….*

  • Janez

   Ti?
   Imaš tudi?
   Vprašsnja za vsak odgovor – kot naši ? Rdeči novinarji. Se zdi ? L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej
 • Janez

  Tokrat !
  JE BILA GOSPA A. B. – KAR OK!?
  Vsaj
  En odgovor na konkretno vprašanje je imela :
  “V ZVEZI Z DOLGOVI IZ BANČNE LUKNJE – ME JE POKLICAL ” HERMAN RIGELNIK”
  V
  VEČINI IMA RES BOLJ ?
  Veliko vprašanj na nnek – odgovor. Se zdi ! L.r. J. KOMENDA

 • Kamor je šel bik, naj gre še štrik !
  Ni nam pomoči.

 • Janez

  Jaz !
  Imam glede ge. A. B. OK OBČUTEK.
  Relativno mlada je še – bo delovala konstruktivno.
  A
  Ne kot nosilna oseba. Ravno “žleht” se mi ne zdi. Bomo videli. L.rr. J. KOMENDA

 • Vrhovni sodnik

  A.B. in ostale gangsterje lepo na hipnozo.

  • Potem pa snemanje uničit (po Zokijevo)………….:)

  • učko

   Po hipnozi pa še narkoza “drveni čekić” !

 • tetka z ozadja

  Janšisteki, po nslednjih parlementarnih volitvah smo se odločili, da vas bomo čiprali.

  • učko

   Vi, k’ vam je najvišji tehno nivo srp pa kladu nimate pojma o čipiranju, za to pa ste že zdavnaj čipirani, pa tega ne veste !

   • tetka z ozadja

    Ni problema, bomo pa uporabli srp in macolo. Prešteli smo vas dvakrat pred kratkim, sedaj vas moramo še označit.

  • xtc

   Ti to se vam čisto lahko zgodi.

  • Janez

   “ĆRNA ŠALA”

   O?
   Lej jo .
   Nergačico ” tetko oz. Tetkeža iz ozadja”
   En
   ZANIMIV PREDLOG RAZVEDRILA IMAM ZATE !
   Gotovo
   si še stalinska “rusofilka”
   in kot nalašč zate se zdi stara, nič dolgočasns -igra ” ” R U S K A RULETA”
   TI
   TOPLO PRIPOROČAM V IGRANJE
   – TO STARO ZANIMIVO RUSKO IGRO. – ZNANO PO VSEM SVETU KOT – ” RUSKA RULETA”
   NA
   LINK
   ti pripenjam nazoren prikaz priprave za to igro.
   In navodila s praviili igre. Želim ti veliko užitkov pri “RUSKI RULETI” L.R. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   NAZOREN PRIKAZ PRIPRAVE
   ZA IGRO “RUSKA RULETA ”
   https://www.google.si/search?q=durak&oq=durak&aqs=chrome.0.69i59j0l2.5581j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Olga_10

   Kučana in forum 21? Seveda nam bo Trump pomagal!

  • Janez

   “ČRNA ŠALA”

   TETKA !
   Za
   OSVEŽITEV LAHKO PIJEŠ “LITVINENKO” ČAJ ! Baje je za “umret” dober !? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   ZA – “TETKO IZ OZADJA !
   “LITVINNKO ” ČAJ.

   https://www.google.si/search?q=litvinenko&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHj4eCi63XAhWLuhoKHZ2wA6kQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=6eHnkE4e6ZSo-M:

  • tramal

   Mi vas moramo pa najprej poloviti po goši ,saj vsak dan prihajajo novi partizani iz nje.

   • Hun

    zacni pri svojem dedu partizanu k bi ti samar stisnu in ti razlozil da ne verjami politiki, ker so vsi isti

  • Bozz

   Kdorkoli se bo dal čipirati…

   Razodetje 16
   2 Odšel je prvi in izlil svojo čašo na zemljo. Ljudje, ki so imeli znamenje zveri [čip] in ki so molili njeno podobo, so bili udarjeni z ogabnim in bolečim tvorom.

   …bo postal zombi. Demoni v Hollywoodu vedo kaj prihaja, zato snemajo toliko filmov o zombijih.

   Razodetje 9
   6 V tistih dneh bodo ljudje iskali smrt, a je ne bodo našli; želeli bodo umreti, a smrt bo bežala od njih.

  • ahnenpass

   To že je, saj so ves čas pod kamerami, mikrofoni in skenerji možganskih valov.

   • Coeus

    Skenerji mozganskih valov so cisto nepotrebni… nimajo kaj skenirat ;)

  • Aresnica

   Fantek – ti si že dolgo čipiran – pa še plačajo te za …..
   _______
   Lep pozdrav

  • cosmosjasnovidec

   Na svetovnem spletu sem danes prečital raziskavo katero so naredili tuji strokovnjaki med Levaki in Desničarji.
   Rezultat je bil porazen saj so “LEVAKI”dosegli komaj 1,5% inteligence od možnih 100%.
   Desničarji so pa celo petkratno presegli možno 100% inteligenco.
   Strokovnjaki in znanstveniki so tako tudi prišli do zaključka zakaj so LEVAKI jezni na DESNE.
   Razumljivo,ko so pa desni milijarde krat pametnejši od njih tako,da se sedaj več ne čudim zabiti psihični prizadetosti levuharjev,komunajzerjev,čefutarjev oziroma vse balkanske sodrge na tem in drugih portalih.

 • Kučko pod pručko

  Odmev v gorah

  – Bratuškuraaa
  – Kuraaa, kuraaa, kuraaa, …

 • tramal

  Tudi tej komunistični prostitutki se bo čas iztekel po volitvah ,ko ne bo več prišla v parlament.

 • Aurelius

  Tipični odgovori tipičnega levega aparatčika, ki ga (jo) strički nastavijo na dobro plačano, a tudi odgovorno delovno mesto z edinim navodilom: Tiho bodi, nič ne sprašuj, delaj po naših navodilih in vleci plačo, če pa kadarkoli zagusti, pa enostavno izgubi spomin! Če bi bila mojškra tako sposobna, kot zatrjuje, kadarkoli se ji ponudi priložnost, potem bi bila danes bogata podjetnica tipa Boscarol, ne pa propadla političarka, ki se po vsej sili želi priklopiti nazaj na davkoplačevalske seske !!!

  • Bozz

   Ukinit davek na dohodek, itd. in malhe iz katere se krade ne bo več. To se seveda ne bo zgodilo. Ne samo politiki, tudi večina ljudi je odvisna od davkoplačevalskih seskov, ker se ni izobrazila o zgodovini in primerih držav kjer davka na dohodek niso imeli, ali pa trudila biti samozadostna in zato bodo tudi ljudje branili pokvarjen sistem. Tudi ljudje so pokvarjeni, zato pa imamo take politike. Politiki so iz ljudstva. Ni rešitve. Samo ena velika naravna katastrofa bi morala zbrisasti Slovenijo iz obličja zemlje in to je to.

   • ahnenpass

    V teoriji ja, pri nas pa nikakor ne, ne bi verjel koliko časa,sredstev in truda se je vložilo, da smo dobili svojo elito, izbrani so bili pa po evgeničnem ključu in osebnih lastnostih, ki jih država spremlja od samega rojstva slehernega državljana.
    Vsi ne zdržijo, kdor je žreban tako visoko, je po moje lahko samo do konca amoralen in popolnoma brezvesten.

 • Rožle

  Se v avtomobilu peljeta Violeta Tomić in Alenka Bratušek. Nato pa avto obstane, obe izstopita.
  Tomićka reče: “Uh, zmanjkalo nama je bencina…”
  Šivilja pa: “Madona si ti pametna, jaz bi se še kar naprej peljala !” …

  • Janez

   ++++++
   Ja, ja !
   Ženska logika.
   ” O BENCINU BOVA DEBATIRALE DRUGIČ, ZDAJ PELJI NAPREJ” L.R. J. KOMENDA

 • Rožle

  Lenka se šeta – metla pometa…
  Lenka počiva – igla ji šiva. Lenka pred duri – peč se zakuri…
  A kokotiček skoči v lončiček, leže v ponvico, dvigne glavico:..
  Lenčica, Lenka, kikiriki, sem že pečenka, jest se mudi …

  • Janez

   ++++
   Dobra stara pesmica. L.r. J. KOMENDA

  • Hun

   Lenka je babnca pa pol ne pa ti Ruzletka

   • Rožle

    Samo ne tečnart …

    • Hun

     Ruzletka prepognu te bom ce naus pridna

     • Rožle

      No dej…ajde

     • Hun

      prvo cu da te bijem onda cem da te karam

 • neny

  Še vedno se ni znebila virusa iz evropskega parlamenta.

 • ahnenpass

  100%, celo 120% sem prepričan, da je Bratuškova lagala. Saj ni bila ona tožilka, še manj sodnica,samo pravosodje lahko koga obsodi za kazniva dejanja, vlada že ne.
  Vem pa zato, ker pri nas stvari ne potekajo na tak normalen način, to so samo pravljice, v resnici se vsedejo skupaj tožilec, sodnik in odvetnik obtoženega in se vse sami med seboj zmenijo,sojenje je potem samo še farsa, ki traja tako dolgo, dokler si obtoženi ne pusti dopovedat, da samo sam sebi čas trati in nič ne bo spremenilo kar so se že zdavnaj zmenili brez njega. VI lahko nabijate kar hočete, lahko mi grozite ali karkoli, ne morete pa spremeniti kar sem videl na lastne oči in sem se sam prepričal, tako to deluje pri nas, samo zato je tako kot je.
  Po moje, v resnici samo Alenka ni vedela kaj se dogaja oziroma kako se rešujejo tiste stvari, zakaj je zdaj pametna, je pa druga zgodba, po moje se boji na smrt in se je skušala zavarovati, mogoče je celo, da je tudi to dobila plačano. Da bo mir (koza cela).

 • Janez

  “Črna šala”

  “TETKI IZ OZADJA”
  PREDLAGAM
  BOLJJ
  NEDOLGOČASNO RAZVEDRILO,
  KOT JE TO, DA PIŠE BREZ VEZE ZAPISE – SEM, NAM NA TA OK PORTAL.
  RUSI
  IMAJO
  PO
  VSEM SVETU ZNANO IGRO, KI SE JI REČE – ” RUSKA RULETA”
  V
  LINKU PODAJAM
  NAZOREN PRIKAZ “NAPRAVE” S KATERO SE – ” RUSKA RULETA ” IGRA. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  PRIKAZ
  NAPRAVE IN POSTOPKA
  ZA
  “RUSKO RULETO”
  TETKA – OBVEZNO MORAŠ VSTAVITI
  VSAJ EN PRAVI NABOJ.

  https://www.google.si/search?q=revover+ruska+ruleta&oq=revover+ruska+ruleta&aqs=chrome..69i57j33.20090j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=yIKVG0T6hUydLM:

  • Rožle

   Pa dobr nafila naj kar cel saržer za zagotovljeno srečo ..

   • Hun

    kdor drugim jamo koplje sam vanjo pade..belogardist

 • Darth Vader

  take budale, kot je alenka bratušek ne najdeš niti na relaciji Židan, ter un cepec iz Kočevja, ki je zminiral prodajo Telekoma – Janko Veper……v bistvu, če bi vzel DNA Židana, Vepra, Kuster-Lipicove, pa one čofurke iz Levice….kaj je že…..Violeta Homić……ter bi dodal še DNA šimpanza ter RNK amebe, ter vse to skupaj zmešal v epruvetki in vstavil v transvestitotovo presajeno maternico, bi po 4 mesecih transvestit povrgel alenko Bratušek

  • traktor

   He, he ma pa lepe žnable. Kot Severina.

 • freedomfighter

  Vsi vlade so krive za bancno luknjo od drnovskove janseve pahorjeve bratuskove dogaja se pa klasika prelaganja odgovornosti enega na drugega ce mi kdo rece da je jansa popolnoma nedolzen a v casu njegove vlade se je podelilo najvec slabih kreditov potem ne vem

 • cosmosjasnovidec

  Laže,da se kadi od nje.
  Copatar “jankovič”jo je spustil za predsednico,ker jo je porival kot bedak enkrat ju je pa zraven zalotil njen mož v pisarni,ker sta pozabila zakleniti vrata.
  Bratušek se je hotel ločiti in dati zadevo v javnost vendar se je nekako pomiril in sprejel dogovor med ćefutarjem in njim,da bo kurvetino spravil na mesto predsednice.
  Ne vem ali jo copatar poriva še vedno ali je več noče,če govori proti njemu očitno je pa verjetno več ne ali se pa prasica sedaj seveda samo vleče ven.Za časa njenega predsedovanja so tajno ponikle ogromne milijarde brez sledu pa tudi od vseh prodaj Slovenskih nepremičnin.
  Za vse je vedela tako kot tudi tovariš “pahor”saj so skupaj kradli ter poneverjali komandiral jim je pa komunist”kurčan”.

  • Osti jarej

   …in ti trdiš,da si zdrav desnjak?!?