[Video] Čordić znova nadleguje: Brez maske in PCT-ja provociral varnostnika v trgovskem centru Nove Jarše in posnetek prenašal v živo! 

Posnetek zaslona

Zlatan Čordić je na Facebooku danes zjutraj predvajal v živo svoj “podvig”. Odpravil se je namreč v trgovski center, varnostnik pa mu je dovolil vstopiti, sicer z opozorilom, brez da bi preveril pogoj PCT oziroma ga je Zlatko celo seznanil s tem, da ga ne izpolnjuje. Podobno je že včeraj storil na Petrolu, kjer se mu je očitno zdelo, da je nadlegovanje uslužbenke njegova ustavna pravica. Na dolžnosti seveda nikoli ne pomisli.

Zlatan Čordić se je danes že navsezgodaj odločil povzročati zdraho. Odpravil se je v Mercator center v Novih Jaršah, z namenom da poskusi vstopiti brez PCT pogoja. Malce je poklepetal z varnostnikom, ki mu je sicer razložil, da je potreben PCT pogoj, ker se trgovina smatra kot trgovski center. Zlatko mu je diplomatsko odgovoril, da prevzema vso odgovornost, da ga noče poniževati in da je na njegovi strani. Dodal je še, da ne želi, da bi naraščal pritisk med tistimi, ki le opravljajo svoje delo – torej preverjajo PCT in med ljudstvom oziroma potrošniki. Varnostniku je še rekel, da naj kogarkoli že pokliče, če ima takšna navodila in pristavil, da se njemu vseeno zdi to neka osnovna pravica, da gre po nujne potrebščine. S prijateljem, ki tudi ni imela PCT pogoja, sta nato vstopila.

Zlatko je bil aktiven že včeraj, ko so v veljavo stopili poostreni pogoji PCT. Na družabnem omrežju je objavil račun s Petrola, tudi tja se je namreč odpravil in po računu sodeč natočil za dva evra goriva. To mu je po njegovih besedah uspelo brez PCT pogoja, čeprav je bilo rečeno, da se ga bo preverjalo pred točenjem goriva. “Volja, vztrajnost, znanje in srce so ključ, da obdržimo svoje pravice, ki nam pripadajo zakonsko pravice, ki so zapisane v ustavi,” je ob tem zapisal in kot vedno pozabil na svoje dolžnosti. Njegove pravice se namreč ustavijo na tisti točki, ko prične ogrožati ljudi okoli sebe. Kasneje včeraj se je odpravil še na proticepilske proteste, ki so potekali na Trgu Republike. Tudi tam je našel krivico, češ da so se policisti spravili “na več mirnih protestnikov samo zato, ker so bili na Trgu republike in koristili svojo pravico do protesta.” Protest, ki jeje potekal v organizaciji kranjskega mestnega svetnika Zorana Stevanovića se je sicer končal vse prej kot mirno.

Tako kot Zlatko, tudi Stevanović gradi svojo (politično) kariero na proticepilstvu in ukinitvi ukrepov za omejevanje virusa. Kar žal ne pomeni v dobro ljudstva, pač pa na račun njihovega zdravja, morda celo življenja. Nekateri protestniki so včeraj okoli osme ure zvečer v poslopje Državnega zbora začeli metati granitne kocke, steklenice in pirotehniko, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Ker osebe niso zapustile Trga Republike in ker je prišlo tudi do napadov na policiste, so uporabili vodni top in solzivec. Poškodovanih je bilo več policistov, več službenih vozil policije in stavba Državnega zbora. Po neuradnih podatkih policija kot organizatorja obravnava Stevanovića – zanimivo, da so v tem primeru že v enem dnevu odkrili organizatorja, medtem ko jim pri petkovih protestih to še po 73 protivladnih protestih ni uspelo. Jaša Jenull je očitno nedotakljiv.

Sara Bertoncelj