[Video] Črno na belem: Zgrešene napovedi osramočenega Trampuža, ki si je s skrajno levičarskimi stališči prislužil vlogo dežurnega komentatorja pri režimskih medijih

Datum:

V zadnjem času se v medijih pogosto pojavlja infektolog Andrej Trampuž, ki ga režimski mediji kujejo v zvezde. A Trampuževe izjave ne odražajo strokovnosti, pač pa vsiljevanje skrajno levičarske agende. Trampuž je že januarja v Mladini strašil, da je privatizacija zdravstva pot v pekel, nato pa kot ideal ponudil švicarski sistem z velikim deležem zasebnega zdravstva. Kot se je izkazalo, bi Trampuž režimu prepustil odločanje o tem, kdo umre in kdo živi, Švica pa mu je všeč, ker je tam dovoljena evtanazija. Prav s tem si je prislužil vlogo dežurnega komentatorja režimskih medijev, pri čemer ima gledalce dobesedno za norca, s svojimi izjavami pa prihaja v nasprotje s samim seboj. Še v začetku marca kar ni mogel prehvaliti neodzivnosti in ignorance Šarčeve vlade, novi koronavirus pa je primerjal, celo v primeru najhujših možnih posledic, kar s sezonsko gripo. Ko je vlado prevzel Janez Janša, je Trampuž pričel ustvarjati paniko in klicati k ostrejšim ukrepom, v ponedeljek pa je odprl še Twitter račun, ki ga bo očitno uporabljal izključno za obračunavanje z vlado, pri čemer se poslužuje celo grdih podtikanj. Vabljeni k ogledu kratkega filmčka in prebiranju dosjeja!

V zadnjih mesecih in tednih se v medijih pogosto pojavlja infektolog Andrej Trampuž. Režimski mediji ga dobesedno kujejo v zvezde, med drugim zato, ker deluje v okviru vzhodnoberlinske državne bolnišnice Charité, ki med poznavalci sicer velja za navadno socialistično ustanovo. Z vsakim njegovim nastopom je v zadnjih dneh in tednih postajalo bolj jasno, da njegovi komentarji niso strokovne narave, pač pa na najbolj pritlehen možen način izkorišča krizo ob izbruhu novega koronavirusa za širjenje skrajno levičarske agende. Državljane ima dobesedno za norca, kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, pa s svojimi izjavami prihaja v nasprotje s samim seboj.

Kolegi iz Demokracije so pripravili kratek videoposnetek, v katerem si lahko ogledate nekatere njegove zgrešene napovedi, na spletnem portalu Nova24TV pa smo za vas pripravili Trampužev dosje. V njem se lahko seznanite z razlogi, ki so privedli do tega, da je Trampuž dobil vlogo dežurnega komentatorja režimskih medijev in podrobnejšimi opisi njegovih izjav.

17. JANUAR 2020: TRAMPUŽ V MLADINI PREDSTAVI SVOJA SKRAJNO LEVIČARSKA STALIŠČA IN SI PRISLUŽI VLOGO DEŽURNEGA KOMENTATORJA V REŽIMSKIH MEDIJIH
Kako skrajen levičar je Trampuž postane jasno ob pogledu na intervju z njim, ki je bil januarja objavljen v skrajno levičarski Mladini, kjer je neumorno zagovarjal sovjetski model zdravstvenega sistema, v katerem ima monopol država: “Privatizacija zdravstva je pot v pekel!” Novinar Borut Mekina ga tekom intervjuja nato vpraša, v katerem od okolij se je medicina po njegovem mnenju najbolj približala idealu, na kar Trampuž postreže s povsem nepričakovanim odgovorom. Ni odgovoril, da je ideal zdravstvenega sistema Severna Koreja ali Kuba, pač pa je to po njegovem mnenju Švica. Ta ima, ironično, velik delež zasebnega zdravstva, kljub temu pa ohranja univerzalno dostopnost.

“V Švici zasebno zdravstvo spodbuja konkurenco, javne bolnišnice zato niso nič slabše, temveč le boljše. To je to, kar v Sloveniji manjka, ker ni zasebnikov, javno zdravstvo nima konkurence in zato stvari ne delujejo,” pa je pred časom po petih letih dela v švicarskem zdravstvu iz prve roke za Siol.net povedala Petra Urh.

V javnih bolnišnicah v Švici sicer zdravstveno oskrbo zagotavljajo zavarovancem, ki plačujejo le osnovno zavarovanje, kdor pa prostovoljno plačuje še dodatno zavarovanje, lahko računa na zdravstvene storitve tudi v zasebnih bolnišnicah. Po zakonu pa imajo zasebne bolnišnice nekatere oddelke, kjer sprejemajo tudi paciente, ki imajo le osnovno zavarovanje, še navaja Siol.net.

Razlog, zakaj je izbral švicarski zdravstveni sistem, vas bo šokiral. “V Švici se denimo poskušajo izogniti nepotrebnim preiskavam ter izbirati načine zdravljenja, ki so smiselni. Nekoga, ki je 90 let star in tako bolan, da mu povsem očitno nikoli več ne bomo mogli povrniti normalnega življenja, lahko danes zelo dolgo vzdržujemo na aparatih. Je pa vprašanje, kako smiselno je takšno početje, ki je tudi izredno drago,” je med drugim povedal o švicarskem zdravstvenem sistemu, kjer je dovoljena evtanazija oz. samomor s pomočjo.

A kot izhaja iz Trampuževega odgovora, ta ne zagovarja prostovoljne evtanazije, pač pa bi režimu prepustil vlogo Boga in presojo o tem, kdo umre in živi.

Foto: posnetek zaslona

5. MAREC 2020: TRAMPUŽ HVALI NEUKREPANJE ŠARČEVE VLADE IN PRIMERJA COVID-19 S SEZONSKO GRIPO
Trampuž je nato 5. marca v oddaji Odmevi zavajal javnost, da je gripa nevarnejša in smrtonosnejša od novega koronavirusa: “Ampak samo kot primer, na primer v tem času, ko se je epidemija koronavirusa po svetu razširila, je bilo veliko več primerov gripe.” Trampuž meni, da je Slovenija odlično reagirala in da smo med boljšimi v Evropi: “Slovenija ima relativno malo primerov, kar kaže, da so bili ukrepi do sedaj uspešni. Glede na to, da je Italija tako blizu, je bilo pričakovati več primerov.” Trampuž pozabi, da je Slovenija v času Šarčeve vlade “solidarno” poslala na Kitajsko 1,2 milijona zaščitnih mask: “Če bodo tako naprej delali, bo Slovenija res lahko vzor drugim.”

6. MAREC 2020: V VEČERU TRAMPUŽ HVALI VZORNO PRIPRAVLJENOST ŠARČEVE VLADE
Podobno je Trampuž tudi 6. marca za Večer v lasti rdečega tajkuna Uroša Hakla poudaril, da je Slovenija ena izmed držav, ki so se vzorno pripravile na izbruh virusa, kot izhaja iz članka, pa je tudi najhujše možne posledice okužbe z novim koronavirusom primerjal kar s sezonsko gripo. “Veste, da sem bil vedno kritik, če kaj ni bilo v redu, ampak tokrat pa je treba to res pohvaliti. Če bodo tako naprej delali, bo Slovenija res lahko vzor drugim državam, kar me kot Slovenca zelo veseli,” je zaključil.

Foto: posnetek zaslona

19. MAREC 2020: POTEM, KO NASTOPI JANŠEVA VLADA, TRAMPUŽ OBRNE PLOŠČO IN PRIČNE USTVARJATI PANIKO
Že v četrtek, 19. marca, torej malo po nastopu vlade pod vodstvom Janeza Janše, je Trampuž popolnoma obrnil ploščo, med drugim je poudaril pomembnost zaščite starejših prebivalcev Slovenije. “Pri večini to ne bo pomembno, vendar v tem kritičnem času moramo poskrbeti, da tega ne bomo prenesli na starejše ljudi. To je glavna naloga, ki jo moramo v naslednjih tednih uvesti. Pripravljamo se na to, da bomo imeli vsaj en mesec vedno hujše in ostrejše ukrepe. Maske, ko bodo prišle, pa bodo zmanjšale le prenos. Zadeva je resna, debata o testih je nesmiselna, predvsem za eno Slovenijo,” je še povedal za Tarčo na TV Slovenija.

Andrej Trampuž (Foto: posnetek zaslona/Tarča RTV Slovenija)

23. MAREC 2020: TRAMPUŽ ODPRE TWITTER RAČUN – IZKLJUČNO Z NAMENOM NAPADANJA JANŠEVE VLADE?!
V ponedeljek, 23. marca, je Trampuž odprl račun na družbenem omrežju Twitter, kjer je pokazal svoj pravi obraz. Očitno je to storil samo zato, da bi napadal Janševo vlado, objavil je namreč le eno sporočilo: “Vlada RS se je fotografirala z maskami FFP2, ki jih primanjkuje za zaščito zdravstvenih delavcev pri delu s COVID-19 bolniki. Poleg tega manjka fizični razmik 2 metrov, najpomembnejši ukrep proti širjenju koronavirusa. S čim so si zaslužili višje plače?”

Pri svojem napadu si je privoščil več laži. Vlada si namreč ni povišala plač, le ministre so razvrstili v ustrezne plačne razrede. Še več, v času objave njegovega sporočila je bilo prav tako že napovedano znižanje plač vsem vladnim funkcionarjem za 30 odstotkov v času trajanja krize.

Prav tako Trampuž skuša krivdo za pomanjkanje mask in zaščitne opreme podtakniti Janševi vladi. Pri tem seveda pozabi omeniti, da so Janševo vlado pričakala prazna skladišča, za kar je kriva prav njemu tako ljuba Šarčeva vlada.

26. MAREC 2020: ZDRAVNIKI VZROJIJO NAD TRAMPUŽEVIM IZKORIŠČANJEM KRIZE ZA ŠIRJENJE POLITIČNIH IDEJ
S svojimi apokaliptičnimi napovedmi je bil Trampuž dnevno gost v osrednjih oddajah režimskih medijev. Da izkorišča krizo z namenom širjenja političnih idej, so kmalu ugotovili tudi slovenski zdravniki. Matej Beltram, Erik Brecelj, Gorazd Kalan, Matija Kališnik, Matija Krkovič, Blaž Mrevlje, Igor Muževič, Andrej Robida, Samo Vesel, Janez Vodiškar, Andrej Vranič in Krištof Zevnik so v skupnem javnem pismu na zdravstvo.si tako opozorili, da so v Nemčiji in v Franciji tako zasebni kot javni zdravstveni delavci vključeni v boj za zajezitev širjenja COVID-19. V Švici so zasebni družinski zdravniki s svojimi ambulantami organizirali kot vstopne točke in triažirajo in testirajo bolnike s sumom na COVID-19. Enako kot v Nemčiji in Franciji pa tudi oni pomagajo pri zajezitvi zdravstvene krize. Ob tem še navajajo primer Južne Koreje ter uspešne zajezitve krize bolezni COVID-19. V tej azijski državi je kar 94 odstotkov vseh bolnišnic v zasebnih rokah in se niso soočali s pomanjkanjem respiratorjev, kot smo temu priča v državah, kot je Italija, kjer storitve v največji meri zagotavlja oz. naj bi jih, država.

26. MAREC 2020: TRAMPUŽ NAPOVE 5.000 OKUŽENIH IN 500 OSEB NA INTENZIVNI NEGI ČEZ 10 DNI
Trampuž za 24ur.com na podlagi projekcije, ki so jo naredili v Nemčiji, Sloveniji napoveduje več kot 5000 okuženih čez 10 dni in več kot 14.500 čez 14 dni. Od tega bo 10 odstotkov okuženih na intenzivni negi, kar bi pomenilo 500 ljudi na intenzivni negi čez 10 dni in 1400 čez štirinajst dni.

Danes, deset dni po tej apokaliptični napovedi, imamo v Sloveniji 1.021 potrjenih primerov okužb s SARS-CoV-2, na intenzivni negi pa se zdravi 30 oseb.

4. APRIL 2020: OSRAMOČENI TRAMPUŽ SE POJAVI V KOLEKTORJEVEM GLASILU DELO, KER OPRAVIČUJE SVOJE ZGREŠENE NAPOVEDI
Nekaj dni po zadnji napovedi Trampuža ni bilo več moč zaslediti v režimskih medijih v tolikšni meri kot prej in mnogi so po družbenih omrežjih pričeli objavljati njegove zgrešene napovedi in se spraševati, kam je zdaj poniknil. No, v soboto se je pojavil v Sobotni prilogi Dela, tovarniškega glasila družbe Kolektor v lasti Stojana Petriča, kjer je opravičeval svoje zgrešene napovedi. “To, kar doživljamo s koronavirusom, je največji izziv za nas po drugi svetovni vojni,” je med drugim povedal.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...