[Video] Dr. Blaž Mrevlje ostro: Zdravstvo vodi zdravniško-dobaviteljska mafija, ki se požvižga na zdravje ljudi!

Blaž Mrevlje

V tokratni Polemiki smo gostili dr. Blaža Mrevljeta, vrhunskega kirurga in poznavalca razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu. Pogovor z njim se posluša kot napet kriminalni roman, katerega konec moramo napisati skupaj in presekati koruptivne naveze, ki so znane, meni dr. Mrevlje, strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije za ugotavljanje odgovornosti v programu otroške kardiologije in na področju nabav v zdravstvu. V zgodbo z žilnimi opornicami je dr. Mrevlje vpet že več let. Nedavno pa je dobil povabilo za sodelovanje v nadaljnjih preiskavah zlorab v zdravstvu, ki jih vodi predsednica komisije Jelka Godec, zato je začasno pustil službo v tujini in se odločil pomagati komisiji pri čim bolj uspešnem delu.

Na novinarsko vprašanje, kdaj je prvič posumil, da gre v zdravstvu nekaj hudo narobe, je dr. Blaž Mrevlje dejal: “Žilna opornica je kovinska mrežica, vstavljena na balonu v žilo, da jo razširimo in odpremo, podobna vzmeti v kemičnem svinčniku. Ko sem bil na izobraževanju v tujini na Poljskem, sem vprašal kolege, koliko takšna opornica pri vas sploh stane, ker pri nas je bilo rečeno, da je to blazno  draga zadeva. Pri nas je namreč taka kovinska cevka stala čez 1.000 evrov! Ko sem dobil na Poljskem podatek, da je to 300 do 400 evrov, odvisno od tipa in proizvajalca, sem zastrigel z ušesi, in seveda to povedal tudi svojemu mentorju v Ljubljani dr. Marku Noču, ki je znan kot tisti drugi zdravnik, s katerim sva se skupaj, ob pomoči medijev, borila zadnja leta, da so cene opornic padle na nivo cen iz Evropske unije. Problem je seveda v tem, kot pri drugih materialih, da so te zgodbe zelo podobne, materiali preplačani in denar skanaliziran preko firm v tujino.”

V nadaljevanju oddaje je dr. Blaž Mrevlje povedal: “Zdravstvo je eden največjih podsistemov v državi. To kompleksnost pa eni strani uporabljajo kot izgovor in orodje, da ljudje ne bi razumeli bistva. Zgodba žilnih opornic je tukaj odkrila, kakor poteka v zdravstvu organiziran kriminal, kot jaz rečem, ker definicija organiziranega kriminala je, da to počne skupina ljudi, na organiziran način in skozi čas, ne glede na to, da je to zavito v belo haljo ali državno bolnišnico, univerzitetno ustanovo itd., potem za to potrebujmo: monopolno zavarovalnico, nedelujoče in leno ministrstvo, katerega delo spremljamo že 30 let. Potem so tukaj še državne zdravstvene ustanove, NPU, ki se izgovarja, da ga koordinira SDT, ki pa ga vodi Harij Furlan. In krog je sklenjen. Rezultati ropanja zdravstva pa so: nobena bolnišnica ni bila obnovljena, nobena cena se ni znižala, čakalne vrste se podaljšujejo, ljudje pa umirajo.”

Za takšno politiko do zdravstva so odgovorne različne frakcije bivše komunistične partije, meni dr. Mrevlje, “ki se malo prepleskajo in preoblečejo, zato da se to vse skupaj vzdržuje. Če bi bil namen tistih, ki dejansko iz grmovja to državo vodijo, dober, potem bi po 30 letih danes Slovenija bila moderna država srečnih, zadovoljnih ljudi, ki bi radi hodili v službo, z veseljem vzgajali svoje otroke, se ne ukvarjali z zbiranjem zamaškov za otroke v stiski, ampak tega pač ni, zato jaz rečen temu primitivna balkanska skorumpirana psihopatija tranzicijske medicine. Če se desetine milijonov evrov na leto porablja, da si nekateri podaljšujejo jadrnice po jadranskih obalah, gradijo vikende v Kranjski Gori, na Cresu, na račun denarja, ki bi moral iti v modernizacijo ustanove, raziskave, boljše plače sester, zdravnikov in drugega osebja, potem je pač to najprimernejši opis”.

Dr. Mrevlje je še spomnil na odgovornost stranke Socialnih demokratov, ki so v zadnjih 30 letih v vseh vladah, in se vprašal, kakšna je njihova odgovornost? Zagotovo največja, ne le po trajanju, vsaj 70 odstotkov časa so v vladah, velik del ministrov je iz njihove kvote, nihče ni naredil ničesar – ni normativov, ni primerljivih cen z EU, nimamo sodobnih bolnišnic …

Rešitev, meni dr. Mrevlje, je na dosegu roke. “Zavedanje ljudi, da je v zdravstvu katastrofa, da ljudje razumejo, kaj jim govorimo, da sebi pomagajo tako, da nas podprejo, ki jim želimo pomagati, da prepoznajo, da vsi ti silni milijoni lahko zelo hitro spremenijo zdravstvo, namesto da ščitimo lastnika jadrnic, vikendov in računov v Švici. Ljudje naj končno spregledajo, prisluhnejo in podprejo tiste, ki se zavzemamo za spremembe. Od svojih politikov naj zahtevajo spremembe, saj vsi potrebujemo kdaj zdravniško pomoč, zato moramo pri spremembah sodelovati vsi, ne glede na politično pripadnost. Če se bomo zavedali, da te stotine milijonov evrov lahko prinesejo nujne spremembe, lahko imamo čez 10, 20 let Evropi primerljivo zdravstvo.”

Celoten intervju poglejte tukaj:

Franci Donko

 • me

  rešitve ni , zopet so tovariši zmagali.
  če bi jih pospravili leta 91 bi bilo ok, tako pa ……nazaj v balkanski raj.

  • karpelec

   Rešitev je. Brez tovarišev krtov. Vprašanje je le-kdo jih bo polovil in odstranil njihove lopate.

 • Zombi Gartner

  Dr.Mravlje. Upam, da vas povabijo v odajo Tarča na RTVS.
  Mogoče kak rdeč Slovenc dobi drugačno mišlenje o zdravstvu.

 • tasilo

  Včasih se — cinično in retorično seveda — vprašam:

  Če resno zbolim, ali naj grem k zdravniku ali naj se raje kar sam fentam?

  • sodnikisozločinci

   Jaz bi šel k zdravniku, treba je zaupati strokovnjakom.

   • Zgornji

    Jaz jim že od leta 1997 Ne zaupam !!! ! !!!

  • Zgornji

   Sam se moraš pozdraviti !!! ! !!!

  • francelj3

   Kaj pa kakšen dober veterinar? Včasih se vprašam, če niso boljši od naših zdravnikov.

 • Janez Kepic-Kern

  V SRBIJI REČEJO O ZDRAVSTVU: “KOD NAS JE – HIPOKRAT – UMRO ”
  O
  EX MARŠALU TITU – PA TAKOLE !
  CITATNO Z INTERNETA
  navajam – poznavalca t.i. GEOPOLITIKE iz Srbije – DEJANA LUČIĆA !

  V državi SRBIJI
  je
  odnos do polpreteklega “TITOIZMA”
  in
  do same osebe ex KP; ZK ex KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA TITA
  čisto –
  DRUGAČEN KOT V NAŠI R: SLOVENIJI !
  Vodilni
  srbski vladni svetovale za GEOPOLITIKO in TV komementator _ Dejan LUČIĆ
  na
  srbskih TV kanalih
  s takole OSTRIMI IZRAZI IN ODKLONILNO govori – ex t.i. MAEŠALU TITU !
  “Ljudje v Sreriji,
  ki imate še pozitiven odnos do Ex MARŠALA TITA
  – NEHAJTE GA POVELIČEVATI !
  NE,
  NE POZNATE DOVOLJ DOBRO VSEGA, KAR JE NEGATIVNEGA STORIL . T.I. MARŠAL TITO !
  NI RAZLOGOV,
  ZA POVELIČENJE – EX T.I. MARŠALA TITA ! ON JE BIL – “Z L O T V O R E C”
  Osebno
  je ukazal NESODNO KOMUNISTIČNOPOLITIČNO LIKVIDIRATI
  VEČ
  STO TISOČ – SRBOV, HRVATOV IN SLOVENCEV !
  Tudi
  povojni koncentracijski
  logor
  GULAG – GOLI OTOK – ZA “PREVZGOJO” V “TITOIZEM”
  TISTIH,
  KI JIH JE ON INDOKTRINIRAL v “OBOŽEVANJE” – J,V. STALINA !”
  Geopolitik
  z močno oporo – v Srbiji – javno na TV
  reče prebivalcem Srbije:
  “NE POVELIČUJTE VEČ – MARŠALA TITA” ” ON je bil ” ZLOTVOR” ”
  Oglejte
  si sami: še mene je presenetilo zelo odklonilno,
  NEGATIVNO
  GOVORJENJE POMEMBNEGA – D. LUČIĆA O EX “TITU” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO
  DEJAN LUČIĆ: “TITO JE BIO ZLOTVOR”
  https://www.youtube.com/watch?v=QKx2w0zCJ80

 • sodnikisozločinci

  Rad bi vprašal nekoga, ki se razume na žilne opornice. Kdaj je primeren čas za vstavitev opornic pri zoženju srčnih žil in kdaj pri vratnih žilah. A obstaja v svetu kakšna preventiva proti mašenju ožilja v primeru diabetesa, angine pektoris, trižilne koronarne bolezni in srčnega popuščanja?

  • Janez Kepic-Kern

   PRETEŽKO !
   POJDI NA MEDICOR – CENTER LEDINA – NA PREGLED
   Meni so tam dali opornico v vratno žilo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Nata

   Najbolje , da vprašaš dr. Mravljeta. Pri nas se boš načakal že za en pregled pri kardiologu !Seveda pa kot samoplačnik prideš hitreje daleč.
   No tudi pregled z ultrazvokom bi bil koristen. Tudi samoplačniško ni slabo.

  • Lilijana

   Obstaja. Berite knjigi Kitajska študija in McDougallov nacrt. Najtopleje priporočam.

 • Igor Kodelja

  A to pa nič ne posluša šarec mizarec.a bo kaj uredil ali samo nakladal o fašistih pa nacistih O Komunistih pa nič

  • tohuvabohu

   To je pravi kamnikaze. Z vsemi sosedi nas spravlja v vojno. Povsod vidi fašiste, sam pa se pajdaši z notoričnimi levimi fašisti.

 • šmentanamuha

  Jaz sem ga včeraj poslušala na Faktorju. Neverjetno, niti tako eminentne osebe ne morejo premakniti mlinskih kamnov v glavah levičarjev. Kje je državno tožilstvo, kje kriminalistična policija, kje minister za zdravje (aja, ta itak nima pojma o zdravstvu), kje je vlada in njen predsednik? Aja, sem pozabla, da je glavni Šarec, ki je nastavu ministra, ki nima pojma o ničemer. Ne vem, kdo je hujši: Šarec ali Erjavec?

 • Darth Vader

  tale Dr.Mravlje pa ni od včeraj……kapo dol….

 • Povprečen Državljan

  Kljub vsemu vsaka čast slovenskemu zdravstvo. Do sedaj niti ene slabe izkušnje.

  • Nata

   Tudi to je mogoče. Saj imamo vseeno nekaj dobrih zdravnikov.
   Samo sistem je nemogoč. In ta odvisnost od farmacevtske industrije.

 • Hribouc

  Kučanov Novi razred ali Rdeča Elita F21/ Hlapci 571 je ukradel pokradel in ustrahuje navadno in tudi bebavo rajo.
  Ja pa prav, da je kakor je, dokler bo folk bebav, len, zaspan, nekritičen – stvar mora priti do dna, da bo dovolj hudo !

 • if

  Zakaj ne Mravlje v Tarči?!
  Oblast&Njena RTV bi zardeli preko sedanje rdeče barve v super rdečo.

 • Antonius

  Uničujejo nas na različne načine. Eden od njih je že na tiho ustaljen, da za reševanje pokojninske blagajne upokojencem, primarci ne predpisujejo antibiotikov. Prej te *škripnejo*, več vplačanega v pokojninski blagajni ostane.

  • tohuvabohu

   Za pokojninsko blagajno bi bilo dolgoročno najbolje, če bi država vsem starejšim od 55 let subvencionirala alkohol, tobak in letenje z jadralnim padalom.

 • xtc

  Najprej morajo bolnišnice dobiti zasebne lastnike,kot zdravstvene zavarovalnice,le ti pa bodo hitro odmontirali mafijo in dvoživke in seveda še nadzorne organe,ki zadeve nadzorujejo,dokler bodo bolnišnice v rokah države kot ZD ipd bodo vedno tarče politike,bolnišnice ne glede na lastništv lahko delujejo v normalni zdravstveni shemi,kot to obstaja v A inD a pojm lastništva,uspešnega poslovanja in učinkovitosti in odgovornosti je razrešen.

 • Zgornji

  TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! NIČ JIM NI MAR ZA LJUDI !!! ! !!! SAMO ZA SVOJ ŽEP JIH SKRBI IN ZA SVOJE UŽITKARSKE RAZVADE !!! ! !!!

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA so rak rana Slovenije .
  Kdaj in kje so komunistični zločinci vzgojili normalne otroke ???
  Glave še nosijo na ramenih zahvaljujoč slovenski abnormalni strpnosti .
  V kaki normalni državi bi se družili samo s podganami v zaporu in ne jadrali po Jadranu .

 • Ava

  Sem gledala oddajo. Kaj napisat? Žalostno. Nekaj časa nazaj sem zasledila, da ima nek uradnik (da ni bil celo poslanec) uro za 10.000€. JAVNI funkcionar! S poštenim delom je ni dobil.
  Da pa si nekateri ob takšnem fiasku zdravstva drznejo z javnim kupovati jahte…obup. In to ravno tisti, ki tulijo proti kapitalistom, ki so na koncu samo navadni podjetniki.

 • zamaškar

  Po obisku ruskega ministra za pravosodje in vljudnostnega pozdrava Jankoviča na slavnostni večerji,je nad njimi samo še modro nebo.Imenovanje Harija Furlana za vrhovnega tožilca je premagan razum!Aja PR je verjetno z Vlasto na zaključku kuharskega tečaja kmečkih žena.

 • Janez Kepic-Kern

  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!