[Video] Estonska predsednica nima potrpljenja za udbovsko deco: Voditelju Bergantu jasno odgovorila, da je bila Estonija okupirana!

Kersti Kaljulaid (Foto: posnetek zaslona)

Voditelj TV Slovenije Igor E. Bergant je med intervjujem doživel pravi šok. Z vprašanjem estonski predsednici Kersti Kaljulaid, ki je v teh dneh obiskala Slovenijo, je izrazil prepričanje, da je bila Estonija prostovoljno del Sovjetske zveze, ne pa, da je bila prisilno okupirana, kot je bilo v resnici. Ta država je sicer ena najbolj digitaliziranih držav na svetu, gre pa tudi za državo z najvišjim indeksom ekonomske svobode med nekdanjimi komunističnimi državami in glede na njeno hitro gospodarsko rast ne bo presenečenje, če nas bo kmalu prehitela.

Udeleženka letošnjega Blejskega strateškega foruma je bila tudi estonska predsednica Kersti Kaljulaid, ki se je pogovarjala s svojim slovenskim kolegom Borutom Pahorjem, spregovorila pa je tudi za Odmeve, kjer se je pogovarjala z voditeljem Igorjem E. Bergantom. Uvodoma je voditelju pojasnila, kako Estonija kot mala država prispeva k stabilnosti Evrope in mednarodne skupnosti: “Estonija je vir inovacij. Dokaj majhna država preizkuša inovacije in jih z gospodarsko-političnimi zmogljivostmi Evropske unije prilagaja potrebam večje družbe, kot je sama. Tako prispeva k stabilnosti. Estonija ima že 20 let delujočo infrastrukturo za digitalni podpis.”

Z nostalgijo po socializmu Bergant povzročil pravo mednarodno sramoto Slovenije
Kljub temu, da smo s strani TV Slovenija doživeli že vsakovrstna neprijetna presenečenja, pa je kmalu sledil pravi šok za gledalce, ki smo to javno hišo vsak mesec prisiljeni financirati s prisilnim RTV-prispevkom. Bergant je gostjo namreč vprašal: “Kako je bil mogoč tak prehod, saj ste bili del Sovjetske zveze?” Predsednica je bila nad vprašanjem zgrožena in mu je jasno odgovorila: “Ne, Sovjetska zveza nas je okupirala. Nismo se ji prostovoljno pridružili. Bila je okupacija, ki ni bila nikoli priznana s strani svobodnega sveta.”

V mnogih stvareh bi se lahko Slovenija zgledovala po Estoniji, ki je imela še slabše izhodišče
Vidno zardeli Bergant je nato ponovno vprašal predsednico glede prehoda, glede na njen odgovor pa bi lahko bila ta država zgled tudi za Slovence: “Mislim, da je naša zgodba spodbudna za tiste, ki so obupani, ki živijo v negotovih razmerah, ki ne najdejo poti naprej. Res nimajo ničesar, nimajo pa niti vgrajenih sistemov.” Kot pojasnjuje, so imeli v Estoniji srečo, saj si je veliko lažje zamisliti digitalno družbo, če klasične infrastrukturne projekte financira kdo drug, Evropska unija jih namreč financira v višini 2 do 3 odstotke bruto domačega proizvoda. Kot je še pojasnila, je imela Estonija zelo slabo izhodišče: “Nismo imeli državne infrastrukture. Zasebni sektor je že ponujal digitalne storitve. Imeli smo e-bančništvo. Prva estonska e-storitev, davčna uprava, je nastala, ker nismo imeli davčnih uradov. V Sovjetski zvezi ni bilo davkov, ker ni bilo niti plač.”

Igor E. Bergant in Kersti Kaljulaid (Foto: posnetek zaslona)

Estonija je kljub slabšemu izhodišču uspešen primer tranzicije
Da je Estonija resnično mislila resno s politično in ekonomsko tranzicijo, dokazuje tudi njen položaj na lestvici držav glede na indeks ekonomske svobode, ki ga pripravlja Heritage Foundation. Estonija se z oceno 76,7 med vsemi državami uvršča na 15. mesto, kar je najvišje med nekdanjimi komunističnimi državami. Za primerjavo, Slovenija se z oceno 65,5 v letu 2019 uvršča na precej neugledno 58. mesto, med socialistično Španijo in avtoritarni Kazahstan.

Foto: posnetek zaslona

Pričakovano, izvedene reforme in odprto gospodarstvo se odražajo tudi v hitri gospodarski rasti in rasti življenjskega standarda. Ocenjeni bruto domači proizvod na prebivalca, prilagojen na kupno moč, v letu 2019 po podatkih Mednarodnega denarnega sklada v Sloveniji znaša 38.630 ameriških dolarjev, v Estoniji pa 35.720 dolarjev. Če se bo v Sloveniji nadaljevalo vladanje levičarskih vlad, ne bo tako nikakršno presenečenje, če nas bo Estonija kmalu prehitela …

Vir: IMF

Rok Krajnc

 • GverilaStyle

  ni se mu pustila odpeljat na njegov mlin….ker mu je milan tako naročil.

 • alojz

  Takoj zamenjam Šarca z vso koalicijo za takšno predsednico. Pa še nadkoalicijsko stranko zraven – gratis.

  • Steiermark

   Moras se zavedati dejstva, da pri nas ne vladajo zavedni in svobodoljubni Slovenci ampak vrinjeni tujci z balkana,s pravtaksno kulturo, ki se kar za Slovence izdajajo in obenem izvajajo teror nad nami, svobodoljubnimi in zavezanimi svoji domovini, Sloeniji!

 • PLavi-mil

  Jih je dobil po udbovskem gobcu, bedak, kateri misli, da so ljudje po Evropi navdušeni nad komunizmom, kot bedaki v Sloveniji in na HANZI TV , kjer vsakodnevno perejo možgane folku z fašistično ideologijo komunizma.

  • zokispoki

   Tezko najdes takega cepca, kot je ta rdeca, priviligirana rit !

  • Dragan Krstič

   Berganti imajo razlog zakaj jim je komunizem všečen.

 • rabbit

  Najprej moram pohvaliti novinarja Nove Luko Svetina za včerajšnjo oddajo Drugorazredni, ki je bila posneta na Madžarskem in na Poljskem odlično, Bergant naj se malo poduči pa ne bo potem spraševal neumnih komunističnih vprašanj.

  • Dragan Krstič

   Bergant je pil komunizem že z materinim mlekom zato je podučevanje zanj Sizifovo delo. Striček Boris Bergant udbovski pisunski novinarček je ob izvolitvi Ronalda Regana za predsednika ZDA posmehovalno imenoval tega odličnega poredsednika kmetavzarski kavboj. Tudi zaradi tega mu je komunistična Jugoslavija plačevala potovanja po vsem svetu podobno kot njegovemu nečaku danes.

  • Vera

   Tudi sama se vam pridružujem ,ker bi tako moralo biti tudi pri nas . Luka je pravi profi,napram našim iz grupe 571.O Madžarski imam sedaj še bolj pozitivno mnenje po sinočnji oddaji ” Drurazredni”. Bravo Luki Svetini !

   • Wizeman

    No, pa pojdi malo na Ogrsko, bom videl, kako dolgo boš imel “še boljše mnenje”…

 • FORT WORTH

  Hehehe
  Bergant je mim grede ujel boleco zausnico…
  Se vedno mu odmeva v proruski betici.

 • pajot

  Igor evgena bergant je pač idiot. Tu ni pomoči.

  • Nata

   Saj njemu je vseeno, če je idiot. . . . . . vse za privilegije !

  • Kapodistrias

   No, treba pa je priznati, da svetovne jezike odlično obvlada. Čeprav je to tudi edino, kar res obvlada.

 • Andrej

  Dokler ima Kučan all inclusive paket na državni televiziji je Bergant nedotakljiv.

  • SIMON ROZIC

   …in zoprn rdečekravatarskih zajedalec na nacionalni RTV. Kadar je on pri odmevih,
   preklopim na ID kriminal ! Saj veste zakaj!

   • Andrej

    Pravzaprav ne vem, ker že doooolgo nisem gledal nacionalke. Pa POP in drugih novic tudi ne. Bistveno bolj mirno živim. Ne razumem pa, zakaj jo moram plačevat. Pravijo, da zaradi elektrike.

    • SIMON ROZIC

     …ja, ker vsi zaposleni na rtv-ju oddajajo toliko svetlobe in energije,
     da vsak odjemalec elektro energije lahko mesečno prihrani vsaj za 12 Eur.
     ..pa se pokrije! Država res nič ne “šenka” !

  • Marko Snoj

   Estonci so izvedli lustracijo komunistov.Pri nas bi morali tudi lustrirati člane komunistične partije in jih odstraniti iz parlamenta.Temu nasprotuje stranka sds,ostali bi brez vodstva stranke članov komunistične partije.

   • Andrej

    Najbrž se ti je zatipkalo. SD nasprotuje lustracije, SDS jo zagovarja. Tako je prav.

    • Wizeman

     Ha ha, zakaj pa SD? Imajo bore malo partijcev med članstvom. Je pa res, da bi SDS ostala brez vodilnega kadra….

     • Andrej

      Koliko časa si se učil tole pesmico na pamet?

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Važno, da dobi plačo. Na RTV je itak vse levičarsko. Komunizem, komunizem, komunizem in nič drugega.

 • skorpijon93

  podatki europskega statističnega urada pa kažejo da je v Estoniji 21.9 % prebivalcev POD pragom revščine ali 286.000 prebivalcev Estonije , kar Estonijo uvršča nad evropsko povprečje ( 17 % ) in med višje deleže znotraj EU27, najnižji delež revščine je na Češkem za primerjavo 9,6 %, v Sloveniji je po zadnjih podatkih pod pragom revščine živelo 13.3 % prebivalcev , statistični podatki tudi kažejo da je Slovenija v letih 2012-2018 izgubila 37.153 državljanov, največ po letu 1991 , umetno zmanjšujejo brezposelnost na račun izseljevanja zobraženih , delovnih državljanov, uvažajo pa jugo

  • Janez Korenjak

   Podatki tudi kažejo, daje povprečen Estonec z javnim dolgom obremenjen v višini 1.600€, povprečen Slovenec pa 28.000€. Razlika je očitna.

   • skorpijon93

    revščine to žal ne zmanjšuje, socialnih stisk v Estoniji je ogromno ! vlada je neuspešna

    • Janez Korenjak

     Pozabljaš demografsko sliko: Ruse, ki so ostali in ne želijo sprejeti estonskega državljanstva, se ne želijo vključiti in še vedno prisegajo na Rusijo. Ja, ti pa res živijo v getih in so brezposelni. Drugače pa ima Estonija eno najnižjih stopenj brezposelnosti v EU (med svojimi državljani seveda).
     Še en primer: sistem izobraževanja je državno-privaten, šole med seboj tekmujejo na trgu. Zato na PISA testih redno zmagujejo.
     Itd. Estonija je zgodba o uspehu, ki je povprečen Slovenec niti razumeti ne more, je tako daleč v prihodnosti, da je iz te slovenske zatohlosti niti ni mogoče sprevideti.
     In lepo je povedala, kje je trik: Estonija je bila okupirana in se je znebila rdeče zvezde, komunizem pa je v Sloveniji avtohtona sorta škodljivca.

    • Ph4nt0m

     Raje sem reven kot pa suženj, kar Slovenci de facto smo z dolgom 40 mrd $.

 • skorpijon93

  po povprečni neto plači so Estonci Slovenijo prehiteli, a pod pragom revščine živi 22 % Estoncev, v samem vrhu med državami EU , nepravična porazdelitev bogastva ostaja črni madež estonskega uspeha

  • Janez Korenjak

   Čisto pravična razdelitev je: kdor ne dela, naj ne je. Če tam živeči Rusi ne sprejmejo državljanstva in raje živijo v getih, njihov problem.

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu.

  • Dragan Krstič

   Tvoje klamfe razlagaj na kurah.Pejd raje lesene dile nabijat na okna tvoje prekrasne vile na Floridi.

   • Branislav Valter

    Imamo high compact windows ki prenesejo wind gusts of 300 miles per hour.
    Mi bogati samo zapremo okna, dile so za reveze ki se niso zastonj solali v Titovi SFRJ.

    • Dragan Krstič

     Če imaš takšna okna greš pa lahko nazaj v posteljo k tvoji venezuelski lepotici. Vidim da kot superbogataš vstajaš že ob 3 a.m. To je čas za vstajanje revežev ne pa multimilijonarjev kot si ti, hahaha.

     • Branislav Valter

      Kakor kje. Revezi prevec spijo

 • skorpijon93

  tudi Estonija se sooča z begom možganov enako kot Slovenija

 • Perkele

  Slovenija, Estonija in Češka imajo še eno skupno lastnost in prednost pred marsikatero državo v Evropi – najnižji delež verujočih. Češka in Estonija sta pri tem še naprednejši od Slovenije, jasno, manj kmetavzarske populacije, več mestnega prebivalstva, zato njun hitrejši napredek ne preseneča.

  • skorpijon93

   ravnotako so verni, dominantna vera je katoliška enako kot v Sloveniji, ne uničujejo / zanemarjajo svoje kulturne dediščine in so ponosni na svojo krščansko kulturo, muslimanov si ne uvažajo za razliko od slovenije kjer je muslimanov po zadnjih podatkih 70.000 ali 3,6 %

   • Perkele

    A tako, sej prov, da verujejo v napredek brez religije, to je prava pot.

  • Janez Korenjak

   Bejži no bejži… od kot pa tebi prihajajo taki podatki?

 • skorpijon93

  Češka ima pod pragom revščine le 9,6 % delež prebivalcev, Estonija 22 %, Slovenija 13,3 % ( eurostat )

 • skorpijon93

  na Ideksu ekonomske svobode se Estonia uvršča na 15. mesto, Češka Rep, 25. mesto, Slovenija 58. mesto

 • Zombi Gartner

  Prav vide se Brgantu na sihtu kako jo je gledal med noge. Pokvarjenc lizatorski.

  • SIMON ROZIC

   …ne, ne v zadregi je bil, ker pred sabo ni imel “ta prave” tovarišice in je raje gledal kar v tla,
   kar sta redno počel tudi Drnovšek in kar redno počne Kučan…

 • Slovenec

  Prav, da ga je temeljito prizemljila. Odlično.

 • soc

  Hodil sem po Baltiku vsaj dvakrat letno 1997-2011 in zgroženo opazoval sproščene ljudi, cvetoče vznikanje iz mrtvila… Latvija, ki sta jo dvignili pomorstvo in ruska mafija z ogromnimi vložki v bančništvo, Estonija, ki sta si jo kupili Finska in Švedska, ter nekoč mogočna Litva, ki ni potrebovala nikogar in si je zelo dobra s Poljsko (zgodovina…). V začetku je bilo razmerje GDP Slovenija:Baltik tam nekje 11.000:3.000, danes je okrog 39.000:38.000. Huge success, rdeče barabe, kajne?

  In ta rdeča govna tipa Berganta in predvsem njegovih lastnikov, ki so nam ukradla denar in prihodnost, ki nas želijo spet utopiti v jugobalkanu, mi bodo pametovala?

  Imajo pa tako Estonci kot Latvijci namesto Srbov Ruse (po 25%) z identičnimi idejami in željami. Le da so domačini veliko učinkovitejši in odločni v boju zoper nekdanjega in potencialnega bodočega hegemona. V nekoč mogočni Litvi pa si Rusi (6%) nikoli niso upali kaj prida srati.

  Mimogrede – med Estonci se delež narodovih izdajalcev / udbašev meri v desetinkah promila, ne v procentih, kot med nekoč dunajskimi, od 1941 pa beograjsko / moskovskimi hlevarji.

  • Dragan Krstič

   Kot sem že zapisal zgoraj, vse baltske države imajo zelo visok povprečni IQ na prebivalca. Tudi zaradi tega napredujejo in nas bodo zelo kmalu prehiteli. Tam so se tudi komunističnemu šarlatanstvu odpovedali, pri nas očitno nikoli.
   pre

  • Caesar

   Rusi tam živijo na svojem ozemlju, ker so Rusi lastniki pribaltika. Če Estoncem kaj ni všeč, naj se obrnejo na Švede.

   • soc

    Ti biti malo bebav rusofil? Zgodovina ne biti tvoje ožje zanimanje?

    • Caesar

     Ti biti malo bebav rusofob. Kupoprodajna pogodba iz 1721 je zgodovinsko dejstvo. Rusija je kupnino za to ozemlje Švedski plačala v srebru.

 • Dragan Krstič

  Kar je najpomembneje za Estonijo je dejstvo da imajo povprečni IQ med najvšjimi v Evropi, količnik je 99,
  Češka ima 98, Slovenija je v spodnji polovici s 96.

  • antimur

   Kdo nam pa zbija IQ, če se ne smemo opredeliti niti kot narod Slovencev, to so tisočkrat prekleti čefurji z Bosanci, Šiptarji in Srbi, ki imajo najnižji IQ. V neki znanstveni ameriški reviji sem bral rang lestvico inteligentnosti posameznih svetovnih narodov. Bosanci so skoraj med vsemi najbolj butasti. Ker sem to bral pred dvema letoma, se ne spominjam natančno naslova revije, ki je strokovna, bom poiskal ter objavil.

   • Dragan Krstič

    Po svetovni rang lestvici imajo Srbi in Hrvati enak IQ kot Slovenci.Muslimani imajo nižjega verjetno zaradi ženitev med sorodniki.

    • Dragan Krstič

     Se moram popraviti, Srbi in Hrvati so nižje rangirani po povprečnem IQ na prebivalca.

   • Dragan Krstič

    Povprečni IO na prebivalca držav sveta najdeš na http://www.brainstats.com
    Ni pa Slovenija tako visoko uvrščena kot meniš ti. Meni je ta razvrstitev razumljiva glede na dejstvo kakšne volivce imamo.

 • Franjo Trojner

  Provladen je novinar in TV Slovenija.
  Zakaj moramo davkoplačevalci prisilno plačevati RTV naročnino, ki pa to ni, je nerazumen davek? Naročnino za RTV bi lahko preprosto odpovedal, davek pa bo potrebno v parlamentu ukiniti.

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Vtakni si v rit Tita in SFRj

  • tohuvabohu

   Kdo pravi, da ni bila? Oblast so pograbili moskovski “študenti”.

 • skorpijon93

  Slovenija po osamosvojitvi NI imela problemov z izseljevanjem, javni dolg je znašal 16 % BDP, danes 70 % BDP, pod pragom revščine v devedesetih je živelo manj kot 12 % prebivalcev slovenije, razlika je očitna, brezposelnost pa je ena navadna debela laž !

 • AlternativaZaSlovenijo

  Bravo Estonija!

  • skorpijon93

   bravo češka !

 • skorpijon93

  razlika med rusi in srbi je očitna, eni so vzhodnjaki, drugi pa južnjaki – balkan, pod vplivom osmanske kulture, običajev itd…. raje imam ruse pravoslavce, na hrvaškem za primerjavo bosanci, srbi ki jih je veliko manj kot v sloveniji pisnit ne upajo, ker so hrvati nacionalisti in prav imajo, slovenci pa pomehkužci, kjer na vseh nivojih iz ozadja poveljujejo srbi in tudi muslimani, slabo se piše sloveniji, če ne dvignete riti pravočasno

 • ZatonMesecnikov

  Težava Slovenije je, da nima Estoncev za prebivalce. Gre za priden ugrofinski narod, pri katerem s primerjavo z Finsko resnično lahko rečeš, kaj je socializem narodom naredil.

  Bergant, Bedak!

  • skorpijon93

   težava Slovenije je vse večje naseljevanje muslimanov bosancev, albancev, pa tudi srbov, jugoslavija v malem postajamo kot ŠE NIKOLI PREJ ! Težava je tudi neizvedena lustracija in stem povezan Titov sindrom, za razliko od Hrvaške se SLoveniji slabo piše, postavlja se džamija, jankovića se voli za župana Lublane, v javnih ustanovah se išče albanske prevajalce, združevanje družin, kam to vodi ??!! HALO !

 • Oregon

  ja ja, jo je hotel prepričati da je bila del Sovjetske zveze, rekla:”NE, okupirani smo bili”: Butelj Bergant, misli da cel svet potvarja zgodovino kot mi.

 • Joško

  Bergant najbolje zate, da se vrneš smučarijo komentirat; če nisi že vsega pozabil. Itak ti bodo dodali strokovno pomoč.

 • skorpijon93

  Na Slovaškem je po zadnjih podatih pod pragom revščine živelo 12.4 % prebivalcev, v Sloveniji pa 13.3 %, DDV na Slovaškem znaša 20 %, v Sloveniji 22 % DDV

 • Peter

  Naši družbenopolitični delavci še danes želijo, da bi se prostovoljno priključili Sovjetski zvezi, no.

 • me

  Neumnost slovencev je brezmejna.
  Drzava je v razsulu.

 • antimur

  Še večkrat bodo ti prekleti rdečezvezdaši, RTV in Bergant ter podobna svinjarija dobili po pizdi. To je šele začetek. Je pa pravi užitek bilo gledati ekstremnega levega fašista Berganta, kako ga je trgalo, prasec, verjetno se mu bo po malem začelo svetlikati, da je celotno življenje vrgel čez ramo in verjel v izmišljene stalinistične bedarije.

 • Observer

  Ne zavedajo se, da bodo čipirani med prvimi v novem svetovnem redu, prav zaradi tega, ker so že digitalizirani bolj kot drugi. In nov svetovni red je komunističen. Ponovno bodo okupirani. Ko se bodo tega zavedeli kot vsi ostali v Evropi, bo že prepozno.

  • xtc

   Baje bodo najpreje počipirani levičarji in anarholiberali in zavedeni v registre psihiatričnih bolnikov.

   • Observer

    Ljudje boste voljno sprejeli nov svetovni red. Ustvarili bodo namreč takšno krizo, da bodo obupani ljudje še kako sprejeli čip, samo da bodo lahko dobili hrano. Poljščine po vsem svetu so zdesetkane, cena hrane gre počasi gor, mediji molčijo. Še dobro, da bo s tem kar se nakazuje tudi kmalu konec tega sveta.

    Recession Warning Signs Are Everywhere And Retail Investors Are Who’s Left Holding The Bag
    https://www.youtube.com/watch?v=_E6A8D2UstI

    UV Damaged Fruit, Summer Snow & Atmospheric Compression Events (882)
    https://www.youtube.com/user/MyanmarLiving/videos

    Izaija 9
    13 Ljudstvo pa se ne spreobrne k njemu, ki ga tepe, ne išče GOSPODA nad vojskami.

    • xtc

     Sreča ,da imamo vas socialistične jasnovidce,ki “vodite” v raj socializma.

     • Peter

      Ja, in ne bojo sprejeli novega svetovnega reda.
      Zanimiv način pisanja: Ljudje boste voljno sprejeli nov svetovni red….Observer torej ni človek?

     • Observer

      Ljudje, ki ne verujejo v Boga Jezusa Kristusa in tako niso duhovno pripravljeni na vse kar prihaja.

      Razodetje 2
      10 Nič se ne boj tega, kar ti je pretrpeti. Glej, hudič bo nekatere izmed vas vrgel v ječo, da bi vas preizkusil: deset
      dni boste v stiski. Bodi zvest vse do smrti in dal ti bom venec
      življenja.
      11 Kdor ima uho, naj prisluhne, kaj govori Duh cerkvam. Kdor zmaga, ga druga smrt gotovo ne bo prizadela.‹«

     • Peter

      Tvoja prepričanja me niti ne zanimajo.
      Problem imam s komentatorji, ki vse druge, razen sebe, imenujejo za nerazgledano rajo.

     • Observer

      Dejstvo je, da se bo to zgodilo, ker je prerokovano in ves tehnološki napredek kaže v uresničitev te prerokbe. Zato se tudi aktivno trudijo ukiniti papirnate fiat valute in digitalizirati narode.

      Former DARPA & Current Google Executive Promotes Microchipping All Human Zombies
      https://www.youtube.com/watch?v=u3kUugKn8DU

      Če tega nisi vedel, potem si na tem področju del nerazgledane raje.

     • Peter

      In kaj boš storil ti?

     • Observer

      Jaz nisem socialist. Po ekonomskem prepričanju sem laissez-faire kapitalist (kar ni enako korporativni kapitalist, da ne bo kakšen teleban napačno razumel).

     • ZatonMesecnikov

      #laissez-faire kapitalist#

      ha, ha, ha. Profesor Tajnikar, EF ljubljana.

     • Observer

      Ne razumem kakšno dlako v jajcu sedaj iščeš. Boš moral napisati kje te čevelj žuli. Iz “ha, ha, ha” je težko razumeti kaj misliš.

    • Common Sense

     Upam, da nimaš prav, je pa to ena od možnosti.

     • Observer

      Prerokovano je v knjigi Razodetja 13. V bistvu se je to v zgodovini že zgodilo dvakrat ( če poznaš zgodovino preganjanja kristjanov v starem Rimskem imperiju in v “svetem” Rimskem imperiju 2.0 v srednjem veku), sedaj se spet trudijo ponoviti zgodovino.

      Former DARPA & Current Google Executive Promotes Microchipping All Human Zombies
      https://www.youtube.com/watch?v=u3kUugKn8DU

      Ker pa se bliža konec sveta (vse hujša neurja, požari, suše, poplave, izbruhi vulkanov, potresi, rapidno izumiranje živalskih vrst) bo njihov tokratni triumf zelo kratek.

     • Common Sense

      Vseeno upam, da nimaš prav vsaj še za ene 100 let, pol pa ne vem….;)

    • ZatonMesecnikov

     Ha, ha, Javna uprava je začela strašiti.

     kaj ko bi raje zalil tisti Fikus v pisarni, da ne boš tukaj trosil neumnosti.

  • ZatonMesecnikov

   Čipiranja se otepa levičar, ker noče biti pod nadzorom. Da lahko mirno krade in laže ter mahinira.

   poštenega državljana s poštenimi nameni in pridnimi rokami, čipiranje ne moti. Oziroma ga ne tangira.

   • Observer

    Čudno potem, da vas nadzor t.i. udbomafije tako moti. Čip namreč pomeni absolutni nadzor nad ljudmi. Poleg tega je v tem čipu še veliko več kot samo nadzor.

    Tvoj komentar je samo primer tega kar sem zapisal. Ljudje boste voljno sprejeli čipiranje. Eden od razlogov je seveda tudi, da vam bodo natvezili pravljice kako bodo s tem odpravili korupcijo, ki so jo sami načrtno ustvarili ravno za ta namen.

    • ZatonMesecnikov

     če ne bi bila udbomafija, nas ne bi motil. tako pa imamo slabe iskušnje z udbo.

     • Observer

      Gre se za svobodo. Čipiranje je posledica zavračanja moralnega nauka Svetega pisma, po katerem so ljudje v zgodovini sami izkoreninili korupcijo med sabo. Ker v policijskih državah novega svetovnega reda moralni nauk Svetega pisma ni zaželjen tako med elito kot tudi navadnimi ljudmi je edini način kako kontrolirati ljudi, tiranija, popolni nadzor. Obljubljal se bo raj na zemlji, bo pa samo še bolj sofisticiran tehnološki pekel. Oni na vrhu, ki bodo imeli ves nadzor bodo namreč isto pokvarjeni kot so danes. Popolni nadzor jim bo dal samo še več moči.

     • ZatonMesecnikov

      Svoboda je bila domena Hipijev. Navadni ljudje veliko bolj cenijo urejene delovne razmere, delo, redne in spodobne dohodke, stabilno in urejeneo družbo, ki nudi neko varno prihodnost zanje in za njihove potomce.

     • Common Sense

      Strinjam se s tabo, da je morebitno čipiranje potencialno omejevanje svobode. Sploh ne bi smelo priti tako daleč. Sicer pa, če me bodo prislili, bom kupil psa, pa prestavil čip nanj. Pa naj ga spremljajo kako hodi lulat.

     • Observer

      Ko bi le bilo tako preprosto. :)

   • Common Sense

    Iskreno povedano, v dobi, ko hočejo regulirati vse in vsakogar (od dolžine banan, do dovoljenega izgleda zelja)….je čipiranje češnja na torti totalne kontrole družbe. Meni pa je vseeno všeč svoboda in to, da me nek nadobuden FDV-jevec ne more nadzirati na vsakem koraku. Pustite me, da živim kakor hočem. Dokler ne škodim nobenemu in ne delam kriminala, pustimo me, da delam, ustvarjam, in plačam razumne davke, …pa mirna bosna. Od tu naprej, vsak po svoje…. Čipiranje zame torej ne pride v poštev, razen če me s šmajserjem prisilijo….;) Ne štejem se za starega a po tej plati sem konzervativen. In tudi gotovina naj še kar ostane, čeprav ne verjamem preveč v teorije zarot. Ampak tako za vsak slučaj… Nikoli ne pusti oblasti, da ima preveč kontrole. Ni dobro za dušo vsakokratnih oblastnikov. Jo hitro pokvari, potem pa se stvari hitro izrodijo:))))

 • xtc

  Ko naženeš od vlade levake proč,gospodarstvo zacveti.

 • xtc

  Bergant je doživel trenutek resnice kot SLO Kučan verniki.
  Rusija in komunizem nista buili nikakršna osvoboditev pač pa pot v ječo narodov,terorja in zločina..
  Smešno je ,ko komu bleferji dobijo tako razsvetlenje direkt v glavo in to pre javnostjo,kjer morajo kučanovim ovcam tujci jasno povedati,da je Kučan SFRJ pot zgrešena,propadla in zlagana brez prihodnosti.

  • Lustrator

   Je pa res, da bi bil tudi skrajni čas, da zavezniki javno priznajo in se vsaj z osveščanjem vseh zemljanov preko svojih medijev (filmi, revije, dokumentarci, knjige) delno moralno odkupijo za svoje medvojno in delno celo povojno (v primeru Juge preko kreditov) sodelovanje z najbolj zločinskim režimom izmed vseh.

   Komunizem v Evropi in sovjetizacija se ni preprosto “zgodila”, ampak je bila posledica brezhrbtenične in egoistične politike zahoda. Namesto, da letno posnamejo 100+ filmov in dokumentarcev o že davno poraženem nacizmu, naj lepo pričnejo pisati resnico o njihovem nekdanjem prijatelju Stalinu in Titu ter njuni borbi proti osnovnim človeškim vrednotam. Materiala je več kot dovolj.

   • samotoje

    Zadetek! Bi bilo kaj videti in slišati!

   • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

    aleluja si spregledal del resnice ;) takoj sem ti moral dati plus.

    Ko boš spoznal, da sta komunizem in kulturni marksizem zrasla na istem zeleniku, boš povedal še več resnice.

    • Lustrator

     Meni je to KRISTALNO jasno. Kulturni marksizem je le evolucijska stopnja Marksovega marksizma in iz njega izvedenega komunizma. Ker je vse preveč ljudi na demokratičnem zahodu jasno spregledalo zločinsko agendo komunizma (žal ne dovolj, da bi mu med 2. svetovno vojno altruistično rekli NE skupaj s Hitlerjevimi socialisti), je bilo pač potrebno ISTO idejo zaviti v drugačen celofan, da ga masa egoističnih od Boga in osnovnih vrednot oddaljenih bebčkov lažje prebavi.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      vprašanje je še vedno KDO so ta skupina ljudi, ki so tako mogočni, da so zavili to v celofan na Zahodu ;)

     • Lustrator

      Vsi, ki si želijo priti do neomejene oblasti, ki je možna le preko totalne tiranije komunističnega kova. Želja po brezmejni oblasti in imetju je edina točka, ki jih povezuje. Pri tem ne igrajo faktorja ne rasa, ne vera, kultura ali kakršenkoli drug atribut.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      ampak komunizem je zgolj ideologija nekdo je moral to ideologijo izumit (Karl Marx jo je prvi napisal in javno objavil v svojih knjigah, ampak jo je treba izpeljat….to se ma ne zgodi zgolj samo po sebi, še manj pa od kritične mase…to je nekdo moral financirati….lumpen proletariat pa ni imela denarja, je pa res da so Bogataši kot so recimo Moše Pijade in ostali bogati ter vplivni pripadniki te kazarske sodrge pomagali. Ampak to ni dovolj potrebno je bilo velika količina denarja, orožja in močne propagande. Tudi nekomu je bil interes da se Evropske velesile spopadejo med seboj. Le kdo je ta NEKDO ? od kot temu NEKOMU toliko denarja, resursev in sredstev in zakaj komunisti nikoli niso rabili vračati svojih dolgov.

      Mogoče tisti ki imajo banke v lasti (VELIKE mednarodne banke – ne neki mali prdeci z malimi hraninicami) vedo kdo so ti NEKDOJI.

 • Common Sense

  Ne ukvarjajte se s tem revežem. Saj že levičarji po portalih nabijajo zakaj se ne ukine RTV prispevek. Samo vprašanje časa kdaj se bo to zgodilo. Nato bo pela metla. Mora peti, ker tam se je zaredilo toliko pijavk, da jih bo treba s silo dol trgati.

  • SIMON ROZIC

   …so močno prilepljeni in jih bo potrebno strgati s strgali !

 • Franc Šink

  Ali Bergant še vedno vrti gobec v tej podalpski vukojebini?

  • Steiermark

   Ocitno!

 • montyamp

  Hahahahaha…………… , udbovski otrok Bergant si naj izbira državnike iz podsaharske Afrike , tisti mu mogoče ne bodo s.ali po glavi .
  Tele komunistično .

 • septem artes liberales

  Tako smo bili že pred socialozmom okupirani s strani habsburžanov. Šele proti koncu AO imperija sta vladarja Marija in Jožef uvedla splošno izobrazbo v deželeo, ki je danes država Slovenija. Prej je bila velika večina Slovencev nepismenih in neizobraženih.

  • ZatonMesecnikov

   Praviš, da bi Habsburžani leta 1400 kot prvi na svetu morali uvesti obvezno šolstvo v sedanjih slovenskih deželah v skladu z resolucijo OZN iz leta 1947, ki jih je k temu obvezovala?

   • septem artes liberales

    Tito očitno ni želel imeti visoko neukih- neizobraženih državljanov, da je že po 2letih uvedel sistematično mednarodno priznane Univerze povsod po Yugi napram Habsburških cesarjev, ki so najkvakitetnejše Univerze prevzeli po rimskem imperiju, ki so obstojale že cca 400let po Kristusu.

    • ZatonMesecnikov

     Vidiš, kam so Yugo univerze Yugo spravile….

     Nije žvaka za seljaka….

     • septem artes liberales

      Vidim iz kje krize prihajajo iz Zahoda, res pa da vsak prevelik imperij ali unija prej al slej razpade ravno zaradi neenkomerne pravičnost, čeprav nisem noben borec za enakost kot levaki ali podobno kot SDS, ki se samo zaradi političnih točk bori prevarantsko za drugorazredne. Jaz sem striktno za kaptializem, ki selekcionira hendikepirao populacijo. Dobrosrčnost oz dobrota je slabost v karakterju oz DNK.

     • ZatonMesecnikov

      Zahod ni v krizi. O krizi na zahodu govorijo samo slovenski levičarski mainstream mediji, v skladu z marsistično doktrino propada kapitalizma in revolucije ter prehoda v komunizem.

     • septem artes liberales

      Finančne krio narekuje Zahod. Bankirji niso ne levi ne desni pa rajo-ljudstvo okoli prenašajo, ko se sklicujejo na krizo.
      Iz bank so kradli tako levi kot desni. Za naivneza kot si ti, ki si utvarja, da mu bo IJJ omogočil boljse finančno stanje kar he povsem možno, če boš njegov podrejenec. Seveda bo IJJ moral vladat, da ti omogoči nov privilegi, če ti ga že ni.

     • ZatonMesecnikov

      #Bankirji niso ne levi ne desni pa rajo-ljudstvo okoli prenašajo, ko se sklicujejo na krizo.#

      prastara levičarska teza o judovskem bankirju….

     • septem artes liberales

      Zahod ni v krizi?! Vsi mednarodno uradni kazatelji kažejo negativno rast. Evrepska centralna banka, IMF in FED so oklestil obresti na bančne depozite in investicije, za posojila-kredite pa povišal obrestno mero. Saj Nova24 tudi na to opozatja Šarca, da je nemska banka na pragu bankrota zaradi ohlajanja nemškega gospodarstva. Jasno je pa vsem ekonomistom, ko nemsko gospodarstvo kihne je tragično za vso eu gospodarstvo nasploh za nas, ki smo že od 2008 v bankrotu. Kaj te trenutno mede?

     • ZatonMesecnikov

      Praviš Zahod v krizi, pa vsi derejo tja….

      Amerika i Engleska, biće zemlja Proleterska…

     • septem artes liberales

      Vse pride k nam ravno od zahoda, dobro in tudi slabo. S tem, da je razvojno Zahod 20 ali še vec let pred balkanom ali Vzhodom.
      Zato trdim, da kriza pride iz Zahoda. Kar je napaka, da se to posplosuje, ker recimo amerisko ljudstvo ni krivo, ker njihova elita bankirska itd požrešno lomasti in tudi njih prenasa,okoli

     • ZatonMesecnikov

      Praviš Revolucija neizogibno čaka ameriko. proletariat se bo uprl in jo izvedel….

     • septem artes liberales

      Ne v Sloveniji, proletariat ste zdaj obubožana raja janševikov.

     • ZatonMesecnikov

      Tako je. In treba je zrušiti lažnive levičarje, ki so si v teh 70 letih nakradli bogastvo…

     • septem artes liberales

      Ti tudi vadiš streljanje s snajper rifle na strelisču v Grosupljem?

     • ZatonMesecnikov

      Ne, imam izkušnje od prej….

     • septem artes liberales

      S streljanem kozlov.

     • septem artes liberales

      Vi jim ga boste nazaj nakradli. Saj lopov lopova le lahko okrade. Toliko o tvoji avtohtoni poštenosti. Mamicu ti jebem pokvarjeno.

     • ZatonMesecnikov

      Marš balkanče brezdelni….

     • septem artes liberales

      Ti bi kradel, ne pa delal pošteno. Smrad sektaški, ki leze preko trupel na ablast.

     • ZatonMesecnikov

      Brezdelje je prišlo iz balkana, Balkanče.

     • septem artes liberales

      Siesta je za dušo in telo podaljševanje živlenja.
      Ti na 45°C ne bi zdrzal en teden kosit travo. Ne posplošuj, ker s rem izpades primiticec.

     • ZatonMesecnikov

      Ravno težko fizično delo na hudi vročini sem vedno cenil.

     • septem artes liberales

      Cenil že, zato so Slovenci cenili pridne Makedonce, ki so dela na vrocini vajeni+žilavi so k sto mater.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi Slovenci so takrat, vendar povečini “zase”.

     • septem artes liberales

      Ne razumem ravno dobro ta “zase”.

     • ZatonMesecnikov

      Fušali popoldne, pa delali bajte….

     • septem artes liberales

      Haha, živčki te razjedajo. Šetać satanistični.

     • ZatonMesecnikov

      Makedonče, preveč energije in časa porabiš za menjanje nickov. Tvoja frustracija pred slovenskim narodom mora biti res globoka in iskrena.

     • septem artes liberales

      Hehehe Setać, danes ni tvoj dan. Kdo te je razdražil?

     • ZatonMesecnikov

      Vaš Zoki Balkanče. 30 milijončkov takole odpišeš, pri tem ti pa ploska vsa levičarska srenja Slovenije s socialističnimi sodniki na čelu….

     • septem artes liberales

      Ne ploska ljudstvo, vendar se jansisti spravlate na vse, ki ne volijo satana Jajota. Tu sami sebi pjuvate v lastno skledo.

     • ZatonMesecnikov

      V današnjih časih in polarizaciji se je treba odločiti. Ali si za Zokija, ali za Jajota. Za NOB ali proti NOB….

     • septem artes liberales

      Nemogoce ker se v meni pretaka slo kri. Ni pa nic posebnega. Balkan ima pestrejšo zgodovino.

     • ZatonMesecnikov

      Zakaj pa potem sovražiš tisto tradicionalno, slovensko, kar pooseblja Ivan Janez? In hočeš nadomestiti s Ćaršijo in krčmo Zokana Balkanca?

     • septem artes liberales

      Jaz ljubim tisto kar mi ji tradicionalno prenesla mati. Ona mi pooseblja pristno slovenstvo.
      To čutiš v srcu, tega ni moč iztrgat.
      Politikanstvo je prevara, kurbarija…pooseblja brezobrazraznost, nespoštljivost.

     • ZatonMesecnikov

      #Politikanstvo je prevara, kurbarija…pooseblja brezobrazraznost, nespoštljivost.#

      Vsi politiki pridejo iz naroda in so odraz tega naroda….

     • septem artes liberales

      Točno tako. Odraz naroda.

     • septem artes liberales

      Praviš Jajo je najboljša izbira med najalabšomi kandidati.

     • septem artes liberales

      Da se razumeva, politika in politiki obstajajo in prav je, da je temu tako ce se ze gremo demokracijo.
      Na oblasti in vodstvenih strukturah se pa nujno morajo izmenjavati drugačnosti. To je bistvo obsoja demokracije.

     • ZatonMesecnikov

      #Na oblasti in vodstvenih strukturah se pa nujno morajo izmenjavati drugačnosti.#

      Ta drugačnost po slovensko je, da za vsakim bedakom pride še večji bedak. Politika je obrt, katere se moraš priučiti skozi dolgo časovno obdobje. Enako, kot vajenec metle….

     • septem artes liberales

      Šetać nesto si se mi naljutijo?

     • septem artes liberales

      Derejo najvec v EU.

     • septem artes liberales

      V EU je itak skrajno preveč FDV in podobnega teoretičnega kadra, izobraževanje filozofov pa ni iznajdba Yuge.

     • ZatonMesecnikov

      FDV je ustanovil eden vodilnih mož komunistične partije Jugoslavije, Stane Dolanc-Jurček. Z namenom ustvarjati partijske kadre.

      V tem se FDV razlikuje od drugih družbeno filozofskih faksov po Europi.

     • septem artes liberales

      Saj desnica in kler ima prav tako danes Slo zasebne fakultete ne še mednaridno priznane Univerze, za izobraževanje politikologov.
      Saj iz FDV izhajajo Janša, Zver, Grims…in danes polno mlajših članov stranje.
      Res pa da najkvalitetnejse inštitucije še danes držijo primat še iz časov svetega rimskega imperija. Bavcon recimo se je v Yugi nadgradil na eni od takih ravnih Univerz v Franciji, BMZ v Ameriki,….

     • ZatonMesecnikov

      #Saj desnica in kler ima prav tako danes Slo zasebne fakultete ne še
      mednaridno priznane Univerze, za izobraževanje politikologov.#

      kje? Da se vpišem….

     • septem artes liberales

      Yuga ni razpadla zaradi finančne krize temveč zaradi mednacionalnih tenzij. Financna kriza je razpadanje samo poglobila oz dodatno pospešila.
      Itak je pa to zgodovina, neproduktivno je zapravlat čas za dokazovanje kdo je bil dejanski krivec. Zdaj smo v EU pa nekaterim zopet ni prav, najbolj tebi recimo. Res pa da je edino prav kritizirat tudi EU, potrebno se je borit in opozarjat na svoj prav saj smo v Sloveniji vsi državljani, ki se nas tiče skupen problem, ne glede, če se ne strinjamo v določenih pogledih.

     • ZatonMesecnikov

      Zopet mi tale pisarija nekam znano deluje. kako se ti ljubi neprestano menjati Nicke?

      #Itak je pa to zgodovina, neproduktivno je zapravlat čas za dokazovanje kdo je bil dejanski krivec. #

      Pravi naslov za tvoje teze so kakšen Viasat history, pa History Channel, pa discoery, kjer je v teh dneh polno oddaj o Hitlerju in drugi vojni.

      Neproduktivno zapravljanje časa, praviš….

   • septem artes liberales

    A ni OZN sovialistična organizacija?

 • xtc

  Moral je biti velik šok ,ko je predsednica Kučanovim ovcam javno preko njihove propagand mašine jasno v fris povedala po ovinkih,da je bila SLO 45 ne osvobojena pač pa ponovno okupirana s strani Ruskega komunizma in njegovihhlapcev,domačih izdajalcev inagentov,tipa Titek,Kardelj,Maček,kidriči itd.
  He,he tole je bilo pa kruto za Kučanove ovce-BEEEEEEEEEEEEEEE.

  • Peter

   Tole si pa dobro speljal:

   jasno v fris povedala po ovinkih…. ;-)

 • frondi

  luzerji sds-ovski, poberte se v Estonijo če vam paše. Tam še nimajo ograje, jo bodo pa zgradili takoj, ko boste vi notri hahahaha

  • ZatonMesecnikov

   Frogi, mislim da imajo ograjo na ruski meji….

   • xtc

    Ja od tam prihajajo taki umsko okvarjeni Ruso-Putin komu talibani.

  • Peter

   Pošiljali so nas že v Filadelfijo, tvoji socjalistični bratranci. Bomo preživeli še enega frondija, no.

   • Imperial Commando

    Frondi je le še en v vrsti levih brezveznikov, ga ni vredno jemati resno :)

  • xtc

   He,he,he no vi boste na koncu šli v Srbijo ali pa Arabijo-bodo pa Sultani in Emirji dobili nove sužnje od nevernikov.

 • xtc

  Sicer pa še ena pomembna stvar,včeraj so se levaki norčevali iz Johnsona,danes pa kamen v glavo sodišče je dalo prav Johnsonu,torej nov strel v koleno anarholiberalom in socialistom,jim volitve v UK ne dišijo,saj je vse večja panika po EU volitvah ,da jih bodo Johnson in Farage dotolkli kot piksne sploh pa še,ker so pravna mnenja in razsobe na strani Johnsona,ki ga očitno podpira tudi Kraljica.

 • tramal

  Neverjetno .Sedaj nas prehitevajo že države ki so bile zasedene od rusov in so imele trd komunizem.

  • Peter

   Razlika je v tem, da ga oni nimajo več, no.

  • FORT WORTH

   Ker imamo zdaj MI komunizem, lubadarja Sarca, ki so ga oni postavili.

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu!!

  • soc

   Cenjeni kolega, brez Tita bi bili del varšavskega pakta in danes po vzoru vseh drugih demokratična srednjeevropska država. Tako smo ostali titoistična balkanska vukojebina.

   Težko sprejeti? Pač ostani na kolenih.

   https://www.youtube.com/watch?v=iFvxFP9XYGE

   • Branislav Valter

    Ampak Tito ni nic kriv da ste zavozili?

    • xtc

     A bejžno bejž Miljonar iz Tromostovja z Vile Karton z rakove jelše-Floride,kdo pa je zapravil pufe?

     • Branislav Valter

      Vi ste jih.
      Tito vas je obranil pred Stalinom vi pa ste po njegovi smrti SLI po liniji najmanjsega odpora.
      Sedaj vam vlada komik in imaste invazijo muslijev….
      Prevec imaste diplomantov FDVja, beri parazitov, ki samo nekaj gobezdajo.
      KRIVI STE SI SAMI. NAROD NAIVNEZEV IN BUTALCEV BO ZOPET VLEKEL KRATKO…. OCITNO UZIVATE DA VAS NEKDO JEBE….

    • soc

     Bogve zakaj občuduješ enega njavečjih množičnih klavrce v zgodovini. Nevertheless, it’s up to you and your very personal attitude.

     • Branislav Valter

      Do 23 leta sem zivel in studiral v SLO.
      Leta 1977 sem se izselil v ZDA kjer ze 42 let prodajam znanje iz Ljubljanske ekonomije.
      ZATO CENIM TITOVO SFRJ.
      CE BI BIL ROJEN V ZDA BI TEZKO STUDIRAL. NASA DRUZINA BI BILA REVNA, MOJ IQ PA JE POVPRECEN.

  • septem artes liberales

   Še Mađari so bežali pred Stalinom v naročje Broza.

 • Goran Hvala

  hahaha… kere floskule.. dejstvo je da je bila del sovjetske zveze… pa lahko janseviki kvasite bedarije kakor hocete… pod prisilo zavzeta al pa samostojno pridruzena… se zmeri je bila del sovjetske zveze…tak da njegovo vprasanje in njen odgovor nimata nobene veze z neko udbo… je pa fajn nabijat a ni?

  • FORT WORTH

   To povej estonski predsednici.
   Bo tudi tebe nabila…
   Hehehe

   • Goran Hvala

    kaj me ima za nabijat… in kaj je narobe z vprasanjem ki ga je postavu? se jest bi jo vprasal isto.. nakoncu bi ji se mirno v etru povedal da vprasanje nima nobene veze z komunizmom in udbo ampak o razvoju.. res to sam janseviki stalno nabijate o neki udbi pa komunistih na konc pa pripisete da ostali zivijo v letu 45??!!….ocitno nism dost retard da vas bi razumel.. tako kot ne ostalih 3/4 slovencev in ostalega 90% sveta… pac nekateri morjo vedno nekaj svojega dodat izven konteksta sam da izpadejo tezki friki al kako?

    • FORT WORTH

     Sam leftardi ne razumete enostavnega odgovora.
     Se enkrat jo poslusaj pa bos mogoce nekega dne dojel…

 • FORT WORTH

  Ta hlapec Bergant in njegovi sefi so, kot poje njihov partijski kolega Predin, bolj stari – bolj nori !

 • Hugo

  Objavljen diagram primerjave med Slovenijo in Estonijo kaže, da se je Estonija najbolj začela približevati Sloveniji v letih 2004-2008. Potem je sledil padec pri obeh, a Slovenija je imela manj bolečega. Pospešeno se je Estonija spet začela približevati Sloveniji v letih 2011 – 2013, potem pa se je trend obeh izenačil in razlika je že več let enaka. Zanimivo, kajneda?

  • Goran Hvala

   se link prilimaj… ves da to ni res ce ni nova napisala… :-)

   • Hugo

    :-) Diagram je objavljen v tem članku.

 • Boco

  Sem te dni videl eno primerjavo gospodarske rasti od 2008 krize za Estonijo, Nemcijo in Slovenijo.
  Zal je ne najdem, ampak po spominu Estonija je ostonija zdaj na 81% EU povrprecja. Pred krizo je bila med 60-70%. Torej rast je bila med 20-15% tako na oko. Slovenija je med tem casom uspela skupaj spreavit le nekaj procentov in smo zdaj tam na 88%, Po velikosti rasti v tem casu nas prehiteva tudi zelo razvita Nemcija.
  Tako je to, ko imas leve vlade, oziroma prefarbane komuniste na oblasti.

 • SIMON ROZIC

  Moja vnukinja je po končanem študiju ECTS že 2x obiskala Estonijo in
  in prenesla vse pohvale tej državi in njenemu realnemu napredku ! Sami presežki!
  Bodočnost !

 • črnaovca

  Malo čudne je imela, estonijo so okupirali po drugi vojni a se zahodni zavezniki niso kaj prida upirali temu. zanimivo bi iblo vedeti kako so živeli brez plač

  • Anton

   Vemo lahko le kako je bilo ne vemo pa kako bi bilo.

   • Peter

    Vemo tudi to, da bi bilo zagotovo slabše, če bi vladala desnica, no.
    Oni bi kradli še bolj.

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu!!!

  • xtc

   A bi nehal kozlat neumnosti-Slovenija je bila OKUPIRANA po WW2 s strani Rusko velikosrbsko komunističnih okupatorjev s pomočjo domačih hlapcev in izdajalcev in kaj sedaj ni jasno Miljonar iz Tromostovja?

   • Branislav Valter

    Sami ste krivi.
    In ce ti je tako slabo v SLO, PRIDI ZA MENOJ V ZDA. SEVEDA POTREBUJES PRIMERNO IZOBRAZBO: EKONOMIJA, STROJNA, ELEKTRO, MEDICINA, IT…
    Ce si neizobrazen ali diplomant humanisticnih ved raje ostani v SLO…iz FDVja se v ZDA dela gnoj….

   • Branislav Valter

    .Do 23 leta sem zivel in studiral v SLO.
    Leta 1977 sem se izselil v ZDA kjer ze 42 let prodajam znanje iz Ljubljanske ekonomije.
    ZATO CENIM TITOVO SFRJ.
    CE BI BIL ROJEN V ZDA BI TEZKO STUDIRAL. NASA DRUZINA BI BILA REVNA, MOJ IQ PA JE POVPRECEN.

    • SIMON ROZIC

     … in povprečen IQ, ki si ga pripisuješ, je tudi zelo vprašljiv !?

     • Branislav Valter

      Sem si ga izmeri, 110

    • Peter

     Zagotovo so bili presenečini nad kardeljanskimi razlagami ekonomije. Samoupravljanja s temelji marksizma jim pa nisi razlagal?

     • Branislav Valter

      enako. Me ni zanimalo. Zanimali so me delniski trgi. Zato sem odsel.

    • stajerc5

     Branci, po koliko je bilo 1977-tega 2 decilitra kardeljckovega znanja !???

     • Branislav Valter

      Kardelj na EF ni bil cenjen.
      Mene je vseskozi zanimala realna ekonomija zato sem odsel.
      Znanje financnih trgov sem dodal kasneje v ZDA, osnove ekonomije pa so povsod enake.

  • SIMON ROZIC

   …osel! Strička Kardelja je tja poslal in vsi opiti o zmagi nad ( zaveznikov),
   so milostno popustili, ker je tako hotel Churchill , a mu je bilo za to usodno
   napako žal! Ni vedel, da je satanski komunizem Titova opcija!

   • Branislav Valter

    Vedel je vedel.
    Ni maral kvizlingov zato jih ne poslal pred Titove puske.

 • Branislav Valter

  Ko so bili okupirani so Estonci Sovjetom poslali tole sporocilo:
  https://youtu.be/IFUINWLw834

  Endure, heroic people of Kalevs
  and stand as a rock, our homeland!
  Your courage did not subside in the sufferings,
  You broke yourself through the centuries
  (1945–56) and arose as a free land of workers,
  (1956–90) and arose a socialist country in blossom,
  for sun could shine in your days.

  II
  Ye roar, factories, and corn-fields, wave;
  Reap, sickle, and beat out, hammer!
  May the life of the Soviets throb in mighty swing;
  May happiness be brought to people by good labor!
  Among our Soviet nations and states
  Estonia, march in the firm fore!

 • rubec

  Bergant še najmanj škode naredi v politiki. V nogometu je vpil opsajd.

  • Peter

   Ne, tisto je vpil pri smučanju. Madona, a si res ves čas pijan, no?

   • rubec

    Odkar sem Joži namesto brizganca naročil en bergantovc, sem samo na kokti. Joži ve, kdaj je treba nehat.

    • Peter

     Pijača naše in vaše mladosti, mazurka v postelji.

 • est

  Iz povprečnega športnega novinarja se je prelevil v bralca in spraševalca že v naprej napisanih tekstov.Nujno bo potrebna državljanska nepokorščina, ker tisti 13 € ni smotrno porabljenih.
  Tale dama mu jih je pa lepo napoprala.

 • Tunka Šmarjola

  S tem vprašanjem ni bilo čisto nič narobe. Tudi reakcija Kersti Kaljulaid je bila povsem normalna…nič tako posebnega. Sam Nova24TV in voluhar desničarski, Rok Krajnc spet pretiravata. Iz muhe nastane slon!!!

  • Peter

   Ja, tumpek, tam v tistih krajih so nekoliko bolj občutljivi ob omembi Sovjetske zveze in tudi otrok v šoli ne učijo pesmi propadle leve đamaherije…zato je bilo vprašanje zanjo nekoliko drugačne teže kot za naše ljubitelje varšavskega pakta in vseh radosti, ki jih je prinašal.
   Ampak učitelju telovadbe v provincialni oš razlagati kaj takega, je mišn imposibl, no.

 • Peter

  greta fon foglof, ste danes skakali čez kozo pri telovadbi? Ali čez slona, no?

 • Tunka Šmarjola

  Otroci, a bomo eno zapeli za začetek novega šolskega leta? … Ja učitelj Anton…bomo !!!… Katero? … Tisto lepo partizansko!!!… Dobro…pripravljeni… en dva tri…

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!

  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!

  Juhuhu…šola je spet tu !!!

  • Tunka Šmarjola

   Hej, od naše gostije
   vrgli bomo pomije
   psom, ki danes niso več gospodar.

   Dokler tu so brigade,
   kdor zemljo nam ukrade?
   Na Slovenskem smo mi gospodar!

   • Peter

    Mi smo imeli enga učitelna, ki je bil omejen, kot si ti.
    Čim je rekel, kontrolka, je vstal en in rekel, kaj če bi raje zapel kakšno partizansko.
    pa smo jo, z vsem srcem smo vpil hej mašinca…he, butl je zmeri nasedu, no.

    • Tunka Šmarjola

     Žri pomije od naše gostiji. Desničarji…GOTOVI STE !!!

     • Peter

      Spet zgublaš živčke…
      Spat pejt, če nisi sposoben normalne debate, no.

     • Tunka Šmarjola

      Rekel sem…žri naše pomije smrduh desničarski. Za drugo nisi sposoben…še najmanj normalne debate.

     • Peter

      Tumpek, bogi si.
      Zgrešen primerek socjalistične propagande.
      Saj nisi sam kriv, no.

 • Peter

  Hehe, tumpek, saj vemo, no.
  Očitno si že pozabil, kako je biti učenec. Pojmo temu butlu kar hoče, sam da bo dal pol mer, no.

 • Peter

  A to zdaj pri telovadbi pojete?

 • Tunka Šmarjola

  Otroci, a bomo še eno zapeli…. Jaaaaaaa učitelj Anton… en dva tri…

  Hej tovariši, pod orožje vsi!
  Tujec mora iz naše zemlje!
  Čaka Korotan, čaka Štajerska,
  čaka sinje Jadransko morje!

  Zdaj v roke puške,
  zdaj naj zapoje mitraljez,
  sovrag bo čutil,
  kako gorak je z nami ples!

  Hej tovariši, ni nam žal krvi
  Za svobodno Slovenijo!

  • ZatonMesecnikov

   Čez gore, polja,
   Po svetu naj doni,
   Slovenija junaška,
   Sovjetska bodeš ti.

   • Tunka Šmarjola

    Popravek:

    Čez gore, polja,
    Po svetu naj doni,
    Slovenija junaška,
    Svobodna bodeš ti.

    • Peter

     Ja, mogoče bo, nekega dne.
     Ko bodo ljudje spoznali, kaj prinaša levica.

    • ZatonMesecnikov

     Ta popravek je prišel po razdoru s Stalinom. Ko Broz ni želel z njim deliti oblasti.

 • Peter

  A Anton si?
  Bogi otroci, sami nič krivi, pa pod takim pritiskom komunjare….
  Mogoče jih pa le kdaj pamet sreča, no.

  • Tunka Šmarjola

   Moje uradno ime je Anton Tič… po haloško Foglof Tunek!!!… Še kaj?

   • Peter

    Ne, baje si greta fon fogel.
    Btw, tvoje uradno ime meni hudo dol visi.
    Smilijo se mi otroci, ki jih teroriziraš.

    • Tunka Šmarjola

     Vem, da ti dol visi…sam ne moje ime. Vse komentatorje na vseh portalih zanima, kdo je ta znameniti Foglof Tunek. Kapish?

     • Peter

      Seveda. Če te nihče ne hvali, se moraš sam.
      Takih kot si ti je šopek po evro v tej ubogi dolini, no.

     • Tunka Šmarjola

      Jaz, Foglof Tunek, sem komentator št.1 v Sloveniji. To si zapomni za vekomaj!!!

     • Peter

      Hehe, in prevzemalec portalof, itak.
      Učitelj telovadbe v haloški osnovni šoli. Bogi.

     • Tunka Šmarjola

      Res je…vsi portali so moji !!!

   • septem artes liberales

    Antony Dick oz Tona Kurčič:)

    • Tunka Šmarjola

     Res je…imam velikega kurca. Vprašaj Juliko :)

 • Peter

  Sicer so pa nas vso osnovno šolo filali taki socjalistični antoni, pa smo vseeno zrasli v normalne ljudi.

  • Tunka Šmarjola

   Sam ti ne…ni nisi normalen…ti si idiot desničarski…janšev ritoliznik !!!

   • Peter

    Ja, je pa res, da se moram malo više stegovat. Rit, ki jo ti ližeš je na precej krajših nogah, no.

    • Tunka Šmarjola

     Če naš Milan kandidira, spet zmaga. Pa čisto vseeno za kateri politični položaj !!!

     • Peter

      Kdo pa je omenjal milana, hehe, no?
      Tumpek, glup si. Fakat. Na vsako finto padeš. Spat pejt ker se samo brukaš.

     • Tunka Šmarjola

      Ti…he he…

     • Peter

      tumpek, si že opazil, da te zjebem u nulo brez preklinjanja, brez pošiljanja v brezna in podobno, brez česar ti ne spraviš nič skupaj?
      Bogi si, učitelj telovdabe, no.

     • Tunka Šmarjola

      Mene nikoli…imam trdo kožo…imam trdega tiča. To tebi vse manjka :)

     • Peter

      Danes si spet nekam korajžen, vidim
      Še preklinjaš ne kaj veliko.
      Ah, boš že še zgubil živčke, do večera je še dolga, no.

     • Tunka Šmarjola

      A bi rad kletvico? Samo povej katero…takoj dobiš !!!

 • jan Gedli

  Poleg tega, da je pametna, domoljubna in odločna, je tudi lepa ženska.

  • Tunka Šmarjola

   Kdo…Irena Joveva?

   • jan Gedli

    Predsednica Estonije.

    • Tunka Šmarjola

     Jaz pa mislim, da je Irena Joveva lepša…in še bolj domoljubna Slovenka :)

     • Peter

      Predsednica Estonije je bolj težko domoljubna slovenka, kaj praviš, tumpek?
      Sploh po tem, ko vidi s kakšnimi cepci ima tukaj opravka, no.

     • Tunka Šmarjola

      Lepa Irena Joveva je domoljubna Slovenka. Kaj te jebe razumevanje napisanega?

     • Slovenec

      Makedonka je Slovenka?

 • Tunka Šmarjola

  Otroci, a še gremo eno?… Jaaaaaaa učitelj…

  Kdo pa so ti mladi fantje,
  ki korakajo skoz vas?
  Kdo pa so ti mladi fantje,
  ki jim tak’ žari obraz?

  To so mladi partizani,
  neupogljivega duha,
  to so mladi partizani,
  borci novega sveta.

  • Slovenec

   Ubogi revež brez lastnega premisleka.

 • Peter

  OK, tumpek je dobil svojih 15 minut pozornosti in slave.
  Zdaj pejt pa spat, se bomo drugi kaj bolj resnega pomenili, no.

  • Tunka Šmarjola

   A danes nimaš pomoči? Te je Imperial zapustil? Ima novega porivača?

 • Tunka Šmarjola

  A bomo zapeli tudi za naša dekleta? Jaaaaa učitelj…

  Kdo pa so dekleta mlada,
  puške imajo na ramah,
  kdo pa so dekleta mlada,
  ali jih ni prav nič strah?

  To so mlade partizanke,
  slušale so glas srca,
  to so mlade partizanke,
  strah pustile so doma
  ratata ratata…in desničarja več ni doma !!!

  • Slovenec

   Ubogi revež.

 • Tunka Šmarjola

  Tako, vse sem vas zjebo…najbolj Petra. Zdaj pa grem fklet na dva deci šmarnice… Adijo !!!

  PS: Na zdravje !!!

 • Peter

  Včasih se vprašam, ali se mi je res treba spuščati na cicibanski nivo kralja portalof…Ja, treba ni, je pa zabavno, no.

  • Branislav Valter

   No

   • Peter

    Imaš problem, Valter, no?

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu!!!!

  • kralj matjaž

   O to mal spominja na religijo. Dej povej kdaj boste imeli naslednjo mašo?

   • Branislav Valter

    Jaz z Brozom govorim vsak dan.

 • Branislav Valter

  V Estoniji so izumili SKYPE.
  JAZ SE PO SKYPE U POGOVARJAM Z MARSALOM TITOM VSAK DAN.
  JOSIP BROZ TITOSLAV VAM SPOROCA DA VAS MA RAD.

  • Peter

   Ti si pa še bolj zblojen, kot sem si prej predstavljal, no.

   • Branislav Valter

    No

  • Ivo Coz

   Valter, kako si staromoden! Jaz se z njim vsak večer pogovarjam na seansah; moj prijatelj Retlav ga vedno uspešno prikliče. Zvok sicer ni kvaliteten, ampak duša se razneži.

 • neuralinkn1

  Sedanja estonska predsednica torej meni, da so zmagale nacistične estonske pokrajine, ki so jih po vojni okupirali sovjeti. Ker meni ni jasno kaj bi rada povedala, če ne bi zmagali sovjeti, bi zmagali nacisti, estonci so se vendar ločili na obe strani, po evgeničnem Zakonu o rasni higieni oziroma katerim prednikom se je kdo rodil.
  Zakaj je Estonika sorazmerno uspešna, ker delajo za Nemčijo in Švedsko. Ni zastonj, poleg denarja, morajo tudi poslušati in deklamirati popravljeno verzijo zgodovine, brez neprijetnih podrobnosti, ki bi lahko zmotili trankvilizacijo v možganih estonskih otročičkov. Saj je prav, da živiko dobro in ovajajo vse te,naci tehnologije totalitarnega nadzora, ko jih razvija vojska, še malo, pa bodo lahko začeli uvajati docialne ocene državljanov in bodo postali prva evropska kitajska. Hočem povedati, ni dlabo, če se regija razvija, ne,razumem edino kako lahko politika kar tako pobriše svoje lastne junaške prednike, zaradi katerih niso bili kitajci že sto let oziroma bi morali končati v sovjetskih gulagih, skupaj z ostalim nacističnim drekom.
  Estonija je zlata kletka, vsega je na pretek, le razmišljati ne smeš.

  Estonija je po vojaškem paktu pristala na varnem, na sovjetski strani, nič jih niso okupirali ampak so od estondke vlade zahtevali, da mora dovoliti inštalacijo vojaške tehnike, za obrambo pred nacisti. Ko so nacisti napadli, pa so sovjeti zahtevali vojaško stanje v Estoniji in estonska vlada jim je ustregla, torej so sami podpisali svoko okupacijo oziroma so storili prav in so se skupaj, organizirano uprli razčlovečenim nemcem. Po vojni Evrope ni bilo več, ler so jo eni in drugi zbombardirali nazaj v kameno dobo, če estonska predsednica res misli, da bi lahko takrat šla v Berlin pred kafič posedat ob kavi, živi v svojem svetu. V idealnem svetu bi ji dal pa človek kar za prav, ampak to ni ta verzija resničnosti.

  • Peter

   Ni zastonj, poleg denarja, morajo tudi poslušati in deklamirati popravljeno verzijo zgodovine,

   Zanimivo. Tudi mi že x let poslušamo popravljeno verzijo zgodovine in tudi zaradi tega tonemo vse globlje.

   Od kje in kako ti veš, kaj je prava in kaj popravljena verzija zgodovine?

   • neuralinkn1

    Nemci so se v šolah učili, da je bila 2.sv samo še ena vojna. Oni odraščajo v sterilnem okolju, prilagojenem za ljudi s posebnimi potrebami, kar je bilo nujno vzpostaviti zaradi denacifikacijske terapije.
    Hrvati niso šli skozi to in glej kakšni so danes, še ponosni so, da,so bili istašli, fašistični gnoj. Tuđman jih je prepričal, da do bili ustaši v resnici tevtonski vitezi, oni ne verjamejo, da so srbsko pleme ampak jim je rekel, da so potomci prebivalcev Atlantide, ki do jih hrvapki srbi zasužnjili in jim oprali možgane. Zato so jih morali med vojno genocidno iztrebiti, vsakega hrvata so lepo popisali in strokovno ugotavljali, če izvira iz Atlantide ali iz Srbije.
    Za Estonijo ne velja nič drugače, tudi pri njih so nacisti ugotavljali od kod so njihove babice in dedki ter umoriči tistih tisoč estonskih judov, niti en ni preživel državni genocid.

  • Peter

   …ne,razumem edino kako lahko politika kar tako pobriše svoje lastne
   junaške prednike, zaradi katerih niso bili kitajci že sto let oziroma bi
   morali končati v sovjetskih gulagih, skupaj z ostalim nacističnim
   drekom.

   Ne razumeš, kako lahko politika pobriše in spreminja zgodovino?
   Ne živiš v dolini, kjer se to dogaja že cca 70 let?

   • neuralinkn1

    Opa, to pa ne bo držalo, saj se vse ve, tričetrt države ne dvomi o zgodovinskih dejstvih.
    Slovenci nismo hrvati, mi nismo dobili države, nam so jo sosedje vzeli, isto kot estoncem.
    Glej, ko si enkrat okupiran in ne moreš več domov, imaš samo dve možnosti, migriraš ali se nekam zavlečeš in pogineš, kot žival.
    Tisti, ki niso storili ne eno in ne drugo ampak so se uprli fašistom, nacistom in ustsšem, so heroji in nikoli ne bo drugače. Vse ostalo je pa stvar debate verjetno, saj zato pa pišemo, da se ne bi nikoli pozabilo.

  • Peter

   Si poseben, ti priznam to, če je to tisto, kar želiš doseči s svojimi javljanji sem.

   Ja in vem, ti boš v svojem odgovoru načel vprašanje obstoja žiraf v severnem morju. Sem že navajen, no.

   • neuralinkn1

    Tudi jaz ne razumem kaj bi rad povedal, zgleda se na portalu počutiš kot invemtar.

 • neuralinkn1

  Mogoče ima pa švedinja prav, sovjeti so jim priborili samostojnost, če jih tako sovraži, naj preimenuje Estonijo nazaj v nemško pokrajino Ostland.

 • Olga101

  Bergant ima tako kot vsi komunisti ups uevicarji slepo pego za dejanja bratov iz Rusije! Za njih je tudi okupacija Krima legalna, saj lahko kot je rekla tovarišica Tomić,i izvedejo prreferendum (pod tanki?!)!???

  • kralj matjaž

   Bergantu režim dobro plačuje, ima lepo življenje na račun vseh državljanov. torej zakaj mu takšen sistem ne bi bil všeč? Če bi jaz imal 5000€ plače za nič dela, potem bi tudi bil navdušen nad takim sistemom.

  • neuralinkn1

   Legalna prav toliko kot okupacija Kosova.

 • IZBIRA

  Neverjetno kaki zaplankani ljudje so na RTV. Kam mislijo, da grejo in kaj se gredo?

 • Caesar

  Gospa Kaljulaid zelo dobro ve, da Estonija ni bila okupirana, ker ozemlja niso nikoli odkupili od Rusije, ki je ozemlje pribaltika kupila od Švedske leta 1721. Rusi na svojem ozemlju ne morejo biti okupatorji, ker je ozemlje njihovo, na svojem ozemlju pa lahko počnejo, kar želijo. Je pa Estonija skupaj z Litvo in Latvijo okupator na ruskem ozemlju, ker je razglasitev države na tujem ozemlju okupacija. Estonija naj najprej odkupi ozemlje od Rusije, do takrat pa so zgolj “najemniki” na ruskem ozemlju.

  • tomnidari

   Ha,ha.gaga!

   • Caesar

    Kupoprodajna pogodba ni okupacija, temveč prenos lastništva. Ko enkrat nekaj prodaš, ni več tvoje. Lahko jokajo kolikor hočejo, vendar je ozemlje rusko in ne njihovo. Dobili so kupnino. Če hočejo svojo državo na tem ozemlju, naj ga najprej odkupijo nazaj, do takrat pa so okupatorji na tuji zemlji, tako kot Hrvati, ki so Dalmacijo prodali Beneški Republiki, sedaj pa si nezakonito prilaščajo ozemlje, ki ni njihovo, ker so ga prodali in dobili kupnino zanj.

  • Ivo Coz

   Hm, zelo cenim poznavalce zgodovine, a če se že sklicuješ na neke dogodke pred 300 leti, me kot nepoznavalca pa res zanima, kako so Švedi prišli do Pribaltika: s cekini, s prijateljskim prepričevanjem, ali, bognedaj, z “ognjem in mečem”.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE O ESTONIJI – JE ZANIMIVO.
  ZANIMIVO
  IN TRAPASTO SMEŠNO – JE PA TUDI SPODNJE.

  O meni, ex OK knjižničarju iz LJUBLJANE – Janezu KEPIC-KERNU
  morate vedeti, da sem moja otroška leta preživel
  v lepem, delovnem in moralnno pozitivnem okolju – meni najljubše KOMENDE.
  Imam tudi končano
  SREDNJO KMETIJSKO ŠOLO – kasneje pa sem se razočaran nad
  KADELJEVSKM KOMBINATSKIM KMETIJSTVOM – preusmeril v – KNJIŽNIČARSTVO.
  Zato
  osebno poznam tudi kar nekaj OK – veterinarjev.

  ŠALA

  Včeraj me je nek star OK znanec, veterinar – po e-pošti obvestil,
  DA JE DOBIL ENO ČUDNO
  PROŠNJO
  za sprejem na
  DELO ALI BIVANJE V ZAVETIŠČU ZA ZAPUŠČENE ALI MUČENE ŽIVALI.
  EN CCA 60 LET STAR
  TIP
  JE V VETERINARJEVO ZAVETIŠČE ZA ŽIVALI
  POSLAL
  PROŠNJO
  ZA ZAPOSLITEV ALI TUDI KAR NASTANITEV – V ZAVETIŠČU – ZA MUČENE ITD. ŽIVALI.
  Baje je napisal – tako – vlogo

  “Spoštovan gospod – veterinar!

  PRIJAVLJAM SE NA DELO ALI TUDI NA BIVANJE V VAŠEM ZAVETIŠČU ZA MUČENE IN ZAPUŠČENE ŽIVALI.
  TUDI
  JAZ SE NAMREČ POČUTIM – KOT MUČENA OZ. ZAPUŠČENA ŽIVAL.
  STROŠKE MOJEGA BIVANJA V VAŠEM ZAVETIŠČU
  – LAHKO PORAVNAM S ČIŠČENJEM VAŠEGA ZAVETIŠČA.
  Vse živali imam zelo rad, zlasti imam rad – KOZE
  Grozno
  se pa bojim hinavskih in priliznjenih – MAČKOV.
  Zelo boste zadovoljni z menoj,
  ne pojem veliko,
  vaše zavetišče – bo vedno – zelo – čisto.
  Se priporočam za zame ugodno razrešitev – te moje prošnje.
  PODPIS:
  nečitljiv”

  Hm, kdo neki se je javil mojemu staremu kolegu – veterinarju? L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Branislav Valter

  In zakaj SFRJ ni bila okupirana od Sovjetske Zveze?
  ZARADI NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  Pojdite na kolena in se vsak dan zahvalite marsalu Titu!!!!!

 • svatne

  Vse nemške avtokarte so prek razločno z mejo določenih ozemelj baltskih držav navajale: “Zur Zeit unter sowietischen Verwaltung”! (TRENUTNO POD SOVJETSKO OKUPACIJO)

 • JANEZ GUS

  Tele komunističn,zdaj razumeš.V demokratični državi ,bi ti berganče lahko vodil kvečjemu tombolo na vaški veseliči,će bi te kdo povabil.

 • cosmosjasnovidec

  Prekosile so nas že davno popolnoma vse države sveta saj se v nobeni ne dogaja kaj takega,da bi kriminalcem kot so lopovi čefutarski smrdljivci “jankoviči” odpisovali milijonske dolgove katere so pokradli.
  Ne pisati blesarij,ker je Slovenija pod diktaturo čefutarske golazni katera je iz nje naredila državo hlapcev in to velja kot za leve tako desne.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • septem artes liberales

  Estonija mi je všeč. Estonke so lepe sodeč že po predsednici Estonije.

 • Wizeman

  Kaj pa trobezljate, butalci. Estonija je bila del Sovjetske zveze, pa če so jo okupirali ali pa se je prostovoljno pridružila. Vprašanje Berganta je bilo čisto na mestu. Kako bi vi genijalci zastavili to vprašanje?

 • janko

  Kako zdrava, vedra je ta mlada predsednica. Naši rdeči politiki, zblojene generacije naših pošastnih komunistov so pravi bolniki in turobnost v primerjavi z njo.

 • Kapodistrias

  Vsa čast in dobre želje baltskim državam. Vse tri sem prepotoval – z avtom. Človek se tam odlično počuti, predvsem zelo varno. Vse drugače kot v moji ljubi Franciji, žal že čisto zavoženi, kjer samo še čakaš, kje te bodo nasadili, seveda ne Francozi.
  Ima pa Estonija vendarle eno napakico, še eno majhno podrejanje ruskemu hegemonu: še vedno tolerira na svojem ozemlju velikanski parkirni prostor, par kilometrov pred rusko mejo, kjer se moraš za vstop v Rusijo z avtom obvezno prijaviti in čakati najmanj tri ure, da na velikem semaforju prikažejo tvojo avtomobilsko oznako, da smeš naprej proti ruski meji. Tam pa za vstop – ne glede na število avtomobilov – še tri ure.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!