[Video] Golobova prodaja elektrike zdravstvenim zavodom in šolam po štirikratni ceni je naletela na neodobravanje javnosti

Foto: Nova24TV

Robert Golob kot predsednik Gibanja Svoboda med drugim strastno zagovarja solidarnost in se z njo hvali, medtem ko najcenejšo elektriko zdravstvenim zavodom in šolam prodaja po štirikratni ceni. Golobove besede so očitno res le besede, saj dejanja kažejo drugo sliko.

Da je zaračunavanje štirikratnega zneska najcenejše elektrike zdravstvenim zavodom in šolam popolnoma v neskladju s “solidarnostjo”, s katero se hvali Robert Golob, potrjujejo tudi mnenja mimoidočih, ki jih je v tokratni oddaji Glas ljudstva naša novinarka Aleksandra Jug povprašala, kaj si oni mislijo o tem. Soglasno so se strinjali “ni prav, morala bi biti bolj realna cena”. Absolutno bi morala biti bolj realna cena, vendar mora tudi Robert Golob nekje zaslužiti svojo “normalno” plačo v znesku 45 tisoč evrov, pa tudi če po nekajkrat višji ceni.

V nadaljevanju je naša novinarka mimoidoče povprašala, ali se ljudem zdi normalno, da država, ki je v času vlade Mira Cerarja deleže v Savi prodala skladu York, zdaj za njihov denar kupuje te iste deleže nazaj? Eno od vprašanih zadeva ni presenetila, dejala pa je “ja, to je pri nas stara praksa in to je tako zdaj, sem pa proti, da odidejo ven vsi biseri”, prav tako so svoje nestrinjanje z zgornjo trditvijo izrazili tudi ostali, ki so povedali, da “ni prav, ni prav, tisto, kar je bilo v državi naj ostane v državi, da ljudje lahko kje delajo namesto, da brezglavo hodijo po ulici. Raje naj delajo, prej je bilo veliko podjetij v Ljubljani, se spomnim, zdaj pa so več ali manj samo trgovine in gostinski lokali”, “ne, ker ni pravično”.

Ne samo, da se je Robert Golob v Tarči zlagal, da je zaslužil “zgolj” 7 tisoč evrov plače na mesec, bilance pa so pokazale, da je njegova bruto mesečna plača pravzaprav znašala okoli 45 tisoč evrov mesečno, ampak je tudi dejal, da je njegova plača “normalna”. Pa je res normalna tudi za ljudstvo? “Zelo malo ga poznam, je pa to previsoka plača,” je prepričano dejala ena od vprašanih, medtem ko je eden od mimoidočih dejal, da “če bi vsak direktor v državni lasti naredil par 10 milijonov dobička ali pa 100 milijonov dobička, naj ima pošteno plačo, saj v tem primeru Slovenija oziroma slovenski državljani ne bi imeli tako mizernih plač, ampak bi bilo bistveno drugače. Vemo pa, da je pri nas politično kadrovanje in vsak politik, ki bi kaj znal, bi šel v gospodarstvo in se tam dokazoval, ne v parlamentu. “Če je dober poslanec, naj ima, samo naj da tudi revežem”, “ali ima kdo kaj manj, pa to skrivajo? “za Roberta Goloba sem slišala, za njegovo plačo pa ne, je pa to absolutno previsoka plača”, so svoje mnenje izrazili vprašani.

Tanja Brkić