fbpx

[Video] Izrojenost levice ne pozna meja: Podjetje LPP zaradi pritiskov radikalnega agitatorja Domna Saviča umaknila oglas Zavoda Živim

Domen Savič (vir: STA)

LPP je na podlagi agitiranja radikalnega levičarja Domna Saviča umaknil oglas Zavoda Živim, v katerem je pisalo “radi imamo življenje”. Gre za še en poskus radikalnega krila slovenske progresivne levičarske srenje, kako utišati drugače misleče. Tokrat so šli celo tako daleč, da so se sami pokazali kot odkriti sovražniki življenja in s tem podporniki smrti. Izrojenost levice ne pozna meja.

“Občina Ljubljana, a mi lahko pojasnite, zakaj na avtobusih LPP dopuščate oglase zavoda, ki nasprotuje splavu?” je svoj džihad proti zagovornikom pravice do življenja otrok na Twitterju začel Domen Savič, ki je na socialnih omrežjih bolj znan kot Državljan D.

S svojim nadlegovanjem podjetja je dosegel, da se je LPP kmalu brez kakršnegakoli komentarja uklonil njegovim zahtevam in umaknil oglas Zavoda Živim. Za Saviča je bilo sporno že to, da so si pri Zavodu Živim drznili povedati, da “splav ni edina pot” in “radi imamo življenje”.

Kakor so le blagovolili odgovoriti teden dni po umiku “spornega oglasa”, je do umika prišlo, kot je po poročanju portala Domovina sporočila predstavnica za stike z javnostjo Mojca Mohar, “zaradi polemik, ki so se odprle”. Z drugimi besedami, podjetje se je uklonilo pritiskom, ki so jih nanj vršili sovražniki življenja.

“V DECEMBRU in JANUARJU bomo po Ljubljani širili VESELJE DO ŽIVLJENJA! 😃😃 Kako smo NAVDUŠENI! Vabimo, da novico ŠIRITE po družbenih omrežjih. Če AVTOBUS srečate, naredite SELFI in objavite na svojem profilu s pripisom #zazivljenje. Skupaj ZA ŽIVLJENJE!” so v Zavodu Živim zapisali na Twitterju, ko so se pripravljali na reklamno kampanjo.

Savič proti življenju
Da gre za res podlo dejanje, ki ne samo zavira izražanje mnenja, temveč tudi kliče k cenzuri različnih mnenj, je več kot očitno. Kar je še huje, Savič in druščina, ki ga podpira, zmotno verjamejo, da imajo sami moralno podlago, medtem ko cenzurirajo dele družbe, ki se dejansko bori proti umoru nerojenih otrok.

Lahko se vprašamo, ali se je Savič kadarkoli zamislil nad svojo ogabno podporo ubijanju nerojenih otrok? Ali bi na primer podprl tudi svoje starše, če bi se odločili, da splavijo njega? Po njegovi lastni interpretaciji je to po njegovih prepričanjih vsekakor bila pravica njegove matere. Ubiti lastnega otroka.

V oddaji Tema dneva na Nova24TV je o tem spregovoril tudi dr. Tadej Strehovec, ki je povedal, da se “slovenski katoličani ne borimo samo za življenje, ampak tudi za svobodo izražanja”. “Sporni” oglas je zelo pozitiven, iskreno rečeno, ideji “radi imamo življenje” lahko nasprotuje samo najbolj izprijena duša, samo nekdo, ki ne mara življenja. Oglas “prikazuje otroka, ob katerem sta oče in mama in se veselita njegovega življenja”. Po mnenju Strehovca je razlog za odstranitev oglasa ideološki.

Tu ne gre več samo za promoviranje sovražnega govora, pač pa del družbe želi vsiliti verbalni delikt pod izgovorom boja proti sovražnemu govoru. “To je zaskrbljujoče, in to v katoliški cerkvi zavračamo,” je bil jasen Strehovec. Ob tem je poudaril, da so edino otroci prihodnost naroda, ter da so raziskave pokazale, da imajo ljudje, ki redno hodijo k nedeljski maši, tudi več otrok. Če je slovensko povprečje 1,6 otroka na mater, je rodnost med katoliškimi vernicami 3 otroke na žensko.

A. B.