fbpx

[VIDEO] Kaj o soočenju med Kučanom in Janšo pravijo poslanci?

Soočenje med Janezom Janšo in Milanom Kučanom, ki bo danes ob 19.30 na našem programu, je v javnosti dvignilo veliko prahu. Odzvali pa so se tudi poslanci. Vinko Gorenak, poslanec SDS, je prepričan, da je po vseh teh letih in različnih mnenjih že skrajni čas, da pride do takega soočenja. 

Nepovezani poslanec Bojan Dobovšek meni, da bi se morali v Sloveniji bolj osredotočiti na prihodnost in se ne obremenjevati s temami iz preteklosti. “Če tako soočenje k temu pripomore, sem vsekakor za,” je dejal za našo televizijo.

Podobno meni Alenka Bratušek, ki pa je sicer prepričana, da tako soočenje ne bo prineslo ničesar dobrega za prihodnost. Nasprotno pa je dejal Gorenak, ki je poudaril, da je zanimanje za soočenje veliko tudi v tujini.

“Če se ti dve osebi enkrat srečata pred kamerami in vržeta na mizo vse argumente, potem bomo lažje nadaljevali slovensko samostojnost. A v vsakem primeru se bojim, da nekdo ni pripravljen na tako situacijo. Tudi za nacionalno televizijo je že jasno povedal, da si takega soočenja ne želi,” je pojasnil Gorenak.

M. G., N. K.