fbpx

[VIDEO] Kamniški komedijant Marjan Šarec govori o spoštovanju, dveh obrazov pa ne kaže le na igralskem odru

Foto: Youtube

Smo Slovenci res izgubili kompas? Kamniški šerif, ki je zdaj tudi eden izmed kandidatov za predsedniški stolček, pravi, da Slovenci ne spoštujemo funkcij. Da ne spoštujemo niti institucij niti drug drugega. Pravi, da ne spoštujemo ničesar. Je to res? Je sploh mogoče, da je o našem narodu ob posnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju, zapisal takšne besede? Razvidno je, da je bil del tega namenjen njegovim političnim nasprotnikom, pa vendar – z besedami je nagovoril vse in jih namenil svojemu ljudstvu. Ljudstvu, od katerega zdaj pričakuje podporo.

Prisluhnite, kaj je imel Šarec povedati tokrat:

Nagovor na srečanju podpornikov

V tej družbi smo izgubili kompas. Ne spoštujemo funkcij, ne spoštujemo institucij, ne nazadnje, ne spoštujemo drug drugega. Ne spoštujemo ničesar.

Опубліковано Marjan Šarec 1 липня 2017 р.

Kučanov burkež iz Kamnika, ki sicer zase pravi, da pri nedeljskih mašah še zmeraj bere berila, želi biti naš novi predsednik države. Podpirali naj bi ga strici iz ozadja levice, ki se zadnji dve leti zbirajo v Kamniku pri Niku Tošu. Za ”vaškimi fanti”, kot jih sam imenuje, naj bi se skrival nihče drug kot vplivni krog Milana Kučana. Da je kandidiral pod njihovimi pritiski, ni skrivna domneva. Podpira pa ga tudi klapa Zveza združenj borcev za vrednote NOB, s katerimi na borčevskih prireditvah veselo vzklika ”Smrt fašizmu”!

Dva obraza gospoda Šarca se kažeta tudi zunaj igralskega odra
Čeprav kritizira tiste, ki so nekoč bili v partiji in člani CK, s Kučanom nima nobenih težav in ga sprejema z odprtimi rokami. Svojo dvoličnost je pokazal že maja, in sicer s svojo navzočnostjo na otvoritvi Evropskega srečanja starodobnikov, kjer je bil eden glavnih gostov, kot smo že poročali. Po drugi strani pa je v medijih priznaval, da je isti kamp Eko Resort nedvomno črna gradnja.

Svojo koalicijsko nezvestobo je pokazal že v dvakratnem preimenovanju kamniške knjižnice. Zakaj se kot župan raje ne ukvarja s takšnimi, lokalnimi stvarmi? Spomnite se, kaj je bilo z nevarno kamniško kemično bombo? Nič. Pod Kamnikom so namreč zaradi nekdanje smodnišnice, ki je bila tam postavljena, zakopane strupene kemične snovi, ki ogrožajo celo mesto.

Na ravni državne politike je popolnoma neizkušen. Nikoli ni bil v parlamentu, na veleposlaništvu, v vladi ali v službi na ministrstvu. Ima pa izkušnje v imitatorstvu. Ali svoje veščine želi pokazati tudi na predsedniškem stolčku? Kot imitator je zmeraj rad oponašal diktatorje. Želi to znanje uporabiti v praksi? Znan je tudi po oponašanju slovenskih politikov. Mar zato sledi Kučanovim kadrom? Bo ”oponašal” tudi njih?

Kamniški Ivan Serpentinšek se bo na volitvah pomeril z evropskim instagram predsednikom, kot so poimenovali Pahorja. Ironično, da zabavljač sploh kandidira, glede na to, da funkcijo predsednika države opisuje kot preresno, ”da bi jo prepustil tistim, ki v njej vidijo zabavo”.

A. L.