fbpx

[Video] Kdo vam laže?: Erjavec je premagal Šarca, ki je doslej prepričljivo vodil v metu puške v koruzo!

Voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič (Foto: Nova24TV)

“Karel Erjavec se je ustrašil in popihal. On je premagal Marjana Šarca, ki je doslej prepričljivo vodil v metu puške v koruzo. Puško je namreč vrgel v koruzo, še preden jo je sploh dobil. Kot bi rekel moj prijatelj, odjavili so ga preden so ga sploh prijavili,” je glede aktualne politične situacije uvodoma poudaril voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič. Poudaril je, da se vseskozi opozarja, da je čas epidemije in da KUL-ovci naj ne počnejo tega, potem pa Erjavec pristavi: “Ne moremo glasovati, ker je epidemija”. 

Voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič se je v torek, 19. januarja 2021 dotaknil dogajanja v Rogu in poudaril, da mora v povezavi s tem pohvaliti župana Zorana Jankovića, da se je odločil, da naredi red. “Levičarji so ponoreli, ker je Janković rekel, da je konec temu, da se nekdo naseli v objekt, ki sploh ni njegov in reče, da je to njegovo. Izselili so nezakonite stanovalce Roga, ki so se naselili v objekt, ki ni njihov. Ker kljub sodni odločbi niso želeli ven, je Janković poklical policijo z namenom, da naredijo red,” je poudaril Tomašič. Čeprav je po njegovih besedah verjetno, da bo Jankovič tja dal nekaj graditi, da bo imel provizijo, je ta poteza simbolno pomembna. “Levičarji ni vse vaše in ne morete kar vsega zasesti. Veste kam smo prišli, ko ima veliki levičar Janković dovolj levičarjev.”

Foto: Nova24TV

Erjavec po besedah Tomašiča uspešno ubija DeSUS, uspešno ubija kompletno levico, ker to kar govori Karl Erjavec, to je Tanja Fajon, to je Marjan Šarec, to je Alenka Bratušek, to je Luka Mesec. “Enačaj, nobene razlike ni. Vsi po vrsti so intelektualno podhranjeni. Rezultat negativne selekcije, ki jo je globoka država izvajala zadnjih 30 let,” je prepričan Tomašič. Najprej se je Tomašič obregnil ob naslednjo izjavo Erjavca, ki jo je ta dal na nacionalni televiziji: “Opozicija je bila ves čas zelo prijazna. Ne razumem teh kritik predsednika vlade, da dajemo konstruktivno nezaupnico v času najhujše epidemije. Treba je vedeti, opozicija bi lahko igrala bolj trdo, bi lahko vložila interpelacije, lahko bi sklicevala izredne seje, ampak ne, mi smo konstruktivno sodelovali pri reševanju težav, ki jih ima ta država. Vendar žal predsednik vlade te priložnosti ni izkoristil.”

Po besedah Tomašiča je s to izjavo Erjavec vse povedal o sebi, o koaliciji KUL. “Kako vas ni sram? Niti zgražati se ne morem več. Človek se v 15 sekundah zlaže za cel mesec. Eni se v celem življenju ne zlažemo toliko. Če bi imeli grafiko, bi sedaj nos rasel Erjavcu.” Interpelacije je namreč opozicija vlagala, nič drugače ni bilo s sklicevanjem izrednih sej. “Izredne seje sklicujejo ves čas odkar je ta vlada, ampak Erjavec pravi, da jih ne. Tako laže, da je bolno.” Tomašič je prav tako spomnil na dejstvo, da je Janša ponudil opoziciji sodelovanje, podpis dogovora o sodelovanju pri reševanju krize, pa so v KUL vsi po vrsti zavrnili sodelovanje.

Poslanska skupina DeSUS ima pet poslancev!

Glede na to, da je Erjavec v povezavi na vprašanje, kako bo okužba direktorja Sove, ki je bil prejšnji teden v Državnem zboru RS, zapletla glasovanje o nezaupnici, je ta odgovoril, da bo o tem odločal kolegij predsednika Državnega zbora RS in dodal, da je sam pripravljen na vse situacije, je Tomašič poudaril, da je tudi tukaj lagal. “Ostržek je vajenec za Karla Erjavca. V nedeljo je rekel, da nič ne ve o teh okužbah. V ponedeljek, da bo odločal kolegij DZ, tretjič jaz sme na vse pripravljen in nimam nobenih težav. V torek ni dovolil, da bi kolegij DZ o tem odločal, ampak je umaknil soglasje h kandidaturi, kar je po mojem mnenju nedovoljeno in se ne bi smelo dogajati. Če bi bil Erjavec na vse pripravljen, se ne bi odločil za umik.” V nadaljevanju pogovora je voditeljica RTV SLO Tanja Gobec Erjavca vprašala, če ima stranka DeSUS sedaj tri poslance, glede na to, da se Simonovič pod nezaupnico ni podpisal, na to pa je Erjavec na to odgovoril, da ima stranka še vedno štiri poslance. “Tanja Gobec, ne. Poslanska skupina DeSUS ima pet poslancev. Karl Erjavec, ne. Poslanska skupina DeSUS nima štirih poslancev, ampak pet poslancev. Kaj ni tu jasno? Robert Polnar je član poslanske skupine DeSUS.” Nihče namreč po besedah Tomašiča ni izstopil iz poslanske skupine DeSUS. “Izključiti se ga pa tako ne da.” Erjavec je po besedah Tomašiča človek, ki je bil v veliko vladah, a nima čarobne palčke.

Tomašič se je obregnil ob trditve Erjavca, ki je zatrdil, da ne razume, kako to, da se Simonovič ni podpisal pod nezaupnico. “V torek je bilo zagotovilo, da bo podpisal. Problem pa je bil, da še nisem imel do konca napisane konstruktivne nezaupnice in mi je rekel, da želi prej prebrati,” preden podpiše, je dejal Erjavec. “Erjavec pravi, da je sedaj Simonovič tisti, ki se je zlagal, ker mu je obljubil da bo podpisal in da mora prej prebrati. Ne verjamem, da Erjavec kot pravnik ne razume kaj pomeni, ko nekdo reče, da bo pred podpisom stvar prebral. V kolikor bi namreč to pomenilo, da boš podpisal, ne rabiš sploh brati. Ni to logično?,” je bil jasen Tomašič. Simonovič je sicer jasno povedal, da ne bo podpisal, ker je bil minister Tomaž Gantar iz kvote DeSUS zdravstveni minister, ker bi s tem pljuval sam po sebi. Če nekdo reče, da bo morda to prebral, to pomeni, da ni 100 odstotno, da bo to podpisal. Mogoče je namreč, da osebi nekaj ne bo všeč. “Simonovič, kapo dol, klobuk dol. Presenetili ste me.” 

Ker je Erjavec tudi dejal, da je po njegovo Janez Janša v času, ko je imel DeSUS svojega ministra za zdravje, opravljal to nalogo. “Tako pljuvati po DeSUS se pa ne spodobi, ste ja predsednik stranke DeSUS,” je bil kritičen Tomašič. “Takšne neumnosti klatiti, če bi bilo to res, potem predsednik vlade ne bi potreboval ministrov. Zakaj tako žalite Gantarja, ki vas blazno podpira v teh vaših poskusih? Erjavec je na nacionalni televiziji izjavil, da je bil Gantar totalno nesposoben, totalno nekomunikativen, celo mutast, svojih stališč ni znal zagovarjati, Janša ga je zmeraj povozil. To vemo, da ni res.” Sklepi so se namreč po besedah Tomašiča do sprejemali soglasno. “Erjavec, vaša laž ne da ima kratke noge, sploh jih nima,” je bil kritičen Tomašič.

Nina Žoher