[Video] Ko celo režimski pisun Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

“V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih,” je režimski novinar Borut Mekina decembra 2017 pred komisijskim odborom Evropskega parlamenta PANA priznal, da je eno ključnih vlog na NLB odigrala prav mama Jerce Korče, Alenka Korče.

Poslanka LMŠ Jerca Korče se je po torkovi seji Knovsa spustila v pravo medijsko vojno in začela javnosti razlagati stvari, ki se ne seji niso nikoli zgodile. Tako se je Jerca Korče zlagala, da naj bi predsednik SDS Janez Janša na seji Knovsa grozil kar s “padanjem glav”, kar bo obelodanil tudi magnetogram ob odpravi tajnosti seje in javni objavi.

Toda Korčetova se ni ustavila in je želela demantirati tudi vlogo svoje mame, Alenke Korče, direktorice NLB za plačilni promet s tujino, ki je opravljala ključne transakcije v aferi Irangate, ko je t. i. iranski državljan Iraj Farrokhzadeh opral milijardo dolarjev iz iranske banke Export Development Bank, ki se je znašla na črni listi tako Združenih držav Amerike kot Evropske Unije.

Njeno vlogo je močno obremenil Borut Mekina, ki je pred osrednjim evropskim parlamentarnim odborom PANA obremenil Alenko Korče: “V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih.”

Ne glede na to, da Mekina ni neposredno omenil Alenke Korče, je vsakemu jasno, da je s svojo izjavo mislil prav nanjo. Njeno identiteto je razkril z vsemi podatki, ki se nanašajo na omenjeno mamo poslanke LMŠ Jerce Korče. V izjavi je omenil gospo, ki je bila zaposlena pri banki ter še odgovorna za odločanje o teh vprašanjih. Glede na pomembno pozicijo v strukturi banke NLB in njen odločilni položaj glede poslovanja s tujimi bankami je jasno, da je prav Alenka Korče, mama poslanke LMŠ Jerce Korče, najbolj odgovorna za sramotno afero milijarde dolarjev opranega denarja v NLB. Ali zato tudi določena živčnost in nelagodje, ki ju čuti poslanka Korčetova ob zadnjih izbruhih napada na predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše in člane Knovsa?

 

Luka Perš

 

 • Andrej

  Ker butel še trdi, da v SLO ni hobotnice, stricev iz ozadja, komunizma? Tisti, ki je sam njihov pripadnik.

  • samotoje

   Sem najprej sebi izprašal vest in potem še bližnjim in manj bližnjim in sem prišel do blagodejnega spoznanja: nobeden od nas ni butelj. Tudi verjamemo, da mater Korče čaka sodišče, hčer pa zelo kratka parlamentarna kariera.

 • Iva

  Dokler bodo MS mediji z RTVSLO na čelu citirali samo “resnico” pravovernih jerc in šarcev, ne pa oba javno (v živo) SOOČILI z nasprotno stranjo, bomo o pravi resnici seznanjeni le iz maloštevilnih obrobnih medijev.

  Ko smo pred sodiščem protestirali (Odbor 2014) sem bila presenečena, kako dobro ljudje poznajo zadevo (Patria) vsebinsko, medtem ko so bili tisti, s katerimi sem se slučajno pogovarjala o dogajanju, popolnoma pod vplivom manipulacij dominantnih medijev in so do zadnjega (razveljavitev sodbe) papagajali za režimskimi trobili!

  • SIMON ROZIC

   Drži! Spomni se, kako so nas leta in leta indoktrinirali v OŠ, v gimnazijah in srednjih šolah
   o NOB in zmagah in strašnih herojstvih…in dosegli, da smo jim verjeli, vsaj tisti napol pismeni!
   Takih je bilo pa v Jugovini vsaj 3/4, izobražene pa so komunisti “razredčili” na minimum in
   jih z ustrahovanjem utišali!

   • von Rhein

    Spoštovani sokomentator,ne vem kako je s teboj.Po vseh novejših dogajanjih in proslavah ugotavljam,da so nas o herojstvih in številu teh herojstev učili zelo površno.To kar danes vlačijo na svetlo je bilo v času mojega šolanja …ali spregledano ali ocenjeno kot manj pomembno. Pa vseeno menim,da morajo servirati neka nova herojstva iz tistih časov že zaradi govorcev na seansah.Vedno več jih je,ki sicer manj govorijo in več berejo.

    • SIMON ROZIC

     …odvisno od prepotentnosti učiteljev in profesorjev
     zgodovine!

     • von Rhein

      Kot kaže nisi razumel bodice. -:)

   • samotoje

    Res je, ampak smo bili taki, ki smo imeli tudi domače šolanje. Stari oče in oče sta kar pošteno zbistrila stvari v glavi. Res sem imel srečo.

 • tasilo

  “Toda Korčetova se ni ustavila in je želela demantirati tudi vlogo njene mame, Alenke Korče, direktorice NLB za plačilni promet s tujino, ki je opravljala ključne transakcije v aferi Irangate…”

  Pa pride nedelja pa poslušam radio pa oddajo Naši poslušalci čestitajo in pozdravljajo:

  “Za trenutek naj odloži pomembno delo perice in prisluhne glasbeni voščilnici naša draga(!) mama Alenka Korče, po domače Kúrčetova ali Kurčeva mama …”

  .

  • SIMON ROZIC

   ….vidiš, pa bi morala sprejeti čestitke tja na Dob, a ne?

   • JANEZ GUS

    Tam jih bo še se naposlušala,če je prej ne povozi avto.

   • Vera

    To ve sama kje ji je mesto, če ima vest.

  • samotoje

   Ob tvojem razmišljanju sem se spomnil, da smo njega dni prali z Oskarjem in Radionom. Bogsigavedi s čim so se lotili iranskega denarja.

 • totex39

  “Jabolko ne pade daleč od drevesa”, tudi za ta primer dobro velja pregovor.

 • JANEZ GUS

  Pa kaj je ti kuri.Vsi skupaj nimajo IQ 100 skupaj s Srpentinškom.To pa obvladajo ,da laž in napad na JJ je najboljša obramba.Beda od bede.

  • zokispoki

   Sorry prjatu, do sto pa ne pridejo !

 • Vera

  ” Kakša mati, takšna hči ” , še drži .

  • zokispoki

   Komunajzarska greznica !

  • Miki Miška

   ha ha ha

 • macon

  Režim, ki pači podsisteme in resnica- resnica režima je, da hoče oblast za vsako ceno. To se gre levi režim.

 • tramal

  Kako hitro se je hči naučila lopovščine od matere.

 • hermannn

  Bi me zanimalo koliko je od provizije, ki jo je prejela od Irancev mama Alenka, spravila v žep njena hčerka Jerca. Mogoče bomo pa vendarle nekoč zvedeli. Seveda se moramo najprej losat murgelskih komunistov. Na celi črti, seveda.

  • xtc

   Pa kaka redaljka obrezanih pri obeh,ker jih tukaj nihče ne povoha pa to….

 • xtc

  Ah,Kurčeva Jerica nima problema samo z kurci,JJ,mančetami in SDS tudi z mamo,ki pomaga prat denar teroristov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!