fbpx

[Video] Ko celo režimski pisun Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

“V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih,” je režimski novinar Borut Mekina decembra 2017 pred komisijskim odborom Evropskega parlamenta PANA priznal, da je eno ključnih vlog na NLB odigrala prav mama Jerce Korče, Alenka Korče.

Poslanka LMŠ Jerca Korče se je po torkovi seji Knovsa spustila v pravo medijsko vojno in začela javnosti razlagati stvari, ki se ne seji niso nikoli zgodile. Tako se je Jerca Korče zlagala, da naj bi predsednik SDS Janez Janša na seji Knovsa grozil kar s “padanjem glav”, kar bo obelodanil tudi magnetogram ob odpravi tajnosti seje in javni objavi.

Toda Korčetova se ni ustavila in je želela demantirati tudi vlogo svoje mame, Alenke Korče, direktorice NLB za plačilni promet s tujino, ki je opravljala ključne transakcije v aferi Irangate, ko je t. i. iranski državljan Iraj Farrokhzadeh opral milijardo dolarjev iz iranske banke Export Development Bank, ki se je znašla na črni listi tako Združenih držav Amerike kot Evropske Unije.

Njeno vlogo je močno obremenil Borut Mekina, ki je pred osrednjim evropskim parlamentarnim odborom PANA obremenil Alenko Korče: “V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih.”

Ne glede na to, da Mekina ni neposredno omenil Alenke Korče, je vsakemu jasno, da je s svojo izjavo mislil prav nanjo. Njeno identiteto je razkril z vsemi podatki, ki se nanašajo na omenjeno mamo poslanke LMŠ Jerce Korče. V izjavi je omenil gospo, ki je bila zaposlena pri banki ter še odgovorna za odločanje o teh vprašanjih. Glede na pomembno pozicijo v strukturi banke NLB in njen odločilni položaj glede poslovanja s tujimi bankami je jasno, da je prav Alenka Korče, mama poslanke LMŠ Jerce Korče, najbolj odgovorna za sramotno afero milijarde dolarjev opranega denarja v NLB. Ali zato tudi določena živčnost in nelagodje, ki ju čuti poslanka Korčetova ob zadnjih izbruhih napada na predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše in člane Knovsa?

 

Luka Perš