[Video] Mladi so ZA zdravo in pitno vodo, brez umazanih tovarn ob rekah

Datum:

Podmladek stranke SDS daje velik pomen varovanju voda. Slednji so ob prihajajočem referendumu posneli video, v katerem jasno izrazijo, da podpirajo novelo zakona o vodah. Mladi so dejali, da so za brez tovarn ob vodi, za strokovno odločanje za gradnjo ob vodi, za dodatna sredstva proti poplavam, za gradnjo kolesarskih stez ob vodi in za razvoj regij ob sobivanju s čisto naravo, zato bodo na referendumu glasovali za zakon.

Referendum o noveli zakona o vodah je v kampanjah in na voliščih prvič dosegel tudi večjo pozornost mladih. Med njimi je del takšnih, ki sledi idejam opozicije, na drugi strani pa so tukaj tudi mladi, ki si želijo, da bi bila voda bolje zaščitena. Med njimi je tudi podmladek SDS, ki je v kratkem videu predstavil zakaj so za sprejetje zakona, ki bo zaščitil čisto pitno vodo.

V preteklosti je zakon dovoljeval gradnjo tovarn v bližini rek, eden takšnih primerov je tudi tovarna Lek v Prevaljah z bencinskim servisom. “Sem za brez tovarn ob vodi,” so poudarili v Slovenski demokratski mladini, saj si ne želijo, da bi v prihodnje še gradili tovarne v bližini rek. S svojim stališčem so tudi jasno izrazili željo, da samo stroka odloča za gradnjo ob vodi in ne politika.

V SDM se zavedajo, kako velik pomen ima protipoplavna zaščita ob večjih neurjih, zato tudi sami podpirajo dodatna sredstva za protipoplavno zaščito. “Sem za dodatna sredstva proti poplavam,” so dejali in pojasnili, da pa bi si želeli videti več kolesarskih stez in urejenih poti ob vodi. Prav tako pa si mladi želijo, da bi se lahko regije razvile ob sobivanju s čisto naravo, o vseh gradnjah pa bi v tem primeru odločala stroka in ne politika.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Slovenski kmetje imajo dovolj birokracije, omejevanja in zanemarjanja

Medtem ko se v Državnem zboru RS odvija nujna...

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...