[Video] Znani komik obdelal patetiko “borcev” proti novemu zakonu o vodah

Datum:

Histerija nasprotnikov zakona o vodah je na vrhuncu. Najbolj je zanimivo, da so največji strokovnjaki za urejanje priobalnega pasa postali estradni umetniki in nekateri vplivni influencerji, ki so naenkrat postali borci za čisto pitno vodo. Zelo so ponoreli množično uporabniki na družbenem omrežju Facebook, kjer so si spreminjali profilne slike in pozivali, da se naj glasuje proti. Na sarkastičen način jih je v kratkem videoposnetku obdelal znan stand up komik Marko Žerjal.

V našem mediju smo že poročali, da so nekateri slovenski estradniki (Rebeka Dremelj, Tjaša Kokalj, Vid Valič, Denis Avdić, Vlado Kreslin) pozvali slovensko javnost, naj glasujejo proti spremembam zakona o vodah. Najdlje je šel Vid Valič s popolnoma neokusnim videom, v katerem je prej razgalil vse napake prejšnjih levih vlad na področju varstva voda.

Vse kaže, da je zajela veliko uporabnikov na Facebooku “vodomanija” in skrb za vodo. Na ta način se je pošalil tudi Žerjal. Tako je opazil tudi sam na Facebooku kup ljudi s profilnimi slikami, ki pravijo, da bodo šli glasovat na referendum. Tako nadaljuje, da je opazil, da je njih dovolj in mu ni treba iti glasovat. “Res hvala folk s spremenjenimi profilnimi slikami. Vi ste mi pravi heroji. Če še kdo misli glasovat, ne rabite. Samo pojdite na Facebook, koliko jih ima spremenjene profilne slike. Zmaga je garantirana,” se je pošalil znan slovenski stand up komik.

Kdo pa ni ZA čisto, naravno in neoperečno vodo?
Marko Žerjal je na svoj način opozoril na pojav, ko ljudje mislijo, da s spremembo profilne slike na družbenih omrežjih lahko vplivajo na spremembe. Žerjal nadaljuje, da sploh ni treba iti glasovat, saj raje preživite nedeljski dan doma in pečete na roštilju. “Facebook folk ima to čez. Če pa kdo slučajno misli iti na referendum, samo ne pozabit, mi smo za pitno vodo. Čisto pitno vodo. Naravno, neoperečno. ZA,” zaključi Žerjal.

Mi pa dodajamo, le kdo ni za čisto pitno vodo? Kar počno nasprotniki novega zakona je namreč čista manipulacija, saj novela zakona o vodah v ničemer ne znižuje kvaliteto voda. Ravno nasprotno, ta v določenih kategorijah celo zaostruje postavljanje nevarnih objektov in tovarn na vodovarstvenih območjih, česar dosedanji zakon ne ureja. Prav tako so vse najbolj umazane in ekološko sporne tovarne ob vodah bile zgrajene na podlagi dosedanjih predpisov. Ja, levica je s svojimi mediji in družbenimi omrežji res uspela prepričati veliko ljudi, da z glasom proti novemu zakonu na referendumu glasujejo za čisto pitno vodo. Sicer jim bo iz pipe tekla brozga. Toda v resnici s tem podpirajo levico, ki jih ima za ovce in želi preko njihovih “trupel” nazaj na oblast.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...