fbpx

[Video] Na nezadostno varovanje meje opozoril tudi predsednik Pahor: Šarec in Poklukar pa še vedno tiščita glavo v pesek

Foto: STA

V sredo, 19. junija, so se s predsednikom države Borutom Pahorjem sestali predstavniki civilnih iniciativ Bele krajine, Ilirske Bistrice in Škofij, ki so predstavili svoje skrbi v zvezi z ilegalnimi migranti, ki predstavljajo vedno večjo nevarnost za obmejno prebivalstvo Republike Slovenije.

Predsednik Pahor je ob srečanju s predstavniki civilnih iniciativ v zvezi s povečanim prihodom ilegalnih migrantov v Slovenijo povedal, kot poroča STA, da se pristojne institucije trudijo po svojih najboljših močeh, a trenutni ukrepi enostavno ne zadostujejo.

Na to pri Nova24TV opozarjamo že dalj časa. Krivci za nastalo situacijo pa so trenutni oblastniki. Na prvem mestu to pomeni premierja Marjana Šarca (LMŠ) in njegovega notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

V zadnjih mesecih smo obširno poročali o vlomih ilegalnih migrantov v vikende, lovske koče, o kraji motornih vozil, o ugrabitvi Mirka Moravca ter celo o kamenjanju 11-letnega dekleta, za katero so podporniki ilegalnih migrantov trdili, da si je otrok dogodek izmislil.

Nov migrantski val je že prišel
A evropske parlamentarne volitve so mimo in kakor se je lani skušalo zanikati obstoj mednarodnih dogovorov o sprejemu migrantov in smo pozneje uspeli razkriti obstoj marakeške politične deklaracije, ki med drugim enači migrante z begunci, smo letos soočeni z dejstvom, da ima katastrofalen odnos Šarca in Poklukarja do vzpostavljanja varnosti na slovenski južni meji posledice. Tedenska poročila PU Ljubljana, Koper, Maribor in Novo Mesto jasno kažejo, da število ilegalnih migrantov, ki jih uspejo prijeti slovenski organi pregona, vztrajno narašča. Koliko je šele takih, ki se uspejo izmakniti policiji zaradi poroznega stanja na meji?

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Samo letos je policija ustavila 4.803 ilegalne migrante, ki so skušali nezakonito vstopiti v državo. To je 45,2-odstotno povečanje v primerjavi z istim obdobjem v letu 2018. Minister Poklukar pa še vedno vztraja, da je za stanje na južni meji poskrbljeno. Svoj čas zapravlja s primerjavami slovenskih policistov s “parapolicijo”. “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo z grbom Republike Slovenije in z napisom policije,” je o policijskem sindikalistu Kristjanu Mlekušu povedal Poklukar. Z ministrom se ni strinjala generalna direktorica Slovenske policije Tatjana Bobnar, ki je za Nova24TV izpostavila, da v slovenski policiji ni ne parapolicije ne parapolicistov. “Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas.” 

Metanje peska v oči javnosti
Medtem ko se minister Poklukar ukvarja s svojo fantomsko “parapolicijo” in premier Šarec razmišlja, kako rešiti zadnjo serijo težav, ki so jih povzročile vse laži obrambnega ministra Karla Erjavca in naravnost pritlehen poskus Pikalove reinterpretacije odločbe ustavnega sodišča, pa v Slovenijo vsak dan dere vedno več ilegalnih migrantov.

Ljudje ob meji živijo v strahu. Šarca pa skrbi samo, kako bi se obdržal na oblasti, medtem ko se Poklukar ubada s stvarmi, ki v vsaki normalni državi ne bi bile deležne nikakršne pozornosti. Tako pa je na nezadostno varnost na meji prisiljen opozarjati celo sam predsednik države.

Ivan Šokić