[Video] Na nezadostno varovanje meje opozoril tudi predsednik Pahor: Šarec in Poklukar pa še vedno tiščita glavo v pesek

Foto: STA

V sredo, 19. junija, so se s predsednikom države Borutom Pahorjem sestali predstavniki civilnih iniciativ Bele krajine, Ilirske Bistrice in Škofij, ki so predstavili svoje skrbi v zvezi z ilegalnimi migranti, ki predstavljajo vedno večjo nevarnost za obmejno prebivalstvo Republike Slovenije.

Predsednik Pahor je ob srečanju s predstavniki civilnih iniciativ v zvezi s povečanim prihodom ilegalnih migrantov v Slovenijo povedal, kot poroča STA, da se pristojne institucije trudijo po svojih najboljših močeh, a trenutni ukrepi enostavno ne zadostujejo.

Na to pri Nova24TV opozarjamo že dalj časa. Krivci za nastalo situacijo pa so trenutni oblastniki. Na prvem mestu to pomeni premierja Marjana Šarca (LMŠ) in njegovega notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

V zadnjih mesecih smo obširno poročali o vlomih ilegalnih migrantov v vikende, lovske koče, o kraji motornih vozil, o ugrabitvi Mirka Moravca ter celo o kamenjanju 11-letnega dekleta, za katero so podporniki ilegalnih migrantov trdili, da si je otrok dogodek izmislil.

Nov migrantski val je že prišel
A evropske parlamentarne volitve so mimo in kakor se je lani skušalo zanikati obstoj mednarodnih dogovorov o sprejemu migrantov in smo pozneje uspeli razkriti obstoj marakeške politične deklaracije, ki med drugim enači migrante z begunci, smo letos soočeni z dejstvom, da ima katastrofalen odnos Šarca in Poklukarja do vzpostavljanja varnosti na slovenski južni meji posledice. Tedenska poročila PU Ljubljana, Koper, Maribor in Novo Mesto jasno kažejo, da število ilegalnih migrantov, ki jih uspejo prijeti slovenski organi pregona, vztrajno narašča. Koliko je šele takih, ki se uspejo izmakniti policiji zaradi poroznega stanja na meji?

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Samo letos je policija ustavila 4.803 ilegalne migrante, ki so skušali nezakonito vstopiti v državo. To je 45,2-odstotno povečanje v primerjavi z istim obdobjem v letu 2018. Minister Poklukar pa še vedno vztraja, da je za stanje na južni meji poskrbljeno. Svoj čas zapravlja s primerjavami slovenskih policistov s “parapolicijo”. “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo z grbom Republike Slovenije in z napisom policije,” je o policijskem sindikalistu Kristjanu Mlekušu povedal Poklukar. Z ministrom se ni strinjala generalna direktorica Slovenske policije Tatjana Bobnar, ki je za Nova24TV izpostavila, da v slovenski policiji ni ne parapolicije ne parapolicistov. “Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas.” 

Metanje peska v oči javnosti
Medtem ko se minister Poklukar ukvarja s svojo fantomsko “parapolicijo” in premier Šarec razmišlja, kako rešiti zadnjo serijo težav, ki so jih povzročile vse laži obrambnega ministra Karla Erjavca in naravnost pritlehen poskus Pikalove reinterpretacije odločbe ustavnega sodišča, pa v Slovenijo vsak dan dere vedno več ilegalnih migrantov.

Ljudje ob meji živijo v strahu. Šarca pa skrbi samo, kako bi se obdržal na oblasti, medtem ko se Poklukar ubada s stvarmi, ki v vsaki normalni državi ne bi bile deležne nikakršne pozornosti. Tako pa je na nezadostno varnost na meji prisiljen opozarjati celo sam predsednik države.

Ivan Šokić

 • WISKY 1000

  kam toti gleda?

  • tomven

   Tja, kamor mu šarac pa palček ukažeta. Ponavadi je to v njuno rit. Če pa kaj vidi je pa vprašanje..

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/slovenija/poslanci-potrdili-interventni-zakon-o-odvzemu-200-medvedov-in-11-volkov/492518

  evo zopet kavč strokovnjaki, iz “13 nadstropja” stolpnice, ki si domišljajo, da vedo več o problematiki medvedov in volkov, kot tisti, ki vsak dan zrejo v njih oči.

  Daleč od oči, daleč od srca, ups pozabil sem še dodati razuma.

  sarkazem press

 • Franc Šink

  Poklukar ima nekam nizko čelo. Ali pa se mi samo zdi ?

  • tomven

   Zgleda da so ga od malega strigli na čelado, pa se mu pozna. Meni je še bolj podoben kreaturi Carrey-a iz filma Butec in Butec…

 • Mitja Mazini

  Če SDS tako muči izraz parapolicija potem bi se človek vprašal če imajo oni prste vmes, ker drugače jih ne bi tako skrbelo, a ne?

  • stane

   Je Bobnarjeva SDS?

   • soc

    Ne ukvarjaj se z ljudmi, ki so na forumu po delovnem nalogu. Ali kot del FDV seminarske naloge. Waste of time.

    • stane

     Hvala! Ok.

     • Mitja Mazini

      Ej pa ne tko hitr odnehat, a pr puncah ste tud taki al kaj?

  • Olga101

   Pri nas ima parapolicijo samo Milan Kučan in to specialcev, zamaskirane in oborožene s katanami!

 • Janez Kepic-Kern

  Ja ?
  A se ta človek na čellu
  MINISZTRSVA ZA NOTRANJE ZADEVE – ne zaveda,
  da je le – ” V SLUŽBI NARODA” – kot se reče. ?! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Antonius

  Šarec in Poklukar ne rabita tiščati glavo v pesku, ker imata pesek v glavi.
  Bobnarjeva naj se pa ne spreneveda, Res je, da nimamo ne parapolicistov in ne parapolicije, naj pa zraven doda, da Slovenija sploh nima prave policije. Inkasantstvo je vse, kar deluje pri vsej njeni policiji.

  • sunday

   vse je res in točno tako !!!+++++++++++

 • soc

  Če bosta Erjavec in Poklukar dočakala reden konec mandatov, slovenski Sloveniji ni rešitve. Nauk?

 • ZatonMesecnikov

  Gorjanca Poklukarja zanimajo Gorje in okolica, do tja pa migranti še niso zašli. Zato ga za Belo Krajino boli koko….

 • Olga101

  Kljukci bodo naredili “inovacijo”, tako kot z “odvzemom” divjih živali!? Kdo bo “odvzem” medvede in volkove? Center za socialno delo in jih spravil k Šarca? Mogoče zato dviga doma ograjo, ker dela živalski vrt?

 • xtc

  He,he,he Po Kljukec in Xarach?
  Kdo sta že ta dva?
  Dva taka kot biju iz Trapij v Begnah potopljena potegnili iz cisterne šmarnice.
  Ah,Bobnarca in Ermenčeva-dve “možači” iz ustreznih ustanov.
  Nauk pri slednjih dveh;”Kjer kjer baba gospodar,hudič mesar” pa še res je.
  Nauk zgodbe?
  Dokler narod kretenov iz opisa ne pošlje na zaprte ustanove in še kam se mu obeta bič in revščina.

  • Observer

   “Dva taka kot biju iz Trapij v Begnah potopljena potegnili iz cisterne šmarnice”

   hhahahahahahahhaha, kaj vse se prebere včasih v komentarjih.

 • sunday

  ta kljukar pa je tako anti, da bi zadostovalo, če bi kar sam stal na meji in odganjal satanove iztrebke !!!

 • me

  že ko ga pogledaš zgleda………no ne bil rad žaljiv vendar ….žalostno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!