[Video] Nacionalna RTV zopet zamolčala večji del debate o sovražnem govoru pri predsedniku Pahorju in izpostavila zgolj leva stališča: Objavljamo celoten prispevek!

Foto: STA

Medtem ko je režimska RTV Slovenija v svojem poročanju o četrtkovem posvetu na temo svobode govora in t. i. sovražnega govora pri predsedniku republike Borutu Pahorju enostransko izpostavljala le mnenja režimu naklonjenih levičarskih udeležencev, so bila v okviru oddaje Tema dneva na Nova24TV enakovredno predstavljena vsa stališča. Vabljeni k ogledu posnetka z dogodka!

Četrtkov posvet pri predsedniku republike Borutu Pahorju, na katerega so bili vabljeni predstavniki iz sveta politike, medijev, sodstva ter vladnih in nevladnih organizacij, ni prinesel jasnega odgovora na vprašanje, kje, če sploh, so meje svobode govora. Je pa po zaslugi uglednih pravnikov in sodnikov delno razkril hipokrizijo tistih, ki so s svojimi pritiski na kritično poročanje opozicijskih medijev in na financiranje le-teh s strani državnih podjetij tudi poskrbeli, da je predsednik Pahor začutil potrebo po tem, da na to temo pripravi okroglo mizo, na kateri bi si lahko tudi dva ideološko povsem nasprotna pola izmenjala mnenja. Pravzaprav edino prepričanje, v katerem so si bili v četrtek v predsedniški palači enotni prav vsi udeleženci posveta na temo svobode govora in t. i. “sovražnega govora”, je to, da je svoboda govora temeljna demokratična pravica, pa tudi, da je boj proti terorizmu v luči torkovih tragičnih dogodkov v Strasbourgu eden večjih izzivov, s katerimi se bo Evropska unija morala soočiti v prihodnjih letih.

Levičarski aktivisti pričakovano ostro v bran režimu in proti svobodi govora
Borut Pahor je izpostavil, da se zaveda, da je lažje vprašanje pravne definicije sovražnega govora v kazenskem zakoniku, težje vprašanje pa “sivo oziroma mavrično polje kulture dialoga, kjer niso jasne meje, kje, kako in zakaj se pravica do drugačnega mnenja sprevrže v sovražni govor oziroma v oceno, da gre za sovražni govor”. Kot še poroča STA, po njegovi oceni sicer vsak neprimeren ali celo žaljiv govor ni tudi že sovražni govor. Na posvetu je med drugim sodelovala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je poudarila, da moramo biti pri opredelitvi sovražnega govora previdni, saj ločnica na prvi pogled ni jasno razvidna. Je pa treba po njenih besedah prepoznati resno zlorabo svobode govora, ki ji mora po njenem mnenju slediti tudi reakcija pristojnih. Po njenem mnenju je najpomembnejša preventiva, torej učenje o človekovih pravicah. Ob tem je politike in druge vidne osebnosti pozvala, naj prispevajo k etiki javne besede. Da morajo vidni predstavniki politike jasno zavreči sovražni govor, meni tudi država sekretarka na pravosodnem ministrstvu in članica Socialnih demokratov Dominika Švarc Pipan. Pri tem se je zavzela še za odločne preventivne ukrepe, a tudi država naj bi po njenem mnenju imela pri pregonu sovražnega govora pomembno vlogo, ki pa bi morala biti učinkovita in dosledna. Izrazila je še mnenje, da je zakonska ureditev ustrezna, težavo pa vidi predvsem v njenem izvajanju, saj naj se v tožilsko-sodni praksi praktično ne bi uporabljala. Da je kazenski pregon sovražnega govora v Sloveniji povsem zastal, je opozorila tudi vodja pravne službe pri zagovorniku načela enakosti in nekdanja direktorica zloglasnega Mirovnega inštituta Neža Kogovšek Šalamon. Težava je v restriktivnem tolmačenju vrhovnega državnega tožilstva, zato so po njenih besedah vrata do pravosodja zaprta in v zadnjih letih s tega področja nimamo nobene sodne prakse. Tudi zagovornik načela enakosti Miha Lobnik meni enako. Po besedah odvetnice Nataše Pirc Musar mora namreč “praktično teči kri, da bi tožilstvo izpeljalo postopek”, več pa bi se morali pogovarjati tudi o prekrškovnih okvirih sankcioniranja sovražnega govora.

Posvet pri predsedniku republike Borutu Pahorju (Foto: Facebook)

Strokovni argumenti nekaterih so pokazali, da gre pri levičarjih zgolj za ideološko moraliziranje
Med udeleženci posveta so bili nekateri do sankcioniranja sovražnega govora bolj zadržani. Po mnenju vrhovnega sodnika Jana Zobca bi moralo biti vsakršno omejevanje svobode govora skrajno previdno, “še posebej v družbah, ki niso pluralne”. Sovražni govor lahko po njegovih besedah rodi nasilje, a le v družbah, kjer ni svobode govora. Podobnega mnenja je član strokovne skupine za lažne novice in spletne dezinformcije pri Evropski komisiji Žiga Turk, ki pravi, da “svoboda govora za fašiste naredi manj škode kot nesvoboda, ki jo kontrolirajo fašisti”. Kot primer dejansko nevarnega sovražnega govora, ki je rezultiral v nasilju, je izpostavil pozivanje k nasilju s strani Vojislava Šešlja. Poleg tega je Turk opozoril še na vzpon populizma in iskanje grešnih kozlov s strani levice, kot je na primer rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve, namesto da se ozrli po sebi. Tudi vsa prizadevanja pred evropskimi volitvami leta 2019 gredo v smer, kako ponovno vzpostaviti nadzor nad komunikacijo s strani pluralnih medijev t. i. strank konca zgodovine, kakor je imenoval socialne demokrate, sredinske liberalce in konservativce.

Žiga Turk (Foto: posnetek zaslona)

Po mnenju nekdanjega ustavnega sodnika Petra Jambreka pa se moramo “sprijazniti, da imamo na obeh polih družbe ekstremiste in da jih moramo v nekem smislu tolerirati znotraj pluralizma mnenj in svobode govora”. Po besedah profesorja na fakulteti za državne in evropske študije Mateja Avblja sovražni govor v sociološkem smislu ne obstaja, pač pa gre za pravni pojem, v drugih primerih pa le za prekoračitev meja svobode govora. Preprečevanje tega ni v domeni države, pač pa civilne družbe, je prepričan. Kot je še izpostavil, iz judikature Evropskega sodišča za človekove pravice izhajajo tri temeljne kategorije sovražnega govora, to so pozivanje k nasilju, ki se dejansko lahko uresniči, zanikanje holokavsta in poveličevanje totalitarnih režimov ter pozivanje k spremembi ureditev v smeri vzpostavitve takšnih režimov. Ernest Petrič je izrazil mnenje, da je potrebno s tresočo roko, zelo previdno in zadržano posegati na to področje, ki ga ne želi imenovati sovražni govor, pač pa raje zloraba pravice do svobode govora. Pri tem gre za več vrst soočanja s tem problemom, pri čemer je prvi ta, ki mu sledi sankcija s strani države, z namenom, da bi zaščitila to pravico pred zlorabami.

Matej Avbelj (Foto: posnetek zaslona)

Nekateri so opozarjali pred posegi države, drugi pozivali prav k temu
Zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič je opozoril na nevarnost, da o sovražnem govoru govorimo izključno s pravnega vidika, pozabljamo pa na družbenega. Kot je poudaril, je glavna odgovornost na civilni družbi, da izolira govor, ki je neprimeren. Kljub temu je izrazil nestrinjanje s poseganjem države na to področje: “Pretiran poseg države kot nadomestek za to regulacijo pa utegne biti zelo kontraproduktiven,” je dodal. Na četrtkovem posvetu je bilo slišati tudi pozive, naj se politika jasneje opredeli do pojavov sovražnega govora. Odvetnik Rok Čeferin je denimo opozoril, da bodo, če bo sovražni govor eskaliral v nasilje, “za to krivi tako tisti, ki so spodbujali k nasilju, kot tisti, ki niso ničesar storili, da se to ne bi zgodilo, in so molčali, ko bi se morali oglasiti”. Direktor za demokratično participacijo pri Svetu Evrope Matjaž Gruden pa je neposredno pozval predsednika republike, naj bo bi pri obsojanju sovražnega govora aktivnejši in jasnejši, za opis koncepta sovražnosti pa je uvodoma priročno zlorabil kar nedavni teroristični napad v Strasbourgu.

Matevž Tomšič in Matjaž Gruden (Foto: posnetek zaslona)

Predsednica Društva novinarjev Slovenije zopet ostro nad opozicijske medije
Prav tako so nekateri udeleženci opozarjali na vlogo medijev. Predsednica Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek, ki je sicer zaposlena v Haklovem režimskem trobilu Večer, je poudarila, da je v Sloveniji še vedno veliko dobrih, odgovornih in profesionalnih novinarjev in medijev, so pa tudi mediji, ki so v lasti ali blizu političnim strankam ter so s širjenjem sovraštva, rasizma in homofobije poteptali novinarske standarde. S tem je več kot očitno ciljala na medija Nova24TV in Demokracija, ki zaradi svojega kritičnega poročanja o delu vlade postajata za globoko državo vse večji trn v peti. Po drugi strani je, kot še poroča STA, predsednik Združenja novinarjev in publicistov Matevž Tomšič opozoril, da se morata država in politika v zadeve, povezane s svobodo izražanja, čim manj vmešavati. “Sicer lahko postane boj proti sovražnemu govoru zdravilo, ki je bolj nevarno od bolezni in lahko v končni fazi tudi pokonča pacienta,” je dodal. Predsednik republike ob koncu posveta ni želel delati zaključkov, je pa ugotovil, da je bilo slišati zelo različna mnenja, a nikoli na žaljiv, kaj šele sovražen način. “Kar daje vedeti, da se je mogoče tudi o zelo različnih pogledih pogovarjati na spoštljiv način,” je zaključil Pahor.

J. Ž.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Levuharji, pejte vsi u tri pizde materine!!!

  • Goran Hvala

   tako tako. pa janseviki tudi vsi v barbara rov….pa bo mir brez levih in desnih….

   • boogin1

    Vsem komunajzarjem, pa gnojne vile v vamp, da bodo iz njega padli vsi požrti čevapčiči, le duše nedolžnih žensk in otrokov pobitih po II vojni ne bodo dobile zadoščenja, morda pravico.

   • joza joza13

    Bolan bolnik. Psihiatrija ti ne uide.
    Janša te pa preganja do onemoglosti – ha?.. izgubljen primer potomcev klavcev naroda Slovenskega.

    Glej bolnik. V naravi obstaja neko ravnovesje – na koncu se vse izravna. Gošarji se sploh še ne zavedate kaj ste storili narodu zaradi lastnega pohlepa, pokvarjenosti, plitkosti.
    Boj se ure, ki zagotovo pride. Boj…

   • SIMON ROZIC

    Saj boš pravočasno našel svojo “jamo” !

  • Svele

   Hahahhaha pedofil usran hlapec

  • Svele

   Mlada pedofilna prostituta črt in Jakob

 • Aton

  Če prvi dan ne zaustaviš totalitarizma, če cenzuriraš in prepoveduješ mnenja, potem pride drugi dan.

 • bubamara

  Levičarji bi najraje uvedli sistem severne koreje. Ena in edina sveta resnica. Resnica polna laži in potvarjanja. Ne zamerim starejšim, da verjamejo samo v eno resnico, vendar da mladi nočejo širiti obzorje v času informacijske revolucije; to je pa samo dokaz o omejenem intelektu nekega naroda.

  • Goran Hvala

   pa a nimas takih ki verjamejo samo enim in jih druga plat ne zanima ogromno prav na tem portalu.. za jansevike ni nic prav ce ni na njihovem zelniku zraslo. zdej ko so zacel isze fore uporabljat se levaki je pa cel hudic…zanimivo….

   • tomnidari

    Ah daj ne kvasi neumnosti. Janševiki se bodo še leta učili levuharskih metod.

   • Schemva Miro

    Tepec zabiti,levičarji te fore uporabljajo že 70 let,če nisi v stanju,da bi določeno stvar razumel,drži gobec in se uči.

   • bubamara

    Če bi spremljal delo vseh strank v parlamentu, bi videl, da desne stranke tu in tam podprejo tudi vladne predloge. Leve stranke ne podprejo niti amandmaje k posameznim členom, ki jih predlaga SDS ali NSi. Ultimativno proti SDS so se pred volitvami opredelile vse leve stranke zaradi “sovražnega govora”. Misliti drugače, tudi če je dobro za SLO, je za levičarje sovrazni govor.

  • Darth Vader

   levičarji, kot vedno sanjajo o pikanju v ritko, fafanju jajčk, spremembah spola in ostalih noro pomembnih zadevah :) neumen je tisti, ki misli, da bodo oni naredili kakšno spremembno na bolje….torej od družbenih parazitov se pričakuje, da bodo naredili pozitivno spremembo….kaj pa bodo naredili kruhoborci? :) se bodo v korist proračuna odrekli plači? bo kdo zbral pogum in se vsedel na avion in šel sklenit gospodarski dogovor z ZDA? kdo bo ta heroj? ker od sovražnega govora ne bo kruha…..čas za slovenijo pa tiktaka

   • SIMON ROZIC

    Cerar že plete mreže v ZDA ; začel je od zadaj,ker za ospredje res ni primeren!
    Amerika o nas ve prav vse in nas vztrajno ignorira ! Prav imajo!
    Nekdo jim bo moral še razložit, da je tovarišica Pirc Musarjeva najbolj zadrta
    komunistična nakaza in prodana Kučanistka iz 1. reda najbolj ekstremnih levih
    protagonistov ! Družini Trump laže za velik denar, s katerim je obsedena!
    Je navadna, podla pra…!

  • Joško

   Levaki samo to znajo, samo oni poznajo edino resnico, o njihovem intelektualnem dometu pa je škoda razpravljati.

  • trumpet2018

   itak, levaki mislijo, da so samo oni pristojni, da odločajo o tem, kaj je sovražni govor in kaj ni. to je pa navaden fašizem – ko hočeš umoriti svobodo govora in utišati drugače misleče, in natančno to počnejo levičarski kriminalci

   • Mojca pokraculja

    Pa dobr no, govoris o fasizmu, za primer daješ Goeblsa, nacista. Posploševanje vsega in vsakogar, kar oblasti ni všeč kot fašizem, kaže da večina nima pojma kaj je fašizem !

    Najprej bo treba definirat kaksna je oblast, če ni podpisala resolucije o izenačitvi vseh treh diktatur. Zame je diktatorska. Rdeči nacizem.

   • SIMON ROZIC

    …dva Titova vzornika Hitler in Goebbels
    1/ Hittlerjugend= Titova mladina
    2/ Goebbelsova nacistična propaganda = Titovi komunistični propagandi

 • garfi

  celo strah je sedaj sovražni govor
  komunajzarski pozivi k pobojem očitno ne
  spletno oko gleda očitno samo “desne”

 • Roman

  Predvsem se moramo vprašati kam smo padli,da sploh moramo organizirati takšne okrogle mize!

 • Antonius

  Čudi me, da veleizdajalčevi še niso izpostavili in obsodili mačke, zaradi njenega *sovražnega* mijavka, ker ji je nek neprevidnež stopil na rep.
  Najbrž policija zato nobene ne reče o pranju denarja v NLB, da jim kdo vpletenih ne bi očital sovražnega natolcevanja ali Bog ne daj, govora.

 • Stajerka

  večina pametnjakovićev, pomembnih v svojih oćeh…..imam eno vprašanje……ZAKAJ ni bil vabljen B.M.Zupančič??….če je kdo na sončni strani Alp kompetentna osebnost za tolmačenje evropskih sodb, potem je to on……vsi skupaj mu ne sežejo do palca na nogi!!!

  • Olga2345

   Ker bi levicarje popolnoma deklasriral in razgalil!

 • Darth Vader

  teli pacjenti, ki so sedeli v tej dvorani……so sami sebi namen…..balast družbe, ki jih hranimo skozi davke in prispevke in javnosektorske obvode za davkoplačevalski kapital…..in kako bodo ti ljudje, ki nimajo stika z realnostjo odločali o ustavnih kategorijah pravic :) #comedygold

 • Anton

  Nam lahko grozijo s poboji in kako bojo polnili rudniške jaške, mi pa moramo biti strpni.
  Kurc vas gleda prasice komunistične še zmeraj se niste opravičili za genocid.
  Borči se nekaj trudi , edini s dušo med komunisti.

  • večni srb

   Narobe svet, tako si ti predstavljaš stvari.
   Kdo je pa začel genocid? Očitno Borči ne loči med vzroki in posledicami, med napadalci in žrtvami, med dobrim in zlim. To pomeni, da taki skrbite samo za svojo rit, sicer pa hrvati morate držati skupaj.

   • mona lisa

    Borčija skrbi samo to da na fotkah lepo zgleda.

   • Mojca pokraculja

    Kdo je začel genocid in kdaj?

   • Felikss_AH

    Kaj pa je pol s tistim vašim CCCC

  • SIMON ROZIC

   Dobro se poglobite v govore naše vlade in vsa natolcevanja !
   Mislijo si, da so že tako visoko v priljubljenosti, da lahko
   odstranijo Pahorja, ki je že od nekdaj Kučanu trn v peti!

   • von Rhein

    Serpentinšek, alias Holzschauspieler, se že oglaša.

  • Svele

   Domousranci vabljeni ekskurzija bleiburg v Barbarin hostel

 • večni srb

  Kajje narobe z današnjo desnico v Sloveniji, po neki logiki, bi lahko komunisti začeli genocid nad desničarji, nato pa bi se pred koncem premislili in pustili, da se jim maščujejo, da bi jih lahko obtožili za genocid.

  • večni srb

   Genocid so dejansko začeli komunisti, ki so napovedali Veliki Jihad fevdalizmu, vendar so nameravali iztrebiti samo buržuazijo. Iz praktičnih razlogov, malikovanje posameznih družin se za narod očitno ni obneslo, Bog je storil pa samomor. Buržuazija je pa vrnila udarec in ukazala genocid nad komunisti in vsakim posameznikom, ki se jim ne bi uklonil ter brezpogojno spoštoval Staro pravdo. Iz tradicionalnih razlogov, saj so bili vedno kakšni problemi, ampak buržuazija je živ dokaz, da lahko posvečen narod premaga karkoli, tudi komunizem.Na tem mestu, se moramo začeti pogovarjati o psihologiji, nekateri ljudje se nočejo spraševati od kod pridejo stvari in kako nekaj deluje, ne zanima jih, niso zato študirali, raje ležijo na kavču, berejo knjige in plačujejo položnice hlapcem.
   Drugi so pa rojeni hlapci, ne razumejo kaj dosti, ker so v šoli sedeli na ušesih, od znanja in pravljic nimajo nobenih koristi, kadar kaj crkne so itak sami in raje sami skrbijo za vse kar rabijo na tem svetu.

   • Nata

    No, no, si pa zelo poenostavil ! Pa je vseeno zanimiv pogled !

   • Felikss_AH

    V kakšnem multipraktiku si pa tole zmešal…

   • Svele

    Smrt kapitalističnim svinjam klobase emigrantom

 • Ivan Friderik Novak

  Hmm, Petra je lepša od Matevža. . . .

 • Olga2345

  TV SLO je treba zaradi širjenja laži in sovraštva zapreti in ukiniti obvezno plačevanje murglske kloake!

 • Anton

  vse to okoli sovražnega govora, je eno anvadno sprenevedanje oz po domače rečeno en navadna levičarsko licemerstvo. kdo ap še bolj širi soovraštvo, kot levičarji in to celo prek državne inštitucije kot je RTvslo, katero s prispevki vzdržujemo vsi tako “beli kot rdeči”. Lep primer pozivanja k sovraštvu, nestrpnosti je prikazala “kulturnica” Svetlana Makarovič, bo temu sledila sankscije, ne bo, zakaj, mislim da ni težko ugotoviti. toliko o doslednosti upoštevanja in navsezadnje spoštovanja prava.

  sarkazem press

 • Boy

  Nekje sem videl karikaturo Pahorja pred zrcalom, ki si govori: “Pazi, kako boš povedal! Če boš narobe, bo to sovraźni govor.”

 • VERZIFIKATOR

  Državljan Tihi

  KAJ PRI TEM ZA VRAGA JE SOVRAŽNO

  Kaj pri tem za vraga je sovražno?
  Medijsko posiljen sem docela,
  večno šviga mi nad glavo strela,
  lepijo mi usta, saj ni važno.

  Kaj sovražnega je v tem početju?
  Je potrebna vendar preventiva,
  esksalacija da se pokriva,
  da bi ne bili kdaj priča dretju.

  Kaj sovražno je pri tem za vraga?
  Treba je nadzorovati teme,
  pa besede, da iz čiste vneme
  bi mordá ne prestopile praga.

  Kaj sovražnega je v tej zadevi?
  Večkratna kontrola je potrebna,
  da tišina bo prišla pogrebna,
  manjkajo do tja samo še dnevi.

  Kaj sovražnega je v tejle skici?
  Vse, prav vse, do črke čisto zadnje,
  saj priklical sem sovraštvo nadnje,
  ker govoril nisem po resnici.

 • trumpet2018

  RTV SLO = tipična komunistična FDV lažniva greznica, ki po defaultu uporablja selektivno poročanje, podtikanje in laganje, na pop TV niso pa nič boljši, podoben je tudi planet tv, na srećo že 2 leti ne gledam več televizije, tako da se mi ni treba s tem ukvarjati, ena sama negativna energija in laž

  • mona lisa

   Žalostno pa je da mi to greznico neprostovoljno plačujemo. Pa je večina sploh ne gleda.

 • Janez Novak

  Vsa ta debata okrog sovražnega govora je v bistvu namenjena zlorabi tega pojma za politične namene. Gre za to, da se prek sovražnega govora promovira določena politika in onemogoča njej nasprotna politika. Gre za to, da se izvaja doočena politika s sodno represijo zoper odpore do te politike. Evropska globalistična politična elita trenutno prek migracij izvaja demografsko, kulturno, etnično in vsestransko preobrazbo evropske družbe – izvaja se evropski holokavst – prek instituta sovražnega govora pa želi elita zatreti odpore zoper to v bistvu ne le sovražno, temveč zločinsko politiko. Globalisti namreč z vojnami na Bližnjem vzhodu in drugod ustvarjajo pregnance, s pomočjo nevladnikov pa jih tihotapijo v Evropo. Tu pa imajo ljudje, ki nikoli niso nič naredili za te države in družbe, več pravic kot domačini, ki so več generacij garali za to, da imamo socialno državo. To je zločinska politika, zavita v plašč lažnega človekoljubja, humanosti in človekovih pravic. V resnici pa je izza tega hladen zločinski um, ki je primerljiv s tem, kar so počeli Stalin, Hitler, Mussolini in ostali zgodovinski zločinci. Pri sovražnem govoru gre za to, da o tem ne bi smeli več govoriti, da se ne bi smeli z besedami upreti tej zločinski politiki. To je novodobni fašizem – globalistični fašizem, ki je zavladal Zahodu od Bushevih globalističnih vojn naprej, ki jih je nadaljeval Obama, podpirali pa so jih praktično vsi evropski politiki, vključno s slovenskimi.

 • METULJ

  JA, TAKO KOT VEDNO, ENOSTRANSKO OBVEŠČA DRŽAVNA RTV HIŠA, LAST VSEH SLOVENCEV, NAS SLOVENCE, KI GLEDAMO IN PLAČUJEMO RTV NAROČNINO!! PODN!!

  BANDA POKVARJENA RDEĆA NA RTV NA POSVETU PRI PREDSEDNIKU PAHORJU “SOVRAŽNI GOVOR”, NAM SLOVENCEM NUDI TUT TOLE:

  ZAMOLČUJE, NE OBJAVI – NE OBJAVI, ZA RDEĆO BANDO NEUGODNIH RESNIC, POVEDANIH OD POSAMEZNIH STROKOVNJAKOV NA TEM POSVETU.

  TAKA DEJANJA “ZAMOLČEVANJA ” NA RTV SLOVENIJA, SO USTALJENA PREKSA!!

  SLOVENCI NA OB PRIMERJAVI GLEDANJA NA NOVA 24 UR, SPOZNAVAMO BEDNI, PRISTRANSKI NIVO JAVNE RTV SLOVENIJE IN NJIHOVO GNILO “FOTELJSKO ENOSTRANSKO RAZISKOVALNO NOVINARSTVO”!!

  SLOVENCI MAMO DOST TE ZLOĆINSKE MNOGOLETNE RDEĆE PRALNICE MOŽGANOV SLOVENCEV!!

  SLOVENCI ZAHTEVAMO ODSTRANITEV GNILEGA VODSTVA RTV, DO TEMELJEV!! IN NA POGORIŠČU RDEĆE PRISTRANSKE RTV – POSTAVITEV NOVE RTV, KI BO VREDNA IMENA “TV VSEH – VSEH SLOVENCEV!!”.

  PREDLAGAM IZVEDBO PREOBRAZBE RDEĆE RTV V NOVO RTV VSEH SLOVENCEV PO GRŠKEM SCENARIJU V TEM PRIMERU! HEH!

 • Lisjak

  Samocenzura že deluje tudi na tem portalu,ko Nova24TV objavi članek pod katerim se ne more komentirat obenem pa se derejo,da nam nihče ne bo vzel svobodo govora.
  Strah je človekov največji sovražnik.

  • Felikss_AH

   Če se ne motim bil je samo eden… in še ta naknadno

 • Franc Šink

  Sploh ni več važno kaj izustiš.Nekdo bo vedno našel elemente sovražnega govora.

  • SIMON ROZIC

   Saj veste, če mački na rep stopiš…

 • Janez Novak

  Če imamo po skoraj tridesetih letih tranzicije še vedno enoumno post-partijsko RTV, je odgovornost desnice za to stanje nedvoumna. Prvi, ki je zminiral pluralnost RTV, je bil takratni premier Lojze Peterle. Idejo, da se politično-informativni program RTV razdeli med levico in desnico po italijanskem zgledu je zavrnil, češ da se bomo Slovenci še bolj sprli med sabo. Rezultat je, da smo sprti skoraj tako kot pred začetkom 2. svetovne vojne, saj so ponovno prisotne radikalne ekstremistične revolucionarne ideje, ki jih promovira med drugimi tudi nacionalka. Peterle seveda uživa v vlogi evropskega poslanca, ki ga ni nikjer ne videti ne slišati in je škoda denarja za njegovo pristonost tam. Tranzicija pa je tudi po zaslugi Peterletove slepote tekla medijsko podprta skoraj izključno v korist postpartijske neototalitarne levice.

 • BlackOpsSystem

  A se da da ti operater kablski, blokira SLO1 SLO2 SLO3??? Kr bom jz to kr naredu, pa naj svirajo kermu drugmu kurcu!!!

 • xla

  Sovražnega govora ni za enačit s svobodo govora. Dva popolnoma različna pojma.
  Ne moreš in ni vljudno, komurkoli izreči kar si misliš, to je stvar vsaj osnovnega bontona in del evropskega prava. Način pisanja na Nori je … uvod, limanje nalepk (da bodo neuki vedeli o kom se piše), in … nekaj čudnega besedila. Bistvo je v nalepkah, ne v besedilu.
  In potem spodbujanje komentarjev, čim bolj vulgarnih, nasilnih, grdih. Razumem, kljub Orbanu, je treba vsaj malo še z oglasi zaslužiti. Ko omenjate kritiko … to je ok, vendar, na Nori se greste, kritikastrstvo in hujskaštvo, ter ga celo spodbujate.
  Ne boste pa pisali o Orbanovem državnem holdingu 500 medijev, kamor spadate tudi sami. Hmm, svoboda govora, kakršno nam želite? In če ste že ta zelo za Slovenijo in Slovenstvo, dom in družino, potem ne bi smeli biti financirani iz strani druge države. Pa ste. Kakšen je njihov interes? Ne boste pisali o Trumpovem nelegalnem financiranju kampanjije, njegovih idiotizmih, strahu pred odpoklicem, … ne, boste pa o Melaniji in njeni čudoviti črni oblekci, za katero je uh “ponorela” amerika.
  Naredite si uslugo, če že imate HTTPS, odstranite oglase s HTTP. Vsaj malo resnosti do bralcev boste pokazali.

  • Janez Novak

   Iskrena hvala za tvoj izliv ljubečega govora. Ena sama skrb za druge – da bi mislili, govorili in delali to, kar ti želiš. Kaj pa, če ne?

   • xla

    saj sam veš kdo si, kajne? Jaz te v ničemer ne omejujem.

  • von Rhein

   Če že omenjaš vulgarne,nasilne in grde komentarje pozorno beri kaj pišejo nekateri,ki se borijo za ukinitev medijev v katerih lahko izrazijo svoj nič.Sedem imam blokiranih in vsi spadajo med pisce najbolj vulgarnih.Hodijo sem provocirat,izzivat,podtikat laži (pišem za čas,ko sem še sledil) in kritizirat medij,ki jim omogoča svobodo mnenje in govora.O financiranju iz druge države pa raje potegni zavoro.Vsaj dokler ne ugotoviš resnice.

   • xla

    kdo že financira in solastnik nove?

    • Franc Vidrih

     Kdo financira Mladino je znano in dokazano. Za Novo 24 veste pa samo levi svobodnogovorci.

     • xla

      kar zatiskaj si oči

     • Franc Vidrih

      Stvari so tako očitne, da se jih vidi tudi z zaprtimi očmi. Vidim Petričevo Delo, Petanov DZS in Dnevnik,pa Haklov Večer. Kako to, da se levaki nič ne sprašujete od kje denar za nakup omenjenih firem in kdo jih financira. Tudi oglasi so dovoljeni, pa čeprav so privatne.

     • xla

      Nihče ni prepovedal oglaševanja na Nori, je pa res, da je dano v razmislek oglaševalcem, kje oglašujejo, ker tega običajno niti ne vedo.
      Razlika je, če medij financira tuja država, ne glede na barvo strani. Še vedno je tuja država, s svojimi interesi, kar se dploh kaže v Orbanovem primeru.

     • Franc Vidrih

      Udbaši ne morete iz svoje koža. Orban brani svojo domovino in Evropo pred Arabci, ki jih levaki uvažate in ščitite terorizem. Z pranjem iranskega denarja v NLB ste to dokazali Evropi in svetu- udbaška posla pač.

     • xla

      Poin te v tem, da druga država preko medijev vpliva na vse nas in ti to ješ vsak dan! Imaš pa se vsaj za domoljuba!

     • Franc Vidrih

      Boljši je vpliv demokratov, če tudi so iz tujine, kakor pa od domačih udbašev in boljševikov.

     • xla

      in kje na Madžarskem najdeš demokracijo v vladi?
      Je zate demokracija 500 medijev pod državnim holdingom, preganjanje brezdomcev iz ulic … ?

     • Franc Vidrih

      Tako je, prostovoljno, odločila večina madžarskih volivcev, več kot 1/3.

     • xla

      Ja, demokracija, svoboda govora je Orbanov medijski holding.

     • xla

      kdo financira Mladino?

     • Franc Vidrih

      Udba!

     • xla

      očitno imaš neposreden dostop do informacij

  • Matt von Glanz

   Orbanov medijski holding je musica proti holdingu, ki je tako ogromen, da je kao ideolosko nevtralen – ki mu pripadata MMC IN 24UR. Se dobro, da Nova obstaja.

   • xla

    res?

    • Matt von Glanz

     David proti Goljatu, vsaj trenutno v EU.

  • Matt von Glanz

   “Nora” … Kje boste zaceli meriti hatespeech pri sebi?

 • Janez Novak

  Gonja zoper sovražni govor s s trani ljudi, ki so sami največji sovražniki svobode in mnenj drugih, je v bistvu že erozija demokratične družbe in postopno vračanje v čase enoumja, za katere smo očitno naivno mislili, da so za vedno za nami.

 • Felikss_AH

  Taka nasprotna omizja so dobra zadeva… še posebej zato ker razkrinkavajo Levičarski Fašistoidni Komunizem ali njihov Komunistoidni Fašizem. Če bi ostala Levuharska folk-scena lahko bila objektivna, bi si morali priznati da so s svojo demagoško zaplankanostjo oni problem v družbi. Lep dokaz prav Fake RTV Slo.

  Sovražni govor je umetna skovanka s katero so LevoTalibanski ideologi naraven pojem da nekaj ne maraš prekvalificirali v sovražnost, kar je pa pojmovno idiotsko… namreč sovražnosti so v vojnah… in zato ne obstajajo prijateljske vojne.

  Židovski vzvod svetovne dominacije sloni na po Marakeshko zavezujoči kriminalizaciji floskule “Zanikanje Holokavsta”, in ta je definitivno bila izhodiščna točka na kateri so LevoTalibanske horde zgradile svojo inovacijo – “sovražni govor”. Patent je učinkovit, ker pri Inkvizicijski Dogmi “Zanikanje Holokavsta” ne gre za zanikanje ampak za DEMISTIFIKACIJO številk in eventualno pošteno REVIZIJO. Ker bi ta lahko postavila na laž uradne številke je zvita Kosher Nostra to uspela zakleniti z kriminalizacijo vsakih pomislekov na temo. Isto poskušajo Levosučni Talibanistični ideologi, zato toliko histerije okoli tega.

  Če je poveličevanje totalitarnih režimov “sovražni govor”… potem je treba vse Levičarje takoj v preiskavo… lahko se začne že kar z Dražgoškimi “vardami” in šolskim sistemom… pol pa še naprej…

  • šmentanamuha

   Žal, levi ne bodo razumeli.

  • Matt von Glanz

   Hja, da holokausta dejansko ni bilo, je ena od priljubljenih neonaci tem za pogovor

   • ljubinica

    V enem stavku povej, kaj je holokavst.

    • Matt von Glanz

     Kaj me šolaš, ljubica? Meni je to jasno in tudi, da je bil.

     • Felikss_AH

      Če ti ni odveč, povej zakaj je OKROGLA številka 6 milijonov… zakaj ni 4.5 ali 7 ali 8.5… skratka zakaj tako estetsko oblikovana okrogla ali kvadratna 6

     • Matt von Glanz

      Me sprasujes, zakaj je ena stevilka lepsa od druge? :))Gotovo je zaokrozena.

     • Felikss_AH

      Mislil sem resno… ali veš ali ne… prej si napisal da veš… torej?

     • Matt von Glanz

      Vem, kaj je h, 6.10na6 je stevilka mrtvih Judov. Namigujes, da je fiktivna.

     • Felikss_AH

      Ne namigujem na nič… vprašanje je bilo preprosto – zakaj 6 mil?

     • Matt von Glanz

      Tega ne vem. Numerologija?

     • Matt von Glanz

      In niso bili vsi zidje, vkljuceni so tudi druge zrtve

     • Felikss_AH

      Pri teh 6 mil gre samo za Žide.

     • Matt von Glanz

      https://www.google.com/search?source=hp&ei=hYMVXPX7DcGZsAHm0K7QAg&q=what+is+holocaust&oq=what+is+holo&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1.0.0l5.1534.5073..6447…0.0..0.162.1504.0j12……0….1…….5..41j46.o0TZjYtgT0g#imgdii=KQkglJRMgoYeVM:&imgrc=XCl6p3TvRfIWkM:
      ?

     • Felikss_AH

      Ne… ne mi s tem odgovarjat!

     • Felikss_AH

      V redu… ni noben problem če ne veš… ogromna večina ljudi ne ve ozadje zakaj je prišlo do te številke. Če te resno zanima ti lahko razložim. Tudi ne gre za nobeno zanikanje da so milijoni židov res stradali… ključni moment je pa v prav tej številki. Še bolj pomembno pa je da so Židovske organizacije uspele kriminalizirati vsako debato na to temo… NIKOLI pa se niso “spomnili” ali menili da so prav oni za časa Oktobrske Revolucije pobili cca 25 milijonov Rusov. Tudi se ne menijo za to da je še daleč več Evropejcev stradalo v WW2

     • Matt von Glanz

      Ja, to me res zanima. Saj kar kak linknpripni

     • Felikss_AH

      Dal ti jih bom… itak imam to po diskih… sicer razmetano… je pa med raznimi materiali in moram to izvleči iz nekih 12 TB. Samo na kratko pa tole – PRVE številke ki so jih sestavljale tudi Židovske komisije so se gibale okoli… zdajle to navajam na pamet… nekih 2,7 mil… potem so prišli na nekih 3.4 mil in zadnje bi naj bilo cca 4,7 mil. Potem je pa NENADOMA brez nekih konkretnih evidenc prišlo na 6 mil.

      Preden ti nasujem več, in tudi linke, če se ti lup zdajle se s tem zajebavat, vpiši v DuckDuckGo (NE v Google) “Holocaust why 6 milion”

      Jutri ti pa serviram več iz svojih podatkov če te bo še zanimalo

     • Matt von Glanz

      Sem vtipkal v Ducka in dobil precej zadetkov . bom pogledal. NI treba drugega – tenks

 • šmentanamuha

  Gledala posnetek. Pahorju je treba čestitat za organizacijo in nabor omizja, kjer se je lepo pokazalo, da levičarji v enakopravnem besednem boju nimajo za burek. matej Avbelj je povedal vse, kar je bilo treba. Matjaž Gruden pa se je skoraj zjokal, tako ga je bilo strah v Strasbourgun pred dvema dnevoma, ko je multikulti terorist šaril naokoli s strelnim orožjem in kljub temu je ugotovil, da je to zato, ker smo mi preveč sovražni do takih kot je on. Beda, kera patetika. Novinarka sekte 571 in Neža Kogovšek Šalamon intelektualno nista bili dorasli debati. Desni pa so z artikuliranim in argumentiranim mnenjem povozili histerike, ki jih je v boj poslal levi politični pol. Avbelj pa je s koherentno pravniško držo vse skupaj pribil na zid. Pipanova in Musarjeva sta pač politični oportunistki. Za Musar mi je sicer malo žal, ker se mi zdi, da bi z bolj nevtralno držo več naredila za svojo kariero. Ženska ni neumna, vendar levičarstvo kot kaže vsakemu zlomi hrbtenico.

  • Felikss_AH

   Klap, klap ! *****

  • trumpet2018

   +++++ lepo si napisal, levaki v vsaki debati pogorijo v petih minutah, saj nikoli nimajo nobenih proti argumentov

   • ljubinica

    To imas zelo prav.
    Zato levaki recejo: s fasisti se ne pogovarjamo ….
    (Primer: Besni napad Savica na SD, ker so na debato o s.g. povabili Turka ….)

  • ljubinica

   Po moje pa je neumna. In pokvarjena.
   Kar naprej opleta s “fasisti”(twitter), ki da jih je treba utisati. Ko pa “fasisti” zahtevajo, da definira “fasizem” in z imeni in priimki navede slovenske “fasiste”, izgine, se ne oglasi vec.
   Kredibilen, inteligenten pravnik se pac ne obnasa tako ….

 • šmentanamuha

  Tkole jih pa Farage drka v EU parlamentu:

  Nigel Farage SHUTS UP Anti-Trump on live TV
  https://www.youtube.com/watch?v=UxJ4LsKYlkE

  • Felikss_AH

   Meni je bil najlubši njegov nastop ko im je v nabito polnem parlamentu zabrusil da NIKOLI niti eden od njih NI DELAL nikjer… nakar je vzrojilo kot v čebelnjaku… to rojenje je bilo kot v Disneyevi risanki

 • Gr Enze

  ČE NEKDO POVE SVOJE MNENJE TO NI IN NE MORE BITI SOVRAŽNI GOVOR NAJ PAČ TISTI , KI MISLIJO OZIROMA DELAJO TAKO , DA DO TEGA NE MORA PRITI ! AMPAK NEKATERI ZELO RADI DELAJO ZDRAŽBE IN ŠPETIR POVEČINI SO TO NEUKI KOMUNISTIČNO NAPUMPANI POLITIKI IN TUDI PISUNČKI , KI SE RADI HVALIJO KAKO POŠTENO IN NEODVISNO PIŠEJO KAR PA SPLOH NI RES TAKO , DA TO NE MOREMO IMENOVATI NOVINARJE ! OSEL , KI JE PRIŠEL NA SVET V LIPICI NE MORE BITI LIPICANEC , AMPAK JE ŠE VEDNO OSEL .

 • xtc

  Dejstva ,ki so jih že omenila tako BMZ,kot Petrič nato pa na tem posvetu desni in normalni del razpravljavcev je jasna- pravne formulacije sovražnega govora ni,ker ta zadeva pravno ne more obstajati in tudi na ESČP bodo vsi taki poizkusi,ki jih razni komunisteki in FDV dktorice z Pipiko vred in pravniki tipa Čeferin padli na vsej črti.
  Čeferin naklada ,saj dobro ve ,da so najbolj ,znani pu kriminalno že pregonljljivemu govoru ravno levičarji,saj nekateri njihovi aktivisti odkrito grozijo z poboji,umori in drugimi kaznivimi dejanji zoper njim neljube ljudi.
  Nadalje -“sovražni govor” je ideološki spaček levice,ki želi z neko bebavo frazo doseči cenzuro,uvedbo 133 člena,kar nekateri bedaki celo relativizirajo kot dobro ipd.
  Skratka spaček “sovražni govor” je le ideološki konstrkt s katerim se želi onemogočati svobodo izražanja,prihajanja zločinske preteklosti SLO levice in njihovih članov iz preteklosti v javnost,kritiko vlade,kritiko države in politikov levice,ter cenzuriranje neprijetnih novic,da nebi prihajale v javnost,kaj se dogaja..
  Seveda pa velja opomniti na druge stvari,ki so opomnili nekateri pravniki,že preje ,da npr. za izjave Godinića in showa Carlove,Paškove in kolegic na RTV,kjer so kar javno z transparentom pozivale k uboju JJ in SDS ovcev,bi se npr,v ZDA končale z takojšnojo odpustitvijo,ogromnimi odškodninskimi tožbami zoper vmešane in zelo verjetno tudi proti televiziji in vodilnim ter z zaporom.
  Skratka oboji bi verjetno bili obsojeni na zapor in miljonske odškodnine in trajno brezposelni.

 • Matt von Glanz

  Koncept SG je samo ideolosko moraliziranje – boljse nebi mogli reci.

 • montyamp

  UDBOVSKI DECI , komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo.
  Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

 • Kosobrin

  Ne zavajajte! Nihče za tem omizjem NI BIL PROTI SVOBODI GOVORA, TEMVEČ PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU!

  • Kosobrin

   In zakaj se tako bojite? Vi ste pa ja “prvi v službi resnice”!

  • Novakec1

   Definicija sovražnega govora je neobstoječa tako kot definicija demokracije (kaj je demokracija?)

  • Fw-190

   Si ti resen???

 • Novakec1

  Začnite raziskovat in obsojat tudi sovražna dejanja do avtohtonih sloovc v naši domovini ket to počefurjanje in sedaj še muslimizacija z multi kulti svinjarijo je hujše in usodnejše od samega sovražnega govora

 • Novakec1

  Brezvezne debate o sovražnem govoru; vsi morte tako mislit kot mi(vladajoča politika) delamo in ni sovražnega govora

 • Fw-190

  Te fore o svražnem govoru pomenijo samo to,da levi lahko delajo in govorijo kar hočejo,ostali pa morajo biti tiho…??? Ja,al to smo nekoč že imeli,v gnili socialistični Jugi. Joooj!

  • Kosobrin

   Ste res tiho?

   • Fw-190

    Lahko si tudi tiho,piki.