[Video] Poslanec SD Marko Koprivc: “Socialni demokrati smo ponosni nasledniki zveze komunistov!”

Foto: printscreen

Poslanec Socialnih demokratov Marko Koprivc je v hramu demokracije o svoji stranki dejal: “Socialni demokrati smo ponosni nasledniki zveze komunistov.”

Poslanec SD, ki je neslavno pogorel na volitvah za župana Ljubljane, Marko Koprivc je na seji državnega zbora izjavil: “Tudi Socialni demokrati, mi, ki smo ponosni nasledniki zveze komunistov, smo leta 1996, kot je že tovariš Brglez povedal, sprejeli deklaracijo, kjer jasno in nedvoumno obsojamo povojne poboje, ki so bili zločin.” Da SD ne obsoja vseh totalitarizmov, je pred dnevi opozorila poslanka SDS Eva Irgl, ki je prepričana, da bi morala Slovenija stopiti skupaj in enotno sprejeti resolucijo Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu. Seveda pa se to ni zgodilo niti pred dnevi, ko so omenjeno resolucijo koalicijski poslanci zavrnili nazadnje 15. marca 2019. Proti sprejetju teh skupnih evropskih vrednot so tako glasovali: Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Lista Marjana Šarca, Levica in Stranka Alenke Bratušek. Poslanka SDS je dodala, da ji je “hudo, da že 10 let v slovenskem prostoru obstajajo in ostajajo in vladajo stranke, ki preko resolucije in tudi sicer ne zmorejo obsoditi totalitarnih režimov. Hitlerjevega nacizma, Mussolinijevega fašizma, komunizma Stalina, Ceaușescuja, Honeckerja in drugih. Še zlasti, ker je slovenski narod doživel in trpel pod vsemi tremi totalitarizmi”.

Socialni demokrati pa niso le nesposobni obsoditi vseh vrst totalitarizmov, temveč postaja tudi vse bolj jasno, zakaj se Milan Kučan in stranka SD kot pravna naslednica Zveze komunistov Jugoslavije borita tudi proti svobodi govora. Radi bi namreč širili laži, mite in pravljice o svojih uspehih, ob tem pa jim seveda niti najmanj ne ustreza, da bi bili soočeni z nasprotnimi dejstvi in resnico. Tako so prek profila Ženskega foruma SD na Twitterju sporočili, da so Slovencem prav oni izborili osemurni delavnik, kakovostno javno šolstvo in kakovostno javno zdravstvo. To ne bi moglo biti dlje od resnice, v članku, ki ga lahko preberete TUKAJ, razkrivamo, da je bil osemurni delavnik v Sloveniji uveden že v okviru Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev leta 1919, še pred ustanovitvijo organizacije ILO, prav tako pa je ta država, v okviru katere smo Slovenci živeli nekaj več kot desetletje, ratificirala številne konvencije z namenom izboljšanja položaja zaposlenih žensk. Tudi kakovostnega javnega šolstva nam niso izborili Socialni demokrati, oni se namreč zavzemajo za monopol države oziroma t. i. prisilno državno šolstvo, ki je temelj režimske indoktrinacije otrok, prav tako pa je slovensko zdravstvo vse prej kot kakovostno.

Kako se Marko Koprivc v hramu demokracije hvali, da je SD naslednica Zveze komunistov, poglejte tukaj:

J. G.