[Video] Postavili ograjo in bodečo žico, vrata pa pustili odprta! Ni čudno, da migrantov “nič ne ustavi”

Datum:

Da vladajoči v Sloveniji migrantske krize ne jemljejo resno, ni nobena skrivnost. A da so slovenski varnostni organi ravno toliko malomarni, je res zaskrbljujoče.

Uporabnik Facebooka Darko Pajk je na na socialnem omrežju objavil posnetek, na katerem demonstrira, kako slabo je poskrbljeno za varnost na južni meji med Slovenijo in Hrvaško. “Evo, dragi Slovenci, kako je enostaven prehod meje iz Hrvaške v Slovenijo,” je povedal in demonstriral.

Na posnetku, ki je nastal v bližini reke Sotle v nočnih urah, lahko vidimo, kako je ograja, ki naj bi preprečevala nelegalna prečkanja meje, zgolj okras. Namreč, vrata pri ograji niso niti zaklenjena. Medtem avtor videa trdi, da so v bližini jasno vidni sledovi stopinj in druge sledi, ki nakazujejo, da migranti relativno prosto prečkajo mejo.

https://www.facebook.com/darko.pajk/videos/2195004310536407/

V Civilni iniciativi Brežice zato pričakujejo pojasnilo glede “varovanja slovenskih meja, predvsem na delih meje, kjer ni fizičnega varovana in je le jeklena žica z rezili na škodo divjadi”. Kot so zapisali: “Slovensko ljudstvo ima pravico do mirnega in varnega življenja. To pa ne pomeni samo žičnate prehodne ograje, temveč močno fizično budno varovanje.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

So latvijski Muzej okupacije poškodovali ruski agenti?

"V noči na 28. februar je neznanec odvrgel molotovko...

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

SDS: Vlada naj uskladi pokojnine, ker je upokojence spet prikrajšala

"Po skoraj dveh letih vladanja Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov...