[Video] Predvolilno soočenje mladih predstavnic strank na Nova24TV: Poglejte, kaj o številnih vprašanjih odgovarjajo demokratka, socialistka in “liberalka” …

Foto: Youtube

V torek je na Nova24TV potekalo predvolilno soočenje mladih predstavnic strank, ki se borijo za vstop v Evropski parlament. Ob vse manjši volilni udeležbi si namreč stranke prizadevajo za to, da bi na volitve privabile čim več mladih. Slednjim se poskušajo približati predvsem z objavami na družbenih omrežjih. Večina se osredotoča na področja izobraževanja, zaposlovanja, stanovanj in družinskega življenja, kar so bile tudi glavne teme tokratnega soočenja, ki ga je vodil Luka Svetina.

Gostje na soočenju, na katerem se je govorilo predvsem o temah, ki zadevajo mlade, so bile: Alja Domjan, skupna lista Slovenske demokratske stranke in Slovenske ljudske stranke (SDS+SLS), Neva Grašič, Socialni demokrati (SD) in Jasna Ružicki, Lista Marjana Šarca (LMŠ).

Zakaj se mladi še vedno ne odločajo, da bi šli na volitve, oddali svoj glas?
Uvodni del soočenja je bil posvečen vprašanju, kaj bi bilo treba storiti, da bi mladi v večjem številu odšli na volitve. Domjanova je dejala, da imajo pri tem najpomembnejšo vlogo ravno mladi kandidati, ki so dolžni svoja stališča predstaviti jasno ter jih približati mladim. Grašičeva je pri tem poudarila, da mladi večinoma izražajo pozitivno naravnanost EU, da pa “bremena ekonomske, socialne, okoljske in politične nestabilnosti preveč prelagamo na najmanjše generacije“. Podobnega mnenja je bila tudi Ružickijeva, ki je razložila, da mladi sicer so aktivni, a predvsem na lokalni ravni in v mladinskih organizacijah. K večji udeležbi na volitvah bi jih lahko po njeno spodbudili predvsem mlajši kandidati. Ob tem je poudarila, da bi bilo za prihodnost EU najbolje, če bi bili v naslednjem sklicu Evropskega parlamenta enakomerno zastopani tako starejši kot mlajši politiki.

Jasna Ružicki (Foto: Nova24TV)

Ali mladi dobro poznajo delovanje EU?
Druga tema soočenja je bilo poznavanje delovanja EU med mladimi. Domjanova je v navezavi na omenjeno tematiko predstavila uspešno delovanje slovenskih poslancev Evropske ljudske stranke (EPP), ki “so v neprestanem stiku z volivci, ponujajo pripravništva in stažiranja v Evropskem parlamentu ter tako mladim približujejo EU“. Grašičeva je ob tem opozorila zlasti na to, da se je Evropska komisija v tem mandatu preveč osredotočala na kapital in premalo na rešitve, ki so blizu ljudem. Ružickijeva pa je dodala, da določena izobrazba o EU med mladimi je razširjena, kar je tudi posledica tega, da se na različnih šolah obeležuje dan Evrope. Ob tem pa je vendarle opozorila, da se v procesu izobraževanja premalo poudarja, kaj nam je EU prinesla, kakšne organe ima in kaj EU sploh je.

Izobraževanje v okviru programa Erasmus+
V tretjem delu soočenja so kandidatke predstavile svoje mnenje o programu Erasmus+, v okviru katerega se dogaja množična izmenjava med študenti držav članic EU. Domjanova je poudarila pomen dr. Milan Zvera, ki je v tem mandatu omenjenemu programu zagotovil kar 450 milijard evrov več denarja ter s tem še več mladim omogočil, da odidejo študirat v tujino ter si tam naberejo izkušnje, pridobijo neformalne kompetence in potem to unovčijo na trgu dela. Ob tem je dodala: “Dejstvo je, da so mladi, ki gredo v tujino, bolj zaposljivi in konkurenčni.” Tudi Grašičeva se je strinjala, da gre pri programu Erasmus+ za enega največjih gradnikov evropske skupnosti in evropske zavesti, Ružickijeva pa je pri tem poudarila tudi pomen drugih evropskih projektov za povezovanje mladih, med katerimi je izpostavila zlasti Mladinske izmenjave in Evropsko solidarnostno enoto.

Alja Domjan (Foto: Nova24TV)

Beg možganov
Ena izmed tem soočenja je bila tudi problematika “bega možganov”. V povezavi s tem je Domjanova poudarila, da Slovenija ne spodbuja dovolj novih tehnologij in podjetij, kjer bi se mladi lahko zaposlili, zaradi česar se selijo v tujino. Ob tem je opozorila na slabo črpanje evropskih sredstev. Grašičeva je dodala, da odprtost in mobilnost nista nekaj slabega, saj se s t. i. kroženjem možganov povečujeta kompetentnost in inovativnost naše celotne skupnosti. Ružickijeva pa je dodala, da se bo, če bo izvoljena, borila za to, da bodo bolj priznana tudi neformalno pridobljena znanja.

Centralizacija Slovenije iz leta v leto večja
Pogovor je tekel tudi o centralizaciji Slovenije, ki je iz leta v leto večja. Domjanova je pri tem poudarila, da kandidati na skupni listi SDS in SLS podpirajo enakomeren razvoj Slovenije. Ob tem je dodala, da SDS že več let opozarja na nujnost decentralizacije: “Upam, da se bo vlada začela zavedati pomena, da se vse regije razvijajo enakomerno.” Z Domjanovo se je strinjala tudi Grašičeva, ki je poudarila pomen kohezijske politike in investicij v trajnostno mobilnost. Ružickijeva je pri tem opozorila na možnosti financiranja mladih kmetov ter dodala, da bi se, če birokratski postopki ne bi bili tako zapleteni, na evropski ravni zagotovo počrpalo veliko več sredstev. V povezavi s črpanjem sredstev je Domjanova opozorila na neuspešnost vlade Marjana Šarca na tem področju.

Stanovanjska politika
Pri tematiki družinske in stanovanjske problematike sta Ružickijeva in Grašičeva poudarili pomen izgradnje novih neprofitnih stanovanj ter določenih skladov, ki bi mladim olajšala dostop do stanovanj, obenem pa sta poskušali prikriti dejstvo, da so za katastrofalno stanje na področju dostopnosti stanovanj za mlade odgovorne ravno vlade, v katerih sta oziroma sodelujeta njuni stranki. Domjanova je v zvezi s tem poudarila, da je bila edina vlada, ki je doslej namenila denar za stanovanjsko problematiko, vlada pod vodstvom SDS.

Družinska politika
Večje razlike med kandidatkami so se pokazale tudi na področju družinske politike. Domjanova je opozorila na velik problem zniževanja rodnosti v Sloveniji, pri čemer je kot primere dobrih praks predstavila sosednji državi Madžarsko in Avstrijo. Dodala je, da je potrebno v ospredje prizadevanj postaviti slovensko družino. Grašičeva je na drugi strani bolj poudarila problematiko socialne izključenosti pri otrocih, Ružickijeva pa, da je Slovenija na področju socialne podpore mladim družinam drugim državam EU lahko za zgled.

Neva Grašič (Foto: YouTube)

Enakost spolov
Ob koncu so kandidatke spregovorile še o enakosti spolov. Domjanova je poudarila, da si ne prizadeva za to, da bi bile ženske enake kot moški, ampak za to, da bi imele enake možnosti kot moški, Grašičeva pa je poudarila, da se za razliko od Domjanove zavzema za uveljavitev kvot v politiki in gospodarstvu. Ružickijeva je ob tem poudarila, da si ne smemo prizadevati le za enakopravnost žensk, ampak tudi za večjo vključenost mladih v politiko.

M. D.

 • Antonius

  Seveda, mladi gredo lahko v politiko.
  Ampak, kot vse smeri izobraževanja morajo tudi mladi politiki začeti z devetletko.
  Kučanovi novi in stari politikantski obrazi so pa sploh brez osnovnošolske politične izobrazbe, kar lahko vsak dan vidimo, poslušamo in spremljamo ob početju Serpentinškove vlade.
  Cepci niti tega ne vedo, kaj je politični in diplomatski bonton.
  Mladi, seveda, ampak s prvim razredom *devetletke*!

  • Common Sense

   Lepi maneken, g. Nemec je opravil maturo na privat srednji šoli šele pri 27 letih, magistriral je pa ekspresno pri 37 letih. Tudi na privat fakulteti. Ne žaliti naših vrlih visoko izobraženih politikov, ki nam kažejo luč v svetlo bodočnost.

 • karpelec

  Ne glede na vprašanje, je vsaka svoj spekter litanij zdrdrala, ne glede na podvprašanja. Torej vprašanja so bila brez odgovorov.

 • Matija Mataja

  No o tem soočenju ste pa kar hitro objavili prispevek….zanimivo. Na tistega, ko je Fajonova obkladala Zverkota s cukrčki smo se načakali…

 • Stric iz ozadja
 • sloustava

  Ce bi napisali, da je Ruzicka iz SDS, bi me pobralo od hudega, tako pa, ker je iz LMS, se prizanesljivo nasmehnem: Ojoj, mala serpentinskovka. Kakrsen ata taki otroci…, malo omejeni, a vseeno so tu! Tebi, mali pamz pa tale nasvet: hodi raje v solo, da ne bos kot ata s 6 popravci!

 • Common Sense

  “Grašičeva pa je poudarila, da se za razliko od Domjanove zavzema za uveljavitev kvot v politiki in gospodarstvu. ”

  Ja, tudi prav:) Pa dajmo uvesti kvote:)))

  50% gozdarjev mora biti žensk
  50% električarjev mora biti žensk
  50% mizarjev mora biti žensk
  50% voznikov tovornjakov mora biti žensk
  50% serviserjev mora biti žensk
  50% strojnih vdrževalcev mora biti žensk
  50% dežurnih v elektrarnah mora biti žensk
  50% vodovodarjev mora biti žensk

  nadaljujem?

  Odpustiti bo potrebno skoraj 50% žensk v

  šolstvu
  zdravstvu
  sodstvu

  …kjer dominirajo ženske preko 90%.

  Si ga. Grašič to res želi?!?

  Ustanovimo tudi ANES – Agencijo za Nadzor Enakopravnosti Spolov. Ta bo imela 50 uradnikov in 350 inšpektorjev na terenu, ki bodo pregledovali evidence zaposlenih in le-te primerjali z njihovimi mednožji.

  Kakšen svetovni kretenizem so “kvote”?!?!?

  • macon

   Kvote so samo za dobro plačane službe, ker ženske poleg teh, ki si jih naštel vendar nočejo biti gradbene delavke, smetarke, vojakinje,.. Poleg tega bi preskočile par stopnic in takoj postale vodilne.

   Vse je samo potrjevanje inferiornosti žensk, ki in če rabijo take pomoči in spodbude.

  • Vlado77

   No enkrat en odgivir na te kvote kot se šika. Ženske in moški nismo enaki in nikoli ne bomo. In s tem ni nič narobe.Zakaj posiljevati ženske v politiko če si tega niti ne želijo? Če pa naredimo kvote kot nek zakon bomo dobili ogromno političark tipa Jovova in kar nekaj je takih v parlamentu. Tiste ,ki si to želijo naj kandidirajo in nič več. Če imajo dobre ideje bodo verjetno izvoljene v demokraciji. No pri nas je bolj pomembno kako si pumpan v režimskih medijih. Ni problem če je v politiki samo 20% žensk – pomebno je da so v politiki tisti ,ki imajo dobre ideje ne glede na spol! In znajo te ideje pokazat in pojasnit volivcem in jih prepričat brez podpore režimskih medijev.

 • Nšo-či

  Če bodo ta tri dekleta želela pritegniti mlade, naj nehajo oponašati gospe srednjih let. Naj si za zgled vzamejo prikupno blogerko naših korenin, ki se oglaša s tujine Polna energije izraža sebi lasten svet. Tako to počneo mladi. Kako na mladi začutijo neko napiflano sivino?

 • Franc Šink

  Hujše kot odhod mladih v tujino, je praznina ki ostane za njimi.

  • Common Sense

   In v tujino hodijo tisti, ki kaj znajo in si upajo. Točno taki, ki jih bomo krvavo potrebovali doma. Nadomeščamo jih z Albanci s Kosova, ki masovno dobivajo dovoljenja za bivanje in delo. Pojdite v Velenje in Kranj, pa vam bo jasno.

  • pajot

   Bravo.

  • slosin

   najhujša je praznina v glavah naših levičarjev….

 • tomnidari

  Zame zanimivo bi bilo soočenje Bernard, Zmago in Milan. Vsa druga me ne zanimajo!

 • Stanislav Juznic
 • skorpijon93

  butelji slovenski, češka je bolj razvita od vas pa uspešna ! pa evra nimajo

 • Janez Kepic-Kern

  Kako konkretno izvesti
  PRENOVO NAD 70 LET
  VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
  SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
  POKOMUNISTIČNE
  “MISELNOSTI”?
  Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO POKONČNIH NARONO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.

  • Janez Kepic-Kern

   tudi tu
   DA VESTE
   VSI.
   “ŽAl NAŠI” VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKI – IMAJO – TEŽAVE !
   SE ZDI,
   JIH IMA POD NADZOROM T.I. “SOVA”,
   ENI
   PA KAR Z LESTEV IN Z BALKONOV – PADAJO !
   To
   – je pa – ĐE RES PRAV ČUDNO. Še dobro, da sem penzionist !
   INFO S SEJE
   DZ
   PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
   VODJA
   TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
   “pred
   KRATKIM SO
   AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
   Toliko
   v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
   KI
   SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
   Zna
   se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
   NA
   NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
   da
   bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • xtc

  Samo tole,mulariji je treba najprej razpucati osnovni pojen iz tega stavka;”Ti me samo naredi činž,rasel bom pa kar sam”.
  Ko bo večina tepčkov začela razumeti,temelje realnosti,bo pa šlo žažjer.

 • Janez Kepic-Kern

  v – EU – bodo
  IZVOLJENI !

  ZELO OK – GOSPE

  – ROMANA TOMC,
  – PATRICIJA ŠULIN, morda tudi mlada SDS kandidatka Domijan,
  tudi
  OK moška in plesalca g. BOGOVIČ in M. ZVER – BOSTA IZVOLJENA.
  Morda tudi INVALIDNI kandidat g. … .

  Morda bo izvoljen – g. BERNARD B. iz DOM.

  NIKAKOR – PA NE BODO IZVOLJENI !
  NIHČE !
  NE: TANJAF, NE – VIOLETA T., NE – I. JOVEVA, NE- I. ŠOTES,, NE – SAB MLINARJEVA,
  NE – LJ. NOVAK, NE – L. PETERLE, NE – ZMAGO J.P.
  sploh
  NIHČE OD TEH NE BO IZVOLJEN ”
  Po današnjih soočenjih – JE TO JASNO ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU.
  TO JE PA JA VSAKOMUR RAZUMLJIVO !

  KAJ KOMPLICIRAJO
  S TEMI ILEGALNIMI AFROISLAM MIGRANTI ?

  MIGRANTI ?

  KOLIKO ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. , I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI MLAJŠI
  TOPLO VABLJENI.
  VAJEN SEM DELATI Z LJUDMI VSEH GENERACIJ 1
  Toplo vabljeni k
  osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
  Imam
  namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
  OKREPITI
  TEMELJE
  SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
  Podbno
  kot so npr.
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OPIRALI
  TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

  Oglasite se mi kaj.
  OK,ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  PRILEPIM
  MOJE SPODNJE – VABILO,
  POD
  VAŠ E- POST,
  DA NE MOTIM VAŠEGA IN OSTALIH ZAPISOV. L.R JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VABILO.
  K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  – raznih STROK ter kulture in politike.

  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA
  POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM
  – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
  Tudi
  knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

  VABIM VAS – KOT SODELAVCE
  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  SPODAJ
  ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
  v
  – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
  IN v
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM
  ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.

  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

  Vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

  Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
  Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
  In
  se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
  ki
  jih pri “SLOVENIANI” varujemo
  PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
  KI
  JE OBJAVLJEN NA
  NASLOVNI STRANI
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Kar
  BREZ ZADREGE
  SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
  Po
  prvem, seznanitvenem srečanju – bž
  BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
  V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
  IN VAĐEGA INTERESA.
  Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

  DPBRODOŠLI
  PA MI BOSTE VSI,
  KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
  NAŠE SLOVENSKE LJUDI
  IN
  NAŠO SLOVENIJO !

  Vaše sodelovanje,
  ki bo imelo značaj pravega DELA,
  BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/