fbpx

[Video] Šarec še ni pojasnil, kam je izginilo 1,5 milijona evrov za OŠ Frana Albrehta!

Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže (Foto: posnetek zaslona)

V četrtkovi oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič razkrinkal perfidne manipulacije, s katerimi se POP TV spravlja na Slovensko demokratsko stranko. Ker v Destrniku županuje Franc Pukšič, ki je bil do leta 2008 leti član SDS, namigujejo, da je “neznano” destrniško podjetje, ki je dobilo posel z maskami, povezano s SDS. “To je tipičen primer manipulacije in to perfidne manipulacije, zato bodite pozorni,” je med drugim opozoril Tomašič. V oddaji je bilo govora tudi o napovedani interpelaciji proti ministru Zdravku Počivalšku in intelektualnnih izjavah Maše Kociper.

V četrtkovi oddaji Kdo vam laže, je voditelj Boris Tomašič uvodoma dejal, da je vojna v polnem teku: “Vojna glavnih medijev in opozicije proti vladi, ker je le ta preveč uspešna.” Uvodoma je tako spregovoril o prispevku POP TV, ki prikazuje domnevno sporen posel s podjetjem, ki naj bi bilo blizu Slovenski demokratski stranki, pa čeprav tega eksplicitno nikoli ne omenijo.

POP TV se je spravil na »neznano« podjetje iz Destrnika, ki naj bi bilo blizu SDS
Podjetje naj bi za 1,8 milijona evrov dobavilo maske, podjetje pa POP TV v naslovu opišejo kot “neznano”, kar prikažejo kot sporno kot samo po sebi. “Sedež podjetja pa je v Destrniku, kjer županuje nekdanji poslanec SDS Franc Pukšič,” v nadaljevanju navedejo. Pukšič je sicer izstopil iz SDS že leta 2008, potem pa je bil izvoljen za poslanca na listi Slovenske ljudske stranke, nato pa še za župana.

A POP TV se očitno zdi ključen podatek, da podjetje prihaja iz kraja, kjer županuje župan, ki je bil pred 12 leti član SDS. “Ta perfidna manipulacija, pokažemo, da gre za povezavo s SDS, čeprav ni povezave,” je dejal Tomašič.

A tu se še niso ustavili, v nadaljevanju navedejo, da je iz Destrnika tudi evropski poslanec SDS dr. Milan Zver. Na koncu se novinarka Staša Lozar postavi kar pred sedež stranke SDS, kjer je nekoč na pručki stala tudi Irena Joveva in navede, da Pukšič kot župan majhnega kraja podjetje sicer pozna, a zanika povezave. “To je tipičen primer manipulacije in to perfidne manipulacije, zato bodite pozorni,” je glede tega še opozoril Tomašič.

Šarec, ki še ni pojasnil, kam je izginilo 1,5 milijona evrov za OŠ Frana Albrehta, z interpelacijo nad Počivalška
V nadaljevanju oddaje je Tomašič komentiral napoved interpelacije proti ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku s strani Marjana Šarca. Počivalšek je bil sicer leto in pol član Šarčeve vlade, še pred dvema mesecema pa ga je Šarec vabil v svojo koalicijo.

“Zakaj bi bil Počivalšek kriv? Saj je bil v vladi Marjana Šarca, ki je sprejela sklep, da je treba skladišča napolniti do konca leta 2020. Ta sklep ste sami na Twitterju objavili in rekli, mi smo poskrbeli za to,” je opozoril Tomašič. Še vedno pa ni razjasnjeno, kam je izginilo 1,5 milijona evrov za izgradnjo nove stavbe Osnovne šole Frana Albrehta v Kamniku, ki je še kar ni. Počivalšek je sicer dejal, da se veseli interpelacije, ker bo marsikaj postalo jasno.

Za konec je Tomašič komentiral še nastop Maše Kociper v Državnem zboru, ki je med drugim izjavila, da ima občina Odranci le sedem kvadratnih metrov. Vabljeni k ogledu celotne oddaje na priloženem videoposnetku.

Rok Krajnc