[VIDEO] Šiško v svoji dnevni sobi vardistom igra na kitaro in se posmehuje policiji, ki je medtem razsula hišo domoljuba Zidarja

Foto: posnetek zaslona

V preteklosti se je večkrat ugibalo, ali Andrej Šiško s svojo Štajersko vardo pravzaprav koristi režimu, saj odvrača pozornost od resnično katastrofalnega vladanja Marjana Šarca, v teh dneh pa smo priča še enemu primeru dvojnih standardov v korist Šiška. Medtem, ko so policisti na božični večer pri vodji vaške straže Blažu Zidarju pod pretvezo iskanja nedovoljenih pirotehničnih sredstev izvajali hišno preiskavo, je Šiško, za katerim je od 19. decembra razpisana tiralica, svojim kolegom v domači dnevni sobi igral na kitaro. Zidar je sicer že v preteklosti odločno zavrnil primerjave med vaško stražo in Štajersko vardo, ki si jih privoščijo režimski mediji in oblast.

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško, ki ga policija s tiralico išče od 19. decembra, se očitno policistov prav nič ne boji. Še več, precej je aktiven na družbenih omrežjih, na Facebooku pa je delil tudi, kako je na božični večer svojim kolegom vardistom igral na kitaro kar v svoji dnevni sobi. Ob objavljenem videoposnetku je pripisal: “Vesel božič in srečno novo leto želim vsem Slovenkam in Slovencem, ki v srcu dobro mislite! Še posebej želim mirne praznike vsem policistom, vojakom, zdravstvenim delavcem in ostalim, ki tudi med prazniki vestno opravljate svoje poslanstvo! Obenem se vam vsem zahvaljujem za voščila in lepe želje! Osti jarej!”

Primorska varda ponoči naletela še na eno luknjo v slovensko-hrvaški meji
Tudi sicer so varde v teh dneh kar precej aktivne, na Facebooku smo zasledili tudi videoposnetek, ki ga je objavila Primorska varda, na njem pa prikažejo odprta vrata v bližini mejnega prehoda Starod: “Spet sva prišla na en mejni prehod, po gozdni cesti blizu mejnega prehoda Starod. In spet sva odkrila nekaj zelo zanimivega, kot vidite na moji levi strani odprta vrata, prost prehod, ni nikjer nobene policije, vojske. Tukaj je pač ta ograja in nenadzorovano odprt mejni prehod. Res ne vem, kaj se dogaja. Ampak je zelo zanimivo glede na to, kaj se dejansko dogaja.”

Pod pretvezo iskanja pirotehnike policija Zidarjevim uničila božični večer
Že v preteklosti smo ugibali, ali Šiško pravzaprav koristi režimu z odvračanjem pozornosti od katastrofalnega dela vlade Marjana Šarca. Ponovno smo namreč priča dvojnim standardom, medtem ko je Šiško kljub tiralici na božični večer mirno sestankoval s kolegi, pa je policija dobesedno uničila ta večer vodji belokranjske vaške straže Blažu Zidarju in njegovi družini. Policisti so namreč pod pretvezo domnevnega posedovanja nedovoljenih pirotehničnih sredstev pri njih izvedli preiskavo. Starejši Zidarjev sin Luka Zidar je sicer srednješolec, ravno z njim pa so policisti opravičili hišno preiskavo, češ, da posedujejo nedovoljena pirotehnična sredstva. Blaž Zidar je za Novo24TV povedal, da je šlo v resnici za nekaj “piratk” in “mega petard”, nič takšnega, kar ne bi “mularijo” navduševalo v teh letih odraščanja. Po besedah Zidarjevih so priskali tudi vikend in avtomobile, čeprav tega ni bilo zapisanega v odredbi.

Policija je vdrla k Zidarjevim, ravno na božični večer, zaradi česar so domoljubom pokvarili praznik. Foto: Arhiv Nova24TV.

Zidar že odločno zavrnil podobnosti s Štajersko vardo
Policija in mediji sicer Zidarjevo vaško stražo in Štajersko vardo pogosto primerjajo in ju mečejo v isti koš. Takšno vzporejanje vaške straže s Štajersko vardo je Zidar pred časom za spletni portal Nova24TV ocenil kot nesmiselno: “Mi se nismo organizirali na takšen način, pač pa smo prostovoljci. Nikogar niti ne urimo, prav tako pa ne uporabljamo orožja, niti imitacij orožja.” Po Zidarjevih besedah so nekateri prostovoljci pridobili posamezne veščine v Vojni za Slovenijo, nekateri pa vojaških veščin nimajo: “Noben pa takšnih veščin ne uporablja, saj za to ni potrebe. Imamo namreč policijo in vojsko.” Policija, ki ji je vaška straža s svojim delovanjem v veliko pomoč, je za TV Slovenija sporočila, da “tako imenovane vaške straže in varde predstavljajo varnostno tveganje, zato jasno in odločno obsojajo ustanavljanje takih skupin.” Zidarja takšni očitki žalostijo in jih odločno zavrača: “To, da nekdo trdi, da deset ljudi predstavlja tveganje za državo, je smešno.”

Rok Krajnc

 • cosmosjasnovidec

  Če bi jaz bil Šiško bi tole fotografijo posnel že veliko prej kot pa za božič in jo potem objavil,ko bi bil seveda nekje na sigurnem in ne doma.
  Tako je sigurno tudi Šiško naredil kajti napis na steno Srečno 2020 bi lahko dal na steno in posnel sliko že primer v letnem času.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • mare

  No in o tem naši vrli odvisni mediji ne pišejo, ker bi škodovali Šarcu.

 • Anton

  No pa imamo spet dva pola….

  • Čokl Igor

   Jelinciceva zvezda ugasa .Kralj je mrtev ,naj zivi kralj.

 • montyamp

  Imaš prav , še bolj nevaren Slovencu pa je tvoj gospodar , murglosrbski žvepleni atentator , ki na leto spodi iz države 10 000 poštenih Slovencev .
  Takšni dildoti kot si ti , so zaželeni v vsaki udbovski pizdi .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

  • joza joza13

   Ti lahko lajaš kolikor želiš, ampak sam dobro vem, da dokler bodo Šiško in njemu podobni občudovali Zvezo borcev & NOB … za Slovenca tu ni kruha!
   Pika.
   Pa še… jaz sem sam svoj gospodar!
   …ampak ti verjetno ne poznaš pomena teh besed.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • WISKY 1000

  Potrebujemo še več šiškotov,da očistimo Slovenijo.

 • VERZIFIKATOR

  A NI VEČ V ŠIŠKI, OD KODER JE POSLAL PREJŠNJO SLIKO?

  Andrej Š. Miško

  SLEPE MIŠKE

  Jo poznate? Policijska igra,
  mačka in okrog nje slepe miši,
  to igrajo radi se pri hiši,
  igro za papirnatega tigra.

  Policaj je maček, kar je jasno,
  slepa miška tista je, ki cvili,
  naj se maček vendar je usmili,
  maček ta je, ki mijavka glasno.

  Bo tiralico, pove, razpisal,
  da ujame kako miško slepo,
  gleda prav grdo, po mačje srepo,
  se obraz mu je docela skisal.

  Kje je slepa miška, kam se skrila
  spet mu je, igranje ni pošteno,
  ni bilo tako dogovorjeno,
  da bo miška slepa pobegnila.

  Je obupan že nad igro z miško,
  ta mu pošlje sliko, ni se skrila,
  pravkar je posnetek naredila
  pred odcepom, kjer zaviješ v Šiško.

 • Hitrivlak

  Šiško,ki je prijatelj Stojana Auerja ( koalicijski partner mariborskega šerifa) Šiško,ki je z plemenitim sodeloval pri mariborski bombi. A ni čudno,da Nikoli ne ujame nobenega ilegalca? Kot je že nekdo rekel tip je po vsej verjetnosti nastavljen z strani vlade

  • Cenzurion

   Kok jih pa ta Zidar ujame? Naloga teh straž ni da ujamejo migrante kar niti ne smejo ampak da obveščajo

 • Unikatna

  Država ni gledališče za komedije. Tole v SLO je že prava tragikomedija z oblastjo vred!

 • Anton

  kaj naj porečem na tako vlado, kot je ta?, z eno povzeto besedo IDIOTI

  sarkazem press

 • PLavi-mil

  Kako jim prpa dela, bojijo se kot hudič križa teh ljudi, kar naj se, ubogi policisti, ko morajo take ukaze sprejemati na Božični večer, pokljukar pa pri polnočnici, skregano z vso pametjo.

 • Artur

  Ali je lahko komunist, ki časti svoje nekdaj komunistične pro stalinske prednike resnično zaveden domoljub? Zelo dvomim!
  http://www.hervardi.com/porocilo_bataljonskega_staba.php
  https://nova24tv.si/slovenija/izsla-je-knjiga-dr-jozeta-mozine-slovenski-razkol-ki-jasno-kaze-da-je-odgovornost-za-drzavljansko-vojno-na-slovenskem-med-drugo-svetovno-vojno-izkljucno-na-komunisticni-strani/
  VILKO BRUS Poziv borcem za vrednote NOB, k podpori Andreja Šiška za predsednika
  https://www.youtube.com/watch?v=42oeKiHteno&feature=emb_logo

  Za Šiškom stoji Zveza borcev!
  https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/ekskluzivno-poglejte-si-dokaz-da-so-partizanski-in-siskovi-gverilci-kolaboranti-kot-so-bili-nemci-in-partizani-med-drugo-svetovno-vojno/

  Moram priznati dobro zrežiran teater glavna vloga “disident” Šiško predstava za javnost še ni končana. Levajzli že vedo kako se stvari streže za zatupljanje populacije.Ni ga bilo težko prečitat njegova dejanja nam povedo vse.

  • Hitrivlak

   Bravo. Točno tako. Zraven pa še Stojan Auer,ki je v koaliciji z mariborskim šerifom.

 • Cenzurion

  Če je Šiško koristen sedanjemu režimu? Neumno razmišljanje, nasprotno ravno primer Šiško je razkril licemernost in hipokrizijo trenutne politike, ki namesto da lovi migrante lovi Štajersko vardo. Kot drugo zakaj preiskava pri Zidarju, kot veste je bila pri Šiškotu že nekaj časa nazaj izvedena hišna preiskava.

 • Artur

  Zastava karantanskega leva poleg JUslovenske komunistične zastave z rdečo zvezdo. “Pomenljiva” kombinacija za fopanje naivnega folka.
  https://www.youtube.com/watch?v=42oeKiHteno&feature=emb_logo

 • Artur

  Fopanje naivnega zavedenega, folka pod rdečo zvezdo s strani “domoljuba”.
  https://www.youtube.com/watch?v=W34RFXDhY3A

 • Nata

  Ker je vse skupaj že skrajno trapasto in si g. Šiško samo reklamo dela, bo tole kar držalo. . . . .morda še kakšne peneze dobi ???

  ” V preteklosti se je večkrat ugibalo, ali Andrej Šiško s svojo
  Štajersko vardo pravzaprav koristi režimu, saj odvrača pozornost od
  resnično katastrofalnega vladanja Marjana Šarca,”

  • freedomfighter

   Taki bedaki vedno koristijo rezimu

   • Biba Majer

    Režimu vedno najbolj koristijo IDIOTI, ki jih volijo in podpirajo.

    • freedomfighter

     Ja ampak ljudje potrebujejo razlog da podpirajo in volijo rezim…ampak ce opozicija podpira pijane gverilce je logicno da je to plus za rezim…tako kot recimo vili ki samo da se pojavi na televiziji vsem levim strankam obcutno naraste podpora…slovenska levica je res poraz ampak vecino javne podpore ima ravno zaradi vilijev, siskov, promcev itd…takih klovnov pri toricih ne bos nasel za to pa lahko dosezejo tako zmago kot so jo…nastete klovne bi v vb dobil pri faragu ali pa kateri od tistih komicnih strank…v sloveniji je tako politicno stanje kot je za to ker vsem v politiki pase ta status quo…vsak dobi svoje sedeze in placo pa je…slovenska mentaliteta nedela je pa tako ali tako taka da vladi narasca podpora ko je delajo nic

     • Biba Majer

      Ko levaki ne delajo nič, naredijo tudi najmanj škode. Tudi v Belgija je najbolje funkcionirala, ko več kot leto in pol niso mogli sestavit vlade. Ljudje znajo najbolje sami poskrbet, da vse normalno poteka – po naravnih zakonih. Vsak dela tisto kar najbolje zna. Politiki pa samo drek mešajo s slabimi zakoni in predpisi in mastno kradejo. Tudi Islandija je naredila red, ko so naredili totalno lustracijo in v areste vrgli večino bankirjev in politikov. Zdaj tam dobesedno cveti vse, od turizma do podjetništva…

 • Ani Bidar

  Laž ima kratke noge! Saj niste resni pri NOV24TV! Posnetek je bil posnet 18 decembra, ko je policija z orožjem v roki zaustavila ekipo nemške ZDF in dva varda. Poleg je bil tudi moj mož Objavljen je bil pa prvič 20.12.2019.Do božiča so policisti dvakrat vstopili v hišo Šiškovih. Vsak dan jih pa nadlegujejo, sram vas je pa lahko, da tako zavajate! Tudi Blaž Zidar se je včlanil v vardo in sodeloval, kot vard pri aktivnosti varde. Seveda, pa na dogodkih ni orožja, ker vodstvo tega ne dovoli. Nimajo niti replik! Varda ni politična organizacija in je dobrodošel vsak, ne glede na politično opredeljenost. S takimi norostmi samo delite že tako razdeljen slovenski narod. Sprašujem se kakšen namen imajo take objave? Link do objave posnetkahttps://www.facebook.com/andrejshishkozapredsednika.si/videos/620440918713139/?t=2

 • freedomfighter

  Kako so komucni te pijancki

 • Artur

  Banda rdeča narodno izdajalska,podla, lopovska nismo po župi priplavali, da nebi pogruntali kaj je namen vašega idiotskega teatra z vašimi nameščenimi burkeži.