[Video] So krivci za požar pod Socerbom ilegalni migranti? Teh se kar tre, saj so za Golobovo vlado stalnica!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Torkov požar pod Socerbom, ki je bil pod nadzorom, se je malo po poldnevu spet razširil. Le malo informacij je bilo moč zaslediti o vzrokih požara, so pa na RTV Slovenija v eni od torkovih reportaž okrog poldneva le pokazali s prstom na pravega morebitnega krivca s strani domačinov – na ilegalne migrante namreč, ki jih je bilo tam v zadnjih dneh veliko. S to informacijo pa je poročevalec očitno povedal preveč, saj v nobenem njihovem naslednjem prispevku ilegalni migranti niso več omenjeni.

Vlada Roberta Goloba si zatiska oči pred resnico. In ne le to – svojim državljanom celo prikriva, kako resna je situacija z migranti, saj se dela, kot da ta problem sploh ne obstaja. Še več, z odstranjevanjem žičnate ograje so jim dali signal, da Slovenija ne bo več varovala državnega ozemlja skladno z zakoni. Korak dlje so naredili na ministrstvu za notranje zadeve, ko so nezakonite migracije pomešali z zakonitimi in zapisali, da so te stalnica vsake družbe, ograje pa jih ne morejo zaustaviti. Kako zelo se motijo, povedo številke o ujetih nezakonitih migrantih, ki jih je največ prav na območju Primorske, kjer divja požar pod Socerbom.

“V poročilih ob 13h so na @RTV_Slovenija poročali, da naj bi bili za požar pod Socerbom krivi migranti. Kasneje tega ni bilo mogoče slišati nikjer več. Politična korektnost in levičarska cenzura so očitno opravili svoje” je na Twitterju zapisal nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič, ki je komentiral reportažo v živo s terena na RTV Slovenija o požaru pod Socerbom. V reportaži je poročevalec med drugim povedal, da domačini menijo, da so “za požar odgovorni migranti, saj naj bi jih bilo v tistih dneh tam kar veliko”. Kasneje o tem na RTV ni bilo ne duha ne sluha.

Kljub kasnejšemu umiku dejanskega vzroka za požar pa so to uspeli zaslediti mnogi, ki so si reportažo na RTV Slovenija ogledali in fotografije z zapisi tudi delili na Twitterju. Naj omenimo, da je sodelovanje in cenzura situacije z migranti več kot očitna, ko RTV Slovenija še vedno uporablja izraz “migranti” in namerno izpušča izraz “nezakoniti”, kar je tipično za levičarsko lingvistiko, o čemer je pisal že nekdanji notranji minister dr. Vinko Gorenak, ki je v enem od svojih zapisov pojasnil razliko med enimi in drugimi in pojasnil, da levičarji in levičarski mediji to počnejo namerno, za prikrivanje resnice.

Policijska poročila ne lažejo
Kljub namernemu prikrivanju dejanskega stanja in poročanju o migrantski krizi pa so po drugi strani zgovorni podatki policijskih uprav, ki dnevno pošiljajo poročila, koliko migrantov jim je uspelo uloviti, medtem ko so nezakonito prestopili državno mejo. Tako nam je Policijska uprava Koper poslala poročilo, da so iz ponedeljka na torek med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli kar 58 in to le dan po tem, ko so na ministrstvu za notranje zadeve migracije razglasilo kot običajen pojav v družbi. Kar 127 nezakonitih prehodov državne meje pa so obravnavali policisti koprske uprave med preteklim vikendom.

V zvezi s poročanjem o ilegalnih migrantih kot o vzroku za požar pod Socerbom smo se obrnili tudi na RTV Slovenija in prosili za pojasnilo, ali drži, da so o tem sprva poročali, kasneje pa ne več in v kolikor to drži, zakaj so se odločili tako? Odgovora do tega trenutka še nismo prejeli.

Sara Kovač