fbpx

[Video] Takšen izpad si je privoščil Sašo Hribar na seji Programskega sveta RTVS

Programski svetnik RTVS Sašo Hribar (Foto: STA)

Saj ni res, pa je. Programski svet RTV Slovenija je postal to, kar je bil parlament v prejšnjem sklicu. Ko levičarjem nekaj ni všeč, se pričnejo prepirati, motiti razpravljalce in se celo odločijo, da zapustijo sejo. V skladu s tem se je namreč na včerajšnji seji sveta obnašal novinar, radijski voditelj in komik Sašo Hribar.

Programski svet RTV Slovenije je v četrtek obravnaval predlog generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha za predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja televizije za oba prijavljena kandidata Patrika Grebla in Uroša Urbanijo. Slednji je tudi dobil soglasje.

Levosučni humorist in tudi programski svetnik Sašo Hribar, ki v svetu predstavlja predstavnika zaposlenih, pa je spomnil na ukinitev številnih uveljavljenih oddaj v zadnjem času in uvedbo novih. Na vprašanje o tem je Urbanija dejal, da je zagovornik evolucijskih in ne radikalnih sprememb. “Treba se je držati zastavljenih smernic, spreminjati pa tam, kjer bi stvari lahko delovale bolje,” je dejal.

Zadeva pa se je zapletla, potem ko je tudi svetnik Gregor Drnovšek govoril prek odrejenega časa, ki mu pripada, in mu je predsednik Programskega sveta RTVS Peter Gregorčič odvzel besedo. Takrat se je oglasil še svetnik Hribar z repliko, ki pa je ni več imel. Ker je motil razpravo tudi med govorom generalnega direktorja in zganjal hrup ter govoril nekaj o pravnih sredstvih, ga je Gregorčič pozval, naj zapusti sejo.

Iz vrst Golobove vlade je mogoče znova poslušati levičarske visokoleteče krilatice o krvavi potrebi po “depolitizaciji” javne RTVS, o nuji po preprečevanju vmešavanja politike v delovanje javnega servisa in kazanje s prstom na “pretekli dve leti” ter o nujnosti “preprečevanja težko popravljivih posledic”. Obnašanje zaposlenih na javni RTVS pa vedno bolj kaže, da se očitno ti sploh ne zavedajo, da so tam zaradi nas in ne obratno.

E-Maribor