fbpx

[Video] V Slovenijo prispela nova ameriška veleposlanica in mati sedmih otrok Lynda Blanchard! Dobrodošli!

Foto: Fb

Iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani so včeraj sporočili, da je v Slovenijo že prispela nova ameriška veleposlanica Lynda Blanchard! Kot so zapisali, je ponosna, da bo zastopala ZDA v Sloveniji, obenem pa se tudi zelo veseli spoznavanja slovenske kulture in legendarne gostoljubnosti Slovencev.

Nova ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard se je predstavila tudi v predstavitvenem videoposnetku, v katerem uvodoma poudari, da ji je v čast, da bo opravljala naloge veleposlanice Združenih držav Amerike v Sloveniji. “To je zame izjemna priložnost tako na poklicni kot osebni ravni. Medtem ko sem gradila uspešno podjetje in vzgojila sedem otrok v Alabami, me je vedno gnala želja po preseganju naših meja, da bi delili ideje in navdih, obenem pa pomagali drugim,” pove o sebi.

S humanitarnim delom družina Blanchardove olajšala dostop do izobraževanja tisočim otrokom
V nadaljevanju Blanchardova izpostavi, da je fundacija, ki jo je ustanovila njena družina, izboljšala dostop do izobraževanja tisočim otrokom in pomagala pri boju proti revščini po svetu. O Sloveniji je povedala: “Ker sem strastno zavezana človekoljubnemu delu, sem ponosna, da zastopam ZDA v Sloveniji, državi z neomajnim spoštovanjem človekovih pravic in demokratičnih vrednot.”

Kot podjetnica si bo Blanchardova prizadevala okrepiti gospodarske in trgovinske vezi med ZDA in Slovenijo
“Kot podjetnica si želim okrepiti naše gospodarske in trgovinske vezi, da bi več ameriških podjetij poslovalo v Sloveniji in obratno. Ponosna sem na ameriške inovacije, veliko sem slišala o slovenski iznajdljivosti in prepričana sem, da ni meja, kaj vse lahko dosežemo skupaj. Z otroki komaj čakamo, da začnemo raziskovati vse od bistrega Jadrana, preko žuborečih rek, do mogočnega vrha Triglava in še več,” je Blanchardova v predstavitvenem videoposnetku za konec povedala o svojih namenih v Sloveniji in dodala, da se veseli spoznavanja naše kulture in legendarne gostoljubnosti.

Rok Krajnc