Nove razsežnosti afere makedonskih socialistov: Obupani Boki 13 zahteva premestitev na psihiatrijo, sicer bo predal dokaze proti pokvarjenemu Zaevu!

Zoran Zaev in Boki 13 (Foto: Instagram)

Makedonska izsiljevalska afera še vedno pretresa Balkan, Boki 13, ki je v priporu zaradi prejema denarja od tajkuna Kamčeva, kjer vsakodnevno prejema injekcije s pomirjevali, zdaj Zaevu grozi, da bo razkril trdne dokaze proti njemu, če ga v roku treh dni ne premestijo na psihiatrijo. Pri tem na dan prihajajo nove podrobnosti njegovega življenja, užival je namreč v razkošnem življenjskem slogu, njegovo premoženje, vključno z luksuznim stanovanjem, kjer ga je obiskovala posebna tožilka Janeva, pa ni vzbudilo pozornosti oblasti, čeprav nima nikakršne izobrazbe niti nima bančnega računa. Afera dobiva tudi mednarodne razsežnosti, več sto tisoč izsiljenega denarja naj bi se namreč prelilo v Srbijo, kjer naj bi nekateri vidni opozicijski politiki ta sredstva uporabili za škodovanje predsedniku Vučiću. Morda bo več stvari jasnih v torek, ko bo zaslišana posebna tožilka Janeva, makedonski predsednik Pendarovski pa je že omenil možnost, da bi afera lahko pod vprašaj postavila datum začetka pogajanj glede vstopa Makedonije v EU.

Makedonski televizijski voditelj Bojan Jovanovski, bolj znan kot Boki 13, ki se je znašel v priporu zaradi vpletenosti v večmilijonsko izsiljevanje in korupcijo, je v zaporu vse bolj obupan. Že več tednov prek odvetnikov in sodelavcev iz pripora pošilja grožnje pokvarjenemu makedonskemu predsedniku vlade Zoranu Zaevu, da naj uredi njegovo izpustitev, sicer bo predal dokaze v njegovo vpletenost v omenjeno afero in druga kazniva dejanja. Zaev naj bi skupaj z nekdanjim kosovskim premierjem Ramušem Haradinajem tihotapil srbsko blago na Kosovo, kjer so za uvoz iz Srbije uvedli 100-odstotne carine, vpleten pa bi lahko bil tudi v trgovino z orožjem.

Če Bokija 13 v roku treh dni iz pripora ne premestijo na psihiatrijo, bo razkril dokaze proti Zaevu
A ker je afera postala prevelika in je že pretresla celoten Balkan, Zaev tega ne more urediti, Boki 13, ki je od tajkuna Jordana Kamčeva prejel denar, ki naj bi ga domnevno nameraval predati posebni tožilki Katici Janevi, pa je zdaj v zaporu vsakodnevno deležen nujne medicinske pomoči. Kot poroča Kurir, ekipa nujne medicinske pomoči Bokija 13 vsakodnevno obišče v skopskem zaporu Šutka, kjer prejema injekcije s pomirjevali, a ta mu ne pomagajo, saj naj bi se še vedno nenehno pritoževal. V zadnjih dneh je tako makedonskemu državnemu vrhu namenil še eno grozeče sporočilo. Zagrozil je namreč, da bo razkril trdne dokaze proti Zaevu in njegovim sodelavcem glede njihove vpletenosti v večmilijonsko korupcijo, če ga ne premestijo iz pripora v psihiatrično kliniko, kot rok pa jim je postavil 3 dni.

Zoran Zaev in Boki 13 (Foto: posnetek zaslona)

Boki 13, ki nima nikakršne izobrazbe in nima bančnega računa, je na prostosti živel na veliki nogi v luksuznem stanovanju
K slabemu počutju Bokija 13 v priporu prav gotovo pripomore tudi izguba življenjskega sloga, v kakršnem je užival na prostosti. Mediji poročajo o njegovem velikem in luksuznem stanovanju v elitnem kompleksu na Volkovem, kjer ga je obiskovala tudi posebna tožilka Janeva, ki bo v torek oblastem pojasnjevala svojo vlogo v aferi. Pri vsem tem bode v oči, da Boki 13 ni zaključil nobene šole in posledično nima poklica, prav tako pa nima bančnega računa. Pri tem se Makedonci sprašujejo, kako je možno, da njegov življenjski slog in premoženje nista vzbudila pozornosti makedonskih pristojnih organov. Tega Boki 13 niti ni skrival, ob fotografiji, na kateri je poziral v svoji dnevni sobi, je na primer zapisal: “Slog pokaže vaš karakter… Za dober slog ne potrebujete denarja, pač pa znanje in odnos.”

Pred aretacijo je Boki 13 vzbujal pozornost tudi s svojim bizarnim slogom oblačenja. (Foto: Facebook)

Več sto tisoč evrov podkupnine naj bi se prelilo v Srbijo, kjer so denar uporabili za škodovanje Vučiću
Kot je za Kurir navedel zanesljiv vir, naj bi denar iz izsiljevalske afere končal pri nekaterih izmed svetovalcev pokvarjenega Zaeva. Med njimi so tudi nekdanji srbski zunanji minister Vuk Jeremić, ki je v zadnjem času opravil več poti v Skopje, plačeval pa naj bi tudi vidnega srbskega politika Boška Obradovića, nekdanjega beograjskega župana Dragana Đilasa. Na sestankih v Skopju naj bi bil prisoten tudi nekdanji predsednik zaječarskega mestnega sveta Saša Mirković, glavni akter Zaevove srbske naveze pa naj bi bil Zoran Bašanović, ki naj bi bil zadolžen za prenos gotovine iz Makedonije v Srbijo, šlo pa naj bi za več sto tisoč evrov. Da so navedbe vira verodostojne, je potrdil tudi generalni sekretar stranke Glas za Makedonijo Ljupčo Palevski: “Od tod se je financiralo vse v škodo srbskega predsednika Aleksandra Vučića. To je sigurno. Od tega izsiljevanja so se organizirane srbske strukture dobro okoristile. Ve se, da je Dragan Đilas večkrat obiskal Zorana Zaeva, njegov glavni interes pa je bil, jasno, denar. To ni interes le Đilasa, pač pa celotne srbske opozicije, od Jeremića do Boška Obradovića, ki jih ne druži nobena politična ideologija razen ekonomskih interesov. Več kot jasna je vloga Bašanovića, vse jih je povezal vpliv in denar.”

Vuk Jeremić, Dragan Đilas in Boško Obradović (Foto: Facebook)

Posebna tožilka Janeva se je znašla na drugi strani, v torek bo zaslišana
Posebna tožilka Janeva, ki je po izbruhu afere že odstopila s svojega mesta, a delo opravlja, dokler Zaev ne najde zamenjave, se bo zdaj znašla na drugi strani kot običajno. V zvezi z afero je bila pozvana na zaslišanje s strani skopskega tožilstva. Zaslišanje glede njene vpletenosti v afero bo potekalo v torek, kot navaja Kurir, pa je prav ona edina lahko odobrila izpustitev tajkuna Kamčeva. Ta se je namreč nahajal v hišnem priporu, malo po predaji 1,5 milijona evrov gotovine v torbi znamke Louis Vuitton Bokiju 13, kot je ujela tudi kamera, pa je bil pripor odpravljen. Kamčeva so preiskovali zaradi pranja denarja, na začetku pa so Boki 13 in kompanija Kamčeva izsiljevali za kar 8 milijonov evrov. Njen glas se sliši na nekaterih zvočnih posnetkih, a Janeva je do zdaj zanikala svojo vpletenost v afero.

Boki 13 in Katica Janeva (Foto: posnetek zaslona)

Od Zaeva se je že distanciral predsednik Pendarovski
Da je situacija v Makedoniji res napeta, priča tudi homofobni izpad, ki ga je prejšnji teden doživel Zaev, ki so mu več kot očitno popustili živci. Na vprašanja novinarjev glede groženj, ki jih je deležen s strani Bokija 13, je namreč odgovoril: “Vsekakor ne bom dovolil, da mi nekateri kriminalci, en nečimrn novinar in, naj mi oprosti LGBT-skupnost, en ‘peder’ zrušijo vlado!” Na vse dogajanje se je po poročanju Kurirja odzval tudi makedonski predsednik Stevo Pendarovski, sicer strankarski kolega Zaeva, ki pa se je od njega že distanciral. Izrazil je razočaranje nad “mega afero”, ki lahko pod vprašaj postavi datum začetka pogajanj glede vstopa Makedonije v Evropsko unijo. Komentiral je tudi Zaevovo izjavo: “Izjava je neprimerna in v njej je uporabil besede, ki lahko užalijo različne skupine državljanov, in glede tega je dobro, da se je Zaev isti dan opravičil užaljenim.” Kot je še povedal, bi morali v resni demokraciji biti politiki vzor državljanom.

Rok Krajnc

 • Jan Kovalski

  Janeva, Joveva, …

 • Janez Kepic-Kern

  PRILIKA O SEJALCU PRAVI:
  “NEKAJ ZRNJA – PADE NA KAMEN, NEKAJ V TRNJE, NEKAJ – V PLODNO ZEMLJO”

  ŠE TOLE.
  Za dober začetek dneva.

  NE DOLGO NAZAJ
  je sopdnja – luštna in bistra
  “DAMICELLA”
  =GOSPODIČNA – S KORZIKE
  prava umetnica BATTISTA ACQUAVIVA – s Korzike
  vsemu svetu in tudi nam Slovencem – sporočila
  eno pomembno, staro – modrost, ki naj ji prisluhnejo zlasti – “žal naši” ex KP, ZK-JI.
  UMETELNO
  JE ZAŠELA- “DAVIDV PSAM” – iz STAREGA VEKA
  IN
  Z NJIM SPOROČILA VSEM, DA TISTI, KI SE SILI – NA OBČAST, ZA VČADARJEŽA
  MORA
  BITI – OD LJUDI SPOŠTOVAN IN TUDI
  OD
  “BOGA – POTRJEN” Znani David iz STARE ZAVEZE – JE BIL
  OD
  BOGA POTRJEN, KOT PRIMEREN ZA VLADARJA,

  NI,
  NIKAKOR NI DOVOLJ,
  DA NEKDO – LE HOČE BITI – VLADAR,
  TUDI – “BOG” GA MORA – “POTRDITI”

  KER JE NEDVOMNO BIL – ZELO POGUMEN, SAJ SE JE SPOPADEL Z VELIKANOM GOLIATOM
  IN
  GA S SVOJO – BISTROUMNOSTJO IN SPRETNOSTJO – PREMAGAL.
  BIL PA JE
  DAVID TUDI SPLOŠNO PRIZNAN KOT IZJEMNO RAZUMEN,
  BLAGOHOTEN, IZJEMNO RAZUMEN – ČLOVEK.
  NO
  IN
  ZAATO, GA JE – BOG – POTRDIL ZA – VLADARJA. L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM
  TO ŠE DANES – SPOROČA – NAM VSEM.

  enkratna BATTISTA ACQUAVIVA S KORZIKE.

 • FORT WORTH

  Arsenović, Boki13, Jankovic, Makarovic, Slapsak, Kordis…
  Pa, kdo podpira te invalide ??

 • xtc

  Razpisat volitve,kriminalce,koruptneže in Homiče,ki ne morejo dokazati premoženja pa v arest.
  No tile Balkanci se še le učijo SLO uglajenosti poodobnih.

 • Dada

  Opa, nekaj manjka. Zadnjič ste “namakali” Tanjo Fajon, zakaj ste to izpustili.
  Če pljuvate, potem bodite dosledni. Nima veze, če nima nič s tem, važno je, da nekoga valjate v blatu. Saj to je namen tega medija, ali ne.

  • Franc Šink

   Ni homoseksualka. Je ljubiteljica moških afriškega porekla.

 • Janez Kepic-Kern

  POLITIKA – JE POMEMBNA,
  ŠE BOLJ POMEMBNA JE PA PRAVA, VSE ŽIVLJENJE TRAJAJOČA
  LJUBEZEN
  MED NEPOKVARJENIM FANTOM-MOŠKIM
  IN MED
  ENAKO – NEPOKVARJENIM – DEKLETOM-ŽENSKO.LE
  IZ TAKE
  PRAVE LJUBEZNI – NASTAJAJO – LEPE, NORMALNE DRUŽINE
  IN
  TUDI – NARODA – NI BREZ PRAVIH LJUBEZNI
  IN
  TAKIH LEPIH DRUŽIN.
  Tudi to
  nam s Korzike – sporoča – enkratna “damicella=gospodična BATTISTA ACQUAVIVA.

  Ponarodela pesem
  s Korzike.
  “BEATA FUNTANELLA=BLAGOSLOVLJENA, POSVEČENA FONTANA”
  MOJ
  POIZKUS
  PREVODA V SLOVENŠČINO.
  POJE SE BESEDE – “SONORNO”, ZVENEČE, GLASNO, POVZDIGNJENO

  POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA – FONTANA
  “BEATA FUNTANELLA”

  Nisem iskal sreče, niti usode, prihodnosti,

  le šel sem na pot iskati – svežo, osvežilno vodo.

  S senco lune, ki me je spremljala,
  kot spremstvo.

  V roki sem nosil moj mali vrč,
  ko sem te srečal – na poti.
  S tvojim kotličkom na glavi
  – kot vedno.
  VI, GOSPODIČNA – NISTE VIDELI – SONCA,
  A
  IMATE TAKO OČARUJOČ NASMEH,
  NAENKRAT
  SE MI ZDITE – KOT ZVEZDA
  ki zna voditi zaljubljene k znamenju spomina,
  BIL SEM ZALJUBLJEN OD TEGA VIRA, TE FONTANE.

  TI SI ZAME POPOLNA, BRILJANTNA ZVEZDA,
  POSTALA SI MOJA
  PRVA LJUBEZEN.
  ZDAJ NI VEČ NE VRČKA NE KOTLIČKA,
  AMPAK MOJE SRCE BIJE VEDNO – LE ZA TE,
  le ZA TEBE.

  FONTANA PRI SV. PETRU JE – BLAGOSLOVLJENA.
  S SVOJO OD SONCA NESPARJENO – SVEŽO VODO.

  Tako nekako – gre besedilo. Zasilen prevod L.r. JANEZ kEPIC kERN KOMENDA
  P.S
  NA KORZIKI
  VSI, KOT ENO “SVETO” PESEM POJEJO
  “BEATO FUNTANELLO”

 • Antonius

  Makedonija izpolnjuje vse pogoje za sprejem med države evropske unije, kjer ni politične korupcije nič manj kot v sami Makedoniji.
  Sorosov denar vendar ni denar, ki je namenjen človekoljubju, ampak denar naložen v podkupovanje za zahtevane odločitve evropskega parlamenta in njegov/njihov politični vpliv.
  Ob početju Sorosa, Merklove in Macrona je makedonska afera zgolj težava na Balkan vezanih lokalnih razsežnosti.
  Da en homič za jaca drži celo makedonsko vlado je tragikomedija Sorosa, Merklove in Macrona. Oni so si namreč najbolj prizadevali, da je bil za predsednika makedonske vlade izvoljen kriminalec Zaev s pedrom obešenim na svojih jajcih.

 • Franc Šink

  To so navadne zbrke med homoseksualci ki so zgoraj omenjeni.

 • antimur

  Kriminalec Zaev je proti pokvarjenki Fajonki angelček, on deluje v svoji domovini, resda po navodilih Sorosa, Merkelce, Macrona in ostale evropske levofašistične golazni, ta hudobnica Fajonka pa mešetari v tujih državah proti domovini Sloveniji, ki jo je že zdavnaj zavrgla, takšno dejanje pa zahteva kazen najvišjega razreda.

 • Artur

  Mater kakšne pederske poze in faca te bokijeve trinajstice.

 • Gregor Kastelec

  pederajsl