fbpx

[Video] Vodja urgence UKC Maribor poziva na pomoč: Bojim se, da vstopamo v scenarij Bergamo

Gregor Prosen, vodja urgence UKC Maribor (Foto: Printscreen)

Na spletnem portalu Lokalec.si so objavili, da je pritisk na bolnišnice je vse večji. Zdravstveni delavci so vidno izčrpani in se borijo z zadnjimi atomi moči. Kadra je premalo. Že v normalnih razmerah je bilo delo ponekod precej težavo, zaposleni so bili obremenjeni, danes je situacija neprimerljiva.

V UKC Maribor se čuti se strah, so zapisali na omenjenem portalu. Vlada namreč huda stiska zaposlenih, ki več ne vidijo rešitve. Skrbi jih, da ne bi zmogli pomagati vsem.

Rešitve več ni
Za BK TV je vodja urgence UKC Maribor Gregorjem Prosenom dejal, da v takšni situaciji še niso bili. “Naval pacientov je takšen, kot še ni bil nikoli. Kmalu bodo začele padati prve žrtve. To je meja, kjer stvari postanejo absolutno nevarne. Se bojim, da vstopamo v scenarij Bergamo. Moramo priznati, da so vse rokavice padle: kdorkoli zna pisati, nositi, risati, je dobrodošel, vse smo uporabili,” je med drugim zatrdil.

Prosen več ne vidi rešitve. Poziva družbo, da se zresni! Študentje in drugi šolajoči so bolj ali manj že vključeni, zato ni pričakovati več osebja in nekih rešitev več ne vidi. “Ne vem, če se še da kaj, sedaj se samo še gasi eksplozija, ki je vsak dan večja.”

Jasno je, da bo oskrba na nižjem nivoju, saj je rok za delo premalo. Zato na tem mestu v UKC Maribor pozivajo, da upoštevate ukrepe in bodite prihodnje tedne še dodatno previdni, tako v prometu kot tudi pri dodatnih aktivnostih.

Spodnje Podravje