[Video] Vodja urgence UKC Maribor poziva na pomoč: Bojim se, da vstopamo v scenarij Bergamo

Datum:

Na spletnem portalu Lokalec.si so objavili, da je pritisk na bolnišnice je vse večji. Zdravstveni delavci so vidno izčrpani in se borijo z zadnjimi atomi moči. Kadra je premalo. Že v normalnih razmerah je bilo delo ponekod precej težavo, zaposleni so bili obremenjeni, danes je situacija neprimerljiva.

V UKC Maribor se čuti se strah, so zapisali na omenjenem portalu. Vlada namreč huda stiska zaposlenih, ki več ne vidijo rešitve. Skrbi jih, da ne bi zmogli pomagati vsem.

Rešitve več ni
Za BK TV je vodja urgence UKC Maribor Gregorjem Prosenom dejal, da v takšni situaciji še niso bili. “Naval pacientov je takšen, kot še ni bil nikoli. Kmalu bodo začele padati prve žrtve. To je meja, kjer stvari postanejo absolutno nevarne. Se bojim, da vstopamo v scenarij Bergamo. Moramo priznati, da so vse rokavice padle: kdorkoli zna pisati, nositi, risati, je dobrodošel, vse smo uporabili,” je med drugim zatrdil.

Prosen več ne vidi rešitve. Poziva družbo, da se zresni! Študentje in drugi šolajoči so bolj ali manj že vključeni, zato ni pričakovati več osebja in nekih rešitev več ne vidi. “Ne vem, če se še da kaj, sedaj se samo še gasi eksplozija, ki je vsak dan večja.”

Jasno je, da bo oskrba na nižjem nivoju, saj je rok za delo premalo. Zato na tem mestu v UKC Maribor pozivajo, da upoštevate ukrepe in bodite prihodnje tedne še dodatno previdni, tako v prometu kot tudi pri dodatnih aktivnostih.

Spodnje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...

Kako se prav napiše – levičar?

Vsak dan lahko le zadržujemo dih in čakamo, kaj...