Vremenoslovci napovedujejo lep silvestrski večer, v novem letu pa nas čaka hladnejše obdobje …

Foto: epa

Tiste, ki bodo silvestrovali na prostem, opolnoči čakajo temperature okrog nič stopinj Celzija, nekoliko topleje bo na Obali. V večjem delu države bo oblačno in ne bo megle, zato se bodo ognjemeti dokaj dobro videli, pričakovati pa je rahel dež ali snežinke. Po novem letu bodo temperature bolj zimske, za pravo zimo pa bo manjkala še snežna odeja.

Kot je za STA pojasnil dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje (Arso) Blaž Šter, danes ponoči, ko bomo vstopili v novo leto, ne bo prehladno, ker se bo pooblačilo. Popoldne se bo oblačnost še nekoliko zgostila, tako da bodo temperature opolnoči okrog nič stopinj Celzija, proti jutru pa se bodo za kakšno stopinje spustile.

Po Šterovih navedbah bo vsaj v večjem delu Slovenije ponoči po nižinah oblačno, kar pomeni, da ne bo nastala megla, zato se bodo ognjemeti dokaj dobro videli. “Če pa boste silvestrovali kje višje, pa bo lahko tudi megleno,” je dodal. Spodnji rob oblačnosti bo po njegovih besedah okoli 700 oziroma 800 metri nad morjem. Kaže, da bo iz te nizke oblačnosti lahko sprva rahlo deževalo, nato pa tudi snežilo, vendar bodo količine majhne. Na Obali bo oblakov manj, tako da bo morda tudi nekaj jasnine, temperature pa bodo nekoliko višje, in sicer okoli štiri oziroma pet stopinj Celzija, je pojasnil Šter. Po njegovih besedah bo zapihala šibka burja, vendar veter ne bo premočan in ne bo povzročal kakšnih posebnih nevšečnosti.

Na Bledu bodo tako pripravili posebno svetlobno kuliso, ki bo jezersko skledo osvetljevala od 20. ure, svoj vrhunec pa dosegla prav ob prehodu iz starega v novo leto. V Kranju pa bodo Slovenski trg, na katerem bo silvestrovanje, namesto ognjemeta preplavili konfeti. V Ljubljani, kjer bo nebo opolnoči razsvetlil petminutni ognjemet z gradu, v primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra pa so napovedali zvočni ognjemet z nizkoletečimi raketami, pa so poudarili, da so izstrelki ognjemeta sestavljeni izključno iz papirja oziroma razgradljivih materialov in ne vsebujejo nobene plastike.

V sredo pričakovati ohladitev, na snežno odejo bo treba še počakati
Po njegovih napovedih bo sicer zagotovo manj onesnažen zrak v prihodnjih dneh, ker bo zlasti v sredo in četrtek vetrovno in bo zrak zagotovo bolj čist. Za torek kaže, da bo najprej bolj oblačen, potem se bo počasi razjasnilo, vendar ne na Primorskem, tam se bo zadrževala nizka oblačnost. Temperature bodo še dokaj visoke za ta čas, najvišje dnevne bodo nekje okoli 5 stopinj Celzija. V sredo pa je pričakovati ohladitev, sprva lahko tudi v noči na sredo pade kakšna kaplja dežja, vendar bo teh padavin malo, potem pa bo čez dan zapihal okrepljen severni veter, je napovedal Šter.

Po njegovih besedah se bo že v sredo nekoliko ohladilo, večjo ohladitev pa je pričakovati v četrtek, ko bodo temperature tudi čez dan le kakšno stopinjo nad ničlo oziroma okoli ničle, v nekoliko višjih legah pa bodo ves dan ostale pod lediščem. Obenem bodo popoldne lahko nastale tudi kratkotrajne snežne plohe, vendar padavin ne bo toliko, da bi imeli snežno odejo. Kot je dejal Šter, ne kaže, da bi se nato kaj hitro ogrelo, tako da bodo jutranje temperature od minus 10 do minus 5 stopinj Celzija, čez dan pa okoli ledišča. Brez snega težko rečemo, da je prava zima, bo pa zagotovo hladneje, tako da bo vsaj občutek bolj zimski, je še dodal vremenoslovec.

C. Š.

 • Baza Trzisce

  Nova24tv…..portalu 24 ur sem želel voščiti novo leto,sicer tujem jeziku,vendar so moj komentar izbrisaliسنة جديدة سعيدة. Pa čeprav očitno podpirajo migrante vključno z našimi velikimi voditelji….Slovence pa klinc jih gleda…..a lahko vi posredujete vosčilo portalu 24 ur…vam pa vse dobro v letu 2019

  • cosmosjasnovidec

   Hja kdo ti je pa kriv,da obiskuješ tisti manipulacijski komunajzerski portal kateri je namenjen le še čefutarjem ter levuharjem kateri potrjujejo tisto kar zahojenci tam pišejo.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Baza Trzisce

    joj pa ne smeš tako govorit,to pa ni lepo od tebe reče,se urinam :)

 • Beličič

  Jebo vam pas mater za Staro in srečno v Novo leto! https://www.youtube.com/watch?v=xyzdY2i2xvI

 • etrusk

  Zakaj se na Novitv24 ne da več brati komentarje

  • Jovo Jamnica Demo

   Zato, ker bo Nova24 prišla z Novim letom pod okrilje ARSO.

  • MižekFiga

   Zakaj bi jih samo komentiral? Ustvarjaj jih !!!

 • MižekFiga

  Prijateljem EU in Slovenije, SREČNO 2019 !!!

  • Beličič

   Amerikancem pa prst iz riti in sokolov pogled!

   • Beličič

    Putin reko!

 • cosmosjasnovidec

  Portal kjer je komentiranje onemogočeno ne more obstati je pa na žalost tudi dokaz,da je podlegel levaškim komunajzerskim medijem na drugo stran mi pa deluje kot,da je bil namenjen pridobivanjem volilcev sedaj ko pa so volitve mimo je pa komentiranje blokirano a ni pomembno saj je v današnjem času,ko prevladuje komunajzerstvo ter levuharstvo to normalna zadeva.

  Želim obiskovalcem portala veliko sreče v Novem letu 2019 katera bo vsem še kako potrebna za čas kakršen je predviden v tem letu tudi levakom ter čefutarjem.
  Vsem skupaj tudi pozdrav,ker se očitno zaradi blokad komentarjev več ne bomo slišali niti imeli možnost zmerjanja niti prerekanja.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Nšo-či

   Vse dobro

   • cosmosjasnovidec

    Enako.

    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • Nata

   Lepo si napisal. Škoda. Bili smo kar dobra družba.
   Ampak na koncu se je le izkazalo, kam pes taco moli. . .
   Tudi tebi ( malo pozno, saj sem te čisto ” zgrešila ” ) SReČNO !!

 • Sprašuje

  Zakwa pa ne mormo skor nikjer kumenterat???

  • Beličič

   Ker vstopamo v Novo leto kot čisti Ljudje!Vse posrano ne more biti!

 • Miro

  vesele praznike

  • Beličič

   Malo še je do Božiča!

 • Beličič

  Naporni ste kot Svinja majka rodilja!Rad vas imam ,samo napredka pa ni!

 • tomnidari

  Komentiranje ukenjeno? OK, saj beremo lahko tudi, drugje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!