fbpx

Vse je na družabnih omrežjih: Razkrita identiteta pijanih kranjskih policistov, ki jih je vozila mladoletnica!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Na Policijski upravi Kranj so uvedli notranjevarnostni postopek in druge ukrepe zoper tri policiste, ki so v začetku julija med nočno izmeno v svojem vozilu prevažali mladoletnico, z njo popivali in ji med drugim nekaj časa tudi prepustili volan policijskega vozila. Dekle je nočno veseljačenje snemalo in objavilo na družabnih omrežjih.

Kot danes razkrivajo slovenski mediji, so v noči na 11. julij trije policisti v patrulji v Kranju, 28-letni policist Ž. V. kot vodja, 33-letni policist N. B. in 20-letni M. M., sicer zaposlen v policiji, a še brez policijskih pooblastil, na pobudo slednjega vzeli s seboj na vožnjo mladoletnico. Ta se je z njimi v policijskem kombiju vozila vse do 5.30 zjutraj. V tem času je bila priča policijski obravnavi naključnega pešca, ko je patrulja voznika avtomobila ustavljala z modrimi lučmi, lahko je tudi slišala vse, kar se je dogajalo po policijski zvezi.

Dekle je dogajanje v policijskem vozilu snemalo in objavilo na družabnem omrežju Instagram. S posnetkov izhaja, da se je v službenem vozilu tisto noč lahko kadilo in pilo alkohol. Zaupali so ji celo vožnjo policijskega vozila.

Posnetke posredoval policist
Za te objave je izvedel neki policist, ki je Policijski upravi (PU) Kranj posredoval posnetke, pozneje jih je o tem obvestil še občan. V policiji so nemudoma preverili pristnost posnetkov. Ko se je izkazalo, da so video in fotografije avtentični, se je začela preiskava. Časnik navaja, da je vodja patrulje, ko je izvedel za preiskavo, od mladoletnice preko SMS-sporočil zahteval izbris objav na Instagramu.

Mladoletnica je v pogovoru s policisti, ki so dogodek začeli preiskovati, potrdila, da je policijski kombi vozila na avtocesti kakšne pol ure, vožnjo pa ji je zaupal vodja patrulje, 28-letni policist Ž. V. Njegov kolega, 33-letni N. B., pa naj bi ji priskrbel alkohol.

Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je med drugim razkrila tudi malomarnost policistov pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tiste noči. Policista s polnimi pooblastili v poročilu najmanj dvakrat nista pravilno navedla niti točnega kraja niti ure obravnav, ustvarila sta tudi lažno zgodbo o preizkusu alkoholiziranosti pri enem od udeležencev v prometu.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Na kranjski PU so poudarili, da so ravnanja policijske trojice “neprofesionalna, nesprejemljiva ter v nasprotju s strokovnostjo in zakonitostjo policijskega dela, pomenijo pa tudi zelo grob poseg v organizacijsko integriteto, ki se na vseh korakih zavzema za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel, ki veljajo v policiji”. Pojasnili so še, da so takoj ob pridobitvi informacije o domnevnih nepravilnostih uvedli notranjevarnostni postopek in sprejeli določene ukrepe, ki se še izvajajo.

Postopki zoper policiste še niso končani. Trojici v povezavi z delom v policiji ne očitajo le hujših kršitev obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja, pač pa tudi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj, so še pojasnili na policiji.

Škandal24.si