Vse stranke podprle koalicijsko pogodbo in odločitev za vstop v novo koalicijo!

Sveti strank SDS, SMC, NSi in DeSUS so danes potrdili koalicijsko pogodbo in pristop k novi koaliciji.

Danes so sveti strank SDS, SMC, NSi in DeSUS potrdili koalicijsko pogodbo in tako sprejeli ključne zaveze za oblikovanje nove koalicije Za Slovenijo.

Kot je zvečer v izjavi za medije povedal predsednik sveta SDS Anže Logar, se je tako zaključila prva etapa v tritedenskem pogajalskem procesu za sestavo nove vlade.

SDS soglasno podprl vstop v koalicijo
Pogajanja so bila zahtevna, koalicijski partnerji so bili korektni, bili so težki pogajalci. Na koncu smo se uspeli uskladiti v temeljnih ključnih izhodiščih, s katerimi želimo Sloveniji povrniti zagon in razvojni cikel obrniti navzgor,” je dejal Logar in se ob tem zahvalil vsem, “ki so izkazali pripravljenost za pogovore za dobro Slovenije“. Večkrat je ponovil, da SDS zanima samo večinska vlada in da so pripravljeni delati samo s polnimi pooblastili in opolnomočeni za večinsko sprejemanje ukrepov, ki so potrebni za Slovenijo. “Glede na pat pozicijo vlade v odhajanju si želimo, da čim prej pride do glasovanja o mandatarju in o ministrski ekipi,” je še dejal.

Foto: Nova24TV

Kakšna bo ta ekipa, bo sicer po njegovih besedah odvisno od usklajevanj predsednikov strank. Povedal je še, da je bila odločitev sveta soglasna, in sicer je vstop SDS v koalicijo in koalicijsko pogodbo podprlo 219 prisotnih delegatov. Logar je dejal še, da bo to zgolj prvi korak k oblikovanju nove vlade. Čakata pa jih še dva ključna koraka: glasovanje o mandatarju v DZ, kjer računajo na bodoče koalicijske partnerje, da bodo podporo koaliciji tudi udejanjili. V nadaljevanju pa sledi še glasovanje o novi vladi.

SMC z zanesljivo politično podporo
Prav tako so člani sveta SMC danes podprli vstop v vlado pod vodstvom prvaka SDS Janeza Janše, so sporočili prek Twitterja. Poslanec Jani Möderndorfer je ob odhodu s seje pojasnil, da je edini glasoval proti. “Če se bodo postopki za imenovanje nove vlade odvili po pričakovanjih, se bomo vseh odprtih problemov lahko lotili kmalu in z zanesljivo politično podporo,” so v SMC še navedli na Twitterju.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je po seji povedal, da se s tem bližajo novi koaliciji, novi operativni in močni vladi. Po njegovi oceni je zmagal dialog in prevladal razum. “Izkazalo se je za utemeljeno, da predčasne volitve niso edini izhod iz politične krize, v kateri se nahajamo. Zmagal je dialog in prevladal razum,” pa je v izjavi novinarjem dejal Počivalšek. Slovenija po njegovem mnenju potrebuje operativno in zrelo vlado, ki bo kos izzivom, ki nas čakajo.

Poudaril pa je, da to ne bo koalicija ene stranke, ne bo koalicija enega predsednika, pač pa koalicija štirih strank, v katerih se bo delalo s konsenzom. To bo po njegovih navedbah vlada, za katero je na zadnjih volitvah glasovalo 47 odstotkov volivcev, ob čemer verjame, da bo taka vlada delala za koristi 100 odstotkov vseh, ki živimo v Sloveniji.

“V Sloveniji nas je premalo, da bi se delili na vsaki točki, kjer moramo skupaj spraviti potencial za napredek, nas je pa ravno dovolj za to, da bomo kos izzivom, ki jim moramo nasloviti v prihodnjem obdobju. SMC z vstopom v tako koalicijo ne bo zapustil svojih temeljev in prvin, ki jih je zagovarjal: Socialno, liberalno in trajnostno,” je zagotovil Počivalšek.

NSi bo prevzela tri ministrstva
Vstop Nove Slovenije v vlado Janeza Janše je podprl tudi svet NSi, je po seji sporočil Matej Tonin. Današnja razprava je po njegovih besedah pokazala, da je koalicijska pogodba sprejemljiva, ni pa optimalna za člane NSi. Podprlo jo je 56 od 88 članov sveta stranke. NSi pripadajo tri ministrstva, in sicer za obrambo, infrastrukturo in socialo. Po finančni teži so ministrstva, ki pripadejo NSi, na drugem, tretjem in četrtem mestu, je pojasnil predsednik NSi. Po njegovih besedah tako prevzemajo zelo zahtevne resorje, saj da se v stranki ne bojijo izzivov. “Prevzeli smo resorje, ki se jih je marsikdo izogibal, ker so težki, ampak mi v NSi v tem vidimo izziv,” je poudaril. To so tudi področja, ki lahko okrepijo strankino dosedanje vsebinsko delo.

Matej Tonin (Foto: STA)

V stranki so v koalicijski pogodbi sicer pričakovali bolj drzne poteze na področju zdravstva, kjer bi želeli bolj odločno postopanje v smeri odprave čakalnih vrst, da bodo uporabili vse razpoložljive kapacitete vse od začetka. “Eno so naše želje, drugo pa realne okoliščine ter usmeritve in programi naših koalicijskih partnerjev,” je dodal.

Kot je še dodal Tonin, si NSi prizadeva za debirokratizacijo in pospeševanje gospodarstva. Prepričan je, da lahko tako področje sociale kot področje infrastrukture bistveno prispevata k boljšemu poslovnemu okolju. Tudi na področjih varnosti in obrambe, na katerih je bila stranka vedno aktivna, si želijo “obrniti trende navzgor”.

Članstvo DeSUS z doseženim zadovoljno
Izvršni odbor in svet DeSUS sta danes potrdila predlog predsednice stranke Aleksandre Pivec o vstopu v vlado premierja Janeza Janše. Kot je v izjavi za medije dejala Pivčeva, je bilo članstvo z doseženim v pogovorih zadovoljno, zato so tudi dobili večinsko potrditev in mandat, da lahko pristopijo k podpisu koalicijske pogodbe. Na izvršnem odboru je bila odločitev podprta z 12 glasovi proti enemu, na svetu pa s 45 proti 5. Kot je poudarila predsednica Aleksandra Pivec, v DeSUS prisegajo na programske vsebine in na preseganje delitev in razdvajanj. “Mislim, da jih je v Sloveniji resnično bilo dovolj in da je čas, da se pogovarjamo o tem, da izpolnimo te vsebine,” je poudarila.

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Prav tako so v DeSUS zadovoljni s predvidenim kadrovskim razrezom v vladi. Še naprej bi predvidoma vodili ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v vodenje dobili še ministrstvo za zdravje ter tudi vladni urad za demografijo.

Rok Krajnc

 • Rožle

  Čestitke !!!
  Sedaj bo potrebno fino rokave zavihat….
  in odpravit nastalo škodo pred prejšne začasne vlade, prejšne začasne vlade in trenutne samo-izvoljene že tudi bivše, kot tudi začasne vlade…

  Pot bo težka ..

  • Vrhovni sodnik

   Ustav konje, to bo po naslednjih volitvah

  • zaslosds

   Najprej seepentinška in šiviljo nagnat,da ne bosta še naprej škodo delala Sloveniji.Kahla pa tako ni več nikjer.

   • Janez

    Kam pa potem hodi po pkačo, če ga ni več nikjer?

 • FORT WORTH

  OK
  Srecno v novo nastali koaliciji Za Slovenijo.
  Caka vas veliko dela.
  Zaj pa fprasanje :
  Kam se bo jutri Kucan zaleto ??

  Aja, SD pa Levica GOTOVI STE, JJ bo vlado sestavo !!

  • pupa

   Novi vladi svetujem, da najprej napolni bazen z vodo, da ne bo potrebno skakati v praznega.
   Sicer pa srečno in uspešno do konca mandata!!!!!!!!!!!!!!!!

   • zaslosds

    In še naprej.

  • zaslosds

   Kaj so srebrnega in njemu podobnim že pokopali,a danes ga bodo,pa še pustna sreda je.

   • Vera

    Danes je ” Pepelnica ” ne “pustna sreda ” , Jutri je ” mali fašenk”, to pomeni, da se tiste dobrote,ki so ostale od včerajšnjega pusta, pojedo. No tako je bilo nekoč,ko še po gospodinjstvih ni bilo ne hladilnikov, še manj zamrzovalnih skrinj.

 • sunday

  najnovejše – iz zanesljivih in zaupnih virov sem pravkar izvedel, da se v lublani še vedno išče žensko kolo temnejše barve, ki je pred dnevi izginilo, če kdo karkoli ve o njem naj to takoj sporoči na policijo, ki to kolo z vsemi močmi išče – nazadnje je bilo opaženo med sedežem lmš in murglami !!!

  • rrrrr

   ,, Kolo so ravnokar pretopili v v lepo, umetniško oblikovano in malce preveliko žaro” se nam je Iz Litostroja pravkar oglasila raziskovalna novinarka Evgenija Carl
   Na podlagi vseh dejstev je povsem sama prišla do zaključka, da je Litostroj v Šiški, Šiška v Ljubljani in ne v Polhovem Gradcu, kot kot jo je prepričevala urednica M. Šetinc Pašek, avtorica oddaje:,,Pokojnik s tridesetletno zamudo”.

   • zaslosds

    Ščetinarki so se še bolj povečale oke,hi,hi,naš JANEZ JO POZDRAVLJA.

 • Vrhovni sodnik

  Tako, kot sem napovedal, zdaj pa rokave zavihat in veselo na delo, vse čestitke četvorki.

  • Vladni komik

   Ne bom več skakal v bazen

   • piko8

    Prazen!

    • Rožle

     ,,, samo zraven bazena :)

  • Vsi politični sovražniki so se združili, debata teče o stolčkih in resorjih :) o programih niti besede….torej gre spet za koruptiven političen odziv, ki bo naredil več škode, kot koristi v Sloveniji :) ljudje pa ugibajo o programu in blodijo o ukrepih:) na nivoju severne koreje :) mimogrede….a pivčeva sedaj ni več kradla denarja za neko postransko delo ob ministrskem stolčku? a počiwawšek ni več kriminalno polastnilil tistih term al kaj so že prihvatiziral v svoj žep? a toninki binki ni več murgeljski škratek nagajavček? slabo družbo ima janez janša…..zelo slabo družbo javnosektorskih kriminalcev s katerimi hodi v politične španovije…..zelo slabo…..

   • zaslosds

    Več škode kot jo je naredil serpentinšek in njegovi priskledniki ne more bit.

 • Poštenjakar

  Pa je šla kanalizacija, men pa 10m

  • realnost

   Si mislil 10 procentov kajne.. Prav je tako, upam da boš moral vrniti vse nakradeno in videl kako živijo poštenjakarji..

  • zokispoki

   ++++++++++++++++++,dedededede !

  • zaslosds

   Zdaj boš moral kanalizacijo tvojo kanalizacijo postaviti v prvotno stanje.

 • Vrhovni sodnik

  Da se končno izgubimo dr. sekretarjev, Vukove, Darkness, murita itd………………

 • Unikatna

  Super!

 • piko8

  Srečno novi koaliciji za Slovenijo, veliko dela vas čaka!!
  Je pa tudi glavni pilot zelo sposoben in Slovenci mu zaupamo!!
  Živel Janez Janša!!!
  Bog živi Slovenijo!!!

 • rubec

  Ne vem odkod predrznost, da stranke od sds karkoli zahtevajo. Janšo bi morali prosit, da sploh prevzame to zavoženo državo. Če bi jaz bil janša bi to zahteval in kolikor sebe poznam, bi morali prosit na kolenih in to v direktnem prenosu pred kamerami. Potem bi pa vsak dan kazal ta posnetek.

  • aatiduj

   Pa sej ti nisi bil tak. Od kdaj tebi to, da bi se rad samo nastavljal ? :)

   • rubec

    Pri frizerju sem dal 35 €. Se ti ne zdi, da bi moral to lepoto deliti?

  • Rožle

   Jaz osebno bi takoj za Janšo volil ddr.mag. Rubca za predsednika stranke ..
   dr. Anže Logar pa bi zasedel 3. mesto

   • rubec

    Tega ne pozabim prijatelj Rožle. Danes imam tri ukrajinke na obisku. Najmlajši in najlepši posredujem tvoj kontakt. Z mano itak nikoli ni zadovoljna.

  • pajot

   Na koruzi,na koruzi klečat…porkasvet.

 • piko8

  U murglama pa nocoj nebodo spali!!
  Palček Smuk se bo celo noč pod posteljo sprehajav, Štefka bo pa župco kuhala!!!

  • Rožle

   Mislim, da se bo bolj kotalil pod posteljo gori in dol .. kot sprehajal …

   • zokispoki

    A se ni prasec zaletel ?!?

    • Rožle

     Ne, da se je zaletel .. Baje se je zaletaval v vse strani ..
     Samo vprašanje kam vse se je že danes zaletel? ..

     Po moje je že ves marogast ….

  • zaslosds

   Takoj mu penzijo zmanjšat na minimum,tudi makarovička naj sama plačuje dom

   • tomven

    Smrduharca makaronović raje crkne! Kar pa niti ni tako slabo.

  • zaslosds

   In tak ne prespan bo zajahal biciklu?Se bo spet kam zaletu

 • ojh

  Zdaj pa prvo Pivčeva penzjon stranka naredit revizijo pokojnin delavec z 40 leti dela dobi manj kot lenuh na socialki ukinit zaslužne in borčevske pokojnine ker teh ni več če pa je ne more bit mlajši od 90let.Ukinit razne nevladne organizacije in agencije ,ki so same sebi namenjene denar dat v demografski sklad ljudje se pa naj zaposlijo v industriji bo korist za državo.

  • mona lisa

   Podpišem..

  • da ne boš slučajno razočaran nad ravnanjem kvazi nove koalicije :) ker vidim da imaš nerealna pričakovanja v kombinaciji z absolutnim nerazumevanjem narave sistema FIAT denarja in gospodarstva :)

 • Olga101

  NSi ujeta na laži! Prehod NSi v “sredino” že pokazal protikrščanske zobe; najprej so se spravili nad zasebne šole, nato druge oklicali za lažnivce!

  • Rožle

   Original Olga ob tej uri že globoko spi .. tako da ..

   • pupa

    Lažna Olga101 ima posebno nalogo popljuvati vse koalicijske partnerje.

    • Rožle

     Vem jest to dobro …

  • pupa

   Lažna Olga101 je že vstala iz zimskega spanja

   1 comments 0 votes

 • Antonius

  160 centimetrski pičkus se je leta 2008 po Patriinem bumu uživaško šel vremenarja in oznanil v kamero kurbiš hiše, da danes ni modrega neba in rumenega sonca na nebu.
  Vladni koaliciji želim tvornega sodelovanja, pametnih odločitev in modrostnih ravnaj.
  Ne pričakujmo preveč in prehitro, ker vlada zagotovo ne bo izzvala prilik, da se Štrukljevim in vsej nevladni golazni prisesani na proračunsko korito kar takoj utrga.
  In še nekaj malega vsem nam v razmislek. Vlada bo potrebovala tudi našo *konkretno* podporo, če se bo tistim brez opcije javno utrgalo. Rit bo treba dvigniti in podporo na nogah prinesti pred parlament in vladne prostore.
  Nekaj vas sodeluje s komentarji na Novi, ki ste z menoj tri leta vztrajali. Prav bo, da se nam še ostali pridružite, če bo potreba nanesla.
  Naj SMC in Desus ob tej priliki dokažeta, da zmoreta in znata tudi brez navodil iz Murgl in, da si zaslužita na naslednjih volitvah ponovno zaupanje volivcev in nov parlamentarni mandat.
  Palce v mislih pokonci držim za Janševo vladno koalicijo.

  • drago

   Antonius, vaši komentarji so dobra popestritev portala, prej sem jih le bral, zdaj sem se pridružil.

   • Antonius

    Dragocene so besede podpore, ker meni in ostalim, ki sodelujejo, zagotovo osmišljajo ves vloženi trud.
    Dobrodošel med nami, sotrudniki.
    Spoštovani Drago, HVALA!

 • Olga101

  NSi v zadnjem času vleče številne bizarne poteze, kot je znano, pa v tej stranki nič ne gre mimo glavnega tajnika Roberta Ilca, ki velja za možgane stranke. Ta je znan po tem, da se dobro počuti v objemu Kučanovega tajkuna Janeza Škrabca, z njim in podobnimi podjetniki slovenske globoke države pa naj bi Ilc tudi poslovno sodeloval. Nadvse sumljivo je tudi njegovo delovanje v okviru NSi, pri kateri v nasprotju s statutom te stranke ni zaposlen, pač pa ji izstavlja račune. Kot smo že poročali, naj bi Ilc lobiral pri državnih podjetjih za financiranje društev, povezanih z njim ali drugimi ljudmi v stranki.

  Stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati v zadnjem času vleče vse bolj čudne poteze, v teku je namreč rebranding stranke v sredinsko stranke, mnogi pa so pri tem dobili občutek, da si s predstavljanjem kot edina normalna stranka domišljajo, da so kar nadsredinska stranka. Pri tem velja omeniti, da se v stranki prav nič ne zgodi mimo glavnega tajnika Roberta Ilca, ki velja za možgane stranke, na svojem položaju pa je že od leta 2008. Čeprav statut NSi določa, da glavni tajnik praviloma funkcijo opravlja poklicno in je v delovnem razmerju pri stranki, to za Ilca ne velja. Kot je navajal Škandal24, viri iz stranke pripovedujejo, da dejstvo, da Ilc stranki izstavlja račune in ni zaposlen, nekatere člane zelo moti. Ilc namreč velja za človeka številnih povezav, tudi poslovnih, nekateri pa se bojijo, da je del posla tudi trgovanje s političnim vplivom.

  • pupa

   Lažna Olga101

   Se je že zbudila iz zimskega spanja

   1 comments 0 votes

   • sunday

    ne vem no, mogoče pa olga le nima vse tako narobe – pač poizkušam razumeti !!!

 • Olga101

  Vzpon Pivčeve, ki jo je na položaj in pod žaromete javnosti postavil prav Karl Erjavec ima vse podobne dramatične elemente političnega očetomora.

  Le da so tokrat na mesto predsednice stranke izbrali korupcijsko obremenjen pisarniški fikus, kot so to pronicljivo ocenjevali na družbenih omrežjih.

  To pa seveda dolgoročno pomeni konec samostojnosti stranke in začetek njenega prevzema s strani »koalicijske konkurence.«

  Kar morda niti ni slabo za Slovenijo, zagotovo pa ne bo zelo dobro ne za upokojence in ne za dvig politične kulture v Sloveniji.

  Primer Aleksandre Pivec namreč kaže, da je Slovenija država, v kateri ni pomembno, če si koruptiven, če kradeš tuja avtorska dela in ta plačujejo za nedelo, dovolj je, da si sladkobeseden, da se prilizuješ močnim in si dovolj brezobziren, da se požvižgaš na javne kritike.

  • aatiduj

   Sanjaš ? Te tlači mora TROL-ova Olga ???

   • Olga101

    Lahko sanjaš ti, a resnica te bo slejkoprej dohitela in prehitela.

   • pupa

    Največji lažnjivci in prevaranti se spodaj sklicujejo na RESNICO pod tujim nickom.

    • sunday

     bravo pupa, res si pupa, ki si upa !!!

 • Rožle
  • Vrhovni sodnik

   Misliš radenske

   • Rožle

    Tako nam je ena in ista oseba minuse pritiskala ..točno iz teh profilov
    To kar sem govoril že pred tem predno so bili vidni minusi

    • sunday

     hej, bodi veder, ne oziraj se na minuse primitivcev, ko jih … ti si naš in naš boš ostal, veš kje so zdaj oni – v kurcu in samo čakajo na izpljunek, ta bo sicer grd in tisti z nižjim iq ga bodo zopet vzeli za svojega, ampak upam, da bo to zadnji ugriz rdeče kobre – lepo se sprosti in počakaj, da virus naredi svoje !!!

  • pupa

   Kdor krade nick drugemu je TAT in PODLEŽ. To so tisti tiči, ki so hoteli gospodu NOVIČU podtakniti umor gospoda Jamnika.

   • Miro Jereb

    Dokler se vsi skrivate za anonimnimi gesli in imeni lahko počnete karkoli brez jeze…poleg tega pa se tu komentira članek. Moje mnenje je…da upam, da bo v SLO posijalo sonce in da ne boste zganjali panike in sovraštva če bo kdaj JJ prdnil. To je koalicija kje bo vsak hotel svoje…zopet.

    • pupa

     Ni enako anonimno geslo in in uporabljati registrirano geslo drugega.

  • aatiduj

   Ta pa je “kaveljc” :)

   • Rožle

    :) in dol si tudi všečka kar sam .. seveda tudi s ponarejenimi profili .. :)

 • sunday

  vsi ti, ki so sedaj z jj so bili včeraj njihovi in kaj sedaj, menim, da bo njihovih vedno manj in da jih bo vedno več spregledalo – upam – (ludamila pa res nima stila) menim, da jo je murglman začaral s picikelnom!!!

  • VERZIFIKATOR

   Milan Vonak

   OBRTNA LICENCA

   Za obrt prastaro so pravila,
   kdo, kako in kdaj v ta ceh pristopa,
   po pravilih namreč se postopa,
   in merila niso vedno mila.

   Mila, pač odvisno, kdo prijavlja
   to obrt prastaro in proslulo,
   komur se vse drugo je sesulo,
   takšen rad v te vode se pospravlja.

   Najde se dekle brez trohe šarma,
   o zunanjosti ne gre soditi,
   takemu dekletu zabloditi
   ni težko, je takšna njena karma.

   Brezizraznost vodi v narcisizem,
   ta puščobnost vselej kompenzira,
   padla s tem največja je ovira,
   da se razbohoti egoizem.

   Egoizem skrajni brez priziva,
   takšno se dekle prav vsem ponuja,
   pa čeravno ni nobena nuja,
   klicu obrti se le odziva.

   Le tako se zanjo sploh kdo zmeni,
   kje za hipec komu še ugaja,
   razvalina kajpada postaja,
   obrtnica, ki se je ne ceni.

  • zaslosds

   Mogoče imajo nekateri še vedno figo v žepu samo,da se obdržijo na položaju,vse je mogoče ali pa res.

  • zaslosds

   Luda mila pada na picikle

 • realnost

  Uči se lažnivi kljukec šarec in pokvarjeni levaki kako se dela za Slovenijo. Pa luda Mila naj potoči krokodilje solze!! Upam da bo nova vlada tudi vnaprej režimske medije pustila tavati v temi. Naj se dve leti nove vlade izkoristi na polno, da pokvarjeni levaki odpadejo kot knof od gat za vedno!!!

 • Jožefa Benko

  hic rhodus hic salta, da ne bo apres moi le deluge, vse dobro

 • trobenta

  Naj živi
  in se razvija
  nova vlada!!!!

 • mona lisa

  Upam da bodo zdaj pravi ljudje na pravih mesti in ne ko do sedaj luzerji z velikimi dohodki.

 • totex39

  Čestitke!
  Čaka vas res veliko dela in ne ustrašite se podtikanja nasprotnikov.

 • crniocar

  kakšna bo pa zdej komunikacija na -nova 24 tv

  • zaslosds

   Vozi ti na 24 kurnik komunajzar,tam so tvoji rdeči

   • crniocar

    a takšna bo še naprej nekaj po svoje

 • Amerikanc

  Ampak kako simptomatično so se umaknila vsa kukavičja jajca iz bodoče koalicije in vlade. Tu pa dam Šarkotu vso pohvalo, saj je temeljito prečistil in očistil strank tiste ljudi, ki so zavirali delo strank in jih uničevali. Pri NSi je to partijska Ljudmila, pri Desusu je bil to udbopartijc – Zokitov vajenc Korl, pri SMC je bil to pomožni bolničar – uničevalec levih strank Đoni in Klamfarca,… Hvala Šarko.

 • Novakec1

  Spet bodo žejne sloovce čez vodo pelal, Tonin je lepo povedu da je koal. pogodba preveč posplošena, brez jasnih zadolžitev in ciljev.

  • stajerc5

   Ja-ja, Tonin je enkrat tudi lepo povedu, da ma palcek premajhno penzijo, nje-de!?

   • Joc 52

    zaradi tega je tonin pri meni oplel za vekomaj

  • Andrej

   Od vseh si se ravno na Tonina obesil. Ko bo Matej prevzel obrambo bo tako zaposlen z razsulom, da bo ugotovil nekaj čisto drugega, kar zdaj razlaga.

 • to vidiš :) 1 mesec nazaj sovražniki, sedaj pa so največji politični zavezniki, ker se gre za stolčke :) slovenija je rešena :) ne bodite neumni in ne zaupajte državi še manj pa vladi, ne glede na to, kdo sedi na mestu predsednika vlade…..vsi ti ljudje, ki sedijo v vladi republike slovenije nimajo IQ skupaj 100….veže jih specifičen ozkogledni ohranitven nagon in lastni politični interesi….to je samo recept za dizaster….

  • DEATH TO COMMUNISM

   Imaš prav. Šli so v vlado z napotki SD, Levice, Kučana in predvsem Golobiča, da koalicijo zjebejo od znotraj.

 • Boy

  Po dolgotrajnem deźju in uničujočih nevihtah se je končno pokazalo sonce!

  • AlternativaZaSlovenijo

   No ja, upajmo.

 • JANEZ GUS

  Rdečuharski psi čuvaji komunizma že komentirajo njihove želje ne pa koalicijske pogodbe.Zdaj bodo začeli opravljati svojo vlogo in kritizirati vlado.Že slišano.

  • DEATH TO COMMUNISM

   To je sicer povsod naloga opozicije, opozarjat na napake vlade. Problem je, da bodo ti rdeci kurci vladi metali polena pod noge.

   • JANEZ GUS

    Pri nas je vse narobe.Vidi se vsklajen napad,orkestriran na stra nkoSDS in seveda sedaj posledično tudi na vse partnerje iz koalicije,pa naj si bo to tiskanih ali elektronskih medijev.Zdaj,ko bo JJ prevzel vlado,se nas bo takoj vsmilil tudi corona virus.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Če si v vladi, imaš moč kaj narest. Naj te napadalce zdaj zmeljejo v prah, da jih nikoli več ne bo niti za posmrdet!

 • zaslosds

  Zdaj bodo tu gor levaki mnozično nike menjevali od žalosti,ali se pa bodo po vetru ravnali kot vedno.

 • Black_hawk

  Bravo JJ

 • sloustava

  Lustracija! Hobotnici odsekati glavo! Zaziveti in zadihati s polnimi pljuci!

 • rubec

  Vstal sem ob za to primerni uri, 4,30, pa nič o aretaciji kučana in jankoviča. Budilko sem zopet navil za jutri in šel nazaj spat. Še prej sem šel lulat mrmrajoč, da bi vsaj tistga Slaka.

  • pajot

   Ne,ne bojo ga še aretiral. Prej mora še ene štir rampe podret.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Upan, da se zdaj rdečo sodrgo dokončno spuca iz vseh političnih in gospodarskih vplivov! Vse do zadnjega!

  • Joc 52

   težka bo, težka a ni za obupat

 • JANEZ GUS

  Kdo od NSI pa se je vzdržal.

  • Stajerka

   …menda Ludmila…..

  • Andrej

   Niti ni pomembno. Večina je izglasovala. Če bo manjšina delala prevelike probleme jih na naslednjih volitvah ne bo v parlamentu. Tako nekako to gre.

 • bubamara

  Upam, da vlada naredi kaj v smeri zmanjševanja socilanih razlik med kastami, ki jih je naredila liberalna politika v 20. letih vladanja. DeSUS in SMC nista ravno idealna partnerja, vendar upam, da vseeno bo narejeno nekaj korakov v to smer. Upam tudi, da Janša tudi tokrat ne vladal iz maščevanja, ampak bo šel preko sebe in pogledal tudi realno ostanje v državi. V državi, kjer 78% pobranega država nameni za preživetje ljudi plačanih iz proračuna in 22% za investicije in razvoj. Dokler se procent 78 ne bo zmanjšal na 58, bomo spadali med srednje razvite države. Bomo gledali pod prste tej vladi. Upam, da bo drugačna vsebina, ne samo embalaža.

 • crniocar

  zdravstvo pa v druge roke —-pa tolko so imeli za povedat

 • ZatonMesecnikov

  Bojim se, da bo “vstalo ljudstvo”, po stari levičarski navadi. 75 let indoktrinacije je le dolga doba. Upam da ne. In bo potem grški scenarij resnično zadnja opcija za Slovenijo na poti k normalnosti.

  • bubamara

   Ofenziva sindikatov in medijev je pričakovana. Samo uskladiti se še morajo.

   • Mademoiselle

    Ob prvem najmanjšem rezu JU, pričakujem kocke v parlament. Spomni se pred leti, ko se je želelo rezati ministrstvo za kulturo 120 zaposlenih, in upam si trditi, da jih 90 hodi v službo samo na kavo.
    Žalostno ampak priskledniki se ne bodo dali.

    • ZatonMesecnikov

     JU je zadnja utrdba Samoupravnega socializma. Še noben socializem pa ni sestopil iz oblasti na miren način….

  • šmentanamuha

   Tisti, ki smo nasedli pred leti, danes ne bomo več.

 • JANEZ GUS

  Kam pa bo stranka SMC skrila prspektivnega Cerarja.

  • tohuvabohu

   Predlagam ustanovitev agencije za moralo in etiko.

   • Vana

    Nič ne bo ! Saj smo celo etično in moralno vladi imeli, pa. . . . ?

  • Andrej

   Ta podatek tudi jaz pogrešam. Cerar je eksplicitno izjavil, da s SDS ne bo sodeloval. Zdaj je pa poslanec v SMC.

 • Mademoiselle

  Hm…Problem je, da imajo(mo) ljudje zdaj zelo velika pričakovanja….no, Če se vsaj tretjino programa uresniči…bom jaz zadovoljna.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Jaz pa ne! Če uresničijo samo 1/3 prigrama, naj jih tudi samo 1/3 plačajo. Ne bi smeli dobit vsega denarja za 1/3 opravljenega dela.

 • Stajerka

  ….tak zdaj pa pamet v glavo in pljunit v roke…….obeti niso slabi, pa da vidimo…….nobena od teh strank nima kaj izgubit, vse 4 lahko samo pridobijo….in če bodo delali dobro, se zna zgodit, da se na naslednjih volitvah okrepijo in nadaljujejo s svojim delom……sem pa 100%, da bo sedaj vlada imela vsaj rep in glavo….tedenske seje pa bodo tudi daljše od 10 min…….

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pa konec šarcizmov.

 • Minovak

  Če bi bile volitve bi vse stranke, razen SDS ostale pod pragom 4% za vstop v parlament in povsem jasno je bilo, da se bo ustanovila nova vlada. Čakali so, da se je zvrstilo nekaj anket, ki so to pokazale in se potem hitro pridružile največji stranki. To je sedaj edini način, da se poskuša nekaj narediti, kar bo sicer zelo težko, ker je zafurano praktično vse, najbolj pa naš ugled v svetu. Lahko pa pričakujemo “pametovanje” levičarjev, kaj bi lahko desni naredili bolje med vladanjem, čeprav so oni pokazali, vseskozi, manj kot nič.

 • JANEZ GUS

  Upam tudi ,da se bo parjenje z Rusi nehalo in da zasnubimo ZDA.

 • Stajerka

  ….evo…..prva naloga novih ministrov, REVIZIJA navedenega – ali gre res za delo ali obvode za dobivanje plače brez dela……ministrstva za meglo mešat……

  Delo od doma: na nekaterih ministrstvih jih od doma dela precej, na drugih nihče
  https://www.zurnal24.si/slovenija/delo-od-doma-na-nekaterih-ministrstvih-jih-od-doma-dela-precej-na-drugih-nihce-339983

  • JANEZ GUS

   Marsi katera revizija bo potrebna S prstom pokazat na imena in prijimke,kateri od rdečuhov so pobasali provizije od oprane Iranske miljarde IN JIM REZERVIRAT čumno na Dobu.

   • DEATH TO COMMUNISM

    In zelo redek ričet!

    • JANEZ GUS

     In to vsaki drugi dan.

 • Felikss_AH

  V nasprotju z željami ne pričakujem masovne internacije Levih “elit” v “prevzgojne kampe”… že to da ne bo treba več gledati Rjavca, Serpentinška in Serarja je nekaj. Pričakujem pa naslednje:

  Konec ilegalnih sprehajanj čez mejo in dogovor s Hrvaško na to temo
  Nekaj osnovnih sprememb v vrhovih UDBosodja
  Nekaj kozmetičnih rezov v generalštabu in policijskem direktoratu
  Soroseve NGOje nehat futrat… pa naj živijo od njegove “žepnine”… njihovo dosedanjo dejavnost pa sankcionirat.
  Opankarskom “gradonačelniku” pa njegovo kanalizacijo spelat direkt v njegovo domovanje

  Glede ostalega pa… bomo pač videli

 • Viktorh

  Nekateri niso verjeli, drugi smo bili prepričani…

 • Andrej

  Šarec o takem dogovoru niti sanjati ni mogel, ker je to zanj španska vas.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ja, tu se vidi ogromen preskok. Od navajenih šarčizmov smo preskočili na vsebino.

 • Ryuk
 • AlternativaZaSlovenijo

  Všeč mi je to, da so programsko usmerjeni. Kaj je bilo za nazaj se tu ne govori. Je pa program dokaj sredinski, na nekaterih točkah pa zelo socialen. Je pa vse odvisno od kadra. Bomo videli.

 • Rožle

  .. g. Janez Janša pravi : ***

  .. “OSAMOSVOJILI SMO SE ….
  … OSVOBODILI SE BOMO PA SEDAJ…..” !!!

  • Felikss_AH

   Na žalost ta vlak je že odpeljal… pa ne samo pri nas

   • cosmosjasnovidec

    Na žalost je res tako.
    —————————————————————————————————————-
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
    —————————————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   Bilo bi v redu tako vendar ne pričakuj nekaj zaradi česar boš razočaran zapomni si dobro kaj sem napisal.
   V koaliciji bodo ostali sluzavci kateri so prej na veliko pljuvali po desnici to pa dokazuje da se ne bo nič spremenilo v korist državljanov ampak samo za tiste pri koritu kot so sedaj.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

 • šmentanamuha

  Danes je pokop Pusta in Šarčeve vlade. R.I.P.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Konec pustovanja. Prihaja pa postno obdobje ))

 • Rožle

  Po vsakem dežju..pride SDS…!

 • Rožle

  Lepo! Še napovedanega snega ni od nikoder. Samo sonček !
  Edino v Murglah je še kar tema …

 • marker

  Ko levičarji zaradi lastne nesposobnosti in napuha spet uničijo državo ter jo spravijo na kolena, mora priti spet JJ, da zadeve popravi in spravi v red. Zgodovina se ponavlja.

 • Renato Reno

  Potreben je pogled v naprej! Eden v smeri pravilnega usmerjenega vodenja države, drugi v smeri odbijanja vseh napadov umirajojoče opcije, ki se bo agonalno borila, da si pribori izgubljeno. Izgube za njih so lahko ogromne, boleče in usodne. Zelo pomembno je, da se odbije sleherni napad in vzdrži v tej smeri. Prepričan sem, da so sindikalisti že aktivirani in snujejo svoje načrte pod vodstvom “ranjenih”!! Dajmo ljudje že enkrat povedat, da so to aktivnosti, ki so preživete in jih nočemo več! Zato je potrebna podpora odgovornih državljanov, ki se morajo zoper tega odzvati in pokazati voljo ljudstva. Jasno in glasno!

 • lokec

  To je zelo dobro za državo in državljane, vendar slabo za SDS. 2 leti je malo časa za dobre poteze.

 • Resnica

  Me zanima koliko njihovih otrok bo moralo v vojsko…sramota

 • drago

  Čestitke in uspešno delo, Vremena bodo Slovencem se zjasnila.

 • cosmosjasnovidec

  No ja politika je politika z katere koli strani gledano hahaha.
  Podgane katere so zapustile potapljajoče se ladjo so se kot sem vedno navajal prisesale h koritu.
  Prej pljuvanje po desnici sedaj se pa kakor se veter obrača slinijo v smer kjer vidijo zopet priložnost za polnjenje lastnih žepov na račun butastih davkoplačevalcev.
  Ni razlike med nobeno stranko,ker je logično,da se vsakemu gre za lasten zaslužek za državljane pa nikomur ni niti najmanjša skrb.
  Vse bo ostalo enako,ker bo vlada sestavljena iz enake drhali ne pa z povsem novimi ljudmi kateri bi res spremenili marsikaj vendar ti nimajo možnosti do vstopa v parlament,ker jih butasti folk ne podpre.
  Vlada z vedno enakimi ponavljajočimi parlamentarci je popolen nesmisel.Naslednja bo pa spet kura “alenka bratušek ali pa miro cmerar”??Hahahaha
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • Novakec1

  Če mislite resno naj bo glasovanje JAVNO ne tajno, vse ostalo je še en nateg sloovc