fbpx

Vse te nepremičnine smo tajkunu Odlazku financirali slovenski davkoplačevalci! Državi je še vedno dolžan milijone!

Nepremičnine Martina Odlazka na Dolenjskem. (Foto: Nova24TV)

Družina tajkuna Martina Odlazka ima v lasti številne nepremičnine in na stotine hektarov zemljišč, ki smo jih financirali slovenski davkoplačevalci. Poslovni imperij medijskega tajkuna Martina Odlazka ima namreč na Družbi za upravljanje terjatev bank (slaba banka) za okoli 17 milijonov evrov dolgov. 

Če spadaš med slovenske tajkune, moraš preprosto biti levičar, saj le tako nekaznovano pridelaš milijonske izgube, ki jih povrhu pokrijejo še slovenski davkoplačevalci. Dogaja se večkrat videna zgodba slovenske tranzicije, ki pa nikdar ni dobila ne sodnega ali kakšnega drugega epiloga v obliki sankcij ali prepovedi. Večina jih pokvarjene prakse stalno ponavlja zaradi medijske in politične zaščite, posledice pa so vidne v večmilijardni bančni luknji in plitkejših žepih Slovenk in Slovencev, ki vseskozi z davki krijejo lopovščine levičarjev.

Eden takšnih je tudi Martin Odlazek, ki je svoj imperij zgradil na preslepitvah in s pomočjo tovarišije – vladajočega razreda te naše male države. Znano je, da ima Odlazek močno politično zaslombo pri vplivnem poslancu Socialnih demokratov Matjažu Hanu, županu Zoranu Jankoviću, predsedniku računskega sodišča Tomaža Veselu in drugje.

Dolgovi na slabi banki, številne nepremičnine ostale v družinski lasti
Javnosti tako ni znano, da so leve vlade z davkoplačevalskim denarjem reševale Odlazkov imperij prek DUTB (slabe banke), ki je odkupila lastniške deleže nekaterih zadolženih Odlazkovih podjetij v višini 17 milijon evrov. Vendar je nekdanji predsednik upravnega odbora DUTB reagiral na dolgoletne poslovne kršitve družbe Salomon in drugih podjetij v lasti družine Odlazek. Številne nepravilnosti je ugotovil tudi Urad RS za preprečevanje pranja denarja. Poslovanje družb v povezavi z družino Odlazek močno odstopa od običajnega poslovanja družb. Epilog ugotovitev bo viden šele, ko bodo preiskave zaključili organi pregona. Do sedaj je bil Odlazek pravnomočno obsojen zaradi goljufije le enkrat, pa še to na šestmesečno zaporno kazen, ki jo je preživel kar v hišnem zaporu – za prvorazredne se mora drugače poskrbeti, tudi ko gre za višino sankcije in način preživljanja zaporne kazni.

Foto: Nova24TV

Marsikdo pa tudi ne ve, da je Odlazek obdržal praktično vse nepremičnine, vredne več milijonov evrov. Kot je znano, jih ima večino v Posavju in na Dolenjskem, po naših informacijah pa je vse prepisal na svoje družinske člane in se tako zavaroval pred morebitnimi odškodninami ali odvzemom. Ker Odlazek dolguje državi vsaj 17 milijonov evrov, lahko mirne vesti zapišemo, da je znova preslepil vse poštene državljane, ki so vse to imetje financirali.

Posestvo na Selu pri Radohovi vasi blizu Šentvida pri Stični

Ranč na Velič vrhu v bližini Temenice je v lasti njegovega brata Marka Odlazka. To je 40 hektarjev veliko zemljišče, ki se je pred leti prodajalo za milijon evrov, vendar zanj niso našli novega lastnika.

V kraju Sobrače ima Martin Odlazek tudi večjo kmetijo na hribu Žabjak.

Še eno sosednje zemljišče na Selu pri Radohovi vasi. Tudi v njej ne živi nihče.

Sara Kovač