Vse več dokazov, da je Sekolec sabotiral arbitražo: Bo Črnčec izpolnil, kar je nekoč zapisal, in razčistil vpletenost Sekolca v mednarodni škandal?

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Nekdanja agentka v arbitražnem sporazumu Simona Drenik je na včerajšnji Tarči priznala, da je arbiter Jernej Sekolec tisti, ki jo je poklical na njen telefon in s tem povzročil afero prisluhov, v katero so nas ujele tuje tajne službe. Damir Črnčec, vodja skupine za implementacijo arbitraže, je ob izbruhu afere na Twitterju zapisal, da je Sekolec izdal Slovenijo, škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov pa bi se morala popolnoma razčistiti. Bo Črnčec sedaj, ko je tudi svetovalec premierja Marjana Šarca za varnost in ima na voljo vse vzvode, držal besedo in razčistil vpletenost Sekolca v mednarodni škandal?

Potem ko je komisija državnega zbora za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) v sredo, 29. maja 2019, v zvezi s prisluhi, ki so torpedirali arbitražni postopek med Slovenijo in Hrvaško, zaslišala agentko zunanjega ministrstva Drenikovo, slovenskega arbitra Sekolca in nekdanjega direktorja Sove Rupnika, so ugotovili, da se pričanja nekdanjih direktorjev Sove ne ujemajo s pričanjem Drenikove. Predsednik Knovsa Matej Tonin je iz tega razloga napovedal podrobnejšo preiskavo in dodatno zaslišanje drugih vpletenih, med njimi tudi nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je Tonina označil za “notoričnega lažnivca” in povedal, da predsednik NSi s svojim ravnanjem škodi slovenskim interesom.

Včeraj smo poročali, da je slovenski arbiter, sodnik Jernej Sekolec za svoj del odgovornosti pri torpediranju arbitražnega postopka izrazil obžalovanje. Kot gostja v Tarči na javni televiziji pa je odgovornost za svoj del prevzela tudi nekdanja uslužbenka zunanjega ministrstva Simona Drenik, ki so jo ujeli v prisluhih, kako daje arbitru navodila. A ob tem ne gre pozabiti, da je bil Sekolec tisti, ki je izsilil pogovor z Drenikovo, ob tem pa je zanemaril vse varnostne standarde.

Že v preteklosti je ravno državni sekretar premierja Marjana Šarca Damir Črnčec trdil, da je Sekolec za sodelovanje v arbitraži od Slovenije prejel pol milijona evrov in “nas nato izdal Hrvaški”. Kakor je takrat zapisal Črnčec, je v slovenskem nacionalnem interesu, da se “škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov popolnoma razčisti”.

Štiri leta pozneje se to tudi dogaja. Kar pa številnim vpletenim očitno ne ustreza. Sekolec, ki ga je Roman Leljak v svoji knjigi “Naruči ubojstvo u Ljubljani” identificiral kot nekdanjega sodelavca Udbe, se je zavil v molk. Njegove izjave so skromne, ponavadi pa ne daje komentarjev. A dovolj zgovorno je že dejstvo, da Sekolec ob izbruhu afere ni želel prostovoljno izročiti svojih mobilnih naprav v pregled slovenskim varnostnim organom, temveč so ti morali pridobiti sodnikovo dovoljenje. Kakor je tedaj pojasnil Sekolec, je imel na telefonih še druga elektronska sporočila, za katera ni želel, da pridejo v javnost. “Imel sem raznorazne maile in nisem hotel, da pridejo v javnost,” je povedal Sekolec Knovsu.

https://twitter.com/NeuroVirtu/status/1134154063946354689

Sekolec je po trditvah RTV Slovenija Knovsu tudi zanikal, da bi ga slovenske varnostne službe poučile o varni komunikaciji, in dodal, da “tudi Simona Drenik mi ni povedala, da se ne smeva pogovarjati”. Sekolec je zanikal, da bi kadarkoli komuniciral z ministrom Erjavcem. Na vprašanje, zakaj je klical Drenikovo, pa je odvrnil: “To je pač običajna praksa.” Ob tem je dodal, da jo je klical na svojo pobudo, in to “parkrat”.

Na podlagi Sekolčevih trditev se vsakršne odgovornosti želi otresti minister Erjavec, ki zanika, da bi karkoli vedel o dogajanju v zvezi s prisluhi. Ob tem vztrajno ponavlja, da ni mogel poskrbeti za večjo varnost v pogovoru med Drenikovo in Sekolcem, saj teh pogovorov ne bi smelo biti. Tu Erjavca na laž postavlja Drenikova, ki je v ujetih prisluhih povedala, da je o vsem obveščen tudi minister.

Na ministrstvu za zunanje zadeve trdijo, da so vsi uslužbenci, “ki so sodelovali pri pripravi arbitražne dokumentacije v času arbitražnega procesa o meji”, bili “predhodno tudi deležni posebnega usposabljanja o varnostnem ravnanju s podatki”.

Vseeno Erjavec o kakršnikoli objektivni odgovornosti ne želi niti slišati. Sam namreč vztraja, da pogovora med Sekolcem in Drenikovo ne bi smelo biti, da on ni bil o tem nikoli obveščen in tudi interpelacijo na to temo je že prestal v času vlade Mira Cerarja, ko je ponudi svoj odstop, a ga je ta zavrnil.

Pogovor med Sekolcem in Drenikovo, ki je bil razlog za hrvaški izstop iz arbitražnega postopka zaradi nepovratne kompromitiranosti, lahko poslušate na naslednjih povezavah.
1. del pogovora med Sekolcem in Drenikovo
2. del pogovora med Sekolcem in Drenikovo
3. del pogovora med Sekolcem in Drenikovo

R. O.

 • ludvig

  … največ masla na glavi ima bivši udbovec Jernej Sekolc in ekipa, ki ga je predlagala za sodnika pri arbitraži, na čelu z Danilom Turkom….dejstvu, da je Slovenija izgubila teritorialni stik z odprtim morjem pa se vsi vpleteni z izogibajo kot hudič križa…Slovenija po tej arbitraži ni več pomorska država, kar je bila vse do te arbitraže…

  • baubau

   Vsi trije:kahl,seko in drenka so slabo odigrali svoje vnaprej naštudirane vloge-scenaristi in režiserji pa so tisti,ki jim Slovenija-še posebno ne samostojna- ni nikoli bila in ni “intimna opcija”…

 • Boco

  MStrak pravi: Ameriška novinarja sta podobno vohunsko afero Wattergate raziskovala na način, da sta sledila toku denarja. Ergo?

  Torej je moznost, da je denar padel tudi v Turkov zep? Ojoj, ta pa bi bila huda, Turk zasluzil z izdajo Republike Slovenije.

  • SIMON ROZIC

   Kolikokrat pa je Slovenijo že izdal? Vsakokrat ko odpre svoj sluzav gobec!

 • lokec

  Hrvaški politiki, uradniki, varnostne službe so pač inteligentnejši od naših.Tudi običajni Hrvati na referendumu ne bi nikoli podprli vstopa Slovenije v EU, če bi bili mi v takšnem stanju kot so bili Hrvatje.

  • Lustrator

   Nekaj je stvar inteligence, drugo pa domoljubja. Naši komiji na oblasti so se že davno poslovili od obeh atributov. Praktično je ni mikropdržavice, ki ji v Sloveniji ne bi uspelo povozit RESNIČNI nacionalni interes Slovenije – samo potrkajo na vrata premieja in so polovico že dosegli. Če s sabo prinesejo dva dobro obložena sendviča s kislimi kumaricami, pa je zadeva že podpisana. Slovenski narod pa medtem pasivno gleda blesave resničnostne šove, Poop TV in sanja o lepšem jutri….

 • rubec

  Če bi leta 91 sprejeli predlog predsedstva saveza komunistov slovenije, da zasedemo savudrijo, danes ne bi imeli tega sranja. Če se prav spomnim, je bil takrat samo janša proti.

  • Mojca pokraculja

   Ma jbeš tako predsedstvo in komuniste, ki se vserjejo zarad enga janše !

  • Peter

   Kaj drugega od vrhovnega zdraharja, vodje stranke, ki deluje razdiralno in meče polena pod noge odlićnim levim vladam, niti ne moreš pričakovati, no.

   • rubec

    Ja, ampak tudi ciril zlobec je naslednji dan prestopil na janševo stran, ker se je od tam bolje videlo, kdaj prihaja avtobus za kras.

    • pajot

     res je. Vem pa iz zanesljivega vira,da je tudi kućan Janšev človek. Zaenkrat je to še vojna tajna,pa bo kmalu prišlo na dan. Potem pa gorje vsem izdajalcem in ostalim pritlikavcem.

     • Peter

      Jasno saj so vsi. Njegovi človeki. Problem je sicer pri ženskah, kar pa bo z novorekom “nemojte da mi razdvajate seksove” rešeno, bodo tudi one potem končno lahko njegovi človeki, no.

    • Peter

     Pri čemer si modro pozabil omeniti, da je bil janša na desni strani ceste, česar pa tovariši Zlobi niso nikoli odpustili, no.

 • totex39

  za udbovskim veleizdajalcem Slovenije razpisati tiralico.

  • SIMON ROZIC

   ( v napačno smer, ker je njihov! )

 • pajot

  Ljudem,ki so sfukali Jugoslavijo in jo zapeljali v vojno,ne moreš dati na demokratičnih volitvah niti enega glasu. Zato imajo največ masla na glavi vsi udbovci in komunisti na sploh,skupaj s svojimi volilci. Približno 50% državljanov naše Slovenije je umsko prizadetih.

  • Lustrator

   Totalitarno poškodovanih bo boljši izraz, odstotek pa je precej bližji 70, kakor 50.

   • Vera

    Oprostite, toliko nas pa ni ” slovenskih oslov “, ki bi navijali za leve vlade in za izdajo Slovenije !

    Peter in rubec : Se vidva hecata ali resno mislita ? Ne strinjam se z vama , da je bil Janša leta 1991 proti, temveč drugi lisjaki,ki nam še danes ne dajo miru, čeprav so v penziji .

    • Lustrator

     “Oprostite, toliko nas pa ni ” slovenskih oslov “, ki bi navijali za leve vlade in za izdajo Slovenije !”

     Kako da ne? Imamo od osamosvojitve ene same volitve na katerih bi postpartijske stranke prejele občutno manj od 65%? Res je, da imamo velik del državljanov, ki ostajajo doma, a teh niti pod razno ne moremo šteti za Slovence, kaj šele demokrate. Komur se ne da niti na volišče priti vsakih nekaj let, ni vreden niti državljanstva niti azila in je pravzaprav še manj Slovenca in demokrata od trdokomunistov, ki sicer sovražijo tako slovensko samostojnost kakor demokracijo, a vsaj zmigajo rit in to izrazijo na voliščih.

    • Nata

     Ma. . . . . ta dva se kar naprej hecata. Ju je potrebno ” poznat “. . . .

  • Gašper Rozenstein

   95% je umsko prizadetih svečkar, rdečkar, idt samu šupki

   • pajot

    “idt samu šupki”

    nečke virt damos.

 • antimur

  Zadeve okrog ex udbaša Sekolca so kristalno jasne. Pa tudi okrog Erjavca, ta proruski idiot ne dojema, da je odgovoren v vsakem primeru, čeprav ne bi imel nič s prisluhi, kar je lari fari za zabiteže, (konec koncev je sam pred tem nekaj o uspešnosti arbitraže za Slovenijo bluzil v Velenju), on je vodil zunanje ministrstvo, ki je delovalo proti slovenskim interesom, ga ni Janša, še manj državljani, sploh pa ne domoljubi. V realnem sektorju šef, ki nima pošlihtanega svojega resorja, odfrči kot svetla muha, ta kurba komunajzerska je pa odgovoren tako objektivno kot individualno, pa se še kar upira, gnoj kučanističen, čeprav bi moral že zdavnaj ne samo odleteti, ampak biti tudi najstrožje kaznovan za vso protislovensko delovanje odkar je v kučanistični politiki.

 • Franc Šink

  .Sekolca bo težko ujeti. Se skriva po Dunajskih kavarnah kot eleganten “gospod”

  • Luiggi

   Al je ta sekolc sploh Slovenec?

   • Franc Šink

    Zanimivo vprašanje.

   • Lustrator

    Ali je katerikoli rdečkar sploh Slovenec? Nekdo, ki se neprikrito identificira z rdečo zvezdo, jugozastavo in še vedno prisega na totalitarnega voditelja nekdanje umetne države, enostavno ni Slovenec, tudi če se je rodil na tleh republike Slovenije. Tudi pikapolonica se je, pa ji zaradi tega še ne rečemo Slovenka.

    • tomnidari

     Rdeči ne morejo bit nobene narodnosti, ker biti rdeč pomeni bit internacijonalist, ali multikulturalist, kot se moderno danes imenujejo.

 • JANEZ GUS

  O njegovi udbovski preteklosti pa nič.Seveda tudi sedanjosti enkrat udbovc vedno udbovc.To je tema Erika za prihodnjo tarčo.

 • JANEZ GUS

  O glavni temi,izhodu na odprto morje pa mute.To je prepovedana tema.Po drugi strani pa dobro,da ga nimamo,tam bi Korl privlekel Ruse.

 • branči

  če ne morejo po površini morja, naj pa uprabijo podmornice, je rekel marjan blaženi!

  • JANEZ GUS

   Ademi Marjan 1.sveti,ni še blaženi,da ne bo preveč važen.

   • Peter

    Važno, da sveti, no.

   • Luiggi

    Ce ni se blazen je pa vsaj kanonajzan!

 • Nata

  + + + + + +

  In komentatorji so se zopet spomnili silnega Danilčeta !!Smo skoraj že pozabili, kdo je bil takrat ” glavni ” .

 • stajerc5

  “dejstvo, da je Slovenija izgubila teritorialni stik z odprtim morjem…” mogoce sploh ni tako slabo. Ce bi to uspelo takoj, bi mogoce namesto kontejnerskih ladij, bila sedaj tam zasidrana ruska zarjevela flota in iztovarjala tanke namesto kontejnerjev. Ali res mislite, da je bil Kahla zastonj tolikokrat pri Putki???

 • RATATA

  Odločba arbitražnega tribunala je pravno nična – kot da je ni, zato je iberbebavo tožarit nezavisnu hrvatsku državu.
  Najpomembnejše je, da smo taglavni na zahodnem Balkanu!

  • traktor

   Družba, ki ne pozna individualne odgovornosti, si vsekakor ne more privoščiti svoje države.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE
  JE
  PA POMEMBEN VIDEOINTERVJU RAZISKOVALCA – MOMČILA JOKIĆ,
  KI
  JE
  ZARADI RAZISKOVANJA REALNE IDENTITETE T.I. MARŠALA TITA
  BIL ZAPRT KAR – 8 LET,
  OD TEGA TRI LETA V SAMICI,
  ZDAJ PA JE REHABILITIRAN, URADNO, SODNO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  JANEZ kEPIC-kERN,
  EX ok KNJIŽNIČAR IZ LJUBLJANE

  CITATNO: Momčilo Jokić: ” TITO JE BIL ROJEN KOT – FRANC AMBROZ”

  TOLE
  V LINKU SPODAJ – JE NAJNOVEJŠI
  ZELO
  POMEMBEN INTERVJU
  STAREGA,
  A IZJEMNO POŠTENEGA KOSOVSKEGA SRBA – MOMČILA JOKIĆA
  V
  KATEREM PODAJA
  VRSTO DOKAZOV IN
  PRIČEVANJ, DA JE T. I. J.B. TITO – RES BIL ROJEN KOT – “FRANC AMBROZ”
  RES
  BIL NEZAKONSKI SIN POLJSKE GROFICE, VDOVE – MARIJE ERDELYI-SOBIESKE
  S POSESTVOM PRI SZEGEDU
  IN NJE UPRAVITELJU TISTEGA POSESTVA- PREMOŽNEMU ŽIDU – FRANZU AMBROZU.
  ZELO
  ZANIMIV INTERVJU – VRLEGA – MOMČILA JOKIĆE,
  KI
  JE BIL V ČASU TITO KOMUNIZMA
  KOT OSTER NASPROTNIK – EX J.B. TITA
  ZAPRT,
  V ZAPORU V EX TITO YU –
  KAR 8 LET,
  OD TEGA – KAR – POLNA – TRI – LETA V SAMICI.LL.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA.
  P.S.
  CITATNO Z INTERNETA:

  ZELO POMEMBEN
  INTERVJU – MOMČILA JOKIĆ – “KO JE BIO TITO”
  ZA ZALOŽBO
  PEŠIĆ IN SINOVI, 2016

  https://www.youtube.com/wat

 • Andrej

  In zgodilo se bo? Nič. Ampak, nič niso omenili, da bi bil Janša kaj kriv za polom z arbitražo. Čudno.

 • RATATA

  Se je pa nesmiselno ukvarjati s temi prisluhi, ki niso zaustavili arbitriranja (tribunal je tudi po tem nadaljeval z delom in sprejel končno odločbo!),
  namesto da bi se ukvarjali s tem, kdo so tisti, ki so preprečili vložitev verodostojnih internacionalno pravnih dokumentov v Memorandum k sporazumu o arbitraži(!!!)
  in
  zakaj so se zlagali tribunalu, da sta se Slovenija in hrvatska osamosvojil na isti dan 25.06.1991,
  ko pa vemo, da se je slovenija osamosvojila 26.06.1991,
  hrvatska pa je “raskinula veze sa sfrj” (se je odcepila) šele po preteku trimesečnega moratorija 08.10.1991!!!
  To pa je razlog za bingljanje!!!

 • Povprečen Državljan

  Piranski zaliv je zamočil Bavčar, ki je dovolil hrvatom postavit zabojnik v dolini, namesto pri kamnolomu.

 • Andrej

  A ni vse skupaj preprosto?

  Čigavo je bilo morje po katastrskih podatkih leta 1990?
  Kdo je pristal na spremembo tega?
  Kdo je prevzel odgovornost, če bi Slovenija dobila manj od tega?
  Kdo je pred arbitražo zagovarjal kakšna stališča?
  Kdo je koga postavil za arbitre?
  In podobna preprosta vprašanja. Prepričan sem, da bi naje znal odgovoriti osnovnošolec, če bi mu dali ustrezne podatke.

  Če tega ne znamo odgovoriti lahko zapremo trgovino, ki se ji reče Slovenija. nismo zreli za lastno državo.

 • SIMON ROZIC

  Naj da prasec K.E. karte na mizo, nato pa izgon v Sibirijo, kjer bo užival
  ob prenosih Lovrovovih govorov in onaniral ob ruskih babuškah ! Z lahkoto si
  ga predstavljam !

 • Antonius

  Veleizdajalci so tudi vsi tist, ki so vedeli za udbovske *rabote* Sokolca, pa so nam ga za arbitra vsilili.
  Vrstni red se začne s Kučanom in tej vrsti izdajalcev pridemo tudi do Sokolca.
  Ne vem, kaj naj rečem o tistih, ki izdajalce volijo, da nas izvoljeni z lahkoto in brez odgovornosti izdajajo.
  Danes s Kučanom, predsednikom globoke države v en glas razgrajajo, da je Janša največji izdajalec, čeprav smo prav njemu in Borštnerju lahko najbolj hvaležni, da smo se odcepili od Juge in odšli na svoje.

 • Hribouc

  Kurbe največjih kalibrov.

 • Lustrator

  Kaj torej počneš v Sloveniji, če žaluješ za Jugo? Saj komunizem imaš pa še vedno, kaj se sekiraš? Če te parafraziram: partijski disidenti, torej najbolj drzni antikomunisti so krivi, da je Slovenija še danes komunistična. Sem kaj spregledal?

 • sem dokaj

  V tej polomljeni štoriji je odgovornih več oseb, ki svojega dela niso opravili kot bi mogli, za kar so bili dobro plačani in so nevredni zaupanja, od Karla, Drenikove do hrvatskega agenta Sekolca, ki je zadevo izpeljal na videz otročje naivno, a po navodilih dobro pripravljenih služb
  čakajoč v zasedi. Tu ni naključij, slučajev in izgovorov, vsi so vedeli kakšen jim je posel.
  Rezultat je izdajstvo RS, nepopravljiva škoda in za to bodo morali odgovarjati pred sodiščem.

  • Luiggi

   Narbuli je da pocakate se en cajt in bo stvar zastarala,pol bo pgmah!

 • Lustrator

  Lustirati je potrebno vse komuniste, ne pa komunistične disidente. Prve (s tem seveda ne mislim le na tiste s formalnimi knjižicami, ampak VSE, ki tako ali drugače podpira totalitarne komunistične ideje, pa tudi če so zaradi mene 19 let stari mulci) bi bilo potrebno sodno procesirati in ostro kaznovati, disidente pa nagraditi z vsemi državnimi častmi in jim nameniti ključne vloge LUSTRATORJEV. Edino nekdo, ki je BIL komunist, lahko namreč učinkovito uniči komunizem, vsi ostali lahko o tem le teoretizirajo – poglej kaj se doghaja na zahodu in npr. v ZDA, kjer so POPOLNOMA nemočni in nepripravljeni na kulturnomarskistično agendo, ki jim je najedla same temelje družbe že tako močno, da jih samo še izredni dogodki (kot npr. izvolitev Trumpa) rešijo pred dokončnim propadom.

  Se pa delno strinjam s teboj (čeprav je lahko biti general po vojni); ob osamosvajanju bi bilo potrebno ob nacionalnemu vprašanju jasneje izpostaviti tudi ideološko komponento, čeprav se zdi da so bili sami temelji osamosvojitvene ideje predvsem v DEMOKRACIJI, torej protikomunizmu – verjetno tudi kot posledica vpliva vala, ki se je širil po vseh državah za železno zaveso. Po drugi strani pa je res tudi to, da partija niti pod razno ne bi dopustila osamosvojitve, če bi vedela, da bo sledila ostra lustracija.

 • RATATA

  Kaj čem, ne morem pomagat, le resnico bi rad povedal in prekleto zelo mi gredo na živce zavajanja, zamolčevanja, zanikovanja in potvarjanja nameščencev in lenuharstvo vseh, ki se jim ne da niti prebrat, kaj šele razmišljat o teh državnih rečeh!

 • garfi

  kućanovi udbopartijci se ne lotijo ničesar kjer ni možen milijonski kriminal
  tudi Borat Pohar je zelo cenjen za škodo, ki jo dela še naprej

 • Franjo Trojner

  Večeraj sem na TV SLO 1 poslušal odgovore Drenikove, odgovore Rjavca in kaj je na posnetku povedal Sekolec, pa mi še zdaj ni jasno zakaj ti ljudje niso obsojeni na dolge zaporne kazni?
  Drenikova naj živi s tem kaj je naredila, toda v arestu in ne na svobodi. Nenazadnje je Drenikova z svojo nespametno potezo, ko je z arbitrom Sekolcem govorila kr preko svojega domačega telefona ogrozila arbitražo, ki jo prav zaradi tega, ker se je ujela v prisluhe Hrvati ne priznavajo! Posledice nespametnega dejanja agentke Drenikove nosi naša DRŽAVA, pa tudi domačini ob meji, še posebej ribiči na morju, ki jih policaji iz HRVAŠKE preganjajo in tudi finančno kaznujejo za plutje in lovljenje rib v NAŠEM DELU Piranskega zaliva! Nenazadje je v interesu države in državljanov, da se hudo sporna zadeva, ki hudo obremenjuje odnose med sosednjima državama in norodoma razjasni. Ugotoviti je potrebno ali je Drenikova res delovala samo nespametno, ali pa je vse skupaj del dobro načrtovane zarote, kdo vse je v tej morebitni zaroti sodeloval, kdo vse jo je načrtoval, kdo financiral in kdo vse plačilo prejel?? Enako, kot za Drenikovo velja za arbitra Sekolca, zame sta KRIVA OBA, če ne za drugo pa vsaj za nedovoljeno in vsekakor za diolomata neprimerno komumikacijo!
  Pri ministru Rjavcu pa je potrebno ugotoviti politično odgovornost za mednarodni škandal, ki se ne bi smel dogoditi!
  Upam, da Šarčeva leva oblast in odgovorni državnega medija TVO SLO1 ne mislite, da smo državljani tako zelo neumni, da bomo nasedli izjavam vpletenih v afero obeh veletelefonistov, da sta bila pri svojem delu samo malce naivna in malček preveč nepazljiva, nenazadnje ni šlo za za zaščito KRAJNSKE KLOBASO ali TERANA, ŠLO JE ZA TRAJNO DOLOČITEV MEJE NA KOPNEM IN MORJU MED DVEMA DRŽAVAMA! Tudi SOVA bo morala svoje povedati, predvsem kdo, če sploh kdo, je varnostno preverjal Drenikovo in Sekolca, kdo ju je podučil o vseh možnih okoliščinah komunikacije in kdo je njuno komunikacijo nadziral, če je bila ta s strani naše države zaželjena, kdo iz Cerarjeve vlade je dajal usmeritve, kdo je prejemal poročila Drenikove in kako je možno, da Sova ni prisluhov predvidela, zaznala, preprečila in zakaj ni našla vohuna, ki je podkupoval, novačil na naši strani??????
  Vprašanj je ogromno, odgovorov pa od nikoder, predvsem me muči vedno en, ki se nam v Sloveniji redno dogaja, KAKO JE MOGOČE, DA JE PRVA PREISKAVA VEDNO JALOVA IN NE OBREMENI NIKOGAR, pa naj bo to afera IRANGATE pranje 1 miljarde € v državni NLB, ali afera VELETELEFONISTOV, ki sta zagrešila afero PiRANGATE ali afera stalne pripravljenosti, bančne luknje, divjega lastninjenja, zadnjih zdrsov sodstva niti omenjal ne bom.

  • Luiggi

   Tiso babo in dedca,ki sta si telefonirala,bi morali obsoditi vsakega za trideset let pa jima povedat,ce bosta odprla kljune,kdo vse je bil v ozadju,vama skrajsamo na 15 let,pa bosta kmalu zacela civkat!

 • jedro

  Ne se čudit, ker to lahko stori vsak državljan.

 • Lustrator

  Ne enaka – še slabša. Takrat so bili časi, ko so se vladajočim rdečesrajčnikom še rahlo tresle hlače, saj bi se tudi pri nas lahko zgodil scenarij Caeusescuja in si niso upali pretirano provocirati. Prepričan sem, da se je takrat redkokomu razen Udbe zdelo verjetno, da bo rdeči režim prešel v novo državo ne le nepoškodovan, ampak se bo celo ojačal in bil leta 2019 še močnejši, še totalitarnejši in še globlje zasejan v narodov karakter kot v času najtrdnejše Titovine.

 • Luiggi

  Takih brscicu icu,icu,icu,ste prevec uvozili iz juga,pa se izbisani so vas nabrisali in danes vam komanduju cist po juznjasko,in stari nomenklaturi to cisto ugaja,ker z njihovo podporo se danes vlecejo dibrine ,privilegije in tako dalje!

 • Luiggi

  Jebo te vol (al pa bik),taka sodisca,ki jih imate danes,so vredne pasjiga kurca,pravico vam delijo babe,ki bi morale stati za spohetom in take care svoj moz in otrok!

 • Viljamus

  Jaz bi spravil tega Karla E. Kanta v Černobil pepel v kanto metat, bi bilo najmanj škode. Pa da vidmo kako se bi iz tega izvlekel.

 • Luiggi

  Nikdar se mi ni Stalin dopadu,ampak tvojega ljubljenega marsala pa tud isem organski prenesu!

 • slosin

  Sekolac pa bivši udbovc…ma ne, tako glupe udbovce smo imeli…

 • xtc

  Seveda je Kahla vedela za vse šlo naj bi preko ljubice Vivodove,ko je Tonin omeril neno zaslišanje je Kahla popenila in začela žaliti in zmerjat.
  Očitno tale Vivodova priležnica Kahle ve več,kot Kahla želi ,da se ve.

 • palačinka

  ..deklarirano politično truplo pravijo ,da je…..odstopil pa klinc ne bo …če ga zvlečeš z ministrstva,ne……včerajšnja tarča z drenikovo na čelu,je bila pa muka od muke…že po prvem momljanju , trokiranju in blebetanju ,ter ponavljanju o tem,kako srečni smo lahko,da je arbitražna razsodba emplementirana,ona uboga revca bo pa s šalabajzarstvom,ki ga je storila ,morala živeti naprej…bi jo morali poslasti iz studia……

 • palačinka

  ..dejstvo je,da kahle ta agentka ,vrhunska strokovnjakinja za pomorsko pravo,s tem,ko ni želela komentirati določenih vprašanj ,ni razbremenila in njegove ljubice tudi ne….kantarja v kanto….

 • palačinka

  …..sekolec udobovec…mater!…pol slovenije je bilo odbovcev

  • ZatonMesecnikov

   Najmanj 70.000 je bilo sodelavcev Udbe po spisku UDBA.net. Enaka situacija je bila v Vzhodni nemčiji s Stasi.

   Zato se je komunizem tukaj tako prijel, zaradi vpletenosti širokih množic v bivši režim,.

   veje oblasti v Socialistični Sloveniji; Od najvišje do najnižje po hierarhiji odločanja.

   Tajna Policija (Udba, SDV)
   Partija
   Skupščina SR Slovenije.

 • Olga101

  Enosmerna cesta na Dob!

 • tohuvabohu

  Nakladaš.

 • ZatonMesecnikov

  Sekolec je hrvaški kajkavski priimek. Ne vem kdo ga je dal za srbitra.

  kot da bi Lisico pooblastil, da pazi kokoši…

  • Janez Kepic-Kern

   KDO?
   JAVNO ZNANO JE,
   DA JE TEGA VPRAŠLJIVEGA DR. SEKOLCA
   “VSILJEVAL
   – “PREDLAGAL” DR. D. TURK.
   KDO
   JE PA DR. SEKOLCA POTRDIL KOT ARBITRA IZ R. SLOVENIJE – JE PA TUDI – ZNANO !

   KOT
   ZANIMIVOST
   ŠE INFO ZBRKA OKROG VPRAŠLJIVE IDENTITETE
   OSEBE
   EX KP, ZK DIKTATORJA – T.I. MARŠALA TITA.
   O
   VPRAŠLJIVI IDENTITETI T.I. MARŠALA TITA !
   JE
   ZNANIH, ZBRANIH CELA VRSTA NOVEJŠIH PODATKOV,
   KI JIH BAJDETE NA
   VIRIH, LINKIH,
   KI JIH
   TU
   CITATNO NAVAJAM – z mojega
   e-portala “SLOVENIANA”.
   Poglejte – JE ZANIMIVO. Ex OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KONENDA

   P.S.
   Nam vsiljevani, “poznani” t.i. Josip Broz “Maršal Tito” verjetno res ni bil kovinarski vajenec Josip Broz iz Kumrovca. Vse več dokazov je, da je bil ta nam vsiljevani “poznani” “MARŠAL TITO” čisto druga oseba.

   Citatni preposnetek: Iz posnetka intervjuja gospoda MOMČILA JOKIĆA.

   Klobčič vprašanj v zvezi z nejasno identiteto osebe t.i. Maršala Tita, se vedno bolj razpleta.

   Že za življenja ex. KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA J. B. TITA so zaradi njegovega čudnega načina govora in zaradi njegovega znanja klavirja ter “fevdalnega” stila vedenja obstajali stalni, seveda prikriti dvomi v to da bi bil diktator Maršal TITO res tisti Josip Broz kovinarski vajenec iz Kumrovca.

   Po objavi knjige “TAJNI DOSJE J.B, TITA”, ki jo je leta 1992 objavil zelo znani, hud TITOV (že za življenja J.B. TITA) nasprotnik – MOMČILO JOKIĆ, ki je ponudil največ “dokazov”, da je bila vsiljevana nam podoba diktatorja MARŠALA TITA – KOT KOVINARSKEGA VAJENCA, pravzaprav politično KP, ZK oblastno – ideološki konstrukt?!

   Raziskovalec INTELEKTUALEC IN VELIK “POŠTENJAKAR” MOMČILO JOKIĆ je na osnovi podatkov in sledi ter posrednih dokazov, postavil svojo verzijo o IDENTITETI ROJSTVU, STARŠIH in ŽIVLJENJU vsem nam poznanega ex. KP, ZK diktatorja JOSIPA BROZA TITA.

   Verzija Momčila JOKIČA je bistveno DRUGAČNA od uradne verzije o identiteti in življenju t.i. MARŠALA TITA. Po njegovi verziji naj bi bilo rojstno ime ex. KP, ZK MARŠALA TITA

   Franz (Franc), tudi Jozef (Josip) AMBROZ:
   rojen naj bi bil kot nezakonski sin poljske grofice, vdove Marije E. – S., ki je imela 160 hektarjev veliko zemljiško posest – latifundija v bližini zelo poznanega madžarskega mesta – SZEGED. Rojen naj bi bil dne, 17. 3. … – tej grofici in upravitelju njenega posestva, Franzu AMBROZU
   Več podatkov najdete v posnetkih z intervjuji z gospodom MOMČILOM JOKIĆEM, ki jih navajamo

   CITATNO – s sliko in z LINKOM na posamični intervju g. M. JOKIĆA. V teh intervju g. Jokić ne podaja podatkov le o identiteti Maršala Tita, temveč tudi, katere vse njemu osebno konkurenčne, KPJ funkcionarje (Ivo Lola Ribar, Đuro Đaković, itd) je na poti na vrh KPJ, odstranil s svoje poti – jih dal “likvidirati”, itd.

   Tajni dosije J. B. TITO.

   (https://www.youtube.com/wat

   Samo ja znam ko je bio TITO.

   (https://www.youtube.com/wat

   Ko je bio TITO?

   (https://youtu.be/FrXQPxCUO3A)

   Kliknete na sliko in odprl se vam bo celoten video posnetek konkretnega intervjuja g. M. JOKIĆA.

   Ena zadnjih izdaj, v veliko jezikov prevedene knjige, g. Momčila Jokića:

   TAJNI DOSIJE J. B. TITO.

   Ta knjiga je dosegljiva na spodnjem linku za prosto, brezplačno branje –

   vsem zainteresiranim, izberite vam ustrezajoč link, npr tega:

   (https://openlibrary.org/boo

   Spodaj l.r. podpisani Janez Kepic-Kern zapisane CITATNE PODATKE o vprašljivi identiteti javne osebe “poznane” kot t.i. J. B. Maršal Tito tu pri nas v Sloveniji objavljam zaradi tega, ker gre za podatke, pomembne tudi za državljane Republike Slovenije. Zgoraj citirani podatki so pri nas v Sloveniji javno pomembni, vsaj iz dve razlogov:

   Šolajoča mladina ima polno pravico, do polne prave resnice o pomembnih javnih zgodovinski osebah in dogodkih,
   Vsi se verjetno strinjamo, da morajo biti tudi državne službe in ljudje aktivni v nji, ki se ukvarjajo z identitetami oseb z obveščevalnimi podatki, itd, … dovolj vešči, visoko strokovno sodobno usposobljeni, da bodo zmožni samostojno uradno raziskati vprašljive in sporne identitete preteklih in sedanjih oseb in dogodkov, pomembnih za nas državljane in za našo državo R. Slovenijo.
   Konec, koncev se le nahajamo v visoko digitalizirani dobi, leta 2019, 21. stoletja. Mar ne?

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • Morala

  Najlažje je sedaj s prstom kazati eden na drugega…vsi vpleteni so vedeli…

 • janko

  Vse je vodil Tuerk. Čeprav je bila želja in navodilo slovenskega ljudstva, da ohranimo stik z odprtim morjem, so udbovci pogajalcem naročili pogajanje za samo “služnostno pot” do odprtega morja.
  Sicer pa, S HRVATI SE NE BO DALO NIKOLI NIČ POŠTENO ZMENITI.
  Iz malega kosa zemlje v Slavoniji so danes N2 na Balkanu, vsa leta premikajo mejnike v notranjost Slovenije…. Npr. Slovenija in Madžarska pa sta izgubile doslej po 2/3 svojega ozemlja…

 • lokec

  Bo Črnčec izpolnil, kar je nekoč zapisal, in razčistil vpletenost Sekolca v mednarodni škandal?

  Ne ne bo. Sedaj je na drugi strani.