Vse več organizacij potrjuje udeležbo na protestu “Rešimo Slovenijo”! Prostovoljci celo organizirajo prevoze iz drugih mest po Sloveniji!

Protest Rešimo Slovenije se nezadržno približuje! V četrtek, 10. oktobra 2019, bo ljudstvo končno spregovorilo! Protest se bo začel ob 17. uri na Prešernovem trgu. “Namen protesta je, da se v naši državi zaščiti ustavni red, kajti dogaja se vse preveč anomalij, ki izkoriščajo luknje v zakonih, vendar se tega ne sankcionira. Shod bo namenjen tudi temu, da se opozori na ‘izjeme’, ko si nekateri privoščijo več in ljudi delijo na prvo- in drugorazredne,” poziva vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec. “Delo vlade pa je vse bolj katastrofalno,” pa sporoča v svojem vabilu na proteste poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh. Protestu se pridružuje vedno več gibanj in civilnih iniciativ. Organizirajo se tudi organizirani prevozi iz drugih koncev Slovenije.

Čas je, da državljani spregovorimo in opozorimo na vse napake vladajoče levičarske garniture! Afere, ki so se v zadnjem času vrstile, so sodu izbile dno. Odpis dolgov družini Zorana Jankovića, nespoštovanje odločb ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, nezakonito kadrovanje v Telekomu, SODU in preostalih državnih podjetjih, afera Westinghouse in zaposlitev Šarčeve znanke N. H. na Sovi je le nekaj dejstev, ki so v preteklosti šokirala in ujezila veliko število slovenskih državljanov.  “Dovolj je, da drugorazredni plačujejo za vse grehe – in polnijo državni proračun -, ki so jih storili prvorazredni in ostali nekaznovani ter si ob tem delali lastne koristi. Namen vseslovenskega protesta je, da se na te stvari opozori, kajti večinski mediji o teh anomalijah redko poročajo. V zadnjem obdobju se celo dogaja, da leva koalicija izkorišča instrument državnega zbora zato, da lahko kršijo ustavna in poslovniška določila. Mislim, da je skrajni čas, da se na to opozori s shodom,” je povedal vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec.

Rdeča nit shoda 10. oktobra bodo med drugim tudi različni primeri kršenja človekovih pravic, kot so se zgodili v primeru Kangler, Janša, kakor tudi pri tretji razvojni osi, delavcih migrantih in še kje. Danijel Krivec pravi, da poznamo zgolj izpostavljene primere, a da ljudje občutijo prvo- in drugorazrednost vsakodnevno, ko koristijo zdravstvene in upravne storitve. “Verjamem, da bodo ljudje 10. oktobra dovolj glasni, da jih bo ogromno in da bomo opozorili, da stvari v naši državi ne gredo v pravo smer,” opozarja Danijel Krivec.

Vse več organizacij se bo udeležilo shoda
Ob tem je tudi vedno več civilnih iniciativ in združenj, ki se bodo udeležili protesta. Med drugim se bodo protesta udeležili Alojz Kovšca, predsednik DS RS, ljubljanska Civilna iniciativa za zaščito čiste pitne vode, Slovenska kmečka zveza pri SLS, Sindikat delavcev migrantov Slovenije, Iniciativa za zaščito moravške doline, Civilna iniciativa za oskrbo slovenske Istre s pitno vodo, SLS, Slovenska demokratska stranka, Zeleni Slovenije, Novi socialdemokrati. Sodelovanje je napovedalo več civilnih iniciativ proti migrantskim centrom in za zaščito Slovenije pred nezakonitimi migranti, več civilnih iniciativ in drugih skupin za zaščito slovenskega podeželje pred napadi zveri, več različnih ljubljanskih civilnih iniciativ, Civilna iniciativa za ustrezno traso 3. razvojne osi in drugi.

Poziv na protest je zajel tudi preostale dele Slovenije, saj se bodo iz Maribora organizirali avtobusni prevozi na protest v Ljubljano. Avtobusi bodo peljali ob 14.15 z mariborske avtobusne postaje in izpred starega Mercatorja ob 14.30 na Taboru v Mariboru.

Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane.
“Delo vlade Marjana Šarca je vse bolj katastrofalno. Posledično so razmere v državi vse slabše. Pred našimi očmi nam propada vladavina prava, propada nam zdravstveni sistem, v končni fazi nam propadajo naše nacionalne meje. Zato vsi v največjem številu vabljeni na protest, ki bo 10. oktobra v Ljubljani. Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane,” sporoča poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh.

Protest proti Šarčevi vladi dne 10.10.2019 ob 19.uri na Prešernovem trgu (twiter)

Protest proti Šarčevi vladi bo 10. oktobra 2019 ob 17. uri na Prešernovem trgu. (Twiter)

Kam smo prišli, se lahko opravičeno sprašujemo
Medtem ko prvorazredni bogatijo in imajo večino drugorazrednih državljanov Slovenije za norca, medtem ko se Jankovićevim odpisujejo milijoni dolgov, mora slovenski državljan Stane Pavšič plačati 1.000 evrov kazni, ker je pomagal prijatelju pri prekrivanju strehe. Ironija je še toliko večja, da je vzpostavil komunikacijo s samim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki mu je vehementno odgovoril, da zanj nima časa. Vsi slovenski državljani smo se izkazali v prejšnjih dneh, ko smo s skupnimi močmi zbrali več kot tri milijone evrov za težko bolnega 19-mesečnega Krisa. Ker so državne institucije enostavno gluhe za pomoč majhnih otrokom, ki potrebujejo podobno finančno pomoč kot Kris, potrebujejo našo pomoč mali Ladislav, Gal, Tian, Matjaž in Luna Sia. Doživljamo dogodke, ki se niso v Sloveniji nikoli dogajali, ko ilegalni migranti ugrabijo 79-letnega Miroslava Moravca zaradi neresnosti Šarčeve politike, ki ni sposobna ustrezno odgovoriti na vprašanje varnostne politike v Sloveniji. Opozicijske medije se hoče na grd način diskreditirati, uničiti ali pa se jim želi prepovedati oglaševanje državnih podjetjih, kot se je to zgodilo v primeru Demokracije, Nova24TV, Požareporta in Faktorja. Vzrokov za protest je več kot dovolj. Čas je, da drugorazredni Slovenci vzamejo kontrolo v svoje roke in se množično udeležijo shoda Rešimo Slovenijo, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 17. uri.

Samo Samec

 • pajot

  Treba je povedat naslednje: DOST VAS MAMO!

  • Vojteh Dovč

   katere to?

   • Jshadow

    Brusljske plačance.
    Tiste ki hočejo da smo odvisni od EU na vsaki ravni.

   • Schemva Miro

    Dobro veš katerih,pa še sebe zraven prištej.

   • Andrej

    Kar študiraj, morda boš čez nekaj let ugotovil.

  • Lustrator

   Mislim, da bo potrebno biti precej bolj specifičen. V slovenistanu namreč, tako kot nahujskana raja v Jugi ali SZ, ljudje za katastrofalno vodenje vlade obsojajo…OPOZICIJO!
   100-letne izkušnje komunistične možganopralnice od Lenina dalje pač niso kar tako.

  • Slovenec

   Ne samo povedati, tudi vreči jih iz sedla.

 • Boy

  Zal elektrogospodarstvu ne zaupam; tudi s prepisano diplomo se je mozno povzpeti na poslanski stolcek.

  • Silos

   Kam si pa ti zabluzil?

 • rubec

  Bi tudi jaz prišel, če ne bi ravno takrat kot zanalašč, POP tv vrtel epizodo nadaljevanke Vedno tvoja. V njej bomo končno izvedeli, ali je Züleyha noseča z bogatim Yılmazom ali pa s slepim in revnim pastirjem iz slikovite vasice ĐumĐurum nad Istanbulom.

  • branči

   nimam teh problemov. velika ljubezen na mojmu tamalmu ekranu sploh ne pride do izraza, pa sem se odpovedal solzavim nadaljevankam!

   • Janez Novak

    Jaz bi tudi prišel, ampak RTV bo vrtela film “Mi smo Titovi, Tito je naš” s podnaslovom “Po Titu Tito”. In tega res ne smem zamuditi.

    • branči

     vseeno pridi! mimo se bo peljal šarec v blindiranemu avtomobilu – to je skoraj isto, tito na njegovih obiskih! je živa slika več vredna, kot stari VIBA filmi!

  • Steiermark

   Bravo rubec, ravno to bo tudi “napoved bodočnosti za Slovenijo”! Turke že imamo na oblasti, zato nas pa tuedi pripravljajo na ponaselitev z njimi in ostalimi azijsko afriškimi “žrebci”, ki bodo delali za naše penzije…..

 • Slovenka

  Naj se jim pridružijo še nezadovoljni Kočevci.

  • Steiermark

   “nam”, ne “njim”! Ali tebe nebo?

 • Slovenka

  Še to bom dodala. Shod 10. 10. me spominja na zahteven sprejemni izpit, na katerem se bo slovenska opozicija izmerila in stehtala. Slovenska opozicija, popravnega izpita ne bo, zato se temeljito pripravi in ničesar ne prepusti naključju. Upam, da si predvidela vse nizke udarce, ki se ti obetajo, in da se boš znala pametno soočiti z nepričakovanimi udarci pod pas. Pošteni, delovni in zavedni Slovenci računamo nate.

  • Lustrator

   Opozicija ni le poslanska skupina SDS, opozicija moramo biti predvsem vsi družbeno aktivni, informirani in kritični državljani, ki ljubimo našo domovino. Komiji niso tričetrt stoletja na oblasti zato, ker bi imeli močne poslanske skupine, ampak zato ker so kot virus zažrti v dobesedno vse pore družbe in ko jih partija pozove k obrambi Jugoslovenije, se množično odzovejo. Smo demokrati in domoljubi zmožni istega ali bomo spet utopično verjeli, da nas tistih 25% SDS-ovih poslancev v popolnoma rdečem parlamentu lahko reši pred zakolom? Če bi navadni dobronamerni državljani v življenju naredili 1/100 toliko proti komunistični partiji, kot Janša, bi bila Slovenija že leta 95 povsem očiščena komunističnega virusa, pa četudi bi to pomenilo polne zapore od Karavank do Kolpe. Mi, laiki, smo krivi, da smo domoljubni in ozaveščeni Slovenci v naši državi drugorazredni državljani. Popravimo to in s številčnostjo pokažimo oportunističnim rdečesrajčnikom, da jim ne mislimo še dokončno prepustiti domovine za katero so stoletja umirali hrabri predniki!

  • Slovenec

   Točno tako je. Ali bomo ostali pasivni hlapci, ali kot enotni in pokončni Slovenci naredili red
   in pot do vzpostavitve razvoja
   in blaginje.

  • fiat lux

   Po mojih predvidevanjih vas bo na shod prišlo
   nekje med tristo in tisoč petsto.
   Kar lepa številka glede na to,
   da ima udbo-katoliški pakt za sabo 75 procentov volivcev.

 • Lustrator

  Vsem slovencljem, ki s svojim avtomatiziranim obkrožanjem rdečih kandidatov do samega bridkega konca pehajo Slovenijo v pogubo, naj bo to popravni izpit, vsem domoljubom pa državljanska dolžnost. Časa za ustavitev tega prostega pada v čisti totalitarizem na vseh področjih družbe (gospodarstvo, mediji, pravosodje, izobraževanje, civilne družbe) je vedno manj, komunisti imajo že slaba 3 desetletja v parlamentu ustavno 2/3 večino in le še vprašanje časa je, ko ob otopeli in brezbrižni EU, ne bodo niti več formalno potrebovali opozicije in jo bodo preprosto ukinili z dekretom – tako kot v “dobrih starih časih” o katerih neprikrito sanja CELOTNA VLADNA (NAD)KOALICIJA, NE ZGOLJ LEVICA (!)

 • Lisjak

  16.00:Sv.maša v Frančiškanski cerkvi
  17.00:Protestni shod
  Po koncu protestnega shoda pa obvezno k spovedi!

  • Artur

   Jaz bom od 16.00 ure naprej rajši zunaj z drugimi ostalimi zunaj prisotnimi začel in končal shod in to s kozjimi molitvicami proti rdečim lopovom in narodnim izdajalcem na transparentih “spovem” pa se lahko le pred samim seboj in svojo vestjo brez “božjega”posrednika :)

  • Andrej

   Ti povem, da ti ne bi škodila maša, spoved bi ti pa celo koristila.

  • Slovenec

   K spovedi se gre pred mašo.

 • Vojteh Dovč

  jaz pridem sam če bo na letališču j.pučnika

  • xtc

   A zato,ker je blizu Begn od koder boš pobegnu?

  • Andrej

   Ti prideš, ko se bo aerodrom imenoval po Milanu Kučanu.

 • Skrajno Desni

  Predlagane točke so po večini sporne, nobenih konkretnih predlogov treba je vlado razrešit, konkretno zarezat v koruptivno lopovsko vodenje te Slovenije kar pa z vašim lajanjem ne boste dosegli razen še bolj boste razdvojil narod, da boste lahko nemoteno plenil kar še niste.
  Za bolj striktne predloge in izvedbe reforme te Slovenije, tako ali tako nimate jajc žal.

 • Janez Novak

  Slovenija ni dovolj. Osvestiti je treba vso Evropo.
  https://www.petitions.net/anti-globalist_declaration

 • Poserjemsenavse

  To je brezveze…stari obrazi isti lopovi…vse poterat;leve in desne

  • Steiermark

   Vseglihar, zakaj pa vse?

   • Andrej

    Saj je povedal: ker je posran.

  • Slovenec

   Niso vsi isti

 • Artur

  [KDO VAM LAŽE] 25.09.2019 Nova24TV – Gost Franc Kangler
  https://www.youtube.com/watch?v=O5Ry7UoDUkw

 • Steiermark

  Pred dvema dnevoma sem bila pri zobozdravniku na hrvaškem ter se v čakalnici zapletla v razgovor z možem in ženo iz Slovenije, ki sta si prišla urejati zobe . Nakar mi je žena potožila, da si s svojo penzijo 400 E nemore privoščiti urejanja zobovja v Sloveniji, ker bi jo v Lublani isto delo stalo ca. 800, tukaj na hrvaškem pa 400 E. Pa sem jima rekla, sedaj imamo lepo priložnost, 10. 10., da gremo protestirati v Lublano, proti takšnemu uničevalnemu ravnanju z nami, s strani oblasti…… Pa mi je ženska odgovorila, (čeprav tudi sama nezadovoljna z oblastjo v Sloveniji): pa mislite, da boste kaj dosegli? No in to je odgovor vseh takšnih slovenceljev, ki samo čakajo, ne da bi se uprli, kdaj še bo slabše….

  • Slovenec

   Žalostno, na tak način bo vse ostalo kot je…

 • Artur

  A se bodo Nsi-jevci morda pridružili možni antifa provokatorski drhali na kontra strani s Kučanom in Fajonko na čelu tako kot sta bila prisotna na Kotnikovi? Samo vprašam ?

  • Slovenec

   Ne bodo, ker so njihovi zavezniki.

 • xtc

  Vse lepo in prav podpiram ,a dokler nebo narod kot v Honkongu pokazal kdo je gospodar države ne bo nič
  Je korak napreje ,a daleč od tega da bo Kučan mafija opustila svoje rabote-dokler jih ne bo strah kot 91,ko so bežali v Nemčijo,Avstrijo,Italijo in švico z familijami,ste lahko brez skrbi,da bodo veselo počeli iosto kot počno napreje.

  • joško

   ALI PA NEKATERI V BUNKER POD cANKARJEVEM DOMU
   RECIMO EDEN OD TEH JE BIL TUDI VAŠ PLEMENITI ZMERAJ ZATIRANI JIJ
   LEP POZDRAV
   JOŠKO

 • Andrej

  Aha, vidim, da gre za resno zadevo. V hipu so se kibici pojavili. Torej, protest je očitno prava pot.

 • Artur

  Spet vprašanje za Novo24TV : Ali nas boste v živo prenašali, da si bodo tudi Slovenclji za zapečkom to lahko ogledali ? Predvidevam, da tudi odgovora na to vprašanje ne bom dobil.

 • Silos

  Ćuša in njegove strančice zelenih pa ne bo – se je pokazal,da mu bolj ugaja stanje tako,kot je.

  • JANEZ GUS

   on snifa črtice….

  • Steiermark

   Kje je pa sedaj, ko je prej tako “nastopal” in skliceval proteste proti gradnji oz. postavljanju zbirnih centrov oz. zbirnega centra v Šterntalu in na Pragerskem?

 • Slovenec

  Gremo vsi v Ljubljano in pokončni ter enotni Slovenci vrzimo že lopove in levake iz sedla in iz Slovenije.

 • Stric iz ozadja

  Najprej se sploh zmenite kdaj je protest. Na plakatu pise ob 16.00, v clanku pa trikrat ob 17.00

  • Artur

   Ob16.00 je najprej maša.

 • est

  Pol pa še po Zokita na Magistrat, da napravimo dve dobri deli. Mogoče pa še v Murgle , da se vse opravi v enem dnevu.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Sramota kakšnega pajaca imamo na oblasti. Človek si v sanjah ne bi mislil, da je kaj takšnega sploh mogoče. To sploh nobeni vladi ni podobno.

 • Artur

  Naši levi fašisti se poleg lopovščin pri nas in ostalih protinarodnih svinjarij držijo tudi NWO leve fašistične agende tudi v škodo kmetov. Bodo slovenski kmetje tako kot nizozemski prav tako traktorje zakurblali in se nam pridružili 10.10.?
  SMANJUJU IM PROIZVODNJU ZBOG PRDENJA KRAVA! NIZOZEMSKI POLJOPRIVREDNICI U MASOVNOM USTANKU PROTIV ZELENOG FAŠIZMA I MJERA ZA SPRIJEČAVANJE KLIMATSKIH PROMJENA
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/

 • JANEZ GUS

  Toninu je pa žvepleni odsvetoval vdeležbo.Pa tudi Luda se ni strinjala,da se to za sredinske ne spodobi.Nič jih ni izučil osip članstva obToninovem lezenju vv kučanovo rit.

 • IZBIRA

  Kakšen naj bi bil rezultat? Opozorilo naj več ne kradejo in nej pokažejo rezultate?! In kaj po protestu? Prepričan sem, da tiste katerim je opozorilo namenjeno, ne bodo +tudi za odtenek bolj v skrbeh za svoje položaje. Ni več 1990 in par let kasneje. Priložnost je zapravljena!

 • janez55

  Zakaj pa protest ne bo na Kongresnem trgu, kjer je veliko več prostorea kot pred Prešernovim spomenikom? Se vidi, da tudi sami organizatorji pričakujejo bolj skromno udeležbo.

  • Artur

   S Prešernovega trga do zokijeve “rezidence” ni daleč rotovški trg z ulicami se da tudi napolniti pa še zokija izbezati iz njegovega “brloga”.

  • Skrajno Desni

   Ker bodo na Prešercu še turiste štel.

 • Kaloh je zdaj glavni, potem ko bo pa na dan protesta vreme megleno, se bo pa usrou.

 • Skrajno Desni

  Pravi protesti bodo v Sloveniji ko se bo raji skisal in bo šla sama od sebe na cesto brez pozivanja levih ali desnih, do takrat bo a še trajalo če se bo sploh zgodilo in to vedo levi in desni.

 • učko

  Neč ne bo, desnuhi še protesta ne znajo organizirat. Večni Bumbarji !

  • Black_hawk

   Desni pridemo ko je zelo hudo, prej ne. Dovolj je dovolj.

 • Black_hawk

  Pošten človek ne more podpirat te vlade, jasno. Čas da oblast prevzame združena opozicija. Smešno da imajo večino v tej državi delavci in kmetje, bolj srednji razred, vladajo pa enoprocentna družba.

 • MOPSEN

  Zadosti je bilo leve rdeče kominterne….BASTA

 • MOPSEN

  Mafija ..rdeče pijavke..kot peronospora..

 • Slovenka

  Mimogrede, Zelenih pod Čuševim vodstvom ne bo, ker se ne strinjajo z mislijo, da je vsega kriv Šarec. So pač dobili ponudbo, ki je niso mogli zavrniti. Enako tudi NSl, za katero pa je tako in tako bolje, da se 10. 10. ne kaže v Ljubljani, ker kot članica koalicije pač ne bo protestirala sama proti sebi.

 • piko8

  zorangutan in njegova MAFIJSKA družina sodijo na kandelabre!!

 • fiat lux

  Če se bo shoda udeležila Podobnikova Slovenska ljudska stranka,
  potem bo na shod gotovo prišel tudi špicenkandidat Slovenska ljudske stranke
  za obrambnega ministra v prihodnji Janševi vladi Tit Turnšek.

 • kalavnik

  …in tresla se bo gora in rodila mis. Ne mores iz vecine slovenckov pickice ven spravit pa da ga jebes.

 • Novakec1

  Zaslepljene sloovce a ne dojemate da za slolandijo ni rešitve. Amen.