Vse več organizacij potrjuje udeležbo na protestu “Rešimo Slovenijo”! Prostovoljci celo organizirajo prevoze iz drugih mest po Sloveniji!

Datum:

Protest Rešimo Slovenije se nezadržno približuje! V četrtek, 10. oktobra 2019, bo ljudstvo končno spregovorilo! Protest se bo začel ob 17. uri na Prešernovem trgu. “Namen protesta je, da se v naši državi zaščiti ustavni red, kajti dogaja se vse preveč anomalij, ki izkoriščajo luknje v zakonih, vendar se tega ne sankcionira. Shod bo namenjen tudi temu, da se opozori na ‘izjeme’, ko si nekateri privoščijo več in ljudi delijo na prvo- in drugorazredne,” poziva vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec. “Delo vlade pa je vse bolj katastrofalno,” pa sporoča v svojem vabilu na proteste poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh. Protestu se pridružuje vedno več gibanj in civilnih iniciativ. Organizirajo se tudi organizirani prevozi iz drugih koncev Slovenije.

                   

Čas je, da državljani spregovorimo in opozorimo na vse napake vladajoče levičarske garniture! Afere, ki so se v zadnjem času vrstile, so sodu izbile dno. Odpis dolgov družini Zorana Jankovića, nespoštovanje odločb ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, nezakonito kadrovanje v Telekomu, SODU in preostalih državnih podjetjih, afera Westinghouse in zaposlitev Šarčeve znanke N. H. na Sovi je le nekaj dejstev, ki so v preteklosti šokirala in ujezila veliko število slovenskih državljanov.  “Dovolj je, da drugorazredni plačujejo za vse grehe – in polnijo državni proračun -, ki so jih storili prvorazredni in ostali nekaznovani ter si ob tem delali lastne koristi. Namen vseslovenskega protesta je, da se na te stvari opozori, kajti večinski mediji o teh anomalijah redko poročajo. V zadnjem obdobju se celo dogaja, da leva koalicija izkorišča instrument državnega zbora zato, da lahko kršijo ustavna in poslovniška določila. Mislim, da je skrajni čas, da se na to opozori s shodom,” je povedal vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec.

Rdeča nit shoda 10. oktobra bodo med drugim tudi različni primeri kršenja človekovih pravic, kot so se zgodili v primeru Kangler, Janša, kakor tudi pri tretji razvojni osi, delavcih migrantih in še kje. Danijel Krivec pravi, da poznamo zgolj izpostavljene primere, a da ljudje občutijo prvo- in drugorazrednost vsakodnevno, ko koristijo zdravstvene in upravne storitve. “Verjamem, da bodo ljudje 10. oktobra dovolj glasni, da jih bo ogromno in da bomo opozorili, da stvari v naši državi ne gredo v pravo smer,” opozarja Danijel Krivec.

Vse več organizacij se bo udeležilo shoda
Ob tem je tudi vedno več civilnih iniciativ in združenj, ki se bodo udeležili protesta. Med drugim se bodo protesta udeležili Alojz Kovšca, predsednik DS RS, ljubljanska Civilna iniciativa za zaščito čiste pitne vode, Slovenska kmečka zveza pri SLS, Sindikat delavcev migrantov Slovenije, Iniciativa za zaščito moravške doline, Civilna iniciativa za oskrbo slovenske Istre s pitno vodo, SLS, Slovenska demokratska stranka, Zeleni Slovenije, Novi socialdemokrati. Sodelovanje je napovedalo več civilnih iniciativ proti migrantskim centrom in za zaščito Slovenije pred nezakonitimi migranti, več civilnih iniciativ in drugih skupin za zaščito slovenskega podeželje pred napadi zveri, več različnih ljubljanskih civilnih iniciativ, Civilna iniciativa za ustrezno traso 3. razvojne osi in drugi.

Poziv na protest je zajel tudi preostale dele Slovenije, saj se bodo iz Maribora organizirali avtobusni prevozi na protest v Ljubljano. Avtobusi bodo peljali ob 14.15 z mariborske avtobusne postaje in izpred starega Mercatorja ob 14.30 na Taboru v Mariboru.

Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane.
“Delo vlade Marjana Šarca je vse bolj katastrofalno. Posledično so razmere v državi vse slabše. Pred našimi očmi nam propada vladavina prava, propada nam zdravstveni sistem, v končni fazi nam propadajo naše nacionalne meje. Zato vsi v največjem številu vabljeni na protest, ki bo 10. oktobra v Ljubljani. Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane,” sporoča poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh.

Protest proti Šarčevi vladi dne 10.10.2019 ob 19.uri na Prešernovem trgu (twiter)
Protest proti Šarčevi vladi bo 10. oktobra 2019 ob 17. uri na Prešernovem trgu. (Twiter)

Kam smo prišli, se lahko opravičeno sprašujemo
Medtem ko prvorazredni bogatijo in imajo večino drugorazrednih državljanov Slovenije za norca, medtem ko se Jankovićevim odpisujejo milijoni dolgov, mora slovenski državljan Stane Pavšič plačati 1.000 evrov kazni, ker je pomagal prijatelju pri prekrivanju strehe. Ironija je še toliko večja, da je vzpostavil komunikacijo s samim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki mu je vehementno odgovoril, da zanj nima časa. Vsi slovenski državljani smo se izkazali v prejšnjih dneh, ko smo s skupnimi močmi zbrali več kot tri milijone evrov za težko bolnega 19-mesečnega Krisa. Ker so državne institucije enostavno gluhe za pomoč majhnih otrokom, ki potrebujejo podobno finančno pomoč kot Kris, potrebujejo našo pomoč mali Ladislav, Gal, Tian, Matjaž in Luna Sia. Doživljamo dogodke, ki se niso v Sloveniji nikoli dogajali, ko ilegalni migranti ugrabijo 79-letnega Miroslava Moravca zaradi neresnosti Šarčeve politike, ki ni sposobna ustrezno odgovoriti na vprašanje varnostne politike v Sloveniji. Opozicijske medije se hoče na grd način diskreditirati, uničiti ali pa se jim želi prepovedati oglaševanje državnih podjetjih, kot se je to zgodilo v primeru Demokracije, Nova24TV, Požareporta in Faktorja. Vzrokov za protest je več kot dovolj. Čas je, da drugorazredni Slovenci vzamejo kontrolo v svoje roke in se množično udeležijo shoda Rešimo Slovenijo, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 17. uri.

Samo Samec

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...