VSO vabi na protest za Slovenijo in resnico

Foto: STA

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve vabi na protestno zborovanje ZA SLOVENIJO IN RESNICO, ki bo jutri, v sredo, 19. aprila 2023, ob 17. uri, na Trgu republike v Ljubljani.

Protestirali bodo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bodo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti.

Zaradi ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve Združenje VSO pozdravlja interpelacijo SDS o delu in odgovornosti Vlade RS in Priporočila NSi za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve – z namenom širše argumentirane razprave o pomenu osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev. Ta je na podlagi plebiscitarne volje kljub političnim delitvam prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja.

V obrazložitvi so zapisali, da vladna nerazumna in nedialoška ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve uveljavlja odnos do osamosvojitve, ki ni v skladu z njenimi vrednotami in našo družbo dodatno deli. To stanje zahteva ponoven premislek o pomenu slovenske osamosvojitve.

Protestirali bodo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bomo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti.

Udeležence pozivajo, da se protesta udeležijo s transparenti in slovenskimi zastavami.