fbpx

[Video] Zabeležili 52 novih okužb s covid-19! Z wuhanskim koronavirusom okuženi trije pripadniki blagovnih rezerv!

Foto: STA

V petek, 27. marca 2020 je bilo opravljenih 1.387 testov na covid-19, potrjenih je bilo še 52 novih okužb. Število okuženih z wuhanskim koronavirusom je do sedaj 684.

Število okuženih s covid-19 v Sloveniji še naprej raste. Po zadnjih podatkih je smrtonosnim koronavirusom okuženih 684 ljudi, 9 pa jih je umrlo. 10 Ljudi na bi si že opomoglo.

Uradni govorec vlade RS za koronavirus Jelko Kacin je ob tem sporočil, da ni okužen noben član vlade, so pa zaznali tri okužbe pri pripadnikih blagovnih rezerv.

Velika večina tistih, ki so zaradi okužbe s covid-19 končali na intenzivni negi, po Kacinovih besedah potrebuje pomoč pri dihanju.

Opreme zgolj za teden dni

Ob tem je poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan za STA povedal, da je zaščiten opreme v skladiščih dovolj za najmanj teden dni. Primanjkuje pa zaščitnih mask standarda FFP2 in FFP3, ki so namenjene predvsem medicinskemu osebju.

Kacin je še povedal, da civilna zaščita in policija spremljajo karanteno v Hotelu Paka v Velenju. “Če bo prišlo do kakršnekoli kršitve, bodo ukrepali. Kazen za kršitev karantene je do 420 evrov na posamično kršitev.”

 

Ivan Šokić