Začelo se je: Vladni urad za migrante objavil naročilo za prevajanje in tolmačenje 28 jezikovnih kombinacij!

Ilegalni migranti v migrantskem taborišču Salakovac BiH (vir: twitter)

V času, ko je Belo krajino že drugič v letu dni prizadelo neurje s točo in Belokranjci prosijo za pomoč, predvsem za strešnike, da lahko prekrijejo preluknjane strehe, in ko vlada Marjana Šarca Črnomaljcem ni poravnala niti škode po neurju iz 8. junija 2018, plačala ni niti stroškov za odvoz smeti za migranti, celo stroškov zaradi petih lani utopljenih v Kolpi ne, je našla nove milijone evrov za migrante, ki nezakonito vstopajo v Slovenijo.

Ob vsem tem pa slovenski državljani za zdravljenje težko bolnih (tudi otrok) v državi zbiramo zamaške, gozdovi na območjih Bele krajine, Kostela, ostalega Kočevsko-ribniškega, širom pod Gorjanci, Ilirske Bistrice in drugod pa so polni odpadkov za migranti, med njimi so tudi rjuhe UKC Ljubljana, ki jih morajo občani sami pospravljati.

Vladni urad za migrante, ki spada neposredno pod okrilje kabineta predsednika vlade Marjana Šarca (LMŠ), je v četrtek, 13. junija, objavil javno naročilo za storitve tolmačenja in prevajanja za tiste, ki bodo po nezakonitem prestopu državne južne meje – ali pa bodo k nam vrnjeni iz drugih evropskih držav – zaprosili za azil oziroma mednarodno zaščito ali pa jim je to oziroma jim bo to v tistem trenutku že odobreno.

V vladnem uradu so naročilo razdelili na dva sklopa in po posameznih podsklopih, pri čemer podsklop pomeni jezikovno kombinacijo, kot je razvidno v nadaljevanju:

Sklop 1: Prevajanje in tolmačenje za prosilce ali osebe s priznanim azilom: 28 jezikovnih kombinacij (Vir: Moja Dolenjska)

Naročilo se bo izvajalo 24 mesecev oziroma 2 leti od podpisa pogodbe oziroma okvirnega sporazuma, kot je to lepo “zapakirano”.

 • Lokacija prevajanja: kjerkoli v Sloveniji
 • Lokacija tolmačenja: Azilni dom, Cesta v Gorice 15, Ljubljana in kjerkoli v Sloveniji

Izbrani ponudniki bodo morali storitve zagotavljati 24 ur na dan, vse dni v letu, vključno s sobotami, nedeljami, prazniki in dela prostimi dnevi. V primeru, ko bodo prevajali in tolmačili na drugih lokacijah “kjerkoli v Sloveniji”, jim pripadajo potni stroški (kilometrina).

Sklop 2: Prevajanje s sodno overitvijo: 28 jezikovnih kombinacij (Vir: Moja Dolenjska)

Pred začetkom dela se bodo izbrani ponudniki udeležiti še dvournega usmerjevalnega seminarja. S pogodbo oziroma sporazumom se bodo zavezali tudi k varovanju podatkov. V uradu se s prevajanjem in tolmačenjem očitno mudi, saj so določili kratek rok za prijavo, to je 8. julij 2019, do 10. ure. Odpiranje ponudb bo že isti dan, ob 10.15.

Razpis: Vir: Javna narocila

Ob vsem tem dodajmo, da je policija vse bolj skopa s podatki o izsledenih in prijetih ilegalnih migrantih pa tudi o njihovih kaznivih dejanjih. Tako ni samo v Sloveniji. Spletne strani, kjer poročajo o tem, se “rušijo” tudi v Bosni in Hercegovini (primer biscani.net).

Moja Dolenjska

 • Kučko pod pručko

  Tolkača namesto tolmača

  Namesto tolmača, bi dal Kratkonogemu in temu zmešanemu Šarcu tolkača. Z njim bi udrihal po njuni pokvarjeni antislovenski buči toliko časa, da bi jima zbil ven še zadnje obrise šeriatarjev, Alaha in Mohameda.

  Barabe pokvarjene, levičarske. Slabši ste od največjega gnoja. Vsi po vrsti, od murgelske barabe pa preko Šarca do zadnjega levaka!!!

  • VERZIFIKATOR

   Darjan Š. Cucek

   NOVI PASJI JEZIKI

   Šaro psiček se je angažiral,
   ko urad za cucke zapuščene,
   k nam brez meje vsak dan pritepene
   kar čez noč je v pasjeku formiral.

   Vse jezike pasje govorijo,
   Šaro je sosedom obrazlóžil,
   ni nad Babilonom se potožil,
   spoprijel se brž je z invazijo.

   Čungalunga da je pasma nova,
   jezik nov, ki zdaj pri nas se laja,
   Šaro pravi, naj se ga prevaja,
   prevajalce zanj dobi se znova.

   Kukugunga je takisto v rabi,
   jezik afroazijskih ovčarjev,
   za učenje škoda ni denarjev,
   Šaro na tečaj jezika vabi.

   Vsi ti psički da so iz azila,
   Šaro po soseski zdaj razlaga,
   šola prevajalska da ni draga,
   sploh pa so poceni vsa učila.

   Šaro zbobnal skupaj bo učence,
   kar že zdaj močno se reklamira,
   nova mesta delovna odpira,
   kajpak vsa so le za pritepence.

   Vso deželo pasjo naredite
   čimprej mi, to bevska cucek Šaro,
   naj zavrže v njej se, kar je staro,
   če vam všeč ni, se pa izselíte.

   To ščene razglaša pritepeno,
   ki nihče mu ne pozna izvora,
   mešanček nekakšen, nočna mora,
   luč prižgal ščenetom bi zeleno.

   Bo dovolj, porekla je skupina,
   ki vsiljivost ji močno preseda,
   poskrbi za Šara naj soseda
   in njegove lovska brž družina.

 • Skrajno Desni

  Edini jezik ki ga ta muslimanski izmeček pozna je šus v glavo.

  • SIMON ROZIC

   …v obrambi, prosim, s stotimi pričami, sicer boš šel v “čuzo”
   za večne čase!

 • rubec

  Slovenski fantje kolikor nas še je, prišel je čas, da nabrusimo kose. Uničujejo deželo naših prednikov in naših potomcev. Vabljeni tudi tisti, ki imate bencinske z nitko in tisti z roboti. Tudi z njo se da rdečemu prascu glavo razbiti.

  • Kučko pod pručko

   Jaz sem na moj dron že montiral fračo!!!

  • RATATA

   Že več let na svoji zemlji za bajto kopljem globoke fojbe in rove. Kar boš pokosil mi kar pripelji. So že primernih globočin.

  • pajot

   pa obvezno prevajalce s sabo. Da mu bo v domačem jeziku razložil kaj ga čaka.

 • RATATA

  Đany Mürdererkahler bi lahko vsem prevajal s svojimi znaki.
  Žive pokvarjene norce imamo na odločevalskih položajih! Demokratično postpotrjene.

 • Kučko pod pručko

  Še ena resnična s Taleža

  Oskrbnik lovske koče na Taležu je povedal tudi, da so se kmalu po ustoličenju Šarčeve vlade najavili vsi štirje ministri, ki so doma na Gorenjskem, Bratuškova, Erjavec, Poklukar in Prašiček. Šivilja je nakazala, da pričakujejo ‘kakšne ugodnosti’. Ko ji je oskrbnik hladno odvrnil, da jih bodo obravnavali enako kot vse ostale goste, se ji je vidno povesil nos, vseeno pa se ni dala.

  “Saj to bo za vas dobra promocija. Referenca”, oskrbnik pa ji je odvrnil, da to ne bo nobena referenca, ampak bodo prav zaradi njih zgubili kakšnega gosta.

  Primer sicer ni osamljen, saj so še od maršala naprej vsi partijski veljaki preko Kardelja, Dolanca in vse do Kučana povsod dobili vse zastonj. Tudi njihovi rdeči nasledniki si oholo predstavljajo, da jih gostinci samo čakajo, če jih že ne bodo prosili, da naj se oglasijo.

  No, ti štirje so k sreči naleteli na pravega gostinca in so jih dobili po buči, vseeno pa so na Talež prišli!!!

  • jedro

   Točno tako se dogaja že vseskozi !
   SRAMOTA – pa takšne plače imajo.
   Če bi na Brdu vsem “posvečenim” stregli zastonj, kot si to zamišlja ” ta korajšna” gospa, bi na Brdu že zdavnaj bankrotirali. Tak “privilegij” si dovolijo samo pri privatnikih, ki jim že z davki in raznimi neugodnimi zakoni preveč grenijo življenje.

  • von Rhein

   Take akcije so ji doprinesle 10 kg odkar se potika z enega na drugo ministrsko pozicijo.

 • SIMON ROZIC

  Pozabili ste dodati prevode iz štajerščine in prekmurščine v ljubljanščino!
  Tudi nas nihče ne razume, kreteni za…kani!

  • pajot

   Zmotil si se. Ne nihče. Jaz vas razumem. Slovenske dialekte imam v malem prstu. Zato ker ljubim svoj dom. In moj dom je Slovenija.

 • Lisjak

  O tem koliko bodo zaslužili pa nič.Po zadnjih podatkih ti prevajalci zaslužijo od 15.000 evrov do 20.000 evrov na mesec.Kaj zdaj rečete na vse to vsi tisti,ki ste na minimalcu ali penzjonisti z 500 evri ali še manj?

  • jedro

   In kdo bodo v glavnem ti prevajalci ? Spet iz “tujih”, nam neprijaznih dežel.

 • macon

  Zakaj tamilščina in ne tudi telugu in kannada? Tigrinjščina, kje zaboga je to? Rohinga, a ti modeli iz Burme tudi bežijo v EU? Črnci pa izgleda obvladajo francoščino.

  Kako smo bogati, da se moramo ukvarjati s celim Babilonom. Obstaja tudi druga varianta, da naj se pritepeni begavci spokajo v smer iz katere so prišli. Pomahaš še s puško pa ni potreben prevajalec iz urduja in somalščine.

 • Igor Kodelja

  Usi ti tolmači veliko stanejo nas.za naše pokojnine in plače pa stalno majnka.uboga država kaj ste izvolili že ve usak kdor jih je izbral.sranje

 • akozelj

  Ne bomo več zbirali zamaškov temveč municijo za obstoj ,zavedajte se resnosti.

  • stajerc5

   Uhhh, dobro povedano!

 • šmentanamuha

  Mislim, da bomo Slovenijo lahko kmalu preimenovali v Babilonijo. Čas se vrača.

 • šmentanamuha

  Kdo pravi, da se v Sloveniji ne živi dobro? samo Slovenci. Vsi drugi so zadovoljni, še posebej ilegalci.

 • večni srb

  Misčim, da bi naredili veliko več, če bi sredstva vložili v boljši Googlov prevajalnik,saj pri nas tako malo slovencev študira tuje jezike, da bodo morali uvažati migrante.
  Masovne migracije so itak mogoče prav zato, ker je planet globaliziran, kar v praksi pomeni, če hodiš naravnost dovolj dolgo, se boš nekoč vrnil na začetek poti. Okrogla zemlja govori kolonialno verzijo angleščine, ki ni nič drugega kot poljubno izgovarjanje angleških samostalnikov, glagolov in vezajev, uporabljenih po načelu piši kot govoriš. Iz nekih razlogov, nespametni telefoni najlažje razvozljajo prav tisto spakedravščino in jo prevedejo v neko knjižno obliko.
  Zakaj ne bi več uporabljali najbolj napredno in vsem dostopno tehnologijo, če lahko olajša številne stiske in zgradi mavidezne pontonske mostove med različnimi sferami, rabimo mobilno kulturo, ki bo normalizirala rabo. Kaj pa vem, lahko kadar srečamo tujca, bi lahko recimo dvignili roko in pomahali z iztegnjenim telefonom, češ moj android bi se rad pogovarjal s tvojim androidom. Zakaj pa ne, paziti bo treba le, da se komunilacija ne bi sprevrgla v revolveraške obračune, ker marsikaj se izgubi s prevodom.

 • pajot

  Aha,zdaj potrebujejo še prevajalce. Sledil bo potemtakem še zakon,da moramo dati obvezno svoje žene in hčere v uporabo tem uboščkom,polnih testosterona in spermazoidov. —Doma imam spravljeno motorno žago. že dolgo ni bila v uporabi.

  • stajerc5

   Ce ze ni dogo laufala, ne pozabi na Liqui Bloody!

 • antimur

  Baraba Šarčeva, ali so to podpisovali tvoji v Marakešu, čeprav si sukal gobec, da marakeška izjava nima nobenega pomena. Vseh kučanistov se drži izključno laž, spletke, ropanje in teror nad državljani, takšno golazen kot si ti, Cerar, Židan, Erjavec, Bratušca, je potrebno iz strehe parlamenta pometati na cesto.

  • Hana Vrabec

   Volkovom za futr!

 • večni srb

  Če smo bolj točni, rabijo prevajalce, ki bodo znali v več jezikih povedati jedel, pil, kakal, lulal in pančal.

 • Olga101

  Marionetna vlada naj odstopi takoj, saj ocitno ne razume niti slovenko, lutkarja pa za zapahe do smrti!

 • pajot

  Slovenci,kaj vam kaže moški na zgornji sliki? Dva sredinca. Sporočilo je jasno: jebite se.

 • Kapodistrias

  Razpis ima eno veliko pomanjkljivost. Manjka ponudba za tolmača, ki bo tem trdoglavcem na vladi, ki ne razumejo nič in se ne razumejo na nič, pojasnil, kaj je človeška pamet.
  Šarcu & Co. odrekam pravico, da razmetuje tudi moj davkoplačevalski denar!

 • pajot

  Za paštu jezik ni treba dost znanja. samo paštu je treba skuhat.

 • tramal

  Tako dolgo bodo skrivali resnične podatke ,da bo zapokalo po celi evropi,banda leva.

  • stajerc5

   To je to, prej ko bo, bolje bo!

 • von Rhein

  Akcija,ki napeljuje,da je v SLO primerno zaprositi za zaščito.Čim več ilegalcev bo dobilo informacije o njihovih pravicah,toliko več jih bo ostalo v Sloveniji.Naslednja faza je podelitev državljanstva tistim,ki se bodo naučili nekaj slovenskih besed,npr..daj stan,daj pare,pomagaj uvoz moje sorodnik,ima samo 17.Najkasneje ob volitvah l.2022 bo cilj dosežen.Potomci današnje rdeče sodrge bodo postali šejki.
  p.s.kot kaže ilegalcev ne nameravajo vračati Hrvatom.

 • Nata

  Kakšno prevajanje, za vraga ?? Saj so sami dohtarji , pa fiziki !!
  Torej so vladniki zopet našli sobro plačane službice za svoje ??
  Spodaj je nekdo omenil ceno prevajanja

  Pa še to se lahko vprašamo, ali ti prevajalci znajo res dobro slovensko ??

  • Peter

   Vse je samo to, službice za svoje, firme, ki organizirajo pomoč, prevode, pravna služba, hrana, dobava tvjev, itd itd … same naše, jasno…itd itd. Veliko bodo zaslužili na račun beguncev iz vojnih območij, no.

   • Nata

    Res je. Tu je kavelj. Z migranti ogromno ljudi služi !!

    • Peter

     Jazz poslušaš?

     Prejšnji teden sem ga poslušal v Ljubljani, ne s to zasedbo…poljski jazz pianist. Jazz ki tudi meni, rockerju, sede. LP.

     https://www.youtube.com/watch?v=kuOK-_OditQ

     • Nata

      +++++
      Poslušam, a imam raje malo večje sestave. Tudi prav dolge improvizacije – če niso res vrhunske – ne obrajtam preveč.

     • Peter

      Ja, metoo, hehe…tale dobro špila…sem bil pa zadnjič še na enem koncertu, kjer so slovenski mladi muziki špilali priredbe…zelo različne, jazz trio plus vokal…super.

     • Nata

      Manjša kot je skupina, boljši morajo biti posamezniki ! Vse se sliši. . . . . .
      Sem iskala eno dobro skladbo. Ker je ne najdem , ti prilagam tole. . . . . sicer jaz Radia skoraj ne poslušam, ampak na YT se vse mogoče najde.
      https://www.youtube.com/watch?v=Exc1a4uxYnM

 • RATATA

  Zapovedi Marakeša delujejo v popolnosti.
  Kaj čmo, pristopili smo in to brez ugovora, razen 250 mirnih protestnikov pred parlamentom.
  http://istinomprotivlazi.com/regija/2562-zidovi-iniciraju-krscansko-islamski-rat-putem-glavnih-hrvatskih-medija

  • Lisjak

   Marakeška deklaracija temelji na Rabatskem sporazumu,katerega je podpisala Janševa vlada leta 2006-2007.Takratna Janševa vlada je tudi spremenila azilno zakonodajo,da ilegalni prehod meje ni kaznivo dejanje ampak prekršek.

   • RATATA

    Vem, da veš, da vem.

 • joza joza13

  Od kdaj pa obstaja bosanščina?
  Ali mi bo kdo nabluzil, da čefuri, ki jih je na Slo uradih 80% zaposlenih, več ne razumejo srbohrvaško?… ali gre za kakšno sestro – naprimer od Violete Tomič, ki ji urejajo đob?

  • Stric iz ozadja

   Psst od razpada Jugoslavije ne smes vec reci Srbohrvascina, ker te bodo Hrvati oz. Srbi obesli. Gre pa predvsem za majhne nianse med Bosanscino in Srbscino poleg tega, da Bosanci seveda ne uporabljajo cirilice.

 • garfi

  naši komunajzli potrebujejo balkanske in ruske tolmače
  preko 250.000 Slovencev ima zaradi tega prihodke pod 600€
  kućanov šarec še te znižuje

 • Steiermarkt

  Ob vsem tem pa slovenski državljani za zdravljenje težko bolnih (tudi otrok) v državi zbiramo zamaške,
  NAROD HLAPCEV PAC….

  • stajerc5

   Drz goflo, pa pejt tisto rdeco zvezdo na vhodnici opankarske lublane-bolane malat, ker ji ze farba odpada!

   • Steiermarkt

    Zakaj? Jaz nisem ne leva ne desna…

 • Svoboda

  Sarec bo nas pokopal do amena

 • Morala

  Kaj začelo? To se dogaja že od 2015!!

 • Janez Novak

  kaj pa Slovenci, ali lahko zaprosijo za azil v Sloveniji? Recimo brezposlenim bi zelo prav prišlo 2000 EUR na mesec, ki jih dobi azilant. Pravzaprav tudi zaposlenim s povprečno plačo 1000 EUR bi prišla prav azilantska socialna podpora.
  Če imajo tujci več pravic kot domačini, potem nismo več suvereni. To je okupacija.

  • JANEZ GUS

   To je za 11000 e hotela naša ciganka v Bruslju.

 • RATATA

  Če kdo potrebuje prevod v slonokoščenščino…. naj pove.

 • Slovenec 33

  Ja novi okupatorji že s prihodom pridbijo denarja in več pravic kot slovenski živelj
  Pravi novi prvokategorniki.

  Zavedajte se tega davkpoplačevalci.
  Rdeča golazen še vedno vlada
  Kje ste bili, ko so bile volitve, glave zeljnate.

 • Stric iz ozadja

  A migranti govorijo tudi madzarsko, nemsko, italijansko, rusko, vietnamsko, amaru (ha?) ?. Pravi poligloti.

  • JANEZ GUS

   Tako jih sliši glumac.Gleda nas v oči in prdi..Pravi balkaneze.

  • šmentanamuha

   Amaru je jezik Indijancev, ki živijo na in ob jezeru Titicaca v Južni Ameriki. Kak so zdaj oni pribežali do sem in kdo jih preganja?

 • stajerc5

  Sem se ze prijavil, za sladoljedarje, prikoljic vozace in bakljava ljiferante. Ko dobim sluzbo, vam povem, koliko potegnem!

 • jedro
  • samotoje

   Seveda. Morda ne ravno pištole, kaj močnejšega bi bilo boljše.

 • Franjo Trojner

  Ko pade Italija v zares globoko. gospodarsko krizo in ta dan se bliskovito približuje bo EU kap, takrat tudi ilegalni migrantje k nam ne bodo več silili, prej ven.

  • sunday

   nimam občutka, da bo tako, saj bodo podganji iztrebki takrat še bolj intenzivno ropali in klali po celotni eu !!!

 • Garbage man

  Vse pogoje imata stewardesa na bombnikih in doktor Rok.Bianco pogodba in konec.

 • Dragan Krstič

  Naročilo in pogodba za tolmačenje velja 24 mesecev, v tem času pa se morajo policisti in vojaki na meji naučiti teh jezikov.

  • Dragan Krstič

   Aja, še dodam da se bomo morali tudi mi navadni državljani začeti učiti te svetovne jezike.

 • rubec

  V osnovne šole je treba uvesti madžarski jezik. Mogoče že celo v vrtce.

 • Peter

  Izjava leta 2019:

  Vlada Republike Slovenije, jebite se kolektivno!

  Rado Pezdir.

  • samotoje

   Svinger, tale Pezdir. Ve, kaj jim je všeč.+

 • skorpijon93

  postrelat celo vlado jebemnti jim mater !

 • sunday

  ljudje, slovenci oborožite se, da se bomo lahko ubranili satanovih iztrebkov, ker ta bosa vojska in ta policija nam ne bodo pomagali niti smeli pomagati, če se boš pa branil sam doma boš še kaznovan, ker si nisi pustil prerezati vratu – to je naša oblast – ali še vam ni dovolj, še vam ni potegnilo !!!

  • večni srb

   Ni čisto tako, pomembno je kdo tačne, če ti migrantski jihadist odreže glavo, jo lahko tudi ti njemu, ne boš dobil niti položnico, ampak mora on prvi začet.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  IMAM BOLJŠI PREDLOG :

  ČASTILCI EX T.I. MARŠALA TITA – NEUVRŠČENOSTI, ITD.
  – ODIDITE NA KOLPO,
  PA SE TEM AFROISLAM MIGRANTOM PONUDITE KOT ?
  “ŽRTVENI DAR”?
  NO – TOLE NAJ KAR –
  IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJ
  VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
  PA PARLAMENTARCI ITD.
  – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
  Jaz Janez Kepic-Kern
  sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
  Bralci me,
  ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
  da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

  V LETIH 20014-2017
  SEM BIL TUDI
  ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

  Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
  izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
  IMAM
  PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” NA :sloveniana.si

  K ZADEVI !
  Pri
  pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
  sem naletel
  NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
  O
  REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
  KI
  JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

  Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
  navaja,
  da je
  od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
  DA
  JE BILA REALNA
  MATI
  – EX MARŠALA TITA
  VDOVA,
  POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
  ki je bila
  v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
  V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
  OČE
  – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
  PREMOŽEN
  MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
  Torej !
  Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

  VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
  KER
  STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
  IZ PTUJA
  V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
  DA
  JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
  bil nnjun
  SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
  V
  KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
  ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
  NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
  KI DELUJE ŠE DANES.!

  VSI VEMO,
  KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
  KOT
  KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

  Torej !
  Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
  ki
  bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
  Sodelovanje,
  ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
  Manjka
  le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
  ki
  jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
  Ta
  čas
  USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
  NEKAJ
  ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
  Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
  VSE
  POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
  najdete
  na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
  IMAM
  NA E-PORTALU “SLOVENIANA”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!