fbpx

Zaostala Ljubljana na pragu 21. stoletja! Koga skušajo zavesti z brezbarvnimi glasovnicami iz časa socializma?

Foto: R. F.

Pred nedeljskimi lokalnimi volitvami so nas nekateri volivci, ki so se odpravili na predčasno glasovanje, opozorili na dejstvo, da so se v Mestni občini Ljubljana očitno na zelo malomaren način lotili volitev, vsaj kar se tiče tehnike.

Namreč, na dan volitev bodo potekale trojne volitve: volitve županov, volitve članov občinskih oziroma mestnih svetov ter volitve članov sveta četrtnih oziroma krajevnih skupnosti. To pomeni, da morajo biti glasovnice že po zunanjosti ločene med sabo, da ne pride do zmešnjave.

In kar je še pomembnejše: vsaj pri volitvah članov sveta četrtnih skupnosti v Ljubljani so si izvajalci volitev privoščili nedopustno šlamparijo, saj so omenjene glasovnice črno-bele, poleg tega je kakovost njihovega tiska katastrofalno slaba. Verjetno ni treba dvakrat ugibati, da tudi tovrstna sabotaža vodi v manipulacijo z volilnimi izidi.

Zanimivo je, da iz drugih občin poročajo o precej bolj kvalitetnem papirju in seveda o barvnem tisku, česar pa si Jankovićeva “velenapredna” Ljubljana tudi v 21. stoletju očitno ne more privoščiti. Ali pač?

So pa nekateri viri nato sporočili, da je takšen način tiskanja predvsem posledica dejstva, da Zoran Janković in njegova lista sploh nimata svojega logotipa. In so seveda zagato elegantno rešili njemu v korist …

Demokracija.si