fbpx

Zatrjevali so, da ni, pa je: Podpora SMC Kopač Mrakovi očitno samoumevna

Foto: STA

Cerar nadaljuje s ščitenjem svojih ministrov, ki delujejo nezakonito in nemoralno. Kljub očitnim napakam in nestrokovnosti, zaradi katerih sta bila “velenjska dečka” odvzeta starim staršem in poslana v rejništvo, SMC še naprej podpira ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak. 

Člani poslanske skupine SMC so dejali, da so z ministrico danes opravili pogovor, po katerem so se odločili, da njene interpelacije ne bodo podprli. Od nje namreč pričakujejo jasno vizijo socialne politike v Sloveniji in odgovorno sledenje zavezam koalicijskega sporazuma.

Anja Kopač Mrak je tako še ena v vrsti Cerarjevih ministrov, ki za svoja dejanja – ne glede na posledice teh dejanj – ne bo odgovarjala. Kljub aferam z nezakonitim izplačevanjem dodatkov za stalno pripravljenost, kršenjem človekovih pravic ter nastavljanjem nekvalificiranih hčera nekdanjih voditeljev na diplomatska mesta – Cerarjevi ministri in sekretarji odgovarjajo le za hujše “zločine”, kot sta kraja paštet in nestrinjanje s premierjem.

Interpelacijo je sicer predlagala stranka SDS, potem ko je v javnosti izbruhnila zgodba dveh dečkov iz okolice Velenja. Njun oče je hladnokrvno ubil njuno mamo, CSD pa ju je starima staršema, pri katerih sta začasno bivala, odvzel in ju namestil pri rejnikih. Stara starša še danes ne vesta, kje sta njuna vnuka, ministrica Kopač Mrakova pa je ves čas zatrjevala, da je bila odločitev sprejeta strokovno in v največjo korist otrok, kar naj bi potrdila tudi socialna inšpekcija. Delovno sodišče pa je vse te trditve zavrnilo z utemeljitvijo, da so bile starima staršema kršene človekove pravice.

So se pa v SMC odločili, da bodo od Kopač Mrakove zahtevali spremembe. Želijo namreč, da predstavi reformo socialne politike, reorganizacijo centrov za socialno delo ter ukrepe za zagotavljanje socialnega varstva državljank in državljanov Slovenije. Temu je ministrica seveda pridno prikimala in tako bo volk ostal sit, koza pa cela.

M. G.