Zavezništvo, ki je eno od ključnih partnerstev: Načrtovano srečanje ministra Logarja z ameriškim kolegom Blinkenom v ZDA

Minister dr. Logar z ameriškim sekretarjem Blinknom

Slovenski zunanji minister Anže Logar 20. decembra odhaja na obisk v Washington, kjer ga bo gostil njegov ameriški kolega Antony Blinken. Obisk je Logar napovedal na današnji seji odbora DZ za zunanjo politiko. Kot je še povedal zunanji minister, bosta z Blinkom pregledala dvostransko sodelovanje med ZDA in Slovenijo.

Državi sta konec lanskega leta med Logarjevim obiskom v Washingtonu, ko ga je gostil tedanji ameriški zunanji minister Mike Pompeo, sklenili strukturiran dvostranski dialog, t. i. strateški dialog. “Vedno poudarjam, da je to zavezništvo eno od ključnih partnerstev, ki jih mora Slovenija graditi, negovati in razvijati. Enaka stališča zagovarjamo tudi na ravni EU,” je na seji odbora še povedal Logar.

Minister Logar se je že junija srečal z državnim sekretarjem ZDA Anthonyjem Blinkenom na ministrskem zasedanju Globalne koalicije proti Daesh/ISIS, s katerim sta potrdila nadaljevanje strateškega odnosa med državama in krepitev sodelovanja v luči globalnih izzivov.

Anita Gužvič