Zbiranje podpisov za zakon o dvigu pokojnin – Golob Ruparja poklical na sestanek

Pobudnik ljudske iniciative Pavel Rupar (Foto: STA)

Po dolgem času ignoriranja upokojencev je Golobova vlada morala sprejeti dejstvo, da so tukaj in da ne nameravajo oditi, preden se jim ne zagotovi pravična in dostojna obravnava. Pobudnik iniciative Glas upokojencev in ustanovitelj Društva 1. oktober je na Facebooku sporočil, da ga je na neuradni sestanek povabil premier Robert Golob, hkrati pa je opomnil, da bitka še ni končana in pozval k oddaji podpisov na upravnih enotah za predlagan zakon za upokojence. Zbiranje podpisov se bo pričelo v ponedeljek.

“Včeraj me je na neuradni sestanek povabil predsednik vlade dr. Robert Golob,” je na začetku zapisa na Facebooku zapisal Pavel Rupar in povedal, kaj mu je premier zagotovil. Opomnil pa je tudi na zbiranje podpisov za novi zakon, ki se bo pričelo v ponedeljek na upravnih enotah.

Včeraj me je na neuradni sestanek povabil predsednik vlade dr. Robert Golob. Spregovorila sva o naših zahtevah in delovanju društva “Inštitut 1. oktober.” Kot je zapisal v nadaljevanju, je od Goloba dobil zagotovilo, da bo ljudska iniciativa Glas upokojencev v imenu upokojencev povabljena k oblikovanju zakonodaje s podpročja upokojencev kot enakopravna sogovornica drugim skupinam, ZDUS-u in sindikatu upokojencev. “Za nas je, dragi upokojenci, to zelo velik uspeh, potrudili se bomo, da bo končno bolje tudi tistim, ki si to nabolj zaslužijo! Vaša naloga zdaj je, da v čim večjem številu od ponedeljka naprej na upravnih enotah oddate svoj podpis k zakonu o povišanju pokojnin,” je izpostavil in dodal, da bo več podrobnosti znanih v ponedeljek.

Zbiranje podpisov se začne v ponedeljek
Kot smo že poročali, bo Iniciativa Glas upokojencev zbirala podpise za zakon, ki bi prinesel za pet, deset ali dvajset odstotkov višje pokojnine. ZDUS tega predloga ne podpira. Kot je pojasnil Rupar, potrebujejo zgolj pet tisoč podpisov, od Državnega zbora pa so dobili zeleno luč za pričetek zbiranja. Podrobna navodila bodo znana v nedeljo, je pa Rupar prepričan, da je to velik korak za upokojence in upokojenke. K podpisu je pozval tudi mlade, med drugim tudi v pomoč pri izpolnjevanju obrazcev, ki jih je moč najti na UE, spletni strani društva 1. oktober in njihovih družbenih omrežjih.

Foto: Facebook

Četrti shod upokojencev bo 3. maja 2023 ob 15.00 v Ljubljani na Trgu republike. “In zopet bodo vihrale slovenske zastave, odmevala bo naša, slovenskem pesem!!!” je zapisal Rupar.

Ana Horvat