fbpx

Zdravniki se ne dajo: ali bo vlada popustila njihovim zahtevam, ali pa bodo nadaljevali s stavko!

Foto: sta

Predstavniki vlade in zastopniki sindikata zdravnikov Fides, se bodo danes znova pogajali, od tega pa je odvisno ali bodo zdravniki s stavko nadaljevali. Nadaljevanje pomeni predvsem to, da bi obravnavali zgolj najbolj rizične primere, npr. nosečnice in težje bolnike. 

Pogajalci vlade in zastopniki sindikata zdravnikov Fides, ki vodi stavko vse od torka dalje, bodo na današnji dan ponovno nadaljevali pogovore. Od pogajanj, ki bodo potekala na današnji dan pa je prav tako odvisno, ali bodo zdravniki do nadaljnega prenehali stavkati ali pa se bo ta v torek še bolj zaostrila, poroča STA.

Zakaj sploh stavkajo?
S stavko pa bi lahko nadaljevali že čez mesec dni. “Če do ponedeljka ne bomo dosegli ustreznih rezultatov in premikov, na osnovi katerih bi lahko stavko zamrznili za mesec dni, se bo s torkom stavka zaostrila,” je pred dnevi dejal Konrad Kuštrin predsednik Fidesa. Ta poteka predvsem zaradi nekaterih zahtev zdravnikov glede področja plač. Nadaljevanje stavke bi sicer pomenilo to, da bi se v okviru svojega dela lotevali le najbolj nujnih primerov – predvsem nosečnice, otroke, starostnike in posvetili pa bi se kvečjemu še bolnikov, ki bolehajo za rakom.

D. M.