Zgodba se ponavlja, jugo-komunisti želijo na novo zgraditi kontinuiteto med partijsko milico in slovensko policijo

Foto: J. F.

Nastanek slovenske policije še pred nastankom slovenske suverene države? Vsak zdrav človek bi na tej točki zavil z očmi, a za stare jugo-komuniste je to realnost, ki jo ob bližajočem se “prazniku” 1. decembra ob obletnici “akcije” Sever spet skušajo poriniti v ospredje. Kakor vedno, tudi tokrat med zakrknjenimi fosili vlada želja, da bi Sloveniji vzeli njen sij samostojnosti.

“Ob vsem tem moram omeniti tudi vsaj akcijo Sever, kot pomemben prispevek v okviru osamosvojitvenih procesov, saj bomo takratni miličniki in drugi pripadniki organov za notranje zadeve letos 1. decembra praznovali 29. obletnico akcije Sever,” je ob praznovanju 50-letnice ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije v Kočevju povedal dr. Tomaž Čas.

S takimi floskulami jugo-komunisti še danes ponavljajo neresnice v prepričanju, da če bodo to počeli dovolj vztrajno in dovolj dolgo, da bodo nekoč postale nova resnica. Vse odkar jih je predsednik Borut Pahor postavil na pravo mesto, ko je jasno postavil ločnico med TO SRS, ki je nastala leta 1968, in TO RS, ki je nastala v času slovenskega osamosvajanja, so se jugo-komunisti z odmevnih državnih proslav poskrili na manjše, bolj nevidne, lokalne.

Ponavljanje laži v upanju, da postanejo resnica
Na lokalni prireditvah tako ponavljajo svoje laži v upanju, da se bodo prijele, če ne bo zraven nikogar, ki bi jih lahko takoj popravil. Namreč, akcija Sever nima nikakršnega razloga za praznovanje 1. decembra. Tako imenovana “akcija” je bila aktivnost partijske milice v Socialistični republiki Sloveniji, ki je potekala več let zaradi notranjih trenj v partiji na relaciji Ljubljana-Beograd.

“Tako pripadniki organov za notranje zadeve kot celotna slovenska javnost smo se tistih decembrskih dni zavedali, da je varovanje javnega reda in miru le pravno kritje za akcijo in ne edini cilj. Glavni cilj akcije Sever je bil zavarovati razvoj demokratičnih procesov v Sloveniji,” je povedal Čas. Tu vidimo, kako gre za namensko zavajanje, saj si Čas ne drzne uporabljati uradnih izrazov za pripadnike “organov za notranje zadeve”, saj bi s tem njegova laž hitro razpadla.

Tomaž Ertl, zadnji republiški sekretar za notranje zadeve (Foto: Tinkara Zupan/STA)

Milica v Sloveniji se v 80-ih letih nikakor ni upirala Beogradu zaradi želje po večji demokratizaciji, kakor bi to želeli prikazati slovenski jugo-komunisti, temveč zaradi vedno večjega velikosrbstva v Beogradu, ki je ogrožalo komunistično partijo. Slovenski komunisti so nasprotovali velikosrbstvu, a tega niso počeli zaradi ljubezni do slovenstva, Slovencev in demokratične Slovenije, temveč zaradi ljubezni do jugo-komunistične partije.

Milica je bila ravno to, oboroženi podaljšek komunistične partije v SRS, ki je skrbel za javni red in mir in je imel veliko več kot zgolj policijska pooblastila, saj so ravno tako zbirali podatke o potencialnih miselnih deliktih. Milica je bila v funkciji obrambe enopartijskega komunističnega jugoslovanskega režima vse do leta 1990. Namreč, glavna naloga milice je bila “varstvo ustavne ureditve”, le-ta pa ni dopuščala obstoja katerekoli druge kot ene in edine komunistične partije.

Varstvo pravne ureditve vodilo za obračunavanje s političnimi nasprotniki
Kako je v praksi izgledalo varstvo ustavne ureditve? Tako, da so se nadrejeni s kar največjo pozornostjo zanimali za prej omenjene miselne delikte, ko bi neznani osebek na zid napisal “Dol s KPJ” ali “Dol s komunisti”. V to varstvo ustavne ureditve je spadalo tudi varstvo določenih območij v času okoli dneva mrtvih, območij, za katera se je kasneje izkazalo, da so masovna grobišča, kjer so jugo-komunistični partizani v povojnih pobojih morili tako politične nasprotnike kot nedolžne civiliste.

Ravno tako je milica po navodilih SDV zbirala podatke o državljanih, ki so živeli ali delali v tujini. Medtem ko je bila Cerkev “naravna sovražnica” enopartijskega socialističnega sistema in kot taka podvržena še dodatnim pritiskom v času večjih cerkvenih praznikov, ko so ji miličniki posvečali še posebno pozornost v skrbi, da se ne bi duhovniku zareklo in bi spet imeli opravka z miselnim deliktom.

Ljubljana, miting resnice (Vir: Twitter)

Jugo-komunisti, ki še danes poveličujejo dosežke “akcije” Sever, se kitijo s tujim perjem. Saj ni slovenska milica ničesar preprečila. Ukrepali so železničarji, ki so se 1. decembra 1989 uprli z napovedano stavko in niso želeli peljati srbskih vlakov, ki so bili namenjeni v Ljubljano, na miting resnice, saj to, kot je povedal vodja takratnega stavkovnega odbora strojevodij Slavko Kmetič, ni bilo v interesu Slovenije.

Milica je bila pripravljena ukrepati, a do teh ukrepov ni nikoli prišlo zaradi srčnosti strojevodij, ki so vlake s Srbi ustavili že v Dobovi. Potrebno je poudariti, da milica ne bi ukrepala zaradi ščitenja javnega reda in miru, ta je bil sekundarnega pomena. Ukrepala bi zaradi zaščite že prej omenjenega varstva ustavne ureditve, kar ne pomeni nič drugega kot to, da je bila milica orodje partije, ki je izvajalo represijo z namenom obrambe partije. V aktivnosti Sever, ki je potekala od leta 1987 do leta 1990, milica ni delovala v prid slovenstva, temveč je želela zaščititi komunistično partijo pred naraščajočim sentimentom Miloševićevega velikosrbstva.

Jugo-komunisti so se uklonili duhu časa in potem rovarili proti demokratični Sloveniji od znotraj
Partija je želela na vsak način onemogočiti demokratizacijo Slovenije. A so uvideli, da se je sam duh časa zarotil proti njim, zaradi česar so se raje potuhnili in čakali na svojo priložnost. V pomladne stranke so poslali svoje voluharje, ki so rovarili proti Demosovi koaliciji od znotraj. Česar niso mogli ustaviti pred razpadom Jugoslavije zaradi dogodkov z Majniško deklaracijo in odzivom na aretacijo četverice v aferi JBTZ, so začeli kvariti v samostojni Sloveniji.

Tako želijo njeni nastavki še danes ponovno vzpostavljati neko namišljeno kontinuiteto med milico, ki je bila oboroženi podaljšek komunistične partije, in slovensko policijo, ki se je formirala z nastankom Slovenije. Postavljati 1. december za praznik policije ni samo maloumno, temveč je tudi lažnivo. Med slovensko policijo in partijsko milico namreč ni nikakršne kontinuitete. “Osnovni cilj slovenske policije je postati sodobna evropska, z zgodovino in političnimi tekmovanji neobremenjena policija, ki v splošno zadovoljstvo varuje prebivalce Slovenije pred grožnjami zoper njihove ustavne in z zakoni zagotovljene pravice do varnega življenja v njihovem delovnem in bivalnem okolju.” To je bil cilj po besedah dr. Vinka Gorenaka že vse od leta 1991.

Foto: Tone Stojko, hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije

“Samo dobre tri tedne po preprečitvi jogurtne revolucije v Sloveniji je skupščina SRS 27. decembra 1989 sprejela zakon o političnem združevanju, ki je omogočil ustanovitev strank, 30. decembra pa je razpisala prve večstrankarske skupščinske volitve in volitve predsednika in članov predsedstva SRS. Ali bi bilo to mogoče, če miličniki ne bi bili pripravljeni varovati Slovenije z vsemi sredstvi v akciji Sever in še nekaterimi ravnanji in dejanji pred tem?” Odgovor je seveda pritrdilen. Namreč, milica ni bila tista, ki je ustavila vlake, strojevodje so bili.

Lustracija v policijskih vrstah
Nastanek policije iz milice ni bil evolucijski, kot bi to radi prikazali stari jugo-komunisti. Vmes je bila po Časovih besedah lustracija. “Nova demokratična oblast, če ji tako rečem v narekovajih, oziroma Demosova in kasnejša, je spreminjala zakon o notranjih zadevah samo toliko, da je lahko izvajala lustracijo in prisilno upokojevala njim nevšečne oziroma njim, v narekovajih, režimske policiste in druge delavce organov za notranje zadeve.” Tako je tudi iz ust nekoga, ki želi prikazati policijo kot naslednico milice, jasno, da je slovenska policija nastala z neodvisno Slovenijo.

Foto: Slovenska Pomlad, Wikimedia

Datumov za nastanek slovenske policije je več: vse od 16. maja 1990, ko je oblast prevzela prva demokratično izvoljena vlada, do 25. januarja 1992, ko je bil sprejet zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o notranjih zadevah 1980, v katerem je izraz milica zamenjal izraz policija. Nikakor pa ta dan ne more biti 1. december 1989, ko so stavkajoči strojevodje ustavili prihod srbskih vlakov v Ljubljano. To je skregano z logiko.

Ivan Šokić

 • samotoje

  Vse skupaj je v pravem duhu in na pravilni liniji: prvi komunist je bil Trubar, potem je bil na vrsti Prešeren, sledil je Cankar, ki je že razumel komunizem v povezavi s socializmom. Slovenska vojska je nastala 1945 (srbski oficirji in poveljevanje v srbščini so bili neločljiv del slovenske vojske) in slovenska milica iz leta 1989 je popolnoma logičen pojav. Socialistična republika Slovenija in Kučan z odtajano partijsko knjižico. Najbolje bo zaprositi za azil v Polju.

 • Dado

  Spet nek zapis nebuloza. A si bil slučajno v milici, te sprašujem avtor članka. Nisi, ker sicer ne bi sanjal in si prirejal, kot bi desnici bilo prav. Jaz sem bil, zato bom rekel tri stvari. Kmetič, poijdi na njivo, če že kmetuješ. Milica je po celi Sloveniji pripravila akcijo za primer prihoda srbskih demonstrantov in to je pomenilo nežno, a jasno, V SLOVENIJI MI DELAMO RED. Pripravljene so bile patrullje, prostori za pridržanje, itd.
  Ni bilo nikakršnega prehoda v letu 1991, mi , danes bi rekli “levičarji” smo dodatno oboroženi stopili v boj za osamosvojitev. Tako je bilo v milici in TO,. V RSNZ oziroma milici nas je bilo večina, ki smo ravno izstopili iz OOZKS, ker so bile osnovne organizacije razpuščene po polliciji. Torej, do včeraj komunisti, jutri že dodatno oboroženi branili Slovenijo. Ne mi plozat desničarske budalaštine, ker je bila ob prehodu v Policijo, zamenjano le, table, oznake, glave na dokumentih. In leta 1991 je bila milica prva v blokadah proti JLA. Bedak si, ki pišeš jugokomunisti. Mi, do včeraj komunisti Slovenije , smo obkolili vojsko JLA , zajeli, vojake odpeljali v taborišča, jih slekli, dali civilke in poslali domov. Ne Jože Pučnik, ali železničar Kmetič. Enako Slovence iz JLA prešvercali in skrili. Tako smo odločili in ni bilo ne misli na povratek v JUGO, ne poskusa, NIČ.

  • Tone

   Bravo, tako se govori!

  • Nata

   Ja, drži. Leta 1991 !!
   Ko je nekaj enkrat razpuščeno, je konec. Zakaj potem zraven prištevati leta ??

  • von Rhein

   Takrat sem živel v nekem obmejnem kraju polnem miličnikov,ki so to kar si napisal bojkotirali.Nekateri so odšli domov na jug,manjši del se je priključil slovenskim miličnikom.Tisti,ki so odšli so se kasneje vrnili in si “izborili” primerno pokojnino.
   Sicer pa v osnovi tvoje sporočilo drži. Drži tudi to,da je bil takratni miličniški minister,ključavničar Ertl,kasneje častni občan Jesenic,velik nasprotnik osamoosvojitve po nalogu predpostavljenega.Bedak se je blamiral ob primopredaji z Bavčarjem kateremu je predal prazne predale pisalne mize in omar.

  • macon

   Zakaj si potem še danes komunist oziroma navijaš zanje? Ker ti 1991. ni nihče povedal, da družbeni red ne bo več socializem?

  • Mojca pokraculja

   Ok, milicnik oz policist, ampak nekdo je to ukazoval dal povelja, navodila itd. Kdo so ta imena? Kje so dokumenti o tem?

 • Goran Hvala

  pa ta sokic je tud tezki nakladac cutet….miselni delikt je reku. . :-). a vi furate kaksne drugacne prijeme ce pa je vse narobe kar ni po vase. . cisti komunizem zakrinkan v besedo demokracija…komunisti so bpi zlobni kerniso pustil drugacnega misljenja vi ste pa demokrati ker ne pustite drugacnega misljenja….:-)..

  • Nata

   Kar napiši. Saj ti nihče ne brani .

 • Tone

  Čigavi pa so bili tisti miličniki, ki so nosili glavno težo oboroženega odpora proti JLA? Saj so bili ravno miličniki najbolj usposobljeni za to.

 • Korl

  A ko je bil Gorenjak miličniški načelnik desetletja v komunizmu je pa bilo ok. Zakaj njega niste lustrirali. On pa se je lepo konvertiral v sekto SDS.

 • Nata

  No, pa dajmo še leta žandarmarije zraven, pa žandarmarijo bivše Avstroogerske
  Huh !! Kar nekaj let se bo nabralo, ali ne ??
  Preklemanski rdečuhi, kaj morate res prav vse posračkati ??
  Tudi svojo zgodovino ste si prikrojili. . . . . takole pravite

  ” Socialna demokracija ima več kot 150-letno tradicijo. Nastala je kot
  politično gibanje delavstva za socialne in politične pravice. Njene
  ključne vrednote so solidarnost, pravičnost in enakopravnost vseh ljudi.”

  • pajot

   Boljševiki so si v njihovi standardni maniri prisvojili socialno demokracijo. Tako kot so si prisvojili TO,osamosvojitev,tako kot si prisvajajo naš denar. Ukradli,pravzaprav. Njihov življenjski moto je: laži,kradi,ubijaj.

   • Steiermark

    Ne smemo pozabiti, da boljševiki so in še delujejo, kot boljševiki – teror nad lastnim ljudstvom, ropanje, rezanje glav poštenih in zavednih, ki so odklanjali kolaboracijo s to rdečo živino ter zasužnjevanje človeka , pa naj se poimenujejo kakorkoli se že hočejo! So navadni morilci pod rdečo zvezdo, izvajali so in ga še, ponovno, genocid!

 • VERRZIFIKATOR

  Jože Gebels

  TERITORIALNA FRONTA

  Srečanje bilo je veteranov,
  v glavnem sicer že pokojnih davno,
  zrli so na zgodovino slavno,
  šlo za srečanje je partizanov.

  Doktor Göbbels jim je spregovoril,
  in pohvalil v drugi vojni zmago,
  nemško vojsko stehtal, dal na vago,
  zmagovalcem v vojni silno dvoril.

  Bi brez Fronte teritorialne
  tam pred Stalingradom ne uspelo,
  se sovjetom le tako je zdelo,
  da bili smo sile napadalne.

  Smo v rersnici fronto jim držali
  In bili na zmagoviti strani,
  Nemci pod zastavo zmage zbrani
  prvi bomo danes praznovali.

  Vermaht bil zavezniška je sila,
  naj poreče kdo, kar koli hoče,
  nemške so katjuše zdaj še vroče,
  zgodovina nam bila je mila.

  In kar policijo pač zadeva,
  stvar je jasna, da je bil gestapo
  ves čas pod zavezniško le kapo,
  takšne doktor Göbbels zdaj pogreva.

  Nemška da celotna policija
  je bila zavezniška vseskozi,
  takšna naj resnica se uvozi,
  za prihodnost nujna je vizija.

  Smo bili in še smo partizani,
  tega Nemcem nam nihče ne vzame,
  če pa kdo na laži se ujame,
  damu mu po grbi veterani.

  Teritorialne fronte stanje
  kot na Volgi trdno zdaj ostaja,
  le da vlažna postelja postaja,
  veteran končal je mokre sanje.

 • RATATA

  Hvala dr.France Bučar,
  oče slovenskega naroda (po Rosvitino),
  da nisi tako dolgo truplo postal.
  Zdaj in že zdavnaj, je itak prepozno.
  Upam, da ti nasledniki, potomci in slavilci komunističbe revolucije dnevno prižigajo svečke in da si zadovoljen oče naroda, ki si ga zafukal!

  • VERRZIFIKATOR

   Iz leta 2014, ko je bila še aktualna.
   Vsebina ni lepa, je pač tako, da realistični slikar ne more upodobiti lepotca, če ima pred seboj gologlavca.

   GOLOGLAVI DEMOKRAT

   Oni dan je tod postopal
   tisti bučko gologlavi,
   ki govoril je o spravi,
   v javnosti prav rad nastopal.

   Mož pravico je zastopal,
   boter glavni bil ustavi,
   tej najvišji je postavi,
   v slavi se tedaj je kopal.

   Slavni ta naš demokrat,
   vedno prave je izbiral,
   za pravične le lobiral,
   prosit šel na magistrat.

   Niso tam ga zavrnili,
   njega prošnji so ustregli,
   brž v kampanjo fanta vpregli,
   na cedilu spet pustili.

   Zdaj ko ni več v trdni formi,
   radovednost ga nažira,
   ali kaj se ne podira,
   mórda ne ravna po normi.

   Onstran ceste ga prinese,
   da bi stanje si ogledal
   in nam pravljico povedal,
   vsak da nanj naj se zanese.

   Vedno bil je demokrat,
   vedno znova bo razkladal,
   o pravičnosti nakladal,
   kdo pošten je in kdo tat.

   Hvala temu demokratu,
   prej kot njega govorici,
   bolj kot bučmana resnici,
   zadnjemu verjameš tatu.

   Kurji tat diši po gnoju,
   vse pri njem je transparentno,
   kakor vsem je evidentno,
   bučko da smrdi po Knoju.

   • RATATA

    Orisal bom v navadni prozi to, kar naj bi bil in za kar nam je bil prikazan ta študentom ljubi profesor prava.
    Da je bil disident v prejšnjem sistemu, pa ne zato, ker bi oporekal diktaturi, ampak zato, ker se s samoupravljanjem ni strinjal.
    Da je znal latinsko se ve, kot dohtar, izvedeti se da pa tudi, da je latinščino pisal Boštjanu M.Z. ju in od njega pisma v tem mrtvem jeziku prejemal zato, da udba ne bi znala prebrati, no kasneje je pri udbi dobil zaposlitev vsaj eden s tem znanjem.
    Tisto knojevstvo njegovo ga je, nekdaj krščanskega socialista zapečatilo v njihovih vrstah. Nobena molitev za javnost mu ni mogla nikdar pomagat, da bi se knojevstva losal. Tudi izstop na papirju, ki se ga da najti je pesek raji v oči, predstava za javnost nekritično!
    Njegovo prijateljevanje Habsburškim Ottom ga pa takoj preko panevropejstva poveže s Kaligerijevim planom s katerim se je strinjal in ga spodbujal.
    Tak plan na lokalni ravni sovpada s fehtanjem župankovića na Magistratu.
    Kaj lepega ni potrebe o njem napisat, ker bi izgledalo kakor da afne guncam!

 • gorenc

  Tone,komunisti niso branili Slovenije,komunisti so bili okupatorji Slovenije.Slovenijo je branila slovenska policija in slovenska TO.Jugo milico in jugo TO ne moreš enačiti s Slovensko policijo in Slovensko TO.Čigava je bila teža usposobljenosti policije nima nobene veze,odloćili so se da branijo Slovenijo.To je bila tudi njhova pravica da so jo branili.

  • Tone

   Jaz pa mislim, da je bolje reči bobu bob, kot si izmišljati obvozne teorije, samo zato, da bi ločili osamosvojitev od članov ZK. To je nemogoče in vsak, ki to poskuša izpade politikant in bebec.

 • Gr Enze

  KOMUNISTI SO VEDNO LAŽNIVCI IN MORILCI ,LOPOVI IN KRADLJIVCI , KI SO V ZADNJIH STOTIH LETIH NAPRAVILI TOLIKO GORJA , DA BI NASLEDNJIH STO LET MORALI BITI ČISTO TIHO !!!!!

 • gorenc

  Namen NWO je islamizacija Evrope.Oni pripravljajo teren s tem da podpirajo komuniste ki uvažajo migrante za destabilizacijo posameznih držav.Skratka,jugonostalgiki ne bodo dočakali nove juge,ampak islam,tega se ne zavedajo.Vsaka podpora komunistom,pomeni podpora islamu.

 • Andrej

  Nekdanji miličniki so imeli benificiran staž, torej so zelo kmalu šli v penzijo. Zdaj me pa res zanima, a oni miličniki, ki so bili pod Beogradom, tudi dobivajo kakšne “borčevske” dodatke?

  • Tone

   Izobrazi se! Noben miličnik ni bil pod Beogradom! Zato pa so lahko blokirali prihod srbskih mitingašev, ker jim nihče iz Beograda ni mogel ukazovati. To je že takrat bila slovenska policija.

   • Andrej

    Mitingaše je blokiral ajzenpon. Na srečo smo takrat imeli drugačno električno napajanje in je bilo treba v Dobovi zamenjat lokomotive. In železničarji jih niso hoteli. Milica ni imela nobenega dela. Je pa res, da je že takrat milica bila zelo slovenska. Spomnim se, da so rekli, da po lastnem narodu ne bodo tolkli.

 • Jovo Jamnica

  Včeraj berem prispevek miličnika Gorenaka, danes pa ga ta članek pokaže v povsem drugi luči. Janez Črnej opisuje namreč, da so ovadbo, ki jo je župan Cela poslal verjetno vsaj v vednost načelniku milice v Celu… zavrgli, kot neupravičeno.

  10 junija 2000 · Janez Črnej · Revija Zaveza, Zaveza št. 37

  Gradnjo so začeli 1986. leta. Delo so opravili podjetje NIVO, Ingrad in SCT. Trajala bil pet let. Zaradi bližajočih se političnih sprememb je direktor Prelec pohitel in gradnjo dokončal v treh letih, leta 1989. Tudi novo pregrado so napravili za množično grobnico. Z južne strani na zahodni strani pregrade so 1989. leta naleteli na grobišče vsaj 1000 žrtev. Buldožeriste NIVO-ja so za pet dni prestavili na drug oddaljen del gradbišča, zemeljska dela pa je prevzel buldožerist privatnika, ki je čez leto dni spremenil priimek ter si v 2 letih sezidal hišo. Delodajalec tega buldožerista pa je zelo bogat človek. Pregrada je stala 12 milijonov DM takrat še družbenega denarja.

  Pregrada je bila v sredici zgrajena iz navoženih piritnih ogorkov, prepeljanih iz deponije v Bukovžlaku, v količini 164.000 m3. Tu so bile tudi kosti nekaj 1000 žrtev, ki so jih izkopali pri zemeljskih delih v bežigrajski dolini in v ostalih predelih Celja. Te kosti so od januarja 1988 do avgusta 1988 prevažali ponoči med 22. in 1. uro v spremstvu policije. Gospod G., zaposlen na gradbišču, je razlagal, da so bile plasti iz kosti debele več kot pol metra. Vsako tako količino kosti so nato zabetonirali. Zjutraj so morali geometri popravljati niveliranje iz prejšnjega dne. Direktor Marjan Prelec se je skoraj vsak dan pripeljal v svojem mercedesu, rdečem od piritne brozge, kontrolirat, če so bila nočna dela dobro opravljena.

  Gradbeni inšpektor Igor Zupančič, dipl. ing., je v zapisniku, ki so ga podpisali nadzorni inženirji Cinkarne Rudi Ahčan, Miloš Rant, Davorin Čmak, Andrej Blažon in Mirko Ratko,
  9. 3. 1989 ugotovil, da nočnih del nikoli ni bilo in da so vsa dela na pregradi bila opravljena vsak večer med 20. in 21. uro. Pred dobrim mesecem in pol pa je Marjan Prelec, direktor uprave Cinkarne, priznal, da so nočna dela bila, ker je bil dan prekratek. Nočna dela je obiskoval tudi takratni župan Tone Zimšek. Da bi zadeva izgledala verodostojno, je takratni župan g. Tone Zimšek celo napisal ovadbo zoper nočna dela, ki pa je bila odbita, češ, da je neupravičena.

  ————–
  http://www.zaveza.si/zaveza-st-37-teharski-grobovi-janez-crnej/

  • Mojca pokraculja

   Kaj si hotel povedati?

   • Viktorh

    Včasih ima samogovore, ker je osamljen

 • dob

  Še malo in bomo spet praznovali 22. december, dan JLA

  • Tone

   Vsekakor vam bomo ob te praznovanju čestitali.

 • Roman Benedik

  Policisti ki so ustavljali JLA na barikadah in mejnih prehodih 1991 so bili policicisti že pred 1990.Mnogi ali večina so bili tudi pripadniku ZKS.V vojni 1991 se ni borila proti JLA neka neidentifinirana MSNZ,ki naj bi nastala 1990,ampak vojaki in policisti,ki so bili v policiji in TO že pred 1990!

  • david23

   Da, to je res, ampak, kdo pa je vodil to Policijo in kdo TO? A se ti zdi pravilno, da si moral biti član ZKS, če si hotel biti policist ali pa častnik v vojski? Kar se pa tiče MSNZ je pa njena vloga znana in vse izhaja iz arhivov in ne govoriti na pamet, ampak pot pod noge in v arhive (no, pa tudi internet se lahko uporabi za številne koristne zadeve).

 • Olga2345

  Komunisti okrog murglskega izdajalca in zločinca bi se spet šlepali na nekom in si prisvajali zasluge!??malo morgen!
  Če bo šlo tako naprej, bomo prisijeni imeti ob stoletnici koroškega plebiscita še en plebiscit – o priključitvi Slovenije k Avstriji! Na Balkan NIKOLI več!
  Prepričana sem, da bodo zanj glasovali tudi svojci umorjenih iz bivših republik, ki živijo v Sloveniji in so preživeli balkansko komunistično morijo!

  • Tone

   Na Balkanu smo bili prvi, v Evropi pa smo zadnji.

   • abc

    Bolje prvi na selu, nego poslednji u gradu.

 • RATATA

  Kako to, da je bilo tisto takrat davno organizirano ravno na prvega decembra se pa nihče ne vpraša!!!…..

  “”
  Suverena Karla Manifest (16.10.1918), v katerem je suveren dežel Cislajtanije in kralj Ogrske čitljivo in razumljivo zapisal, da tega, kar morejo in smejo storiti vojvodine in kraljestva Cislajtanije, ne more dovoliti v Kraljevini Ogrski.
  Logično, saj je malo pred tem, ob kronanju v Budimu, pred vsem ljudstvom prisegel na celovito in nedeljivo Ogrsko.

  To je po razglasitvi v Ljubljani, da “vlada v Ljubljani prevzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah” (31.10.1918), ko se je pred njim znašla delegacija in pledirala za “ujedinjenje”, dal Aleksander Karadjordjević zapisati (in razglasiti 1.12.1918), kako se
  “veoma raduje, što se ZEMLJE države SHS ujedinjuju sa Kraljevinom Srbijom”!

  Vse jasno in razumljivo! Pred regentom Aleksandrom so se v frakih in cilindrih zvirali veljaki, ki jim je moral suveren države na papirju pokazati, da se njegova (in sploh nobena) DRŽAVA ne more na državni / internacionalni ravni z nekimi plemeni (magari “troedinimi”) o ničemer pogovarjati in dogovarjati . Pogodbe (o združevanju npr.) more sklepati le s subjekti internacionalnega prava.
  V dvorani pa so bili tisti trenutek pred predstavnikom države Srbije predstavniki države/subjekta izključno predstavniki slovenskih dežel (31.10.1918 že združenih pod oblastjo vlade v Ljubljani). Karadjordjević je mojstrsko izeskiviral diplomatski zaplet in v Proklamaciji je ostalo zapisano, kar je tisti trenutek bilo resnica in se je resnično zgodilo – ne da bi kdorkoli predstavnike “plemen” in nelegalnih tvorb kakorkoli provociral. Odlično ! 1A !

  Zapisano je bilo po regentovi zaslugi, kar se je tistega prvega decembrskega dne v Beogradu tudi dejansko (formalno – pravno) zgodilo:

  S Kraljevino Srbijo, ki je po Berlinskem kongresu obsegala tudi današnjo Makedonijo in del Sandžaka, od novembra 1918 pa še Kraljevino Črno Goro in preostali del Sandžaka, so se “ujedinile” ZEMLJE države SHS – torej slovenske dežele. Basta.
  “”

  In to kar se je združilo se edinole more (bi se moralo) razdružiti – osamosvojiti (26.06.1991)! Pa se ni!!!
  Osamosvojila se je le ena kurasta Socialistična Republika Slovenija!!
  tisto zgoraj med “” … “” je od tukaj: http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/10/

  • Vera

   Nekaj povezave vidim tudi v ” mitingu resnice “, ki bi se naj odvijal 1.decembra 1990 v Ljubljani, na našo srečo je bil prepovedan . Leta 1991 smo se res osamosvojili, toda osvoboditi se bo še treba čimprej, da ne bo prepozno .

 • althar

  Itak da lažejo. Kaj pa jim drugega ostane, rdečim kriminalcem?

 • Bandit123

  Šokić, predlagam ti da začneš pisati, da je bog ustvaril zemljo leta 1991 in potem ne boš več imel problemov s tvojimi lažnimi datumi.

  • david23

   Mislim, da se nahajamo v letu 2018, ne? Ali se ti zdi torej tvoja zahteva po enoumnju upravičena?

 • Seveda da policaji nimajo popolnoma nobene povezave z miličniki, policaji so padli z neba, nastali iz nič, miličniki pa so izginili. Puf!

  #čeverjameš

  • david23

   Hja, članek govori o tem, da je Milica v SFRJ imela totalitarni temelj in da ima Policija v Sloveniji demokratični temelj ter da je to vsekakor bistvena vsebinska razlika! Zadevo torej članek obravnava na institucionalni ravni, medtem ko je tvoja obravnava na ravni obstoja individuma “miličnika” oziroma “policista”. Ravno obravnave istega fenomena sta torej različni in zato so tudi zaključki različni, pri čemer je eden še popolnoma napačen in skrajno preprost!

   • “.. ne mi plozat desničarske budalaštine, ker je bila ob prehodu v Policijo, zamenjano le, table, oznake, glave na dokumentih. In leta 1991 je bila milica prva v blokadah proti JLA. Bedak si, ki pišeš jugokomunisti. Mi, do včeraj komunisti Slovenije , smo obkolili vojsko JLA , zajeli, vojake odpeljali v taborišča, jih slekli, dali civilke in poslali domov. Ne Jože Pučnik, ali železničar Kmetič. Enako Slovence iz JLA prešvercali in skrili. Tako smo odločili in ni bilo ne misli na povratek v JUGO, ne poskusa, NIČ”

 • črnaovca

  Dejte no tkratno slovensko vodstvo kakršne koli barve je imelo jajca in reklo srbskim divjakom odločen NE. Bi obstalo če ne bi z njim potegnila tudi takratna milica a mislite da ni bilo rovarjenja zveznih orgavov. Res ste zaslepljeni s svojo neresnico in sramotite poštene Slovence ki so se upali upreti jugu.

 • Caetano

  Za mlajse in tiste, ki ne poznajo zadeve dovolj dobro bom na kratko razlozil povezavo med milico in udbo. Obe sta bili politicni policiji torej sta izvajali preganjanje nasprotnikov partije in to je bila vsekakor ena izmed glavnih dejavnosti. Milica je bila javna medtem ko je bila udba tajna. Podrejeni sta bili istemu ministru, ki je bil hkrati clan CK komunisticne partije. Izmenjavali sta si tudi naloge. Enkrat je delala milica usluge udbi, potem pa spet obratno. Sefi milice na lokalni ravni so bili zelo pogosto hkrati sefi lokalne udbe. Razlika je bila v tem, da je imela udba vecja pooblastila in je lahko po nalogu CK-ja za katerega je delala nadzorovala vse razen najvisjih partijskih funcionarjev.

  • en miličnik vstrajno zanika kakršnokoli povezavo z udbo, pa je bil celo komandir Postaje milice, napredoval v načelnika Inšpektorata milice v Celju. Bil je tudi član Zveze komunistov.
   Seveda mu verjamemo.

   • janez cepec

    a j’ to mrbit Vinko?

    • … mhm

     • janez cepec

      a Vinko pa ni tak. če on prav, de ni biu Udbaš, poj pa ni biu. laže pa ne Ciciban. sicer pa poglej u keri stranki je. sami poštenjaki, z dosmrtbim predsednikom na čelu.

     • .. seveda mu verjamemo .

     • janez cepec

      tisoč procent

     • GkGbsmzjLiJkDA

      premau

    • GkGbsmzjLiJkDA

     mrbit pa je bil ceplen v janeza begnskega.

     • janez cepec

      mrbit s’ pa ti iz Studenca u Polju ušu, spustl te sigurn niso, tkole fuknen pa res ne moreš sam begat v krutem svetu

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Teb je tu znano, a ne ? Si že ta prav.

   • Caetano

    Iz seznama je videti, da Gorenak ni bil clan udbe. Bil je pa kot vsi milicniki pod istim ministrom. Gorenak se je izkazal potem pri postavljanju na noge nove slov. vojske in ce ne prej se je takrat locil od partijske linije in udbomafije. Tudi Krkovic je sam priznal, da je imel leta 1988 Pucnika se za sovraznika, ceprav je imel v sebi tudi dvom ali je JLA res “nasa vojska”. Takim ljudem pa v SDS zaupamo.

    • Katerega seznama?

     • Caetano

      Udbovskega

     • Udba. Net?

     • Viktorh

      ..iz državnega arhiva…

     • Tem seznamom ne verjamem najbolj, še posebej ne Udba. net.
      In da načelnik postaje milice ni imel opravka z udbo je naivno.

     • Viktorh

      Ne govorim o Udba netu ampak o arhivu SI

     • Tudi v to dvomim, preveč se je polnih torb nosilo iz njega, v času demokratične oblasti.
      Udba. net pa je tak adijo

 • janez cepec

  Gorenjaka aktivirat, pa mamo jugo komunajzarsjkega miličnika in slovenskega pol’caja u eni osebi

 • Caetano

  Miloseviceva politika oz. politika srbskega CK komunisticne partije je v tistem casu ogrozala ustaljeno politicno ravnotezje, ki se je oblikovalo po smrti diktatorja Tita. Jogurtne revolucije, ki so potekale v reziji srbskih komunistov so imele za cilj zrusiti politicna vodstva v avtonomnih pokrajinah Vojvodini in Kosovu ter pridobiti srbskim komunistom znatno moc v ZKJ in glede na takratni ustavni red v drzavnem predsedtvu. To je naletelo na odpor pri komunisticnih oblasteh v Ljubljani in se ponekod drugod v bivsi Jugoslaviji. Boju znotraj partije za oblast in moc so se pridruzili tudi mednarodna ekonomska in politicna kriza komunizma. Slovenska civilna druzba je mnozicno zahtevala demokracijo. Zato je vecinski del slovenskih komunistov pristal kot ugotavlja clanek na duha casa in konec leta 1989 torej ze po padcu Berlinskega zidu omogocil vzpostavitev vecstrankarskega sistema. Manjsi del pa se je umaknil v penzijo. Vodilni komunisti so se zavarovali z unicenjem vecine udbovskih arhivov in z razorozitvijo TO v sodelovanju z JLA, da bi bila nova demokraticna oblast cim bolj sibka. Ne glede na to pa je Jansi in Krkovicu uspelo nazaj postaviti na noge novo slov. vojsko. Kucanova klika je medtem oblikovala udbomafijo oz. Organizacijo, ki deluje se danes ceprav je res bolj decentralizirana kot je bila v casu devetdesetih let. Udbomafija je v casu osamosvojitve racunala na nagel uspeh JLA in na svoje zarotniske dogovore z Zagrebom in Beogradom. Vendar jim je takrat spodletelo zato so sprejeli realnost, kar je bilo toliko lazje saj so za vsak slucaj tudi v Demos vrinili precej svojih ljudi.

 • Viktorh

  Žal, Pučnik in Bučar sta storila zgodovinsko napako.
  Iz javnega – političnega življenja bi takrat morali odstraniti vse, ki so poklicno delali kot funkcionarji v organih ZKS in ZKJ, vojski, SDV… Takrat bi morali prekiniti financiranje revolucionarne organizacije ZZB, iz katere še danes izhajajo vse politične svinjarije.
  Bučar je lustraciji nasprotoval, ker je sam bil visok funkcionar OZNE.
  Pučnik pa je javno poudarjal, da je proti zato, da komunisti ne bi mogli reči, da smo enaki kot oni – revanšisti.

  • Odstranit vse ki so imeli v prejšnjem sistemu kakšno funkcijo?

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Sej so se že usi sami upokojil in slovenija jim plačuje bajne penzije

  • Caetano

   Bucar se je bal razkritja lastne preteklosti, saj ni bil samo disident ampak prej tudi politicni komisar in udbovec. Pucnik pa se je tako, kot Jansa zavzemal, da bi se potrgale udbovske povezave in razkril Mackov imperij, kar bi onemogocilo nastanek udbomafije. Tudi v sodstvu je dosegel sprejem ustreznega lustracijskega zakona, ki pa ga LDS potem ni namenoma izpolnjevala. V Demosu je bilo prevec drugih, ki so bili proti ostrejsim ukrepom. Tudi Peterle in Oman, ki sta sicer imela doloceno pozitivno vlogo pri osamosvojitvi, vendar bi se ze zaradi naivnosti morala potem umakniti iz politike. Npr. govorili so, da ljudje itak ne bodo nikoli vec volili komunistov ipd.

   • Viktorh

    Napisal sem: “Bučar je lustraciji nasprotoval, ker je sam bil visok funkcionar OZNE.”

  • janez cepec

   predvsem bi mogla skancelirat Princa teme, tko je pa Pučnik dopustu, de mu je prevzeu stranko in jo razfuku. še dons se u grobu obrača, ne Princ teme, Pučnik

   • holzer

    Pa kaj te ni sram,da tako lažeš.
    Stranka SDS je urejena,resna ima program in je že dobro vladala v letih 2004-2008.
    Tako da ima SDS glede na vse to,zasluženo med volivci največjo podporo.
    Raje se zamisli med tvojimi levimi strankami kolk imajo podpore med volivci.
    Celo zdajšnje vladne stranke imajo skromno podporo,pa kljub temu vladajo.
    Ko bi imel kaj ponosa in morale,bi vladanje prepustile največji stranki SDS.

    • janez cepec

     jebeš tako podporo, če ne mor’te vladat. levaki majo glih tik podpore, de so na ablasti, pa glede na to, de vam je desnakarjem Kučko uturijo svoj’ga človeka za dosmrtnega predsednika stranke, vas bojo levaki jebal še nadalnih 73 let. kapiš?

     • GkGbsmzjLiJkDA

      Ti lahk vladaš samu u Begnah, zatu pa si tam, he, he

  • janez cepec

   veseu bod, de ni blo lustracije, drgač bi biu ti, pravovern komunajzar in UDBOUC, še dons u arestu, zarad svinjarij k’ si jih devu.

   • GkGbsmzjLiJkDA

    Ti si glavni u Begnah, kenede. Mislm, da si najmn cesar, he, he

   • Viktorh

    Kako pa kaj na Gorenjskem. Fanta sta doma? In Petrovc?
    Z janezom se še redno dobivata?

  • totex39

   Mislim, da si s tem vse povedal, kajti nismo imeli na mestu pravega človeka kot je bil Havel, ki je vse to naredil v tedanji Češkoslovaški.

   • janez cepec

    imate pa Princa teme, to j’ pa tud neki

    • GkGbsmzjLiJkDA

     Kaj pa ti govoriš, sej ga nočte dat. Da nisi morbit ti tud Princ… vrag si ga vedi, vsega ste zmožni tam.

     • Viktorh

      ..a maš ti samogovore?

    • Viktorh

     Zemljič pa ima ima prijatelja, zločinca iz KOS-a

     • janez cepec

      ti že veš, usi UDBO vci pa KOS ovci so tvoji bivši kolegi

     • Viktorh

      ..tudi ti…

   • janez cepec

    če bi takrat deval lustracijo, bi stranka SDS ostala brez polovice članstva z vel’kim luzerjem na čelu.

    • lili pili

     res mi je žal da do tega ni prišlo.. tudi vinko ne bi bil več na položaju..

     • Viktorh

      Tudi ključavničar Ertl ne bi bil minister, če ne bi bil.. Namesto, da bi ga obtožili, so ga odlikovali.

     • lili pili

      Kaj pa ti je ertl naredu a

   • Tone

    Svojega “havla” nismo imeli, ker nismo imeli Sovjetske okupacije. Pravi problem je v tem, da to dejstvo nekateri obžalujejo.

   • O’Brien

    Na Češkoslovaškem ni bilo vojne. Bojim se, da drugače z našimi volivci ni šlo in ne gre.

  • lili pili

   pa v njegovi stranki je bilo preveč komunistov od kod so se vzeli ti sociademokrati in zveze koministov…

   • Viktorh

    V kateri, Bučarjevi ali Pučnikovi?

    • lili pili

     Pucnikoviii sdsss

     • Viktorh

      V Bučarjevi pa jih ni bilo?

     • lili pili

      Ja rupel, omerza in ostali…

     • Viktorh

      Malo ste vse pobrkali…

     • lili pili

      Po 90 letu ni nobeden hotel biti komunist, vsi intelektualci pa so se solali brezplacno v njem..

 • Vera

  Po večini držav sveta je ” policija ” NE ” milica ” ! To zadnje so si izmislili ali prinesli iz nekdanje Sovjetske zveze ( Rusije ) samo komunisti .

  • janez cepec

   ti s pa odprte glave, kadar zjaš

  • Tone

   Pojem milica so poznali že v srednjem veku Templjarji (militia). In pozneje tudi. V bistvu gre za zasebno, oziroma strankarsko vojsko. Zato so bili skoraj vsi miličniki člani ZK. Šlo pa je tudi za razlikovanje od meščanske policije, ki ima svoj izvor v mestnih redarstvih.

 • domovina mili dom

  To je bistvo kučanove vlade. Za kučana so pomembni meseci, da so na oblasti njegove lutke. Samo, da prestrukturira sistem v enopartijski diktat. Šele, ko narod ne bo mogel kupovati avtomobilov, se bo zbudil.

 • Franc Vidrih

  Nekateri še vedno nočejo dojeti, da Jugoslavije ni več. Vseeno pa ti ljubitelji Jugoslavije nočejo ven iz Slovenije. Jim EVRI preveč dišijo, ampak ni evrov brez demokracije. Sicer si demokracijo razlagajo po titovo, malo radi više kradi i pošteno živi.

  • Tone

   Kolikor je mogoče opaziti, so z Jugoslavijo obsedeni edino samo še taki kot si ti.

 • janez cepec

  Bliža se rojstni dan, vam tako ljube, stare JUGE. U oči tega dogodka, bo SDS (Grims) organizirala tradiconalni izlet po poteh AVNOJA, vodič je eden in edini Janez Janša, ki je izvirno potekal leta 43.g, najlepša ponovitev tega zgodovinskega dogodka pa je potekala leta 77, ko je takrat perspektivn Titov mladinec IVAN prevzev nase težki križ in odgovornost vodenja, ter se s somišljeniki podav peš do Jajca. (takrat se j’ use začel, zato j’ pa dons u kurcu). Skratka, na dan rojstva JUGE, se dobimo na AP u LJU ob 6 uri zjutraj, kjer se spoznmo, potem se peš in dostojanstveno odpravimo na Roško, kjer nam bo ljubljeni vodja pokazal celico, kjer je u starem režimu trpeu strašne muke disidenta, pa vendar je našel čas z lizanje sladoleda in obnavljanja srbohrvaškega jezika. Po ogledu se naložimo na avtobuse Kompasa (KOM-unistična PA-rtija S-lovenije) in se zapeljemo na Dob. spet sledi ogled s strokovnim vodstvom enega največjih disidentov našega časa, med drugim tudi pesnika in pisatelja. Ogledali si bomo notranjost strašnega zapora, stezice po katerih se je naš zapornik sprehajal, meditiral in snoval lepšo rumeno – modro prihodnost a nas use, predvsem pa zase. Nato se bomo malo podprli, šunk žemla pa kokta, pa gremo naprej. Ustavimo se u Grosupljem, rojstnem mestu našega pastirja..Če bo imela čas in bo pri volji, nam bo njegova tršica u osnovni šoli, kandidatka za predsednico države, Angelca povedala kakšno anekdoto iz tistih dni, npr, kako ga je čohala po gostih črnih laseh, zato j’ dons plešast. Na to pičimo dalje, pravac JAJCE. Prispeli bomo u zgodnjem popoldanskem času, sledi ogled muzeja revolucije pod vodstvom velikega vodje in lokalnega vodiča. Po kosilu bo čas za oglede lokalnih zmanenitosti in šoping, če ste na tankem z dnarjam, se uhka, pod vodstvom dosmrtnega prezidenta, ogledate in ogrebete za kešn puf. Povratek preki domu je u poznih večernih urah. Za SDS ovce je ekskurzija obvezna, če se na busu učlan’te, dobite 20 posto popusta. cena je ugodna, uhka plačate s zamaški in flašami pira Komunajzar Janez, zato pohitite s prijavami. Se vidimo 29.nov na AP Ljubljana. Smrt fašizmu .
  prikaži več

  • xtc

   Hvala bogu za tvoj stalni naslov v Begnah in hvala bogu ,da je Yuga crknila in hvala bigu ,da je crknil Josip,pa še to 50 let prepozno.

   • janez cepec

    Bog se piše z veliko, Butl

    • Viktorh

     Butl si ti, ki ne ločiš Bog od bog. Tega se štromarji niste učili.

  • Viktorh

   Pohoda se bodo udeležili še živeči Čebinčani in drugi zločinci.

 • Franjo Trojner

  Ja, ja vsi tisti, ki še dandanes niso prepoboleli padec Berlinskega zidu in s tem padec gnilega komunizma v Evropi, še danes fantazirajo o časih, kjer so bili glavni in odločali prav o vsem, pogosto tudi o živlenju in smrti.Vsi ti raznorazni tudi domači častilci kulta komunizma, raznorazni partijski funkcijonarji in raznorazni šefi in pripadniki režimskih reprisivnh organov so bili leta 1991 z zelo redkimi izjemami vsi proti osamosvojitvi in postavitvi prve demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA in ji polena pod noge mečejo tudi še danes, prav z rehabilitacijo in poveličevanjem vsega kar jih spominja na čase komunizma.
  Neizpodbitno dejstvo je, da je s strani sestopljenih zagrizenih komunistov že v naprej načrtovana neizvedba lustracije omogočila preživetje uničujočega virusa komunizma na naših tleh, kar vse Slovenke in Slovence v Sloveniji in po svetu še danes pošteno po glavi tepe. Zaradi minirane lustracije Slovenije ni demokratiziral politik tipa demokrata g.Pučnika ali g. Havla, kar je v veliki meri doprineslo k neki umetni politični tvorbi, hibridu med komunizmom in demokracijo, ki je omogočila, da stare komunistične sile zadržijo oblast in tako še napraj delujejo z položaja moči, kot že v komunizmu in zavirajo demokracijo, razvoj človekovih pravic in svoboščin, ter tržen ekonomski razvoj. Vse skupaj že presega vse skrajnosti pravnega, demokratičnega, etičega in moralno dopustnega, ves ta cirkus z vedno bolj vseprisotnimi totalitarnimi simboli in čaščenjem bivših totalitarnih represivnih organov totalitarne bivše razpadle države, pa še bolj deli že tako razklan narod. A Nemci, Poljaki , Čehi, Slovaki, Madžari, Romuni, Albanci itd.vlečejo kontinuiteto med bivšimi komunističnimi represivnimi organi in na novo ustanovljenimi demokratičnimi?? Gotovo ne! To je posebnost naše države, ki so jo zase ugrabile stare komunistične družine/elite in ozek krog njim zvestih ljudi.
  Zato se naša demokracija in pravna država tako zelo razlikuje od nam sosednjih demokratičnih in pravnih ALPSKIH držav kot so: Avstrija, Italija, Nemčija in Švica!
  V Švici referendum razumejo, kot demokratičen instrument, ki najbolj neposredno izraža voljo državljanov, pri nas v Sloveniji pa s strani državljanov zahtevan referendum vsakokratna levica na oblasti razume, kot nagajanje in se ga na vse načine trudi onemogočiti, preprečiti!
  Totalno nerazumevanje demokracije vedno znova vsakokratna leva oblast pokaže z omejevanjem referendumov in celo neupoštevanjem izidov referendumov, z neupoštevanjem USTAVE in odločb Ustavnega sodišča pa totalno degardira vladavino prava in s tem še bolj poglablja pereč problem že itak nepravne/globoke države.
  Vse skupaj je prišlo že tako daleč, da se uradna leva oblast zavzema tudi za omejitev svobode govora, kar pomeni, da bo svoje glasne kritike lahko tudi sodno preganjala, kar pa že močno spominja na neke druge totalitarne komunistične čase, če pa zraven še prištejemo izjavo predsednika vlade Šarca o prepovedi oglaševanja državnih podjetij v desnih medijih, ki kritizirajo delo njegove vlade pa smo vsi skupaj dejansko že globoko v totalitarnih komumističnih časih, mar ne?

 • xtc

  Komunist je sinonim za laž,krajo prevaro in propad in ponarejanje zgodovine.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!