Slovenija je policijska država, kjer je izobešanje ali nošnja zastave, pod katero se je boril Maister, prekršek, če to pri nekom vzbudi vznemirjanje ali razburjenje

Foto: STA

Neverjetno je, da živimo v državi, kjer je izobešanje zastave nekdanje Dežele Kranjske, ki je iz časa Avstro-ogrske monarhije in pod katero se je boril tudi general Rudolf Maister, kaznovano, ko pa gre pa za zastavo SR Slovenije ali nekdanje SFR Jugoslavije, je zgodba popolnoma drugačna. Temu smo lahko bili priča prejšnji mesec, ko je bil eden izmed slovenskih državljanov zaradi svojega domoljubja oglobljen.

Poslanec največje opozicijske stranke SDS Vinko Gorenak je v zvezi z incidentom na Ministrstvo za notranje zadeve naslovil vprašanje, saj kot je na svojem blogu zapisal, nikakor ni mogel razumeti, da je policija zaradi izobešanja zastave nekdanje Dežele Kranjske nekoga oglobila, in dodal, da v primerih izobešanja zastave SR Slovenije in SFR Jugoslavije do tega ne pride, čeprav ti dve vsebujeta rdečo zvezdo, ki ponazarja nekdanji totalitarni sistem, ki je sejal grozote in zaradi katerega je po svetu umrlo 200 milijonov ljudi, v Sloveniji pa je pustil za seboj 600 množičnih povojnih morišč.

Policija na dom domoljuba prišla na podlagi prijave nekoga, ki ga je izobešanje zastave motilo
V vprašanju je Gorenak navedel, da se je policija na podlagi prijave “nekoga iz okolice”, ki ga je izobešena zastava motila, zglasila na domu domoljuba in od njega zahtevala, naj jo nemudoma odstrani. Ker ta zastave ni želel odstraniti, mu je bil izdan plačilni nalog, zagrožena pa mu je bila tudi nasilna sodna odstranitev zastave. Državljanu naj bi se policisti smejali, ko je ta povedal, da njega moti napis partizanska hiša in rdeča zvezda na sosednjih hišah, pri čemer lahko vidimo, da gre za primer dvoličnosti.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

V zvezi s postavljenim poslanskim vprašanjem je ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar odgovorila, da čeprav izobešanje tujih zastav ureja 14. člen Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1), zastave Dežele Kranjske kot dela Avstro-ogrske monarhije ne moremo obravnavati kot zastavo tuje države, zato njeno izobešanje kot tako ni prepovedano in je v skladu z načelom svobode izražanja v demokratični družbi. Pri tem je poudarila, da 1. odstavek 7. člen ZJRM-1 določa, da lahko izobešanje ali nošenje take zastave pomeni prekršek nedostojnega vedenja, v primeru ko takšno ravnanje med posamezniki, ljudmi ali na javnem kraju povzroča vznemirjanje ali razburjenje.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Ministrica je prav tako navedla, da je poleg tega treba upoštevati tudi določila, ki so navedena v 20. členu ZJRM-1, če je prekršek storjen z namenom vzbujanja narodnostne, etnične, rasne, spolne, verske, politične nestrpnosti ali nestrpnosti, ki je povezana s spolno usmerjenostjo. “Kadar policija ugotovi elemente prekrška, je dolžna ukrepati oz. začeti prekrškovni postopek po 50. členu Zakona o prekrških (ZP-1).”

Na podlagi odgovora ministrstva vidimo, da je v Republiki Sloveniji dovoljeno izobešanje tako zastave Dežele Kranjske kot tudi zastavi SR Slovenije in nekdanje SFR Jugoslavije, saj so vse tri zastave nekdanjih držav oziroma delov držav, kjer živimo Slovenci, vse dokler izobešanje ali nošenje ne spodbudi vznemirjanja ali razburjenja. V praksi to pomeni, da ni dovolj, da se policiji prijavi nošnja ali izobešanje katere izmed teh treh zastav, ampak je nujno, da pri tem dodate, da vas to razburja in vznemirja.

N. Ž.

 • pajot

  No,prav. Začnimo prijavljati izobešanje rdečezvezdnih zastav kot vznemirjanje in razburjanje. Da napisov NAŠ TITO niti ne omenjam. Pa da vidimo kaj bo.

  • domovina mili dom

   Akcija velja.

  • dež

   Adijo Titej na Sabotinu.

  • nevtrino

   Pa tud čim več izobešat zastavo Dežele Kranjske !

 • Lisjak

  Zdaj si pa grem na streho obesit sliko nage ženske,potem bom vsaj vedel koliko pedrov živi okrog mene.

 • antimur

  Izredno veliko vznemirjenost in razburjenost povzroča zastava z rdečo zvezdo, pa še nihče ni bil oglobljen, banda kučanistična.

 • Aron

  Izobešena je bila domobranska zastava, gospa, ki je tole izobesila naj prime v roke kakšno knjigo, ne pa da seje sovraštvo.

  • domovina mili dom

   Ta grb je na fasadi pravne fakultete in je simbol generala Maistra, katerega spomenik stoji v Ljubljani.
   A tebe ne moti zastava zločinske teroristične juge.

  • Ruggedplant

   DOMObranci so v svojem znaku uporabili izključno DOMAČE SLOVENSKE simbole, delovali so izključno v obrambo DOMAČEGA SLOVENSKEGA naroda in torej ni niti v njihovih znamenjih prav nikakršnega sledu “tujih simbolov”, kaj šele zločinske ideologije. Torej ravno nasprotno od rdeče zvezde, ki s Slovenijo nima prav ničesar – gre za simbol ki je pri nas povzročil največji genocid odkar obstajamo kot narod – za TUJ interes in kot razpoznavni znak ZLOČINSKE ideologije.

   To so osnove poznavanja lastne države, ki bi jih moral obvladati vsak šoloobvezen otrok, jaz pa tule učim poštevanke domnevno odrasle osebke… Sramota.

   • Aron

    Kako domoljubno- pod slovenskimi simboli so branili slovenski narod. Aja, pobijali so Slovence pod vodstvom tujega okupatorja, ampak pustimo te detajle:)

    • soc

     Dežurni Mladinin bebček si pač ne more kaj. Zgodovino lahko “pozna” zgolj po Repetu, Pirjevcu in njunih enakega denarja vrednih učiteljih. Leto 1941 ti je črna luknja, kajne?

     • Aron

      Domobranci leta 1941? Povej kaj več o tem…

     • Ruggedplant

      Leta 1941 so bili ustanovljeni tile tvoji “Slovenci”, ki so jih kasneje “grdi domobranci” tako neusmiljeno podili po hostah iz požganih in oropanih slovenskih vasi. In pri ustanotvitvi PIF-a in kasneje OF-a ni niti ene same pozitivne ali olajšujoče okoliščine, ki bi na kakršenkoli način sprala s sebe težek zločin, ki ga posredno podpira prav vsak državljan, ki omenja partizanstvo ali SFRJ v pozitivnem kontekstu.

     • soc

      Ker vidim, da sta skupaj s tarantelo človeka s poslanstvom, recimo poklicna provokatorja višje ravni, sem nekako prepričan, da vsaj približno poznaš faktično zgodovino slovenske državljanske vojne (ki ji seveda kot valpet svojih naročnikov porečeš NOB). Kaj se je v časovnem soseldju dogajalo 1941, kdo in zakaj je sprožil bratomorno vojno, kdo je spodbujan od ideoloških očetov z vzhoda prvi pobijal Slovence in to na veliko, preden so se njihovi divje preganjani idejni nasprotniki vojaško organizirali (pod ljubečim očesom okupatorja). In če vse to pribilžno poznaš (?), od kod ti tako popolno cinično pomanjkanje etike, da so ti “črna luknja” v umevanju zgodovine ravno dogajanja 1941 in v začetku 1942, tako ključna za razumevanje bratomora na slovenskih tleh? Kdo je domoljubno branil slovenski narod in kdo se je trudil pojem slovenskega naroda utopiti v nadnacionalnem proletariatu pod modrim vodstvom izbranih – od stalinske Rusije sponzoriranih faliranih študentov, nerazumljenih drugorazrednih učiteljev, delomrznežev in kurjih tatov (dodaj priimke k vsakemu opisu, ni težko).

      Prav gotovo ti ne bi bilo težko sestaviti resnične slike, če bi to hotel. A ti čisto konkretni osebni interesi, izhajajoči iz tvojega “plemenitega” družinskega izvora in pripadnosti “našim” tega ne dovoljujejo. Bo nekako tako, kajne?

    • Ruggedplant

     Pobijali niso Slovencev, ampak so le-te branili pred podivjanimi komunisti, torej Jugoslovenci, to pa sta nasprotni eniteti, če ti moram res pojasnjevati takšne osnove. Leta 1991 smo se, ne boš verjel, morali z orožjem osvobajati prav izpred jarma teh “slovencev” pred katerimi so civiliste takrat branili domobranci. Zanimivo, kajne, da smo se morali leta 1991 osvobajati od “osvoboditeljev”?

     • Aron

      Živiš v postfaktični dobi: ‘Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem.’

      Če si se boril v osamosvojitveni vojni (dvomim) pa pohvala.

     • Steiermark

      Pa saj tega rdeči jugosi nemorejo razumeti……

     • Ruggedplant

      Nekega dne bodo morali. Do takrat pa bomo žal še naprej živeli v nedokončani državljanski vojni in njenih dolgoročnih posledicah. Še kakšnih 5 let bom takole pacifistično razlagal zgodovino rdečim zavedencem, nekje po 30 letih od osamosvojitve, pa bo najbrž tudi meni odneslo pokrov.

 • Peter

  Pol bom pa jest prjavu mehankarja, k ma na sten kuledar z nagim babam, k mene zelo razburja in vznemirja, torej z eno besedo vzburja, no.

 • domovina mili dom

  Kaj bo policija naredila, ko bo dobila enih sto prijav “vzburjenih” Slovencev, ko bodo 27 aprila paradirale maškare po Sloveniji s totalitarnimi simboli.
  Res škoda, da nismo bili Slovenci že od leta 91 aktivni v tej smeri, prijavljanja komunističnih simbolov.
  Bi policajem prišlo do živega in v uradno dolžnost, da preganjajo te zločinske komi simbole.
  Če, ako bodo spisali orožarske zakone, me zanima če se še bodo boljševiki z mašincami sprehajali po Sloveniji.

  • goldhorn

   Tudi rdeče zastave CKZKJ ob prvomajskih proslavah razburjajo. Na našem koncu jih celo na vrh mlaja postavljajo…..

   • domovina mili dom

    Lov naj se začne.

  • Ruggedplant

   “Kaj bo policija naredila, ko bo dobila enih sto prijav “vzburjenih” Slovencev,”
   Žal je velika večina pokončnih Slovencev že davno obupala in tovrstne stvari prijavljajo le še najbolj zagrizeni. In vlada seveda najbolj računa prav na tako apatijo.

 • Olga

  Mene krvavo rdeča morilska zvezda moti in žali moja čustva! Vsi totalitarni simboli so prepovedani v EU, komunizem je zločinski sistem! Torej ministrica??!!

 • Steiermark

  Glede na sestavo prebivalstva Slovenije in prisotnosti bivših jugosov – okupatorjev, je mogoče, da tile sploh zgodovine Slovenije in njenih simbolov ne poznajo – razen jugordečih, ki so nam jih poturili jugosi in titoisti ter zamolčevanja zgodovine, je mogoče, da se tisti, ki so ovadili Krajnca, ki je izobesil svojo zastavo, sploh niso in še vedno ne vedo, za obstoj le-te

 • Ruggedplant

  Samo, ampak to pa res SAMO v slovenistanu. Medtem ko z velikim trudom sem pa tja še najdem kakšno kategorijo v kateri jugoslovenija ni na samem dnu med preostalimi komunističnimi greznicami tega planeta, pa tu prav gotovo nimamo konkurence. Indoktrinacija, ki uspe v 70 letih pranja možganov (oziroma kar je po genocidu sploh ostalo od njih) iz narodne zavesti izbiti zavedanje več kot 1500 let lastne zgodovine, identitete, kulture, jezika, simbolov, vrednot, je pač nekaj o čemer lahko celo severnokorejci le sanjajo.

  • RATATA

   “Kdor ne spoštuje se sam, podlaga je tujčevi peti”(!) je rekel Naš-Slovenski, nič kaj čislani pesnik in mislec!
   In jezik, Naš Slovenski je bil nekdaj dober tudi za izvrševanje državotvornih opravil, tudi diplomacije.
   Kam se je izgubila zavest in vest in zakaj?
   Ne privzgaja se, ni zgleda (pri mnogih niti doma), šolstvo ju pa še v osnovi ubija zaradi sistema, kar je celo načrtovano.
   Izdajalstvo se je začelo že sredi 19. stoletja.
   Ves poscan je bil razrednik našega poba, ko sem prišel na govorilne ure na začetku osmega in ga čisto slučajno povprašal: “kaj se imajo toliko za učiti o Amerikah, Aziji (Evraziji), Afriki …. o Sloveniji pa popolnoma nič(?)”. Rekel mi je kar na hitro, da bi me odpravil, da se bodo (drugo leto) v devetem. Nisem si mogel kaj, da mu ne bi vsaj 30 sekund odpredaval, da se je o Sloveniji in Slovencih treba učiti ne le vsako leto ampak vsak dan (!!) in to pri zemljepisu, zgodovini, glasbeni vzgoji, na ekskurzijah in izletih … skratka vedno.
   Še slovenske pesmi se niso naučili samo zato, ker je bilo 7 ali 8 južnjakov!

   • Ruggedplant

    Bravo! Dokler bomo tiho, bodo (nekateri celo v dobri veri) mislili, da delajo vse prav, saj se vendar nihče ne pritoži. Najhuje pa mora biti tistim redkim domoljubom, ki so šli skozi možganopralnico celotnega izobraževalnega sistema, prišli v vlogo, ko so sami postali prenašalci znanja in v skladu s komunističnim učnim načrtom MORAJO predavati laži, sicer so lahko hitro ob službo. Takim pa je potrebno dati še posebno podporo, da se bodo zavedali, da niso sami na tem svetu in smo jih pripravljeni odločno podpreti, ko bi se zaradi resnice znašli na zagovoru pred delodajalcem.

 • Franjo Trojner

  Naša Štajerska zastava je sicer srebrno zelena z grbom KARANTANSKEGA ZMAJA in pod takšno bi s ponosom korakal.

  • Ruggedplant

   Panterja.

   • Franjo Trojner

    Da panterja!

    • Jovo Jamnica

     Srbi rečejo Da. Mi Slovenci, rečemo JA

 • Kerfatik

  predlagam,da jo vsi zaćnemo razobešati ob praznikih..druge ne vidim

 • Slovenija moja dežela

  Odgovorimo na najbolj enostaven in spontan način-izobesimo Slovenske zastave in naj plapolajo vsak dan, stem bomo pokazali svojo ljubezen do domovine

 • dob

  Msilim, da je treba enkrat javno potestno zažgati jugoslovansko zastavo.
  Me zanima, kateri zakon te države lahko ščiti zastavo neobstoječe države, poleg tega še bivšo agresorsko, pri tem da zapostavlja domačo slovensko, ki ne sme viseti z gradu v glavnem mestu te države. Čigava je sploh ta država!
  Smo osamosvajali kučana?

  • Primoz Papez

   Če je za vas domača slovenska domobranska se spokaj v ARGENTINO..
   zastava dezele Kranjske je imela grb na sredini …
   To pa je DOMOBRANSKA ZASTAVA….!!!!!

   • domovina mili dom

    A si videl zastavo od tega človeka?

    Reply

    Share ›

   • RATATA

    Kdo pa si ti prase morsko, da boš Slovenca iz Slovenije naganjal?
    Ti in tvoji ste jih že dosti nagnali golazen morilska. Naj pride junak k meni mojo zastavo odstranjevat da ga vidim strokovnjaka.
    Sramuj se, da si si dovolil tako ime in priimek tu nadeti. Gnus!

   • domovina mili dom
    • Primoz Papez

     G.domovina še enkrat povdarjam da je razlika med zastavami samo v tem da ima domobranska grb levo zastava dežele kranjske pa v sredini…

     • Jovo Jamnica

      fse fkup pa so ruske, tak da se mi Štajerci, poščijemo na njih

     • domovina mili dom

      Bodiva iskrena do en drugega. Domobranstva v pomenu in teži, po vagi, ko se tehta partizanstvo, v Sloveniji ni. Torej poenostavljeno 100% noben Slovenec ne obuja domobranstva v smislu, ki ga vidite komunisti. Slovenci smo pač ponosni na deželo Krajnsko. Ljudje pa kot ljudje, ne vedo ali mora biti grb na sredini ali na nekem koncu. Bo treba počakati na odločitev heraldikov, da povedo kako je pravilno.
      Verjetno te nebi motila zastava z rdečo zvezdo na nekem drugem koncu zastave. Kaj čmo.

     • cosmosjasnovidec

      Ne vem kaj sploh debatiraš z njim glede zastav saj pa vidiš,da levak čefurski nima pojma o njih.

     • cosmosjasnovidec

      Daj ne bluzi teslo kaj pa ti sploh veš o zastavah.

     • RATATA

      Da ti ni nerodn take pisat!

   • Anton

    Dokler bomo vsi plačevali za vaše nagravžno zlagane proslave kjer paradirate z izdajalsko petokrako zvezdo se prosim ne oglašaj. Svoboda Sloveniji!

    • Jovo Jamnica

     Svoboda Slovencem! Vrag še po državi, sploh pa taki, ko je dans…

     • Kat Wilson

      Ti štekaš :) Jebeš zastave, vse bi jih mogli uporabit da z njimi podkurimo pod ritmi naših politikov :))) pa bi bil mir

   • cosmosjasnovidec

    Gnida zahojena čefutarska iz Slovenije se spravi ti smrduh balkanski,da ne boš onesnaževal zraka tukaj pedofil umsko prizadet.
    Ravno ti čefutarski osel boš nekoga pošiljal iz Slovenije.
    Mater,če bi vedel kdo si bi takoj sedaj priletel tja ter ti razbil ta čefutarski majmunski gobec parazit čefutarski lenuh na sociali.

  • pokvarjeniSvet

   to bi pa bilo zanimivo narediti v velikih mestih v bližini policijskih postaj.

  • Anton

   Misliš da bi lahko šel v Dražgoše in rekel da sem vznemirjen? Misliš da bi pregnal rdeče lažnjivce? Kdo od Slovencev je tako pogumen?

   • Jovo Jamnica

    Oni v Lažgošah so komaj čakali, da se keri taki tam pojavi…

  • RATATA

   Ojej Dob, kako prava vprašanja zastavljaš.
   Danes so prišli naši bronasti rokometaši u Lublano.
   Kar v mestno hišo, h gospodu Županu veš. Kot da je to rokometna reprezentanca glavnega mesta Slovenije – zdajšnje Ljubljane!
   Morš mislit, da jih je res sprejel gospod Župan (imena in priimka ne bi pisal, če te res zanima kdo je, ga poišči na spletu).
   Ja, pa muska je tudi bila. Špilal in peLL je svoje pesmice tisti ćefur, kma jajca in vse naokol rajca.
   Jagodni izbor in le tisto, kar se spodobi in je pravično.
   Res se spodobi in je pravično, celo zveličavno, da se temu pevcu, ki je tako dobro podprl župana, da bi skoraj prvi minister postal vračajo leta in leta za ves njegov trud.

   • Nata

    ++++++++++++ bravissimo

    • RATATA

     Italjanka?

     • Nata

      Ne. Ena slovenska babica, ki se ukvarja z glasbo.

     • RATATA

      Veš babi. Vsakega plusa sem vesel. Malo sem hodil v glasbeno, glasbo imam pa neskončno rad.
      Vprašanje je bilo zahvala za pluseke in bravisimo, ki vem, da je ovacija, pa čeprav sem, tako kot vedno pusal le po navdihu in to tisto, kar res mislim.

      Lp

     • Nata

      Taki navdihi si zaslužijo ovacije !
      Še v večji meri pa komentator , ki ima glasbo neskončno rad
      Lp

     • RATATA

      Moja soseda v Trbovljah je bila Gunzekova mati. Miha Gunzek je bil pa maestro na klarinetu! To je tisti, ki je v živo igral na radiu Ljubljana, tudi skupaj z Avseniki. In res od malega sem z glasbo, saje moja babi čislala kapelnika Gunzeka-maestra, z njegovo mamo smo pa v zimskih večerih kartali ŠNOPC. Dve babici in jaz.

     • Nata

      No, ta je pa dobra!!
      M. Gunzek je bil profesor na SGŠ v Ljubljan, kamor sem hodila kot mlada smrklja. Celo njegovo ženo – Nemko, sem spremljala.Veliko mojih glasbenih sošolcev je bilo iz Trbovelj.
      Ojej, kje je že to. . . .

     • RATATA

      No zdaj pa oba vava, da sva skoraj u žlahti.
      Lahko noč.
      Mam jutr šiht. Oz danes.

  • sunday

   to je beseda – ZAŽGATI – +++++++!!!

  • Nata

   +++++++++

  • airways

   Ja, na bolhi se še dosti dobi teh zastav. Vendar. Kateri pameten bo kupoval zastave, da jo bo potem zažgal? Določeni imetniki teh zastav jih močno cenijo. 50€, 70€,… 25€… Malo veliko, da bi jo kuril. Za mene so itak smeti. In so brez vrednosti.

 • marker

  Zakaj je dovoljeno obešanje zastav bivše skupne države? To je popolnoma enostavno razložiti. Samo zaradi ZB, ki imajo še vedno zvezde na praporih. Če bi jih prepovedali, bi bilo konec proslav in zborov ZB po državi. Pa tudi zaradi levice, ki si jo je prisvojila za delitev in zdrahe med ljudstvom.

  • Primoz Papez

   Kdo dela zdrahe ….desničarji!!!

   • cosmosjasnovidec

    Ne ni res.Zdrahe dela tvoja čefutarska kurv….a z tako veliko luknjo v mednožju,da si ji priletel ven iz riti na tla točno na betico,ker te tam niso pričakovali.
    Ker si umsko omejen sedaj dela zdrahe z tožbami porodničarskega oddelka,da bi dobila nadomestno odškodnino,kot ste čefutarske gnide navajene.
    Ne dojame pa,da je temu povsem sama kriva,ko je širila narazen noge vsakemu šiptarskemu,ciganskemu ter balkanskemu ciganu,če ji je le plačal šilček žganice.
    Ti bi ne glede na padec bil trešnjen tako kot si tako,da padec ni posledica tega.

    • Novakec1

     Bednik.

   • Nata

    Ne bo držalo. Zdraho delaš ti, na tem portalu.

 • RATATA

  V Sloveniji velja tole:
  sosed sosedu hrvat.

 • skrajna resnica

  Ministrica priznava, da z zastavo sicer ni nič narobe, dokler ne žali verska čustva Jugoslovanov. Ni pa odgovorila v katerem členu takisto ne velja za tisto drugo zastavo.

  • sunday

   nisem vedel, da sem še vedno v jugi – verska čustva slovencev je torej dovoljeno žaliti in se nad avtohtonimi pravimi slovenci psiho-udbovsko izživljati!!!

 • tramal

  Je pač tako da imamo še naprej miličnike namesto policajev in udbo namesto sodnikov.Seveda pa imamo kumonistične bedake z kumrovški šoli na oblasti.In smo tam kot smo,v dreku.

  • Novakec1

   Kmal v srednjem veku.

 • VERZIFIKATOR

  Paja Zastavnik

  IZOBEŠENI SIMBOL

  Izobesil sosed je simbole,
  svoje lastne, karseda intimne,
  in to ne z mrmranjem kakšne himne
  ali s sklicevanjem na idole.

  Izobesil je preprosto čisto
  svoj simbol, ki mnogo mu pomeni,
  ni bil drag, veliko prej poceni,
  njemu pa predstavlja zmeraj isto.

  Prej opral ga bil je temeljito,
  saj za čast njegove gre družine,
  zre z diskretne naj simbol višine,
  v vetru ziblje naj se valovito.

  Ni nobeden se zato vznemirjal,
  pa čeprav je širil nemoralo,
  ni simbola se odstranjevalo,
  ni zato ga prav nihče ozmerjal.

  Rekel ni, da takšne je brisače
  treba brž z balkona odstraniti,
  pred sosedi ta simbol zakriti,
  črne ker bile so spodnje hlače.

  Ni črnina pač bila moteča,
  saj jo naredila je narava,
  črna je naravna barva prava,
  a zgodi zadeva se sledeča.

  Sosed nek opazil je podobnost,
  madež da na hlačah je slovenski,
  jasno ni, je moški ali ženski,
  a brez dvoma gre za nespodobnost.

  In čeprav nečedili golobi
  zgolj so spodnjice na vrh balkona,
  naredili so iz muhe slona,
  policaj kršilca naj oglobi.

  Madež da preveč je nacionalen,
  pa še lipa raste da v bližini,
  lipov list se spodnjicam prislini,
  zdi se kontrarevolucionaren.

  To prijavil sosed je, jezičnik,
  in ukrepi niso izostali,
  spodnjice so s truščem dol zbezali,
  storil to tovariš je miličnik.

 • Slovenec 33

  Kaj takega se lahko dogaja samo v okupirani državi. Če je država suverena, to nebi bilo mogoče.
  Ker okupacija slovenskih dežel še kar traja in traja, čutimo patrioti to, kot tiranijo mračnjaštva.

 • sunday

  to ni policijska država ampak samo policijska, država že ni od 2008 dalje!!! no, lahko bi rekli, da je policijsko udbo sranje!!!

 • macon

  Ministrica je lepo odgovorila, da je vse podvrženo komunajzarski interpretaciji. Kadija tuži, kadija sudi in ti nabije kazen, z rdečo zvezdo pa lahko kdorkoli opleta do onemoglosti in nič se mu ne bo zgodilo.

 • janez zorman

  Jaz izobešam zastavo Dežele Kranjske že več kot 20 let. Če mi bo kdo hotel to preprečiti jo bo dobil po rdečem ksihtu !

 • Novakec1

  Glede na komentarje spodaj nič čudnega da smo v razpočnici.

 • Hribouc

  Vse simbole komunizma-totalitarizma-zločinstva je nujno prepovedati ob nuklti toleranci !
  Zvezda je simbol zla in znamenje mučeniških smrti stotin milijonov ljudi planeta Zemlja!
  A ste nori-prepovedati takoj to kulturo smrti!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!