Župan Ilirske Bistrice, socialni demokrat Emil Rojc v strahu opazuje dogajanje zadnjih dni v njegovi občini: V gozdu so v stik z migranti prišli otroci, ki tvegajo bolezni

Otroci v gozdu prihajajo v stik z migrantskimi oblačili, zato so v nevarnosti. Foto: EPA.

Migrantska kriza je v Sloveniji in njeni soseščini dokončno eskalirala. To dokazujejo številna poročila o pretepih, krajah in drugih kriminalnih dejanjih ilegalnih migrantov. V Bosni in Hercegovini je samo v zadnjih dneh prišlo do več fizičnih obračunov, ki so se končali s poškodbami. Tamkajšnjim oblastem torej ni pomagalo niti dejstvo, da so za najnevarnejše ilegalne migrante ustanovili posebno taborišče v Vučjaku. Nič boljše ni niti stanje v Sloveniji, kjer so policisti konec tedna samo v okolici Ilirske Bistrice prijeli več kot 120 ilegalcev. “Zame kot župana je nesprejemljivo, da je tako veliko število migrantov nekontrolirano več dni v bližini vasi, ki so po številu nekajkrat manjše, kot je številno migrantov, ki taborijo v gozdu,” omenjeni dogodek komentira tamkajšnji župan Emil Rojc. Na vedno večji strah domačinov zaradi velikega števila ilegalnih migracij opozarja tudi Maja Kocjan, predstavnica Civilne iniciative Bela krajina.

Slovenija in njena soseščina se že več let soočata z migrantsko krizo, ki pa se je v zadnjem času še dodatno zaostrila. To dokazujejo številna poročila o pretepih, krajah in drugih kriminalnih dejanjih ilegalnih migrantov. Večina migrantov v Slovenijo pride iz smeri Bosne in Hercegovine, kjer so razmere katastrofalne. Pretepov, kraj in drugih kaznivih dejanj je namreč tam iz dneva v dan več. Najbolj problematično je stanje na območju Unsko-sanskega kantona, v krajih Velika Kladuša in Bihać, kjer ilegalni migranti, za katere so razmetavanje smeti, kraje, ropi, posilstva in druga kriminalna dejanja nekaj povsem sprejemljivega, že mesece strašijo tamkajšnje prebivalce, ki si ne upajo več na ulice.

Migrantska kriza v Unsko-sanskem kantonu dosegla vrelišče
Dejstvo, da je migrantska kriza v Unsko-sanskem kantonu dosegla vrelišče, jasno potrjuje posnetek, ki je zaokrožil po spletu in prikazuje skupino ilegalnih migrantov, ki se sredi dneva pretepajo v Veliki Kladuši. Po poročanju spletnega portala gre le za enega izmed mnogih fizičnih obračunov, do katerih v Veliki Kladuši prihaja na dnevni ravni. V tem kraju se ilegalni migranti tudi sicer v skupinah prosto sprehajajo po ulicah, zaradi česar si lokalni prebivalci ne upajo več iz svojih domovanj. Spletni portal Biscani.net poroča o še hujšem pretepu, v katerega je bilo udeleženih kar 150 oseb. Pri tem jo je eden izmed ilegalnih migrantov skupil kar z mačeto. Zaradi poškodb hrbtenice je bil oskrbljen v bolnišnici v Bihaću.

Ilegalni migrant, ki je bil poškodovan v pretepu 150 oseb. (Foto: Biscani.net)

Ustanovitev taborišča v Vučjaku ni pomagala
Glede na številna poročila o kriminalnih dejanjih ilegalnih migrantov v Veliki Kladuši in Bihaću je jasno, da taborišče za najnevarnejše migrante, ki ga je Bosna in Hercegovina pred nekaj več kot mesecem dni odprla v Vučjaku, da bi razbremenila druge migrantske centre, ni obrodilo sadov. Omenjeno taborišče, ki ga je pred mesecem dni obiskal tudi novinar Nova24TV Luka Svetina, se nahaja deset kilometrov zahodno od Bihaća, pod gorami, ki Bosno in Hercegovino ločujejo od Hrvaške. Gre zgolj za šotorišče med smetmi na bivši deponiji, kamor policija v zadnjem času množično vozi najbolj problematične ilegalne migrante. Glede na to, da kriminalna dejanja v Unsko-sanskem kantonu vseeno ne pojenjajo, je jasno eno: dotok migrantov v Bosno in Hercegovino je tako velik, da niti dejstvo, da jih policija vozi v odročne kraje, ne rešuje problema. To potrjuje tudi inšpektor na izpostavi notranjega ministrstva v Unsko-sanjskem kantonu Ale Šiljdedič, ki je za našo televizijo med drugim povedal: “Vse od konca zime na območje našega kantona dnevno prihaja 100 novih migrantov. Sprejemni centri imajo prostora za 3.200 migrantov, tukaj jih je dvakrat ali celo trikrat več.”

Nedavni pretep v Veliki Kladuši. (Foto: Dnevni avaz)

Samo ilirskobistriški policisti konec tedna prijeli več kot 120 ilegalcev
Nič boljše ni niti stanje v Sloveniji. Samo policisti iz Ilirske Bistrice so tako na primer minuli konec tedna prijeli več kot 120 ilegalcev. Med prijetimi je bilo največ, skoraj sto, Afganistancev, preostali pa so bili iz Pakistana in Bangladeša. Ob tem je policija pri Šembijah odkrila tudi tabore, kjer se je nahajalo večje število ilegalcev, a so nato uspeli prijeti le dva izmed njih. Poročila o velikem številu prijetih ilegalnih migrantov se s strani policije tudi sicer vrstijo iz dneva v dan. Pri tem se seveda poraja vprašanje, koliko pa je tistih migrantov, ki jih policija ne uspe prestreči. Poslanec SDS Branko Grims, ki že dlje časa opozarja, da so migracije v Sloveniji postala prava industrija, tako na primer meni, da se večina ilegalnih migrantov policiji izogne, kar je zaskrbljujoče. Grims ob tem poudarja tudi, da migrante na poti nevladne organizacije oskrbijo z naslovi, oblačili in hrano, kar je po njegovo popolnoma nedopustno.

Branko Grims (Foto: Twitter)

Kocjanova: “Domačini so zaradi ilegalnih migrantov vedno bolj v strahu”
Domačini so vedno bolj v strahu predvsem v obmejnih vaseh, kjer migrante dnevno srečujejo. Vsekakor je vlada storila premalo, da bi zavarovala naše prebivalce obmejnih občin. Nujno bi bilo treba sprejeti ukrepe, ki bi dejansko zadostovali, da bi se prebivalci počutili varne,” o dogajanju v Beli krajini, enem od predelov Slovenije, ki so s strani ilegalnih migrantov najbolj na udaru, poroča Maja Kocjan, predstavnica Civilne iniciative Bela krajina. Ta ob tem opozarja na veliko povezanost kritičnih razmer v Bosni in Hercegovini ter pri nas, saj se število ilegalnih migrantov v obeh državah povečuje, ker za zajezitev migracij nista sprejeli ustreznih ukrepov. “Težava je v tem, ker je večina teh migrantov mladih moških. So različnih narodnosti in se že v osnovi ne razumejo med seboj, zaradi česar prihaja do pretepov. Skupni migrantski centri tako dejansko niso možni. Ker pa je Bosna in Hercegovina prepolna migrantov, se jih dejansko vse več odpravlja naprej proti Sloveniji /…/ Težava je predvsem v tem, ker so vse druge države, naše sosede, dejansko zaprle meje, mi pa postajamo žep,” še dodaja in poudarja, da edino rešitev za nastalo situacijo vidi v tem, da bi naša vlada v tujino poslala jasen signal, da se naša meja zapira, sprejeti pa bi morali tudi ustrezno azilno zakonodajo, ki bi onemogočala zlorabo azilnih postopkov. “Obisk premierja Marjana Šarca na obmejnih območjih pred dvema tednoma je bila le predstava za javnost,” še zaključuje.

Maja Kocjan (Foto: Nova24TV)

Rojc: “Država ni zadostno povečala nadzora meje”
Na zadnje dogodke v svoji občini, ko je policija v eni sami akciji prijela več kot 120 ilegalnih migrantov, se je že odzval tudi župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki je povedal: “Zame kot župana je nesprejemljivo, da je tako veliko število migrantov nekontrolirano več dni v bližini vasi, ki so po številu nekajkrat manjše, kot je številno migrantov, ki taborijo v gozdu. To je z varnostnega vidika zelo vprašljivo. Vprašljivo je tudi z zdravstvenega vidika. Vse njihove spalne vreče in oblačila namreč ostajajo v naravi. Z državo smo se dogovorili, da bomo vsa divja odlagališča sanirali in to tudi sedaj počnemo. Vendar pa otroci, ko se sprehajajo po gozdu, lahko kljub temu pridejo v kontakt s temi oblačili, kar je sporno. Ob tem se na posameznih območjih pojavljajo tudi odlagališča hrane. To je hrana, ki jo tihotapci nezakonitih migrantov puščajo na določenih točkah, kjer se potem ti ljudje okrepčajo in nadaljujejo pot do točke, kjer jih nato poberejo in odpeljejo naprej.”

Foto: Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc.

Dejstvo, da naj bi nekatere nevladne organizacije kazale pot ilegalnim migrantom in jim nastavljale celo hrano, Rojc komentira z naslednjimi besedami: “To je vsekakor nezakonito dejanje. To se ne sme početi. Dejanja tistih, ki to počnejo, so v nasprotju z zakonom, in država mora pri tem ustrezno ukrepati.” Rojc ob tem poudarja tudi, da so se ob obisku Šarca pred dvema tednoma o določenih zadevah pogovorili: “Obisk se je celo nekoliko zavlekel, ker je bilo problemov, ki smo jih morali predstaviti, več, kot jih je predsednik pričakoval. Dali so nam obljube, da se bo varovanje državne meje izboljšalo, torej okrepilo. Delno se to tudi dogaja. Ponovno pa poudarjam, da jaz – kot bivši rezervni oficir – vem, da lahko mejo varujemo le tako, da se dva vojaka med seboj vidita. Brez tega ni mogoče govoriti o učinkovitem varovanju.”

Rajko Golob

 • stajerc5

  Po eni strani se mi domacini prav smilijo, podrugi strani pa ne morem pozabiti, da jih je prislo na protest manj kot na eno gasilsko veselico. Ce bi vas bilo sto tisoc, dvesto tisoc (toliko vas je najmanj v vasih koncih), bi sigurno dosegli hito reakcijo! Tako pa, hmmm, en sam korajzen zupan se bori za vse vas!??? A je to prav, je to spostljivo do lasnih otrok in druzine!???
  Ne vem zakaj, ampak dobivam obcutek, da greste po poteh se hujsih- Primorcev!

  • Basileus

   En sam korajžen pa še ta levak, praviš.

   • stajerc5

    Oooo ja, verjetno mislis; En levak manj!!!
    Zgodil se je pravi cudez, da se je vsaj enemu rdecemu posvetilo sonce po dolgi Mesecevo- prasicjereski noci!

 • Basileus

  Nič kaj pridaniči si preko drugih otrok gradijo kariero oz privilegije za lastne otroke.

  • samurai

   Poberi se dobičkar, ki uživaš na nesreči domačega naroda !
   Niti otroci te ne ganejo…. fuj !

 • bad brains

  Meni se pa domačini prav nič ne smilijo. Poglejte si, katero opcijo so večinsko volili na zadnjih volitvah. Glede na to si migrante prav želijo. Amen.

  • antimur

   Pusti ti zdaj domačine, gre se za dosti več, gre se za preživetje slovenskega naroda in naše domovine.

   • Nič ne skrbi, ker slovenski narod bo preživel. Je kar prav, da se tudi pri nas začnejo dogajat piz*darije zaradi migrantov – uboji, posilstva, kraje, kriminal, …. ker le tako se bo uspelo prebuditi kritično maso, da se narod končno postavi zase.

   • stajerc5

    Ze, ze, ampak, na fronti so ravno oni v prvi vrsti. Ce jih samo gledajo in jamrajo, hmm, a naj zdaj letijo Korosci, Stajerci in Gorenjci na Kolpo nekaj narediti!? Slovenski narod, pa to…

   • maverkick

    O kerm slovenskm narodu ti lapaš? Dj razlož

    • antimur

     To samo pritepencu ter levemu fašistu ne more biti jasno. V Sloveniji je avtohtoni in večinski narod slovenski, kučanisti zagotovo niso med njemi, ampak jih lahko z mirno dušo prištejemo pritepencem.

     • Novakec1

      Pozabljaš da smo avtohtonci že v manjšini, ka pa zdej?

    • šmentanamuha

     Očitno ti nisi del tega naroda, zato je brezpredmetno, da ti kdor koli kaj razlaga. lahko pa odideš nazaj v svojo vukojebino kera koli je že.

   • mginko

    Domovina je ukradena in jo je treba pridobiti NAZAJ. Kako se to dobi, je sedanja stara generacija že naredila (toda premalo).
    Sedanja mlada in srednja generacija (večina so to NEVOLILCI na zadnjih volitvah, pa NE VE zaradi komunajzarske vzgoje 25 let – kaj je domovina. Torej antimur – kaj meniš ?

  • messerschmitt

   No kar poglej si, katero opcijo so večinsko volili občani Ilirske Bistrice na zadnjih volitvah. Je pa po drugi strani prav, da se nafilajo migranti do Ljubljane. Šele, ko jih bo polna žabarija, bo mogoče kdo začel drugače gledat na to. Upam, da takrat Šmarca pri Kamniku in Bled še vedno ne bosta predaleč od dogajanja.

 • antimur

  V kolikor se ne bo zmigal kurčev antislovenec Šarec s svojo bando, ki jo levi fašisti imenujejo vlada, predlagam, da mi razmigamo to kučanistično podrepno sranje, ki se obnaša, kot da bi Slovenija bila njihova dedna pravica. Golazen prekleta!!!!!!!

  • Šarec & co. se ne bodo nikoli zmigali, kajti njihova agenda je ravno več migrantov in manj Slovencev.
   Zmigat se mora slovenski narod pa v rit brcnit vsakega prišleka od l. 45 dalje. Še posebej pa mora biti dosledno obravnavan vsak, ki si Slovenijo lasti kot “dedno pravico” …

 • Olga101

  Otroke spraviti na varno, v gozdove pa naseliti nekaj medvedov in volkov (premestiti z območij kjer delajo škodo kmetom)! Bodo dobro živeli od hrane, ki jo nezakonitim divjakom puščajo trgovci z ljudmi, ki se imenujejo “nevladne organizacije”!

  • Basileus

   Ob ustanovitvi Nora24 je vsa usekana slovenska golazen priplazila na plano.

   • mginko

    Ker izviraš iz golazni, drugače ne znaš napisati.

 • Lisjak

  Kockasti se že držijo tega kar je rekla švabica Ursola in OZN,da je potrebno napravit koridorje.

 • pajot

  Upam,da so najdeno hrano pobrali in odstranili. Samo poslikat,je premalo.
  Ker jo lahko,ne daj bog,še kdo zastrupi.

  • stajerc5

   Zdaj se ti pa ze smilijo? Staro, zarko svinjsko mast v vsako vrecko, pa je zadeva resena, brez strupa.

   • Stric iz ozadja

    Dvomim da misli migrante, pac pa zgoraj omenjene otroke (nemigrantske seveda).

 • Igor Pavlič

  Grozljivo je, očitno je le SDS na čelu z JAnezom JAnšo sposobna ljudem ponuditi varnost ter tlakovati pot v svetlo bodočnost, sicer slovenskemu narodu sledi katastrofa, kolaps, izumrtje! Šarec nas vodi dobesedno v prepad, katastrofa se bliža, imao pa rešitev, edino! Janša reši nas pred tem, gre za naše otroke, vnučke in pravnučke!

  • Sfrj

   Naredite mi to deželo zopet turško

 • Felikss_AH

  Trije stavki so skoraj komični –

  PRVI CITAT – – “da bi naša vlada v tujino poslala jasen signal, da se naša meja zapira” – – Slovenistanska Sorošlada že lep čas pošilja signale… zelo jasne signale – – Marakeshanci willkommen! Obenem se opravičujemo za simbolične a grde ograjice na vaših vstopnih poteh v vam boljši life&sex v Zahodni EU ali Skretu. Samo naslonite se malo in ograjica pada sama od sebe… tako kot pred vami pada Zahodni EU-Skret.

  Sodeč po Ljubljanski Ulični Scenografiji… padajo tudi Slovenistanke, sicer ne vsaka, a ih je za te primate za enkrat več kot dovolj… mnoge že z mladiči in še rafalno-breje.

  DRUGI CITAT – – “Vendar pa otroci, ko se sprehajajo po gozdu, lahko kljub temu pridejo v kontakt s temi oblačili” – – Če bi šlo samo za oblačila… precej otrok Zahodnega EU-skreta je drago plačalo kontakte s temi Alien stvori… tudi z življenji. A je treba čakati da se isto zgodi pri nas – ?.

  TRETJI CITAT – – “To se ne sme početi. Dejanja tistih, ki to počnejo, so v nasprotju z zakonom, in država mora pri tem ustrezno ukrepati” – – Država že lep čas “ustrezno” ukrepa… povsem v skladu z zakoni in predpisi ki ih je “nezavezujoče” podpisala.

  SODBA – – Tisti ki so nepremišljeno razdajali glaseke za kakalicijske stranke-posranke nimajo zdaj kaj jamrat… sploh pa ker bo tega še in še in še in še… kaj je že rekla Merklova – NAVADITE SE!

  NA NASLEDNJE VOLITVE PA Z GLAVAMI POTEGNJENIMI IZ RITI

 • janez55

  Tale Grims je pa čedalje bolj voščen v obraz. Da ni tudi on staknil kakšno bolezen od mnigrantov, ko za njimi stika po gozdovih?

  • maverkick

   Grimsu je hart padu v gate zato je tak

 • VERZIFIKATOR

  Boštjan Pocukar

  BUTALE – OBKLJUKANO

  Naš je prvi policaj uspešen,
  v en glas rekle vodje so butalske,
  ta sposobnosti ima igralske,
  vsak primer je v hipu srečno rešen.

  Trobijo o tem zdaj vsa trobila,
  pojejo mu večno čast in slavo,
  saj na prodaj vendar nosi glavo,
  a je hkrati nezlomljiva sila.

  Silno policaj se je zasukal,
  zadnje čase ni ga prepoznati,
  treba mu bo vse priznanje dati,
  koliko primerov je obkljukal.

  Nič več mož oči si ne zatika,
  ko Cefizlji prečkali so mejo,
  zdaj prišel je na zeleno vejo,
  prišleke pozdravlja in vse slika.

  Je dobil nalogo, da obkljuka,
  vse, ki znajdejo se na seznamih,
  od pohval se že vrti mu samih,
  ko tako se za rokav ga cuka.

  V enem dnevu tudi sto kršilcev
  mož obkljuka mejnega režima,
  vse v Butalah mu veselo kima,
  ko seznam se polni mu storilcev.

  Res jih na prostost potem izpušča
  teh, ki šli čez mejo so, večino,
  a da vsaj obkljukal je glavnino,
  je pomembno – in z veliko trušča.

  Vsem kršilcem mejo s tem zariše,
  naj se ve, kje se začno Butale,
  te mu bodo vse priznanje dale,
  ki Boštjan je, se Obkljukar piše.

 • Dr. E.K.

  Kway lepi Pahor … a nisi ti taglavn za vojsko … kaj čakaš … država in državljani smo v nevarnosti.
  Zdaj pokaži, da si pravi pedsednik, ne samo igralec !!

  • Stric iz ozadja

   Ce se drzavni zbor ne more sestati in na predlog vlade.

   Predsednik republike na predlog vlade:

   1. razglasi izredno stanje, če se Državni zbor ne more sestati;

   2. razglasi vojno stanje, če je izvršen napad na državo in če se Državni zbor ne more sestati;

   3. v izrednem ali vojnem stanju sprejema uredbe z zakonsko močjo, ki se nanašajo na obrambo, če se Državni zbor ne more sestati;

   4. odloči o uporabi Slovenske vojske, uvedbi delovne in materialne dolžnosti ter splošni mobilizaciji v izrednem stanju, če se Državni zbor ne more sestati, v skladu s tem zakonom.

   • Dr. E.K.

    Hvala

 • maverkick

  Mizlm da većiga STRAHOPETCA kot je grimsu NI

  • ZatonMesecnikov

   še en internet junak. če bi se srečala iz oči v oči, bi stisnil phicko, maverfick.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Branko Grims Goebbels je neverodostojen govorec. Grims je eden najbližjih Janševih sodelavcev. Od leta 1991 in do današnjega dne je SDS-ov “propagandni minister.” S svojimi skrajno desničarski govorniškimi sposobnostmi je inspirator mnogih janšističnih pogromov. Postavil je temelje moderne SDS propagande, saj bazira na psihologiji ovčjih množic. Ad acta !!!

  PS: Luštno je na hrvačkem morju… čof čof čof… :)

  • šmentanamuha

   Če Grimsa primerjaš Goebbelsom mu pripisuješ visok status. Resda je bil Goebbels nacističen propagandni strateg, vendar je bil genialen. Komunjare še danes uporabljate njegove prijeme, Torej je moral biti res dober.

 • ZatonMesecnikov

  Na Hanzi TV je Ašćićka sprožila pravo ofenzivo proti župnikom in Rimokatoliški cerkvi. Vredno njenih ideoloških prednikov, ko so Župniki končevali v delovnih taboriščih, če so imeli srečo in gradili Hidrocentralo na zbiljskem jezeru.

  Levičarji so v ofenzivi s svojo Agendo o domnevnih zlorabah v Cerkvi. Ideološki boj se torej zaostruje. šarec je iz NOB proslav podal štafeto Ašćićki, v njihovem večnem boju proti polovici slovenskega naroda.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Zakaj ščitiš pedofilske župnike in RKC? ZAKAJ???

   • ZatonMesecnikov

    Ker niso. ker v življenju nisem niti enega srečal.

    Na drugi strani pa se je znani levičar Mao kopal v Kobiljem mleku skupaj z mladoletnimi devicami.

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Moj kurac niso… V času, ko papež Frančišek vse glasneje poziva h končanju molka o spolnih zlorabah v Cerkvi in soočenju s problematiko, Slovenija dobiva civilno iniciativo za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi na Slovenskem Dovolj.je… Ukrepov zoper storilce ni ali pa so premili, pravijo in s prstom kažejo na Cerkev, ki da ne stori dovolj. Banda klerofašistična ščiti pedofile… Kapish?

     • ZatonMesecnikov

      Ma ne šopaj, Aščićka ponuja denar pa slavo ostarelim terciarkam, ki so bile tiho 60 let, da sedaj spregovorijo.

      Prozorno. Ko je Broz kresal mladoletnice, ste s ponosom govorili o tem.

      zalega Levičarska.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Pusti ti ostarele terciarke. Zelo težko je danes poslušati izpovedi žrtev spolnih zlorab, še težje pa je poslušati, da jih odgovorni niso vzeli resno. Mnogim storilcem se nič ni zgodilo, ukrepanje, če je bilo, pa je bilo preblago. Tega v prihodnje levičarji ne bomo več tolerirali, ne glede na to, kako visok cerkveni dostojanstvenik je bil v dejanja vključen. Če ne bo šlo drugače, bomo zakon vzeli v svoje roke, in dokazanim pedofilskim farjem kurce odrezali. Dobesedno !!!

     • ZatonMesecnikov

      Umazani lažnivci ste Peinkhler.

      Niso upali na komunistično Ljudsko milico pa prijaviti Župnika? Šopaj ti koga drugega. Da ste bili v preteklosti “preveč” tolerantni…

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Dovolj je bilo. Od Slovenske škofovske konference, levičarji zahtevamo ničelno toleranco do spolnih zlorab, pričakujemo, da bodo v slovenski RKC resno vzeli vsak naznanjen primer suma spolne zlorabe s strani pastoralnega delavca ter da bodo ob vsakem sumu na spolno zlorabo domnevnega storilca nemudoma odstranili z vseh položajev, na katerih bi lahko prišlo do nadaljnjih spolnih zlorab…in ga prijavili policiji. Bobu bob !!!

     • ZatonMesecnikov

      Enako se zahteva tudi od Levičarjev.

      Da priznate zlorabe, ki so jih počeli mao ce tung nad mladoletnimi devicami v kobiljem nleku, pa Broz nad mladoletnicami v Rusiji leta 1916 in kasneje, Pa partijski sekretarji nad mladimi sekretarkami po mestnih občinah…Pa Castrove orgije z mladoletnicami (belimi, saj Castro ni maral črncev. Tako kot Che Guevara ne).

      Kdaj boste levičarji to obsodili?

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Pustimo zgodovino…to je passe. Zupniki danes, leta 2019, še vedno fu*** otroke!!!

     • ZatonMesecnikov

      Na TV ima Avščićka same 70+. Ki niso upale takrat prijaviti župnika Komunistični Ljudski milici zaradi posilstva..

      šopajmo se peinkihler…

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Meni so pomembni današnji otroci…ne stare babe… Kapish?

     • ZatonMesecnikov

      Današji otroci v Cerkvi so varni veliko bolj, kot pa po Levičarkih garažah. pa šolah, telovadnih kabinetih, itd.

     • macon

      Ukvarjaj se s porivanjem psov v garaži kar so počeli tvoji levi in je bilo seveda čimbolj pometeno pod preprogo in brez sodnega epiloga za ptičico siničko. Z ulično žrtvijo podivjanih pofukanih psov pa tudi niste niti najmanj sočustvovali.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      A ti si tudi pedofil, ker zagovarjaš pedofilske farje? Kdo stori večji zločin, tisti ki fuka pse v rit…ali tisti ki fuka uboge otroške ritke?

     • macon

      Zahojeni fašist, tebi je mesto v zaporu ali v norišnici, delaj se komu drugemu človekoljubnega.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Smo vas, in še vas bomo. Gotovi ste !!!

     • macon

      Ti boš edino napolnil plenico, podidiot.

     • ZatonMesecnikov

      #ali tisti ki fuka uboge otroške ritke?#

      Takšnega ne poznam, niti ga v RKC ni.

      Slišal sem pa že za levičarja Baričevića, po drugi strani-.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Baričevič je fukal pse…farji otroke ??????

     • ZatonMesecnikov

      To ti lažeš. Avšićka pa plačuje starim terciarkam z nizko penzijo, da se ji lažejo v kamero.

      sram vas bodi levičarji

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      You can’t handle the truth. Capish?

     • ZatonMesecnikov

      KAKŠNO TRUTH? DA JE PEDOFILIJA DOMENA LEVIČARJEV, ZANJO PA OBTOŽUJEJO žUPNIKE?

      KOLIKO ZAPISNIKOV IMA KOMUNISTIČNA LJUDSKA MILICA O ZLORABAH V CERKVI? NAJ JIH DAJO NA PLAN.

      PA NE ŠOPAJ, DA NISO UPALE ŽRTVE OZIROMA STARŠI PRIJAVITI ZLORABO KOMUNISTIČNI lJUDSKI mILICI, KER JE BILA TA NA STI STRANI KOT žUPNIK.

     • Observer

      No samo, da boš iste standarde imel še za pedofilijo v sekularnem svetu. Je je zelo veliko, vendar jo sekularneži prikrivate. Čisto nič drugačni niste od rkc. Pizzagate so sekularneži v ZDA celo branili. Videl na lastne oči na youtube, kjer je bila situacija obrnjena, ko so kristjani protestirali pred tisto picerijo, pa so jih sekularneži zmerjali in branili tistega pedo lastnika picerije, ki dostavlja celemu fašingtonu otroke za zlorabo.Drugje ni nič drugače. Poznam odraslo žensko, ki jo je v otroštvu zlorabil njen sekularni dedim. Tako da istočasno pometajte pred svojim pragom…

  • macon

   Gledam tv in si predstavljam, da je bilo tako leta 1960: podoben narek in teme. Hkrati pa njihovi “veliki” kolovodje kot Adolf Tito, Kradelj ali danes glumač in ljubljanski pavijan, ki so jim peli slavospeve in lezli v rit, čeprav so vseskozi kradli in lagali.

   Javna sfera je povsem iztirjena in levičarstvo duševna bolezen.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Desničarji ste zagovorniki nacizma, fašizma in janšizma. Kdo je zdaj iztirjen?

    • macon

     Ti si vse našteto, bedni shizo in psihopat. Poleg tega si še 100% idiot.

     Admin, prosim pobriši zgornjega paramecija.

    • ZatonMesecnikov

     Komunizem je povzročil nekajkrat več smrti kot našteti trije Peinkihler.

    • maksimalno

     Ne opletajo več s svojo ritjo na vratu.

   • Mademoiselle Ava

    Tudi jaz gledam sedaj dnevnik. Pa gledam in gledam vsa oddaja o tem! A niso imeli včasih 4 teme na oddajo.
    Vsak normalen človek obsoja spolno nasilje kogarkoli nad komerkoli. Me pa zanima, zakaj ne govorijo tudi o spolnih zlorabah dečkov na bližnjem vzhodu.

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     A jaz tebe smem “spolno zlorabiti”?… Tako nežno po haloško…brez kondoma?

     • Mademoiselle Ava

      Prosim če se distanciraš od mojih komentarjev. Da nisi tukaj ti edini, ki podpiraš zlorabe.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Jaz bi se ljubil s teboj. Saj si polnoletna…a ne?

     • ZatonMesecnikov

      Si se naveličal svojih dveh ubogih koz v štali Peinkihler?

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Jaz svojo Juliko zelo ljubim…imam pa rad tudi druge ženske. Pravijo mi haloški Don Juan!!!

     • ZatonMesecnikov

      Ženske so se vedno bale operativcev Udbe pa SDV. Vprašanje če so si želele z njimi kaj prostovoljno imeti.

      To je tema za Avšićko. Zlorabe v Udbi in v SDV,

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Tito in Udbaši so bili pravi ljubimci. Ženske so norele za njimi !!!

     • ZatonMesecnikov

      s pištolo na tilniku…

     • maksimalno

      Ti nisi niti približno podoben don huanu, prej bi rekel special telebane. Amen.

     • Mademoiselle Ava

      Žal imam višje standarde in tebe bi se izogibala na 200 metrov. :)

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Z menoj bi doživela eksplozivne orgazme. Celotno telo bi se ti treslo. Nikoli me ne bi pozabila. To resno mislim.

     • Mademoiselle Ava

      Na ignore greš. Ne podpiram spolnih zlorab duhovnikov, levih, desnih, zelenih belih.
      Prav tako pa ne toleriram tvojih seksističnih izjav tukaj. Lp

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Mademoiselle Ava… I love you :)

    • Observer
    • Steiermark

     …..ali pa morda kar o spolnih zlorabah, dečkov in deklic, pri nas, s strani komunističnih zločincev – kot pedofil in pederast tito in njegova kamarila, kakor tudi, komunistični učitelji, katerih do danes ni nihče obsodil – žrtve so pa lepo tiho!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  POZOR POZOR POZOR
  RESNICA RESNICA RESNICA… TO SE DOGAJA LETA 2019 !!!

  Kot izhaja iz lanskega odgovora na novinarsko vprašanje Mladine, objavljenega na straneh SŠK, je skupina od leta 2009 do septembra lani obravnavala 12 primerov domnevne spolne zlorabe. V SŠK so razkrili naslednje:

  – V vseh primerih so bili domnevni storilci moški kleriškega stanu (duhovniki in diakoni).

  – Domnevne žrtve so bile v petih primerih ženske in v sedmih primerih moški. Domnevno dejanje naj bi bilo v osmih primerih storjeno proti starejšim mladoletnikom in v štirih primerih proti mlajšim mladoletnikom (kot navajajo, gre za mlade pred puberteto).

  – V vseh evidentiranih primerih so domnevne žrtve osnovnošolska in srednješolska populacija.

  – Štirje primeri so z območja ljubljanske nadškofije, po dva primera z območja mariborske nadškofije in škofij Koper ter Novo mesto in po en primer z območja škofij Celje in Murska Sobota.

  • ZatonMesecnikov

   peinkihler, dajte zapisnike komunistične Ljudske Milice ven, koliko ima evidentiranih spolnih zlorab. Da vidimo. Pa ne šopajte, da si starši žrtev niso upali prijaviti Ljudski Milici.

   Ali pa prenehajte šopati s plačanimi starimi 70+ terciarkami, ki so naenkrat spoznale, da so bile zlorabljene….

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Sem ti že rekel…to je passe…to je zgodovina. Smo v letu 2019 !!!

    • centurion

     POZOR POZOR POZOR
     RESNICA RESNICA RESNICA… TO SE DOGAJA LETA 2019 !!!

     HAAAALLOOOOOOOO!

     Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

     “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

     da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
     da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
     da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
     da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
     da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
     da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
     in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      KONKRETNI DOKAZI !!!

      Nekdanjemu župniku v Preski pri Medvodah Francu Klopčiču je višje sodišče lani za spolno zlorabo osemletne deklice prisodilo štiriletno zaporno kazen, čeprav ga je pred tem prvostopenjsko okrožno sodišče oprostilo. Po poročanju medijev je žrtev, ki je bila zlorabljena v času verouka, o tem spregovorila šele desetletje pozneje. Molčala je do trenutka, ko se ji je na psihiatrični kliniki, kjer je bila, neki fant približal, to pa naj bi pri njej sprožilo spomine na domnevni dogodek in prikazal se ji je župnik. Zdravnica je dogodek prijavila policiji, Cerkev pa je župnika umaknila iz pastorale, po domače ‘odpustila’.

     • centurion
    • ZatonMesecnikov

     Avšićka ne misli tako. otroci so za zidovi cerkve veliko bolj varni, kot pa za zidovi telovadnih kabinetov, slačilnic, šol v naravi itd. Zagotovo..

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      KONKRETNI DOKAZI !!!

      Karl Jošt, ki je bil župnik v Artičah, je bil obtožen kar 16 spolnih zlorab deklic, a je med sojenjem leta 2006 umrl. Oškodovanka je tožila Cerkev, ki ji je morala na koncu zaradi pretrpljenih duševnih bolečin plačati 80 tisoč evrov odškodnine.

     • ZatonMesecnikov

      Cerkveni denar je podlaga vseh današnjih obtožb o spolnem nadlegovanju.

      in bogate premije iz tega naslova. Umazana banda levičarska pokvarjena.

  • centurion

   POZOR POZOR POZOR
   RESNICA RESNICA RESNICA… TO SE DOGAJA LETA 2019 !!!

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    KONKRETNI DOKAZI !!!

    Duhovnik v župniji Kašelj – Zalog Franc Frantar je bil zaradi spolne zlorabe desetletne deklice konec leta 2008 obsojen na pet let zapora. Na prestajanje kazni je odšel aprila 2010, decembra 2012 pa je bil pogojno izpuščen. Obenem je izgubil status duhovnika.

    • centurion
    • ZatonMesecnikov

     če je bil izpuščen takoj po začetku prestajanja kazni, je očitno sodišče spoznalo svojo zmoto. Druge razlage ni.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      KONKTRETNI DOKAZ !!!

      Ormoškega župnika Albina Žnidariča so leta 2007 obsodili na pet let in pol zapora zaradi spolne zlorabe treh dečkov, mlajših od 15 let, med njimi naj bi bil eden celo duševno zaostal.

     • ZatonMesecnikov

      Lažnivci, vse to kje gonja v stilu leta 1945 na Župnike. Ko župnik sploh nima možnosti obrambe in zagovora.

      umazana gamad levičarska.

      kje so zapisniki Ljudskih Milic o spolnih zlorabah terciark,, ki jih gosti Avšićka.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Kot vidim si ostal brez argumentov. Ponavljaš se !!!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Celibat naj ukinejo. Sicer pa spet slovenska dvoličnost. Koliko od komentatorjev tukaj praznuje cerkvene praznike kot sta Velika noč in Bozic? Stavim, da vsi. Najprej je potrebno začeti pri sebi… in se pod božičnim drevescem ali pri žretju velikonočne šunke…spomnite na spolno zlorabljene mladoletne deklice in dečke!!!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Iz dobro obveščenih virov oz. arhivov, sem izvedel, da ko so partizanke zagledale Tita, so tako postale vlažne med nogami. Tako piše v arhivih. Vse so se mu ponujale…tudi 16 in 17 letnice. Bil je pač dober ljubimec…partizan pač !!!

  • centurion

   A se boš opraviču, Anton Peinkiher?

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • šmentanamuha

   Tunek, ti si zgrešil portal ali vsaj članek. Zdiš se mi sumljiv tič in nobeno presenečenje ne bo, če te bodo zalotili kje v avtu ali gozdu, ko tihotapiš ilegalce. Sej vem, dnar je dnar.

  • Andrej

   A Tito ni bil duhovnik? Duhovni vodja komunistov?
   Pri spolnih zlorabah si malo pobrkljal taprave zlorabitelje. Na enega pravega duhovnika zamolčiš 100 komunističnih.

 • šmentanamuha

  Oni se med sabo z mačetami, naši policaji pa z njimi v rokavicah … kera smešnica.

 • mginko

  Od PEŠČICE volilcev – izbrana komunajzarska združba – (800.000 cca50% jih ni volilo), pokopava in z lažmi nateguje drugorazredne državljane v ukradeni državi. Če si nevolilec, danes nimaš kaj jamrati. Spi še naprej, družbo pa ti bodo delali ti, ki so dobili nastavljene vrečke “rdeče pomoči” pri ilegalnem prestopu meje ukradene države. Domačini ob mejah z migranti, naj še naprej verjamejo blefiranju serpentinškovi vladi, če se ne mislijo združiti skupaj in tej mafiji pokazat pot iz Gregorčičeve. Do tega dejanja, pa nehajte jamrat.

 • skorpijon93

  važno da imamo LGBT parade kjer pride 3000 ljudi in pa okoljevarstvene shode, podenj od državljanov in ostalih ! zato pa tudi tako imate, ker si zaslužite

 • GverilaStyle

  vsi brezposelni ki ste prijavljeni na zavodu, vsi ki ste lenuhi in prejemate denarno socialno pomoč…..mrš na meje in čuvat deželo, ki vam pomaga!!!!!!!!! P.S.- S seboj prinesite krampe in lopate !!!!!

 • RATATA

  Z oznaka “socialni demokrat” se ne more kar tako označiti človeka, ki je le član prenovljene zveze komunistov, stranke demokratične prenove trenutno poimenovane SD.

 • Andrej

  So mu na stranki SD že dali resno opozorilo, pa se ga ne prime. Komunajzarje jezi, ker ga tudi ljudje podpirajo.

 • mare

  Čakar komentar cepca Mateja Vatovca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!