fbpx

Župana Trilarja tudi častno razsodišče poziva k odstopu, a on se ne da

Župan Kranja Boštjan Trilar (foto: STA)

Župan občine Kranj še vedno ne namerava odstopiti. K odstopu ga je – zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče ter skrivanja v grmovju pred policisti – pozval že mestni svet občine Kranj, k tem pozivom pa se je sedaj pridružilo še kranjsko častno razsodišče. 

Častno razsodišče je odločilo na podlagi etičnega kodeksa funkcionarjev Mestne občine Kranj. Po ugotovitvah sodišča, ki ga vodi Rudi Tavčar, je Boštjan Trilar kršil 3., 4. in 12. člen kodeksa. Njegove kršitve naj bi se nanašale na način izvrševanja funkcije župana, spoštovanja vloge javnega uslužbenca ter primat zakonitosti in javnega interesa.

Župan Trilar odločitev, do katere je prišlo na podlagi samoprijave, sprejema, odstopiti pa še vedno ne namerava. “Vem, da sem kot funkcionar javna osebnost, pa vendar napačno dejanje ni bilo storjeno pri odločanju v funkciji župana. Po temeljitem razmisleku sem se odločil, da bom za razvoj Kranja še bolj zavzeto in odgovorno delal, tako pri vodenju občine kot izvedbi dobrih projektov in vseh drugih nalog,”  je odločitev sodišča, ki ga je pred letom dni sam osnoval, komentiral Trilar.

V begu pred policisti je smuknil v grmovje
Trilar naj bi na večer 10. februarja pijančeval, nato pa je sedel za krmilo svojega avta in povzročil prometno nesrečo, v kateri je utrpel lahke telesne poškodbe. Preden so ga policisti uspeli prijeti, naj bi se skrival v grmovju. Ko se je s policisti vendarle soočil, je zavrnil alkotest, do policistov pa naj bi se tudi neprimerno obnašal. Policisti so v preiskavi ugotovili, da je imel v krvi več kot 1,1 grama alkohola na kilogram krvi.

Ž. K. STA