fbpx

Trilar: Oprostite, pijan sem vozil in razbil avto, a odstopil ne bom. Odkupil se bo z …

Vir: STA

“Javno se opravičujem vsem vpletenim, vsem, ki sem jih kakorkoli prizadel, javno se opravičujem tudi Kranjčankam in Kranjčanom. Prav tako se danes ponovno javno opravičujem tudi policistom.” Tako se je za povzročitev prometne nesreče v pijanem stanju opravičil župan Kranja Boštjan Trilar. 

Krajnski župan Boštjan Trilar je povzročil prometno nesrečo in zavrnil test alkoholiziranosti, a kljub vsemu ne namerava odstopiti, k čemur sta ga je pozvali krajnska SD in SDS. Odkupiti se namerava z dvema mesecema družbeno koristnega dela na področju prometne varnosti v Kranju. V svoji izjavi za medije je omenil dogovor s skupino mestnih svetnikov, ki naj bi po preteku “družbeno koristne ekskurzije” ocenili, ali si je ponovno prislužil njihovo zaupanje.

Zoran Stevanović

Zoran Stevanović

Zoran Stevanović: O katerih svetnikih govori Trilar?
Kranjski mestni svetnik Stevanović je prepričan, da je Trilar z vožnjo v stanju pijanosti, laganjem, skrivanjem v grmovju in odklanjanjem alkotesta povzročil nepopravljivo škodo samemu sebi in instituciji, ki jo predstavlja.

Županovega opravičila ne sprejema, saj meni, da se Trilar ne bi mogel opravičiti na bolj beden način: “Župan omenja skupino svetnikov, s katero je sklenil dogovor o povračilu zaupanja. Res ne vem, o katerih svetnikih govori. Jaz poznam samo skupino svetnikov, ki si želi njegov odstop. Lahko jih tudi naštejem, so iz levih in desnih strank.”

Stevanović je prepričan, da bi Trilar moral odstopiti. Če tega slednji ne bo storil do ponedeljka, napoveduje prvi sklic izredne seje mestnega sveta.

Ž. K.