Slovenj Gradec ima novega kandidata za župana; To je Andrej Breznik, zagovornik pravic koroških dečkov

Datum:

Ob bližajočih se lokalnih volitvah se za morebitne nove župane razkriva vedno več kandidatov. Eden izmed “novih obrazov” na županskih volitvah je Andrej Breznik, podjetnik in pevec iz Pameč, ki se bo potegoval za županski stol v Slovenj Gradcu.

“Na željo mnogih izmed Vas ter tudi na svojo željo sem se odločil, da zdaj javno objavim svojo kandidaturo za župana Mestne občine Slovenj Gradec, s pomočjo Liste Andreja Breznika. Jutri, v sredo, 26. 9. 2018, Vas vabim, da s svojim podpisom na Upravni enoti Slovenj Gradec izkažete svojo podporo mojim prizadevanjem za boljšo prihodnost občine. Veselim se snidenja z Vami,” je Breznik zapisal na družabnem omrežju Facebook.

Andrej Breznik se je podal že na minule predčasne državnozborske volitve, v Mislinjski dolini je pobral daleč največ glasov – zbral jih je kar 2.622, kar je skoraj 1.200 več od drugouvrščenega Jožeta Lenarta. Breznik se je v svoji volilni kampanji zavzemal predvsem za vzpostavitev ugodnega okolja za razvoj gospodarstva in podjetništva, saj sam že desetletja vodi uspešno družinsko podjetje. “Kot obrtnik in podjetnik se srečujem z veliko težavami zaradi nesposobnih vlad, ki naših želja in pobud ne slišijo,” je dejal Breznik. Aktiven je kot član slovenjgraške obrtne zbornice, močno pa je vpet tudi v kulturno okolje.

Z družinskim pevskim zborom so Brezniki skozi štiri desetletja uspešnega delovanja postali prepoznaven slovenski pevski zbor, nastopali so že na številnih dogodkih doma in v tujini. Ko so leta 1967 začeli z nastopanjem, je najmlajši član pevskega zbora štel komaj tri leta, danes pa v pevsko življenje pridno uvajajo že najmlajšo, četrto generacijo Breznikovih. Poleg tega je Andrej Breznik nastopal tudi v drugih slovenskih pevskih zborih, kot so Cerkveni pevski zbor, Carintia Cantat, dva zbora Glasbene matice, Mešani pevski zbor v Ljubljani, Oktet Lesna in Lovski oktet.

Ob tem ne smemo pozabiti na Breznikov boj v primeru koroških dečkov. Breznik namreč živi v Pamečah, v neposredni bližini starih staršev, ki so jima uslužbenci centra za socialno delo po smrti hčerke iz oskrbe odvzeli vnuka in ju dali v rejništvo. Že takoj naslednji dan po odvzemu se je Breznik s podporniki podal v boj za pravico in primer pripeljal do tega, da primer ni potonil v pozabo, pač pa so ga, predvsem po zaslugi odvetnika starih staršev Velimirja Cugmasa, pripeljali vse do Evropskega sodišča za človekove pravice.

Kakšni so programi kandidatov na županskih volitvah v koroških občinah, s katerimi bodo prepričevali volivce, pa bomo podrobneje spremljali v prihajajočih dneh.

Več si lahko ogledate na portalu e-koroška.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...