Nov absurd iz Švedske: avto zapeljal v množico stotih otrok, mediji o tem poročali šele naslednji dan!

Datum:

Mediji na Švedskem so potrebovali cel dan, da so začeli poročati o incidentu, v katerem je vozilo namerno zapeljalo med otroke. Po pričevanjih očividcev je voznik saaba naglo pospešil naravnost v množico otrok, po napadu pa je pobegnil. Policija ga še vedno išče.

                   

Napad se je zgodil v ponedeljek v Karlshamnu na jugu Švedske, ko so imeli učenci športni dan, na pohodu med Grundsjönom in Gammalstorpom, kjer so skupino približno stotih otrok spremljale učiteljice. Priče pripovedujejo, da je okrog ene ure popoldan temno vozilo črne ali modre barve znamke Saab nenadoma zapeljalo v skupino otrok. Preiskovalec karlshamnske policije Bengt Jeppsson pojasnjuje, da je vozilo po pričevanjih očividcev nenadoma pospešilo in v skupino otrok zapeljalo s hitrostjo približno 40 kilometrov na uro. V incidentu sta bila poškodovana dva otroka, ki pa sta utrpela lažje poškodbe. Jeppsson je še pozval javnost, da policiji posreduje informacije o dogodku, saj je voznik s prizorišča dogodka pobegnil tako hitro, da priče niso mogle identificirati niti njegovega spola.

Mediji o incidentu poročali šele po enem dnevu
Po poročanju portala Voice of Europe so mediji potrebovali štiriindvajset ur, preden so poročali o domnevno namernem napadu na otroke. Še takrat je o incidentu poročal le en medij, to pa je nenavadno, saj je povzročitelj še vedno na prostosti.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...