Slovenska škofovska konferenca se pridružuje pozivom k cepljenju proti covidu-19!

Datum:

Potem, ko je celotna slovenska politika enotno pozvala k cepljenju proti covidu-19, so tudi iz Slovenske škofovske konference sporočili, da se pridružijo pozivu. Vsem duhovnikom v Sloveniji so namreč poslali navodila za cepljenje proti covidu-19, katerih smoter je, da se poskrbi za lastno varnost in varnost najbližjih.

Škofje vabijo vse duhovnike, da k cepljenju povabijo vernike, posebej ostarele in bolne ter da v oznanilih in na spletnih straneh svojih župnij objavijo povabilo vernikom, da se dajo cepiti.

Varovanje zdravja je dejavno izkazovanje ljubezni do bližnjega
Slovenska škofovska konferenca poudarja, da je varovanje zdravja dejavno izkazovanje ljubezni do bližnjega, o katerem govori Sveto pismo. “V času preizkušnje zaradi epidemije covid-19 moramo poskrbeti za svojo varnost in varnost svojih najdražjih. Lepo vas vabim, da se v dogovoru s svojim zdravnikom, odločite za cepljenje proti covidu-19. Tako bomo lahko mirno pričakali jesen in če bomo zagotovili ustrezno precepljenost, bodo lahko tudi naše cerkve ostale odprte za bogoslužje,” poudarjajo.

Rektorje Božjih poti in cerkva, ki imajo večji obisk vernikov prosijo, da se dogovorijo za obisk mobilne enote NIJZ za cepljenje, še posebej v času praznika Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta. Na NIJZ so seznanjeni s to pobudo in se bodo odzvali na klic za obisk z mobilno cepilno enoto. Direktorje škofijskih karitas pa vabijo, da seznanijo svoje prostovoljce in prostovoljke o pomenu cepljenja ter naj pomagajo pri dogovarjanju in organizaciji cepljenja v okolju, kjer delujejo. “Prav tako naj prostovoljke in prostovoljci povabijo k cepljenju ljudi, ki jih redno obiskujejo in jim delijo pomoč.”

Foto: epa

Skavtske voditelje vabijo, da nagovorijo svoje člane in se odločijo za cepljenje. Pri NIJZ se lahko dogovorijo za obisk mobilne cepilne enote na poletnih taborih in drugih dogodkih, kjer predvidevajo večji obisk mladih. Želijo si, da Urad za mlade pri SŠK in Zavod Katoliška mladina povabita katoliške mladinske organizacije k cepljenju mladih. “V primeru večjih dogodkov, se lahko dogovorijo z NIJZ za obisk mobilne cepilne enote.”

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....