Sluga med interpelacijo nehote spomnila na romantične pogovore z Veselom o odprtih zadevah Računskega sodišča

Datum:

“Pravo in pravosodje sta torej temelja vsake demokratične države, saj poskušata ljudem pojasniti, kje se spodobnost konča in se prične nespodobnost,” je poslanka Janja Sluga poudarila na interpelaciji zoper ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča. Ob tem je kot primer nespodobnosti izpostavila plačilo komunalnega prispevka, ki naj bi se zdel ministru previsok in ga zato ni hotel plačati. To, da se sama na skrivaj dobiva s predsednikom Računskega sodišča in z njim parlamentira o odprtih revizijah, se Slugi očitno zdi spodobno.

“Res je bizarno, ko poslanka Janja Sluga, ki se s predsednikom Računskega sodišča dogovarja o odprtih zadevah, ki jih revidirajo na sodišču, moralizira ministru za pravosodje o njegovih plačilih komunalnega prispevka,” je notranji minister Aleš Hojs komentiral dogajanje na današnji interpelaciji proti ministru za pravosodje Marjanu Dikaučiču. Spomnimo, Sluga se je nedolgo nazaj dobila na inkognito sestanku s predsednikom računskega sodišča, in sicer v ljubljanski restavraciji diVino – precej pozno, okoli pol desetih zvečer. Tomaž Vesel je kasneje pojasnil, da se je s poslanko srečal, ker ga je zanimalo, kdo je v imenu Odbora za notranje zadeve vložil ovadbo zoper njega. Vesel je v izjavi še povedal, da je poslanko za informacijo prosil, ker je članica odbora in dodal, da sta se pogovorila še o nekaterih revizijah, ki jih opravlja Računsko sodišče.

Vesel poslanki razkrival informacije o revizijah na Računskem sodišču
Spomnimo, Sluga se je nedolgo nazaj dobila na inkognito sestanku s predsednikom računskega sodišča, in sicer v ljubljanski restavraciji diVino – precej pozno, okoli pol desetih zvečer. Tomaž Vesel je kasneje pojasnil, da se je s poslanko srečal, ker ga je zanimalo, kdo je v imenu Odbora za notranje zadeve vložil ovadbo zoper njega. Vesel je v izjavi še povedal, da je poslanko za informacijo prosil, ker je članica odbora in dodal, da sta se pogovorila še o nekaterih revizijah, ki jih opravlja Računsko sodišče.

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel (Vir: RTV Slovenija)

To, da sta Vesel in Sluga rekla tudi kakšno o odprtih revizijah, je sicer alarmanten znak za KPK in policijo – a zaenkrat to prav nikogar ne zanima, tudi medijev ne prav posebno. S tem dejanjem je Vesel prav gotovo izgubil vso integriteto in zlorabil svoj položaj. To, da je pred kamerami povsem prostodušno povedal, o čem sta se s poslanko pogovarjala, pa je tudi precej povedno. Lahko da se mu zdi, da je pač povsem nedotakljiv. Lahko pa tudi, da je šlo za kaj drugega in je namenoma vrgel takšno kost. Kakor koli že, skrivni sestanek Sluge in Vesela je bil vse prej kot spodoben – zato poslanka res ni pravi naslov za ocenjevanje nespodobnosti oziroma spodobnosti, o čemer je imela danes na interpelaciji toliko za povedati.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...